Minciuna stă cu regele la masă, în versiune republicana

Zilele trecute, un cunoscut îmi relata întâmplările nefericite prin care a trecut. În urma unui accident, s-a prezentat la urgenţa unui Spital Judeţean. A fost preluat, i s-a făcut o radiografie care a evidenţiat o fractură în diagonală la laba piciorului. A fost dus într-un salon cu şase paturi, toate libere. A aşteptat vreo două ore şi jumătate, timp în care nu s-a arătat niciun medic care să pună diagnosticul şi să stabilească procedura de urmat. Era singurul caz intrat în urgenţă. Exasperat, omul a vrut să plece. Atunci portarul l-a rugat să mai rămână pentru că acest fapt i-ar fi atras concedierea, el fiind ţapul ispăşitor de serviciu. După aproximativ trei ore i se pune diagnosticul, entorsă, nu cel care se vedea clar pe radiografie. Omul pleacă neîncrezător şi, după o vreme este consultat de un ortoped din Cluj. O nouă radiografie care relevă aceaşi realitate, adică fractură. Îşi ia diagnosticul scris şi filmul radiografiei şi pleacă. După multe insistenţe, reuşeşte să intre în posesia filmului radiografiei de la urgenţa unde se prezentase întâi, şi cu aceste probe indubitabile urmează să dea în judecată medicul pentru malpraxis. ,,Dacă veţi auzi de cadre medicale infectate cu virusul blestemat, să ştiţi că e vorba de asistente, brancardieri, infirmiere. Medicii stau în cabinetele lor într-o condamnabilă pasivitate, respectând probabil un consemn general ce a fost dat’’, mi-a spus cunoştinţa

Cu toate acestea, sunt trimise două-trei avioane într-un miting aviatic desupra spitalelor, în semn de respect şi apreciere pentru medicii eroi, care se luptă cu gripa ucigaşă. Face parte din scenariu, ca să ne arate dumnealor primejdia imensă în care ne aflăm, când de fapt, e vorba de o gripă obişnuită. Ieri, inculpaţi în dosare penale, azi – eroi. Ciudată metamorfoză.

Ce le-a scăpat autorităţilor române, sunt oamenii bolnavi care cad pe stradă. Vă aduceţi aminte că aceste secvenţe regizate le vedeam, cu ceva vreme în urmă, în China, şi ele au produs o puternică emoţie colectivă. Nu-i nimic, pandemii vor mai fi.  

Nu pot încheia fără a scrie despre două tehnici de manipulare. Citatele sunt din memorie. Mihai Gâdea: ,,Se vorbeşte cu insistenţă despre virusul care ar fi fost adus de tehnologia 5G’’. Nimeni n-a spus acest lucru, mai toţi ştim pe ce căi a fost răspândit virusul în lume. Ce vrea să sugereze Gâdea cu această scorneală? Că se răspândesc atâtea informaţii false, iar 5G e un lucru bun, de dorit, nu prin el ne-a venit virusul, şi dacă veţi vedea montându-se antene, să nu vă alarmaţi.

Raed Arafat: ,,S-a reclamat că la spitalul X din Bucureşti, în secţia cutare, paturile sunt libere. Când am cercetat, am constatat că 20 din cele 23 de paturi erau ocupate!’’ Unde e manipularea? E în minciuna acestui impostor oriental, pentru că nimeni nu putea să reclame paturi neocupate, când realitatea e cea pe care a spus-o individul. Ce vrea să ne sugereze prin acest fapt făcut public în faţa unei ţări întregi? Că avem informaţii false când suntem înştiinţaţi că sunt spitale cu pacienţi puţini, în vreme ce oamenilor bolnavi li se refuză internarea. Asta e o minciună. Ce spune vicleanul Arafat e adevărat.

Spunem, noi ardelenii, filozofi cum suntem, că nu există suiş fără coborâş. Nu cumva coborâşul acestor specimeni să fie o prăbuşire. Nu le doresc să-i ajungă pedeapsa lui Dumnezeu. M-aş bucura dacă s-ar pocăi şi ar căuta să îndrepte răul imens pe care l-au făcut acestui popor. Cât se mai poate. După cum îi ştim, nu o vor face. Şi-atunci, împlinească-se dreptatea lui Dumnezeu.

Presbiter Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „Minciuna stă cu regele la masă, în versiune republicana”

  1. Sfintite parinte,multi si foarte multi doctori sunt masoni,si apartin sistemului satanist,unii pt ca il neaga pe Dumnezeu ,altii pt functii,dar durerea mare nu e aici.Oare s-ar fi putut intampla toate astea daca poporul s-ar fi pocait,macar acum? Bisericile sunt cam goale,oamenii vin la biserici mascati ,care mai de care cu masca mai sus ridicata,se poarta iconoclasmul benevol.Ieri incercau preotii sa incurajeze oamenii sa sarute Sfanta Evanghelie,si Sfintele Icoane,pt ca o faceau prin masca sau deloc.Pai daca Dumnezeu infesteaza,credeti ca mai coboara Lumina Duhului Sfant la noi? Cu atatea mijloace de informare,intr-un oras mare,crestinii au devenit iconoclasti benevol,unii vor si Sfanta Impartasanie asa cum vor autoritatile,cum sa nu vina dictatura si noua ordine mondiala? Oamenii au acceptat orice,chiar sa devina sclavi.Ce mai poate face Dumnezeu cu asemenea crestini? Unele compromisuri au fost acceptate de mai marii nostri din cler si cinul monahal,si pt necredinta poporului.Noi trebuia sa-i sustinem,sa simta ca nu sunt singuri,ca poporul striga ce au strigat calugarii de la Manastirea Esfigmenu:Ortodoxia sau moarte.Cati dintre noi s-ar jertfi pt Hristos? cati s-au rugat si sr roaga? Dumnezeu sa-i dea romanului mintea cea de pe urma,in fiecare zi.Hristos a Inviat!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Numire cu cantec la spitalul judetean Piatra Neamt, patron de firma de pompe funebre numit in functie de manager la acest spital, un neica nimeni care nu are nici in clin nici in maneca cu absolut nimic in ceea ce priveste medicina, atit ca individul a fost pus acolo pe criterii politice

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: