Credincioşi din Eparhia Dunării de Jos se îngrădesc de Episcopul Casian şi condamnă pseudo-sinodul din Creta

Mărturisire ortodoxă

Subsemnaţii Dănilă Paul-Marian şi Holmu Maranda, enoriaşi în cadrul Parohiei ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din municipiul Tecuci, jud. Galaţi, solicităm Părintelui Paroh Opre Petru să condamne şi să se dezică de sinodul din 2016 din Creta (Grecia), la care au fost semnate decizii eretice şi ecumeniste, strâmbând astfel dogma Dreptei Credinţe Ortodoxe strămoşeşti.

De asemenea solicităm părintelui paroh să propovăduiască şi să mărturisească şi celorlalţi enoriaşi că sinodul din Creta a fost unul tâlhăresc şi mincinos (eretic), că s-a abătut de la Dreapta Credinţă Ortodoxă şi că ar trebui să întrerupă pomenirea celorlalţi ierarhi ecumenişti semnatari ai acestui sinod eretic, fiind trădători ai Dreptei Credinţe Ortodoxe.

Menţionăm că nu vom mai participa la Sfânta Liturghie şi la nicio altă slujbă religioasă până când nu vă veţi îngrădi de episcopul ecumenist Casian al Dunării de Jos şi de patriarhul BOR, Daniel Ciobotea. Cerem să întrerupeţi pomenirea acestora şi să mărturisiţi în faţa credincioşilor din Parohie împotriva acestor erezii din sânul Bisericii Ortodoxe Române

Aşa să ne ajute Dumnezeu! Amin.

 Semnăturile                                       7 septembrie 2020

Credincioşii semnatari ai acestei Mărturisiri s-au adresat Părintelui pentru a o primi, a le da număr de înregistrare şi a le răspunde în scris. Până la această dată Mărturisirea nu le-a fost primită.

Următoarea solicitare s-a îndreptat spre Protoieria Tecuci. Nu ştim cu cine a stat de vorbă Domnul Dănilă Paul Marian, probabil cu Protopopul. Dintru început, acesta a refuzat să primească şi să înregistreze Mărturisirea. A avut loc o discuţie în care slujbaşii Protopopiatului au reafirmat aceleaşi clişee, precum că nu s-a schimbat nimic în Credinţă, că adunarea cretană e sfântă şi mare. Când credinciosul semnatar a adus argumente de netăgăduit în schimbările necanonice adoptate în Creta, precum Cununia dintre ortodocşi şi eretici, i s-a spus că e vorba de de cazuri izolate şi că preoţii respectivi vor răspunde pentru faptele lor. În faţa cui? N-a lipsit nici referirea la ,,răzvrătiţii’’ care s-au îngrădit de episcopii eretici, fără a putea explica în ce constă ,,răzvrătirea’’. Ca element de noutate, preotul respectiv a spus că nu există o autoritate dogmatică menită să stabilească abaterile de la Dreapta Credinţă, că doar o personalitate precum Părintele Stăniloae ar avea competenţa să se pronunţe… ,,Dar Părintele Teodoros Zisis nu este o autoritate?’’ Nu, a decretat Preacucernicul. Discuţia s-a încheiat, deoarece Părintele ecumenist adopta tactica sectarilor: când era copleşit de argumente, sărea imediat la alt subiect.

Presbiter Ioviţa Vasile

8 gânduri despre „Credincioşi din Eparhia Dunării de Jos se îngrădesc de Episcopul Casian şi condamnă pseudo-sinodul din Creta”

 1. Compoziția vieții
  Sf. Nicolae Velimirovici
  Viața omenească nici nu s-ar putea închipui fără de trei lucruri: fericire, nefericire și moarte.
  Puțină fericire, puțină nefericire și moartea fac cu putință această viață.

  Chimia morală a acestei lumi este mult mai interesantă decât chimia fizică.

  Fericirea este darul lui Dumnezeu, nefericirea este îngăduința dumnezeiască, iar moartea este biruința lui Dumnezeu.

  O fericire neîntreruptă, fără nefericire, ar deveni lipsită de culoare și plictisitoare. O nefericire continuă, fără moarte, ar transforma această viață în iad, din care nu este putință de ieșire.

  În fericire oamenii nu vor să-și amintească de Dumnezeu; chiar în nefericire nu vor să-și amintească de Dumnezeu; la moarte însă sunt obligați s-o facă.

  Sfântul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, Editura Sophia, 1999

  Ce dăunează sufletului celor bogați? Le dăunează faptul că bunurile pământești, plăcerile, luxul sunt puse mai presus de orice, mai presus decât bunurile duhovnicești pe care le apreciază oamenii care nu au bogății pământești, materiale, dar care sunt bogați de dragostea de Dumnezeu, de dragostea de aproapele.

  Cine este stăpânit de bunurile pământești, cine caută plăcerea, suferă tocmai de păcatul care îl împiedică să intre în Împărăția lui Dumnezeu.

  Dar puțini sunt oare cei care nu au bogății, care au un venit mediu care însetează după bunurile materiale, distracții și plăceri, și care, dacă ar avea bogăție ar păcătui la fel ca și acel bogat la porțile căruia stătea săracul Lazăr? Dacă noi, care nu avem bogății, însetăm după plăcere, dacă ne stabilim ca scop al vieții noastre bunăstarea pământească, dacă toate gândurile noastre sunt îndreptate spre aranjarea cât mai comod a vieții pământești, atunci, cu siguranță, suntem departe de ceea ce ne-a poruncit Domnul Iisus Hristos. Pentru că oamenii care tind spre curăția inimii, care doresc să comunice cu Dumnezeu, cer harul și dragostea Lui, vor să fie frați și surori în Hristos.

  Sfântul Luca al Crimeei, Predici, Ed. Sophia

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cum chinuie și amenință diavolul pe cei depărtați de la dreapta-credință
  Sfântul Anastasie Sinaitul

  Era un om numit Azaria în Clysma, mai-marele așa-numiților ducatori, fiind prieten al nostru și cunoscut. Acesta avea un fiu numit Moise. Acest Moise de la vârsta copilăriei a fost suferind. Când tatăl lui a murit acum cinci ani, bun creștin fiind, aflându-se liber, Moise, rătăcindu-se de la credința lui Hristos, s-a lepădat de ea. Apoi fiind mustrat de unii dintre concetățenii săi, iarăși s-a făcut creștin și, după puțină vreme, iarăși a tăgăduit credința noastră și aceasta făcând-o de multe ori, era mustrat de concetățenii lui. Cu vreun an în urmă, venind eu, l-am aflat pe el apostat. Și ca un prieten vechi al lui și al tatălui lui, l-am mustrat și l-am povățuit ca pe unul care făgăduise de multe ori credința lui Hristos. Atunci, suspinând Moise, zice către mine:

  „Și ce pot eu să fac, doamne, că ori de câte ori mă întorc și mă fac creștin, cumplit mă tulbură demonul și eu iarăși mă fac apostat, fiindcă astfel mă lasă în pace. Dar de multe ori mi s-a arătat mie duhul și mi-a poruncit mie, zicând: «Nu te închina lui Hristos și nu te voi supăra, nu-L mărturisi pe El Dumnezeu și Fiu al lui Dumnezeu și nu mă voi apropia de tine, nu te împărtăși și nu te voi tulbura, nu te pecetlui și te voi iubi».”

  Acestea le-am auzit eu nu numai de la Moise, ci se pare că nenorocitul a încredințat aceleași lucruri și altor frați ai noștri, care sunt vrednici de crezare.

  Să audă Biserica lui Hristos și să se veselească. Să asculte acestea copiii creștinilor și să dănțuiască și fără încetare să le păzească. Să audă acestea fiii necredincioșilor și să se rușineze. Să audă cei care nu îl mărturisesc pe Hristos Dumnezeu și să se rușineze că, de vreme ce demonii mărturisesc unele ca acestea, necredincioșii îl hulesc pe Hristos mai presus de demoni. Demonii se cutremură de crucea lui Hristos, iar acești demoni în trup își bat joc de cruce. Și adeseori demonii sunt nimiciți de chipul crucii.

  Sfântul Anastasie Sinaitul, Povestiri duhovnicești, Ed. Doxologia, 2016

  Apreciat de 1 persoană

  1. Desigur,crestinul cel mai barfit arata ca e pe calea cea buna,altfel nu i ar fi trantit aghiuta mereu casnici si oameni in cap.Daca era pe calea largita,nu i ar fi adus demonii oameni in cale care sa i puna mereu stadii,vami ca sa l traga la socoteala din orice si ca nimic din ce face nu e bun.In toata invalmaseala care o face dracul prin vesnicii nemultumiti din casa sau de pe unde lucreaza este sa ramana pe pozitie de crestin:fa tumbe pana crapi,spumega de nemultumiri,calomnii,injuraturi de Biserica,de mama pana iti cad dintii aceia pe care nu i mai ai,pozitia mea de crestin asa ramane.Ce ai sa mi faci?Sa mi tai capul?Iati l.Vointa nu mi o poti lua.Cu vointa mea peste care nu mi esti tu stapan raman pe pozitie si indiferent ce mi ai face nu reusesti nimic.

   Apreciază

   1. Cer scuze tuturor celor care intra pe sectiunea ,,comentarii”. ntotdeauna imi apare mentiunea ,,Recuperarea comentariilor pentru site-ul Ortodoxiain catacombe a esuat”. Intru cu aplicatia ,,aprobat”, dar nu-mi apar toate comentariile. Prin urmare, nu pot raspunde la tot ceea ce publicati Domniile Voastre. Iertati. Doamne ajuta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s