De ce îi este frică diavolului cel mai mult?

Hristos a înviat!
Rugăm cu nădejde tare pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, împreună cu toţi Sfinţii astăzi sărbătoriţi să ne ajute, prin sfintele lor rugăciuni către Domnul Milei, să vindece sufletele şi trupurile noastre bolnave, căci jalnică este starea noastră!

Odată, pe când fericitul Ioan Bostrinul se afla cu treburi în Antiohia Siriei, au fost duse la el patru femei demonizate, care spuneau multe, fiind înrâurite de diavoli. Ioan, ascultându-le, le-a întrebat despre diferite lucruri, cum ar fi căderea demonilor din rai, despre fructul pe care l-a mâncat Adam, despre şarpe şi altele, pe care nu le vom spune aici, din pricina slăbiciunii multora. Însă, pe două dintre acestea, care sunt spre zidirea sufletului, le vom povesti în continuare.
– Vă e frică de rugăciunea împărătească „Tatăl nostru”, de Psalmul 90 „Cel ce locuieşte întru ajutorul Celui-Preaînalt” şi de „Cu noi este Dumnezeu” al proorocului Isaia?
– Da, au răspuns femeile demonizate, pentru că rugăciunile acestea sunt de folos.
– Dar de „Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii…” (rugăciunea Sfintei Cruci)?
– Încetează, nu mai spune cuvintele astea, au strigat demonii. În toată Scriptura nu este vreun alt cuvânt care să ne zădărnicească puterile precum acesta!
– De care lucruri ale creştinilor vă temeţi?
– Aveţi, într-adevăr, trei lucruri mari: unul ce-l purtaţi la gât, cu unul vă scăldaţi în biserică, şi altul cel pe care îl mâncaţi la Liturghie.

Se refereau la Sfânta Cruce, la Sfântul Botez şi la Sfânta Împărtăşanie.

– Din acestea trei, de care vă temeţi mai mult?
– Dacă păziţi bine lucrul cu care vă împărtăşiţi, nimeni dintre noi nu va putea face rău vreunui creştin. Cuviosul Ioan L-a slăvit pe Dumnezeu pentru cele auzite şi a întrebat iarăşi:
– Ce religie iubiţi mai mult dintre cele care există pe lume?

– Le iubim pe cele care n-au niciunul din cele trei lucruri pe care le-am spus şi care nu-L mărturisesc ca Dumnezeu sau Fiu al lui Dumnezeu, pe fiul Mariei.
– Dar voi cum de L-aţi mărturisit ca Fiu al lui Dumnezeu atunci când I-aţi spus: „Ce ai cu noi Iisuse, Fiul lui Dumnezeu?” Atunci demonii au tăcut pentru puţin şi după aceea au răspuns:
– Am spus că este Fiul lui Dumnezeu nu pentru că am vrut, ci pentru că ne-a silit puterea Lui. Şi asta pentru a-i ruşina pe iudeii, care-L huleau şi-L numeau nelegiuit.

Pe acestea şi multe altele le-au descoperit diavolul prin gura demonizatelor în faţa multora, care au spus şi altora ce-au văzut şi au auzit.

(Demonii şi lucrările lor, Ed. Egumeniţa, 2007, p. 412-413)

Dr. Gabriela Naghi

2 gânduri despre „De ce îi este frică diavolului cel mai mult?”

 1. Hristos a înviat!

  Medice, cura te ipsum!
  „Şi El le-a zis: Cu adevărat Îmi veţi spune această pildă: Doctore, vindecă-te pe tine însuţi! Câte am auzit că s-au făcut în Capernaum, fă şi aici în patria Ta.”
  Luca 4;23

  Câtă lipsă de demnitate, cunoştinţă şi trezvie duhovnicească au aceşti oameni amărâţi şi prostiţi de un guvern antihristic, ca să permită să li se ia temperatura, pe stradă, în piaţă, în holul unei instituţii, de către un oarecine lucrător comercial, bodyguard, sau de către un portar.
  Și să fie condiționață intrarea lor în orice instituție în funcție de cum a măsurat un aparat(despre care nu eşti corect informat cât de periculos este), care emite raze infraroşii, sau cine ştie ce altceva face, manipulat de o persoană care nu are niciun fel de pregătire medicală! Luarea temperaturii este UN ACT MEDICAL şi nicăieri în lume nu ţi se poate administra un act medical fără consimţământul persoanei. Este un abuz, o ilegalitate înjositoare pentru oricine acceptă.

  Ce e nebunia asta?! În curând, bodyguardul o sa ne pună și diagnostic! O să stabilească dacă suntem bolnavi sau nu, să cheme salvarea pentru că a depistat un „infectat”iresponsabil, care are temperatura 37,4 =stare subfebrilă NORMALA in anumite condiții fiziologice, climatice, medicamentoase. Şi îşi permite să trimită „bolnavul”acasă. Sau şi mai rău, cheamă poliția să facă ordine pentru tulburarea liniştii publice!
  Temperatura crescută a corpului poate avea multe cauze, și probabil că le știți fiindcă se tot discută despre aceste lucruri!
  Iar dacă această temperatură depășește 37 de grade, urmează un moment jenant, în care ești privit ca un infractor, îți este interzisă intrarea în instituția respectivă, în magazin, iar cei din jur te pot privi cu teamă, ca pe un potențial pericol pentru sănătatea lor. Iar tu poate ai doar o infecție la un dinte sau la un molar.
  Ajungem să ne temem și să ne fie rușine de temperatura propriului corp, pentru că se pot crea situații jenante nejustificate, acolo unde mergem.
  Încă un motiv de teamă și panică indusă de slugile abile, viclene ale cezarului, care va determina oamenii să își ia în fiecare zi temperatura înainte de a pleca de acasă, mult timp de acum înainte, devenind treptat un act compulsiv-obsesiv.
  Medicii cunosc prea bine faptul ca mulți bolnavi cu covid19 sunt asimptomatici și pot infecta pe cei de lângă ei, iar subfebrilitatea ca atare nu este semn al gripei cu covid19.
  Ce rost mai are atunci termoscanarea domnilor doctori?

  Unde este GDPR aici?!
  Mulți pacienți vin în urgentă la cabinetul stomatologic cu infecții dentare și edem (umflătură), cu adenopatii(umflarea ganglionilor), care determină implicit și febră.
  Dacă persoana de la recepția instituției îi măsoară temperatura și este peste 37 grade, ce face? Sună la DSP?!
  Vin mascații și internează persoana subfebrilă fără drept de apel, într-un spital plin cu viruși ucigași?
  În timp ce omul suferă cumplit și are nevoie de tratament stomatologic de urgență, noi nu-l lăsăm să fie tratat, ci îl trimitem să facă testul covid?
  Şi dacă s-ar întâmpla, ipotetic vorbind, să moară prin generalizarea unei stări septice, asupra căreia nu s-a intervenit la timp, va fi raportat decesul ca fiind de covid19? Cine mai poate ști, când cadavrul este înhumat rapid în sicriu sigilat , fără autopsia care stabilește cu precizie cauza morții. Şi aici este vorba de ceva mult mai grav, de malpraxis, de care medicul împreună cu toți cei care se fac vinovați, vor da seama în fața Dreptului Judecator.

  În orice clinică, înainte de orice tratament sau consultație, se cere acordul SCRIS al pacientului, cu tot cu semnătură. Avem implementate proceduri GDPR prin care accesul este restricționat la datele personale ale pacientului, la situația lui medicală, etc.

  Și așa este normal să fie! Doar personalul medical poate consulta și poate verifica diverși parametri), cum ar fi tensiunea arterială, temperatura, etc. Și cu acordul pacientului, bineînțeles!

  Iar la datele respective NU ARE ACCES ORICINE!
  Am asistat la o emisiune în care un medic cunoscut, sluga sistemului fără conștiință morală, a încălcat cu bună știință articolele Codului de Deontologie Medicală, neagând importanța actului de măsurare a temperaturii, minimalizând termonascanarea, acuzând în termeni duri pe cei care refuză acest act cât și motivele pentru care fac acest lucru.

  Chiar niciunul dintre medicii autorizați nu are tăria și curajul să ceară oficial suspendarea unei asemenea măsuri abuzive?

  Apreciază

 2. Termoscanarea la români Abuzuri și ilegalitați
  Ce se întâmplă când refuzi termoscanarea, și ceri agentului de poliție să se legitimeze
  Momentul încătușării unui om pașnic, iar mai jos filmul întregului eveniment:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: