Excepţionalalele învăţături, sfaturi şi îndemnuri ale Părintelui Elpidie din Sfanta Biserică Ortodoxă a Greciei

-Părinte, în ultima vreme observăm că satana duce un război aprig împotriva Sfintei Împărtăşanii. De ce credeţi că se întâmplă acest lucru?

-Copilul meu, satana se teme foarte tare  de Hristos. De aceea, vrea să vină într-o zi să conducă lumea în locul lui Hristos, ca antihrist. Însă Sfânta Împărtăşanie este Însuşi Hristos! Atunci când preotul împărtăşeşte pe oameni, ce le dăruieşte? Trupul şi Sângele lui Hristos. Trupul şi Sângele lui Hristos sub chipul pâinii şi a vinului. Satana se teme de aceasta, de Trupul şi Sângele lui Hristos, de Însuşi Hristos. De altfel, ca să vină antihrist, fiul lui Lucifer, să conducă lumea, va trebui să nu mai fie Sfânta Împărtăşanie. Pentru că atâta vreme cât se face Sfânta Liturghie, şi creştinii se vor împărtăşi cu Trupul şi Sângele lui Hristos, satana nu poate să pună în practică lucrările lui. Nu poate să predomine, nu poate să conducă. De aceea spunea odată un Părinte duhovnicesc: ,,Atunci când veţi vedea lupta împotriva Sfintei Împărtăşanii, să ştiţi că antihrist se află pe drum’’. Am întrebat însă, de ce se va lupta atât de mult împotriva Sfintei Împărtăşanii? Pentru că Sfânta Împărtăşanie îl împiedică să-şi exercite puterile demonice asupra oamenilor. Mai este vorba de încă un lucru, pe care atunci nu am putut să-l înţeleg, dar acum îl pricep. Va veni vremea în care în lupta împotriva Sfintei Împărtăşanii, satana va găsi o modalitate prin care va înceta producţia vinului. Nu ştiu ce se va întâmpla, şi dacă se va petrece aceasta, pot să dea o lege care să oprească producţia vinului. Asta a spus acel Părinte, că la sfârşitul veacurilor, la venirea lui antihrist, nu va mai exista Sfânta Împărtăşanie. Nu va mai exista nici vin pentru Sfânta Împărtăşanie. Pricepeţi ce se întâmplă?

Copilul meu, Hristos, Sfânta Împărtăşanie este viaţa noastră. Însuşi Hristos este Împăratul nostru, este Împăratul inimii noastre. Însă, inima Bisericii este Sfânta Împărtăşanie. Însuşi Hristos uneşte pe toţi oamenii. Dacă nu există Sfânta Împărtăşanie, nu există unire. De aceea, este un lucru nebunesc atunci când conducătorii Bisericii spun că unitatea se face doar în Sfântul Potir, şi acum să spună că nu trebuie să ne împărtăşim. Sau să se împărtăşească doar preoţii, până va trece pandemia, aşa cum au spus unii mitropoliţi. Care pandemie?  Hristos a venit să ne cureţe de greşeli, de păcate, de orice rău, de fiecare boală şi păcat. Iar acum Îl au pe Hristos ca pricină de molipsire! Este posibil aşa ceva? Dar, dacă crezi că Hristos te va molipsi, că Hristos nu te va binecuvânta şi nu te va mântui, atunci de ce vii să te împărtăşeşti? Mai bine să nu te împărtăşeşti!

Copilul meu, în vremurile vechi Mucenicii Îl mărturiseau pe Hristos, şi ce le spuneau eparhii (păgânii), împăraţii, toţi care îi stăpâneau? ,,Jertfiţi idolilor, aruncaţi puţină tămâie, iar apoi vă vom elibera îndată. Nu vă vom omorî!’’ Iar ei, socotind acel lucru ca pe o trădare satanicească spuneau: ,,Noi în Hristos credem, pe Hristos Îl iubim şi nu vo aduce în niciun chip tămâie drept jertfă dumnezeilor mincinoşi!’’ Dar astăzi, ce ni se cere? Ceva cu mult mai rău. Îţi cer să nu crezi că Hristos este mântuirea ta şi curăţirea sufletului tău de orice boală şi păcat. Şi nu numai acest lucru pe care îl spun, fie mireni, fie preoţi, reprezintă o mare greşeală şi un mare păcat. Şi toate aceste măsuri pe care le iau unele Biserici pentru împărtăşire, nu aduc ofensă Sfintei Împărtăşanii? Adică, dacă  ne temem să folosim linguriţa unică, procoveţe de unică folosinţă, nu contestăm Sfânta Taină în acest fel? Mai bine să nu se împărtăşească, căci fac un păcat îndoit! Pe de o parte, nu cred, iar pe de altă parte merg să se împărtăşească cu obrăznicie cu Acela despre care spun că este iubirea lor, credinţa lor, Împăratul lor, iar Acesta acum îi va molipsi. Este posibil aşa ceva? Mai bine să nu mergem! Din păcate, astăzi stăpânesc în lume cele trei arme înfricoşătoare ale lui satana. Încep cu litera a.

-Şi care sunt acestea, Părinte?

Întâi: lipsa de evlavie, (asevia, în greceşte) faţă de Cele Sfinte a politicienilor. Nu începe cu a?

Al doilea, apatia conducătorilor bisericeşti. Aţi văzut vreo luare de poziţie a Bisericii oficiale?

-Din păcate, nu.

-Dimpotrivă, îi sfătuiesc pe oameni să asculte de legile anticreştine!

Al treielea: indiferenţa (adiaforia, în greceşte) multor creştini. Lipsa de evlavie, apatia şi indiferenţa sunt cele trei arme prin care va stăpâni satana. Doresc ca noi să nu le primim pe acestea, să le lepădăm de la noi.

-Aşadar, este o prigoană acoperită.

-Da, copilul meu, este o prigoană mascată. Eu doresc să-L iubim pe Hristos din toată inima noastră şi să credem că în Sfânta Împărtăşanie este Însuşi Hristos. Însuşi Împăratul inimilor noastre! Hristos este inima Bisericii! Iar atunci când scoatem inima, nu mai există viaţă. Nu-i aşa? Urez tuturor ca Iisus al nostru, Inima noastră să fie permanent Credinţa noastră, dragostea nostră, adorarea noastră! Şi acest lucru ne va dărui putere şi Credinţă să putem răbda tot ce va veni acum. V-am mai spus şi altădată că acum începe ultima prigoană a Bisericii. Vom intra în catacombe, dar în alt fel. Iubirea noastră pentru Hristos să nu ne părăsească iar Credinţa noastră să fie puternică, aşa încât Hristos să se bucure şi să spună: ,,Aceşti copii ai Mei Mă iubesc şi Mă adoră’’. Amin.

Să ne întipărim bine în minte:

  • ,,Atunci când veţi vedea lupta împotriva Sfintei Împărtăşanii, să ştiţi că antihrist se află pe drum’’
  • Sfânta Împărtăşanie este marea piedică în calea venirii lui antihrist, de aceea episcopii mincinoşi din România şi-au dat mâna cu conducătorii antihrişti ai ţării, ca să ne împiedice să sărbătorim Învierea Domnului, Sfintele Paşti, şi să ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele Domnului
  • Episcopii mincinoşi români ne-au spus că linia roşie peste care nu vom trece în relaţia cu ereticii catolici ai lui papa este împărtăşirea din acelaşi potir, acum ne spun să  nu ne împărtăşim
  • Biserica lui Hristos va intra în catacombe, din pricina episcopilor mincinoşi şi ai conducătorilor străini de neam şi de Credinţa Ortodoxă
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: