Cuviosul Părinte Arsenie Boca, prigonit, defăimat, batjocorit de antihriştii comunişti şi de cei care acum se alătură lor (III)

8. ,,Spune nouă cu ce putere faci aceasta, sau cine este Cel ce Ţi-a dat această putere?’’ (Luca 20, 2). Este întrebarea neghioabă adresată Mântuitorului de către iudeii vremii. La fel de este şi aserţiunea celor care, neputând tăgădui minunile evidente ale Părintelui Arsenie Boca, le atribuie puterii date, chipurile, de diavolul. Serios? Diavolul şi slujitorii săi dintre oameni au o stratagemă ciudată şi vicleană. Vieţile Sfinţilor ne relatează că atunci când un ales al lui Dumnezeu pătimea, se făcea o minune, iar călăii îl acuzau pe Mucenic de vrăjitorie, ei care erau slujitori devotaţi ai diavolului.

Nu cu puterea diavolului a adus Părintele Arsenie atâţia oameni la Dreapta Credinţă; Dumnezeu i-a dat putere şi autoritate să mustre şi să-i întoarcă pe cei păcătoşi de la căile lor rele; de harul preoţiei s-a folosit atunci când slujea Sfânta Liturghie pe unde putea; nu cu puterea diavolului a schimbat în bine atâtea vieţi aflate în derivă; cu ştiinţă Dumnezeiască şi-a cunoscut sfârşitul şi l-a anunţat şi altora spunând ,,mai am trei calendare’’; după trecerea a trei ani, Dumnezeu l-a chemat la El. Diavolul a hotărât aceste lucruri? Vă invit, dragi contestatari, să renunţaţi la denigrare, să vedeţi cât bine a făcut Părintele Arsenie şi să nu repetaţi la nesfârşit nişte greşeli pe care le-a comis, ca orice muritor.

9.Rânduiala Canonizării Sfinţilor prevede ca înainte de proclamarea solemnă a unui Sfânt, să se săvârşească ultima Slujbă a Parastasului pentru acesta, tocmai spre iertarea greşelilor celor de voie şi fără de voie. Am avut cinstea nemeritată să slujesc în două rânduri Parastasul la mormântul Părintelui, împreună cu alţi preoţi, deoarece credincioşii cu care eram au pregătit, din imbold lăuntric, cele necesare. Când am ajuns la citirea Rugăciunilor de dezlegare, am ezitat şi ne treceam unul altuia această misiune, socotindu-ne nevrednici.

10. Hulitorii de profesie ai Părintelui au împrumutat din practica securitaţii o metodă perfidă de inducere a minciunii în minţile oamenilor. Astfel, ni se spune că monahul X din Muntele Athos a trimis un mesaj românilor să nu-l mai pomenească pe Părintele Arsenie deoarece, prin aceasta, îi sporesc chinurile în iad! Metoda e deosebit de eficientă, pentru că nimeni nu se va duce în Sfântul Munte să cerceteze cât adevăr, sau câtă minciună stă în acea informaţie. E simplu să debitezi orice inepţie şi s-o pui în seama unui monah imaginar dintr-o mănăstire din Georgia. Minciuna are, într-adevăr, picioare scurte şi adevărul se află, în cele din urmă. Avantajul mincinosului e acela că, fiind un nesimţit, nu-i crapă obrazul de ruşine, sau măcar să i se înroşească, atunci când i se vădeşte minciuna.

11. Oameni buni, luaţi seama nu cumva să greşiţi atunci când vă înverşunaţi împotriva Părintelui Arsenie. Păcatul acesta ar fi deosebit de grav. Puneţi-vă, măcar pentru câteva clipe, nişte întrebări: oare nu greşesc? Oare nu fac jocul vrăjmaşilor lui Hristos şi ai Bisericii, ponegrindu-l pe Părintele? Nu e mai cuminte să nu ne pronunţăm, neavând documentarea necesară? Chiar vrem şi noi să facem dintr-un slujitor al lui Hristos, un vrăjitor demn de dispreţ? Faptul că acest om a fost prigonit, întemniţat, batjocorit, bătut de slujbaşii comunişti ai diavolului, nu ne spune nimic? Se pare că moartea Sfinţiei Sale a survenit în urma unei bătăi ,,administrate’’ de securişti, şi-atunci e posibil să fie pomenit între Sfinţii Mucenici. Observ că majoritatea contestatarilor Părintelui sunt moldoveni. Bine-ar fi ca şi Părintele Aniţulesei să se preocupe de lucrurile extrem de grave care se întâmplă sub ochii noştri, nu să se ridice cu atâta încrâncenare împotriva Părintelui Arsenie Boca. Îl aşteptăm să se pronunţe ferm împotriva sinodului tâlhăresc din Creta şi să procedeze conform Sfintelor Canoane ale Bisericii.

12.Calea cea mai sigură şi directă de elucidare a acestei controverse, inutilă până la urmă, privind starea Părintelui Arsenie, ar fi deshumarea. Sunt treizeci şi unu de ani de când Preacuvioşia Sa a fost aşezat în mormânt. Fapta trebuie împlinită cu binecuvântare arhierească, nu prin initiaţive particulare. Fiţi siguri că ierarhul locului, şi nici altul, nu vor da această binecuvântare, din motive prea lesne de înţeles.

Presbiter Ioviţa Vasile

4 gânduri despre „Cuviosul Părinte Arsenie Boca, prigonit, defăimat, batjocorit de antihriştii comunişti şi de cei care acum se alătură lor (III)”

  1. In s.u.a razboi civil in toata regula, oare la asta se referea staretul Efrem Filoteitul cand lea zis fiilor sai duhovnicesti sa se intoarca in tarile de origine ca ceva rau are sa se intample acolo?!

    Apreciază

  2. Foarte bine ati punctat parinte Vasile; asa cu de Hristos s’a spus caci cu Beelzebul scoate afara pe demoni asa se spune si de Parintele Arsenie!
    Ciudata logica au acestia!

    Apreciază

  3. Hristos a inviat! S-au inmultit batjocoritorii parintelui Arsenie Boca, dar fapta lor cea mizerabila nu e doar pentru ei. Fac live-uri pe youtube si atrag mintile oamenilor in mizeriile lor de cadere. Nu stim noi si nici nu avem dreptul sa cantarim faptele celor care s-au nevoit pentru Hristos. Partea buna e sa luam invataturile si tot ce ne-au lasat bun spre mantuirea sufletelor noastre. Judecata va fi a Domnului nostru, Iisus Hristos, de la cel mai pacatos pana la cel mai vrednic in har. Nici macar pe preotii mirenilor nu avem dreptul sa-i osandim, vedem ce vedem nelalocul lui, la ei, si ne vedem de nevointa noastra si de rugaciunea de mantuire, de faptele bune si de comportamentul crestinesc. Nu poti sa stai patru ore, pana la miezul noptii si sa batjocoresti non stop un parinte care a plecat demult la Domnul, e pacat si rusine, Domnul sa le lumineze mintile!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă