În Sfânta Ortodoxie nu există fatalitate

E o greşală pe care am comis-o de multe ori, şi sunt convins, şi frăţiile voastre. Am privit ca pe o fatalitate ce ni se întâmplă şi, de multe ori, ne-am încrucişat mâinile şi am spus resemnaţi: aşa a îngăduit Dumnezeu, ce putem face?

Putem. Şi nu puţin.

Când vezi derbedeul slinos că-şi bate joc de Sfânta Credinţă Ortodoxă, spune-i în faţă: eşti o otreapă, pocăieşte-te să nu ajungi în iad, căci acolo toate sunt veşnice şi nu e loc de pocăinţă.

Când vezi politicianul că se supune orbeşte comandamentelor vremii şi votează o lege care urmăreşte să ne întineze copii inocenţi, spune-i în faţă: şi tu, copil fiind, ai fost luminat prin Sfânta Taină a Botezului, de ce te întuneci acum votând legile lui antihrist?

Când îl auzi pe cel cu mintea târzie, spunându-ne că de Sfintele Paşti nu trebuie să se relaxeze măsurile luate de dumnealor, adică înrobirea populaţiei României, spune public sau în cămara ta: eşti un nemernic! Pocăieşte-te de noianul faptelor tale murdare, altfel, vei ajunge în iad. Nu te gândi că eşti mare şi tare, domnia ta se va sfârşi curând.

Când vei vedea pe cei împiedicaţi în sfânta limbă română că ne îndeamnă să ne vaccinăm, ca să scăpăm de primejdia viitoarelor pandemii, spune măcar în sinea ta: sunteţi nişte criminali care aţi răspândit virusul blestemat, ca să ne introduceţi în corp semnul blestematului antihrist, ca să ne pierdeţi în adâncimile iadului. Nu vrem să mergem cu voi, noi Îl vom urma pe Hristos Mântuitorul.

Când vei vedea un stareţ că-ţi zâmbeşte mieros şi te invită să vizitezi mănăstirea pe care o păstoreşte, să ştii că e omul episcopului ecumenist, din a cărui cuvânt nu iese. Şi să mai ştii că se gândeşte la banii din buzunarul tău, care-i asigură traiul cel lipsit de griji.

Când  îl vezi pe ,,vlădica’’, pe episcop adică, venind în parohia ta, depărteză-te. Dacă vrei totuşi să rămâi, întreabă-l: aţi semnat documentele din Creta? Îţi va răspunde evaziv şi mincinos, cu un zâmbet forţat, prefăcut, vrând să insinueze că e un păstor mai presus de orice bănuială, care nu mai  poate dormi noaptea de grija dumneavoastră, numai că-l împiedică nişte răzvrătiţicare nu-l mai pomenesc la Sfânta Liturghie.

Multe ,,când’’-uri pot fi formulate. Mă opresc aci. Să nu spui niciodată ,,aşa trebuie să se întâmple,  ce pot eu face?’’ Poţi să te opui răului. Pe moment, vei avea impresia că totul e zadarnic. Nimic nu e zadarnic în iconomia Dumnezeiască! Stai de partea Adevărului şi vei vedea lucruri pe care nici nu le-ai gândit.

Presbiter Ioviţa Vasile

Hristos a înviat!
Înainte de 1989, era mai bine decât acum, asta e clar pentru mine! Cu vaccinurile, nu am făcut nici pe cel gripal si nu voi face nici un vaccin, de ce? pentru că nu cred în astfel de prostii. Dumnezeu m-a ajutat şi am învăţat câte puţin din medicină, mai bine zis, puţin din toate, iar asta mă ajută personal să mă controlez şi să fac ceea ce cred eu că este bine pentru mine. Din 1995, sunt alergică la toate medicamentele, am facut teste şi de atunci până în prezent nu am avut probleme de sănătate mari. A fost o răceală, o durere, cu rugăciuni, cu ceauri, merg înainte şi uite că au trecut ceva ani de-atunci. Personal, cred că doar Credinţa Adevărată ajută cu adevărat! Iar când Dumnezeu ne cheamă la El, nu imi este deloc frică! Dumnezeu nu este rău, Dumnezeu ne este mereu alături, asta simt, vorbesc din punctul meu de vedere.
În ziua de azi, suntem minţiţi, manipulaţi, tot ce poate fi mai rău, iar toate astea nu vin de la Dumnezeu. Vin de la cel rău, iar cât timp noi oameni vom accepta răul, ne va fi rău!
Nu vreau să supăr pe nimeni, este doar parerea mea personală.
O zi binecuvantata!

Ileana

23 de gânduri despre „În Sfânta Ortodoxie nu există fatalitate”

 1. Hristos A Inviat!
  PUTEM!
  Importanta este Credinta! Asa cum credem pe mama, tata ca nu ne vrea raul, asa se intampla si cu Credinta, doar ca foarte multi dintre noi nu constientizeaza, din pacate!

  Apreciază

   1. Amin!
    Nu am vrut sa intru in polemici cu unele persoane ce aduc jicniri Credintei fara sa simta nimic! Pana la urma Credinta o simti, o doresti, crezi si atunci totul devine senin si frumos in viata fiecaruia.
    Alti mai comenteaza de ce nu scriu comuri cu diacritice, – in primu rand un comenatriu
    il mai scriu de pe telefon, sau chiar si de la laptop, dar nu ma corectez si nu pun diacritice ca si la un articol sau poezie ce o fac publica pe blog. e alegerea fiecaruia cum si ce face, numai bine sa facem cu gandul cu vorba si cu fapta!
    O zi Binecuvantata! Doamne ajuta!

    Apreciază

   1. e un sentiment parintesc plin de dragoste care se simte din partea Parintelui fata de noi, astia mai mici.
    fara intentia de a flata pe nimeni

    Apreciază

   2. cica o iau pe langa brazda !
    io stiam ca sunt in sanț si din cand in cand mai pasesc si pe trotuar…dar de fel sunt in sant tot timpul 🙂

    Apreciază

 2. sunt rebel ca un purdel !

  maine e Sf Ap. Simon care o lasat-o cu ochii in soare pe proaspata mireasa…si a fugit dupa Hristos Iisus !

  Apreciază

   1. si la mine tot tigan inseamna? pui de tigan
    pai tigan nu sunt cu neamul ( de fapt tiganii sunt din india) dar rebel ca un purdel sunt !
    numai ca purdelul isi foloseste rebeliunea intr-un fel…si io in altfel… 🙂

    Apreciază

 3. Sf Ap. Simon i se mai spune si „Zilotul”, zis si „Ravnitorul” pentru ca imediat ce Mantuitorul a facut minunea prefacand apa in vin, indata a crezut ca Domnul este adevaratul Dumnezeu.
  deci frate Ciprian, Sf.Ap.Simon a stiut ce vrea de la el si viata lui imediat ce a descoperit dumnezeirea…..n-a stat sa-si doreasca si mireasa, dar sa fie si „rebel ca un purdel”
  iertati 🙂

  Apreciază

  1. …da…numa ca io n-am mireasa de lăsat…ca o lasam pana acuma si eram…(…), ci am o mamica de nu ma lasa sa o las cum o facut Sf. Simon…ci am patit ca Gura de aur ca n-o putut nici el s-o lase pe mamă-sa…
   da asa-mi trebe…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: