Când va veni Fiul Omului, va găsi, oare, credinţă pe pământ? (Luca 18, 8)

Răspunsul nu e greu de dat. Lucrurile sunt atât de clar conturate, atât de evidente, încât fiecare-şi dă seama încotro ne îndreptăm. Lumea stă sub mulţimea credinţelor false, a ,,religiilor’’ demonice, a păgânismului îmbrăcat în straie moderne, a necredinţei manifeste; lumea este sub înşelarea ,,bisericilor’’ mincinoase; lumea este sufocată de noianul de secte, care mai de care mai elucubrante, născocitoare de erezii fără număr, pierzătoare de suflete. Pentru ca aceste erezii să fie sistematizate, cuprinse în acelaşi mănunchi menit să distrugă Adevărata Credinţă, a fost inventat ecumenismul, cel atât de drag ierarhilor români, şi nu numai lor; lumea este dominată de fiinţe abjecte fără orizont, fără frică sau ştiinţă de Dumnezeu. Stalinii, Hitlerii, Pol Poţii n-au dispărut odată cu moartea acestor genii ale răului. Dimpotrivă, urmaşii lor au proliferat, sub identităţi false, şi sunt chiar mai răi. Acum au şi mijloace tehnice perfecţionate pentru a-şi pune ticăloşia în lucrare.

Cu alte cuvinte, ,,lumea întreagă zace sub puterea celui viclean’’ (I Ioan 5, 19). Nu întâmplător Mântuitorul l-a numit pe diavolul ,,stăpânitorul acestei lumi’’ (Ioan 14, 30). Precizez, ,,stăpânitor’’ este cel care stăpâneşte, prin uzurpare, Stâpânul este Dumnezeul Adevărului, Făcătorul cerului şi al pământului.

Aşadar, când va veni Mântuitorul Hristos, va găsi această babilonie de credinţe deşarte şi pierzătoare, pentru că cea mai mare parte a omenirii merge pe calea cea largă şi puţini sunt cei care se nevoiesc să străbată calea strâmtă a suferinţei (Matei 7, 13-14), la capătul căreia se află Împărăţia lui Dumnezeu. Nenumărate ,,credinţe’’, dar o singură Credinţă este mântuitoare, pentru că una este Sfânta noastră Ortodoxie.

Presbiter Ioviţa Vasile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: