Ecumenistul Vasile Bănescu îşi continuă delirul

Individul acesta ne aruncă iarăşi în indignare. Cu ceva timp în urmă, îmi exprimam dorinţa ca omul acesta, mincinos şi manipulator, să fie înlăturat din poziţia pe care o ocupă în Patriarhie. Îmi retrag cererea. Nu pentru că Bănescu s-ar fi înţelepţit între timp, ci gândindu-mă că acolo vor mai fi destui băneşti care să-i ia locul, şi-atunci, care-ar fi câştigul? Niciunul.

De rândul acesta, purtătorul de cuvinte mincinoase al Patriarhiei ne invită să trecem proba realismului creştin. Iată textul incriminat: ,,În anumite contexte trebuie să trecem proba realismului creştin, care ne protejează de orice formă de abordare magică a ‘celor sfinte’ şi de punerea în conflict a credinţei profunde cu raţiunea practică’’. Creştinismul autentic, hrănit din fidelitatea faţă de Tradiţia genuină a Evangheliei şi faţă de cea filocalică, patristică, nu pune în conflict artificial credinţa şi raţiunea, ci le cultivă cu discernământul izvorât din credinţa în Hristos, nu din aceea în propria credinţă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Ştiţi care e ,,abordarea magică’’ a celor sfinte? Faptul că fiii Sfintei Biserici Ortodoxe Române au credinţa nestrămutată că Sfânta Împărtăşanie nu este transmiţătoare de viruşi, reali sau închipuiţi, de la un om la altul. Nebunilor! Încetaţi odată! Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu e prezent în Sfântul Potir spre a ne îmbolnăvi cu cine ştie ce viruşi, ci pentru a ne vindeca de multele noastre păcate! Viruşi-i produceţi voi şi-i răspândiţi ca să-i terorizaţi pe bieţii oameni.

Magia, adică vrăjitoria, o practicaţi voi, ecumenişti fără ruşine, care vă închinaţi marelui arhitect al universului. Voi v-aţi vândut sufletele pentru un blid de linte, nu bieţii noştri credincioşi, pe care-i împiedicaţi să se apropie de Hristos Domnul, cu deciziile voastre imbecile. Voi veţi da răspuns greu la Înfricoşătoare Judecată în care nu credeţi, dar care n-o puteţi împiedica şi de la care nu vă veţi putea eschiva.

Ce conflict poate exista între Sfânta Credinţă Ortodoxă şi ceea ce voi numiţi ,,raţiunea practică’’? Niciunul!, pentru faptul că această Credinţă a noastră e veşnică, iar ,,raţiunea practică’’ e o tâmpenie născocită de minţile voastre bolnave. Nu mai daţi directive satanice despre felul cum credincioşii trebuie îndepărtaţi de Hristos Domnul, prezent în Sfântul Potir. Nu vă erijaţi în păstori ai Mântuitorului Hristos, când L-aţi trădat şi L-aţi vândut în Creta. Voi nu sunteţi păstori, sunteţi lupi răpitori care împrăştie Turma şi vor s-o nimicească. Încetaţi odată!

Individul ne mai vorbeşte de ,,propria credinţă’’. Propria noastră Credinţă e cea Ortodoxă, singura mântuitoare, de care voi v-aţi lepădat, ecumeniştilor. Piei, satano!

Presbiter Ioviţa Vasile

5 gânduri despre „Ecumenistul Vasile Bănescu îşi continuă delirul”

  1. Vrea exemple de realism crestin: sa se uite in calendarul ortodox si sa vada cati sfinti mucenici autentici si reali a dat Biserica. Daca nu, macar sa vina cu argumente teologice scripturistice si doctrinare, daca nu sa plece de unde a venit, din gaozul istoriei.

    Apreciază

  2. Tovarasul Banescu efectiv sia ratat cariera, de multe ori ne intrebam ce cauta individ acolo la patriarhie?! Pe de alta parte tovarasul Ciobotea dece nu iese el in prim plan si apeleaza la astfel de intermediari, raspunsul este ft simplu, toata ierarhia bor cu mici exceptii au facut tot felul de trocuri cu cu toata clasa politica vremelnica si au tinuto din compromis in compromis

    Apreciază

Lasă un comentariu

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă