Ereticul Bartolomeu din Constantinopol pregăteşte o nouă schismă

De rândul acesta este vorba despre Sfânta Biserică Ortodoxă Sârbă, mai exact de comunitatea eclezială a celor din Macedonia. După tiparul cunoscut, folosit în Ucraina, preşedintele Macedoniei, Stivo Pentarovski, este rugat de ereticul schismatic Bartolomeu să ceară autocefalia pentru o bandă de derbedei, constituită în scop diversionist, tocmai pentru a produce această schismă în trupul Sfintei Biserici Ortodoxe.

Întrebare: ce îndreptăţire are un preşedinte păgân să se amestece în cele ale Bisericii şi să ceară autocefalia? Niciuna. Scenariul din Ucraina se repetă. Atunci era păgânul Poroşenko, acum e acest individ insidios si dubios, Stivo Pentarovski.

Ce spune Pentarovski în scrisoarea sa: „ Preasfinția  voastră, istoria ne arată că trebuie să ne adaptăm în permanență la timp și să-l folosim în folosul oamenilor. Patriarhia ecumenică este un exemplu al modului în care să rămânem consecvenți în valori și, în același timp, să fim dinamici în fața provocărilor de astăzi. În calitate de președinte al țării mele, aș dori să vă informez personal că, ca țară din ultimii trei ani, am decis să folosim timpul în avantajul nostru și să lăsăm în urmă diferențele istorice. Mă adresez vouă în numele multor concetățeni ai mei care se identifică drept creștini ortodocși și a căror singură dorință și nevoie este să se împace cu vecinii lor și să meargă către un viitor comun, în coexistență și libertate adevărată. În acest context, aș dori să trimit o cerere Preasfinției Voastre de a accepta chemarea poporului nostru evlavios și a Bisericii noastre de a exercita „Apelul”, astfel încât cetățenii noștri, prin credința creștină ortodoxă, să aibă în sfârșit ocazia de a avea aceleași drepturi ca toți ceilalți creștini ortodocși din întreaga lume’’ .

Ce limbă de lemn, în cel mai pur stil comunist! Câtă întunecime de minte la omul acesta! Vedeţi unde stă neajunsul major: credincioşii ortodocşi din Macedonia n-au dreptul la mântuire şi acest drept poate fi dobândit doar dacă se va acorda autocefalia acestor neisprăviţi (,,ocazia de a avea aceleași drepturi ca toți ceilalți creștini ortodocși din întreaga lume’’.)

Nu ne aşteptăm ca Patriarhul Serbiei, Irinei, să aibă o reacţie sinceră şi promptă la această fărădelege, prin care este lovită Biserica ce stă sub jurisdicţia sa. E şi el coautor la ereziile şi fărădelegile din Creta. Cel mult, va ieşi în faţă cu o declaraţie ipocrită, cu propuneri de dialog. Dialog ni s-a propus şi la Amman, şi uite că avem la orizont o nouă schismă.

Pseudo-ierarhii români se vor arăta preocupaţi de binele Bisericii şi, prin botniţa umilitoare, înjositoare şi batjocoritoare – ei o socotesc o cinste, o binefacere! – , vor bălmăji câteva clişee prin care ne vor spune câte osteneli depun ei pentru… şi pentru… Oamenii aceştia penibili mă obosesc, peste măsură. Nu plecaţi o dată şi odată? Trebuie să vă răpească moartea ca să înţelegeţi cât rău aţi pricinuit Bisericii?

Presbiter Ioviţa Vasile

6 gânduri despre „Ereticul Bartolomeu din Constantinopol pregăteşte o nouă schismă”

 1. De parca nu era suficient ca au fost dezbinati si dezmembrati, acum le este distrusa si credinta, vom vedea si rectia celor de acolo care va fi, cert este ca acolo ca si in alte state ortodoxe in posturi cheie au ajuns sectarii si alogenii

  Apreciază

 2. „ Păziţi-vă de câini! Păziţi-vă de lucrătorii cei răi! Păziţi-vă de tăierea împrejur.
  Căci mulţi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se poartă ca duşmani ai crucii lui Hristos.
  Sfârşitul acestora este pieirea. Pântecele este dumnezeul lor, iar mărirea lor este întru ruşinea lor, ca unii care au în gând cele pământeşti.”
  Filipeni 3;2,18,19

  Primatul Arhiepiscopiei Fanarului din SUA: despre modelul unirii cu Roma într-o singură biserică

  Erezia, apostazia , hula împotriva Duhului Sfânt a ierarhiei Fanrului, sub mantia ereziarhului Bartolomeu, au atins fără discuții, pe nesimțite, culmi amețitoare, în contextul nebuniei isterice , a manipularii psihice a omenirii, îngrozite de panica îmbolnăvirii cu corona virusul satanic, ucigaș de suflete.
  Arhiepiscopul Elpidofor a îndemnat oamenii să cugete despre faptul că „Bisericile noastre se vor uni”, și a vorbit despre rolul Papei în viitoarea „ biserică unificată ” .

  Primatul Arhiepiscopiei Americane a Patriarhiei Constantinopolului Arhiepiscopul Elpidofor (Lambriniadis) a ținut la Universitatea Fordham din New York o prelegere pe tema „Viitorul relațiilor dintre ortodocși și catolici în Statele Unite”, raportează Panorthodox SYNOD.

  Ierarhul Fanarului a descris modelul său de dialog ecumenic între Constantinopol și Roma, în care printre altele se presupune că confesiunile vor putea săvârși slujbe comune, vor sărbători împreună Paștile, iar ortodocșilor li se va permite să se căsătorească cu persoane neortodoxe. În opinia sa, dialogul cu„ Biserica ” Romano-Catolică „depășește sfera contradicțiilor teologice”.

  „Astăzi mai mult ca oricând trebuie să ne gândim nu doar la diferențele care ne despart, ci la modul în care vom putea apropia unificarea Bisericilor noastre prin intermediul experienței redescoperite a comuniunii bazate pe recunoașterea reciprocă, mărturisirea comună a credinței, acceptarea diversității, schimbul liturgic, sinodalitate și sobornicitate, misiune și evanghelizare, intercomplementaritate, reînnoire și reformă și, în cele din urmă, datorită rolului papei”, a subliniat Arhiepiscopul Elpidofor.

  În ceea ce privește papalitatea, el a precizat: „Cum vom defini autoritatea în Biserică va avea un impact direct asupra capacității noastre de a activa și de a exista ca o singură Biserică”. Ierarhul a citat în acest sens viziunea Patriarhului Bartolomeu, care „recurge la expresii frumoase vorbind despre „întâietatea iubirii, cinstei și slujirii”.
  Întâistătătorul Fanarului, fiind la o recepție după slujba oficiată în parohia Sf. Nicolae, a declarat că grecii nu se vor autoanihila și nu vor pleca din Istanbul, relatează Orthodox Times.

  El a numit Patriarhia sa „Biserică-Mamă și Centru Sacru”. „Acesta este un Centru nu numai pentru puținii greci din Constantinopol, ci și pentru creștinii ortodocși din întreaga lume”.

  Ereziarhul Bartolomeu este convins Bisericile Autocefale sunt doar „ramuri ale Patriarhiei Ecumenice”.

  După ce a menționat că există forțe care doresc ca comunitatea greacă să părăsească orașul Istanbul, Primatul Fanarului a subliniat că este optimist și continuă să lupte.

  „Nu intenționăm să ne autoanihilăm și să părăsim acest loc, contrar voinței și speranțelor multor persoane. Ne-am înrădăcinat adânc aici”, a conchis ierarhul.
  Ca exemplu de interacțiune, Arhiepiscopul Elpidofor a subliniat sprijinului acordat de pastorul papistas din SUA Timothy Michael Dolan, cu privire la problema Sfintei Sofia, și a menționat că „solidaritatea ecumenică din ultimele luni a fost incredibilă”. În același timp, reprezentantul Fanarului consideră că „mișcarea ecumenică în ansamblu se află în criză”.

  Anterior UJO a scris despre „visul” Cardinalului papistaș Christoph Schönborn, ca Sfânta Sofia să devină „centrul de întâlnire a tuturor religiilor”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s