Mitropolitul Nichifor de Kykkos și Tilliria, despre schisma provocată de Hrisostom al Ciprului: Dacă vom tăcea, vom deveni complici

Episcopii Ciprului sunt obligați să răspundă deciziei arbitrare a Arhiepiscopului Hrisostom cu privire la BOaU, crede ierarhul Bisericii Ciprului Mitropolitul Nichifor. ,,Este necesar să răspundem la recunoașterea liderului Bisericii Ortodoxe a Ucrainei schismatice de către Arhiepiscopul Ciprului, care a mers pe „calea papală” și a ignorat Sfântul Sinod’’, a declarat Mitropolitul Nichifor de Kykkos și Tilliria într-un interviu acordat canalului TV „ΡΙΚ”.

„Când sfintele canoane și Statutul sunt încălcate, suntem obligați să reacționăm”, a menționat ierarhul cipriot, comentând situația creată după pomenirea lui Epifanie de către Arhiepiscopul Hrisostom. Mitropolitul a remarcat că reacţia celor patru ierarhi ai Bisericii Ciprului a fost determinată de acțiunile Arhiepiscopului Hrisostom, care a început să-l pomenească pe Eifanie, neglijând și respingând Sfântul Sinod.

Arhiereul a subliniat că nu este nici pro-rus, nici pro-american, ci respectă canoanele și la rânduiala Bisericii. „Când ei acționează conform Sfintelor Canoane, sufletul nostru se bucură și îi sprijinim, dar când sunt încălcate aceste reguli și tradiții bisericești atemporale, precum și ordinea și practica sacramentală, atunci reacționăm și trebuie să reacționăm. Pentru că, urmând vocea conștiinței noastre episcopale, vai de noi dacă păstrăm tăcerea. Dacă vom tăcea ca peștele, vom deveni complici”, a menționat Mitropolitul Nichifor.

Ierarhul cipriot a accentuat că problema Bisericii Ciprului constă în faptul că „unele decizii au fost luate sub presiunea intereselor geopolitice, geostrategice și geoeconomice”.

(Preluare de pe UJO)

7 gânduri despre „Mitropolitul Nichifor de Kykkos și Tilliria, despre schisma provocată de Hrisostom al Ciprului: Dacă vom tăcea, vom deveni complici”

 1. Un sfant parinte a spus ca o societate cand este condusa numai de organizatii secrete democratia a incetat.Va stapani turbarea.Reactia crestinului este strict in limite conventionale,legale.Raul nu mai are leac decat cele care ii vor urma.Arma crestinului este:sa fie intelept(viclean) precum sarpele batran si bland ca porumbelul.Cand vezi ca dusmanii lui Hristos-Dumnezeu sunt mai multi decat tine sa nu te sperii.Daca te ai speriat deja esti al dracului.Te lupti cu frica.Mai dau o data doua videoclipuri:1 cu acela care a stat 3 zile pe fundul oceanuluihttps://youtu.be/xfk62RBU5pw
  Si 2.,cu mucenicia Sf.Mc.Evghenie Rusulhttps://youtu.be/UrJUYxlOuF8.Nu va fie frica de cei care ucid trupurile.Frica fireasca de moarte este altceva.Aceea nu e tot una cu frica diavoleasca a tradatorului.Si mai e un amanunt:Sf.Evghenie Rusul nu a facut minuni in viata,nu a proorocit,nu a fost scriitor teolog.El a facut ceva”aparent neinsemnat”:a avut incapatanarea cea buna si nu si-a lepadat niciodata cruciulita de la gat.El pentru asta a fost ucis.Dar ce tavalug de har dumnezeiesc de nestavilit a vent prin el dupa martirizarea lui… Atentie,Dumnezeu rasplateste mult si pentru credinciosie intru lucruri”aparent marunte,zic,neinsemnate” precum purtarea cruciulitei la gat sau ne-luarea cipului de nicio culoare.Astea sunt cele mai mari palme pe care le poate da un crestin ortodox.Daca n ar fi existat ortodoxia,n am mai fi auzit azi de Sf.Mc.Evghenie Rusul.

  Apreciază

   1. Saracii sunt omorati la ordinul printului Charles in spitale coverig pt decimarea populatiei iar el uite cu ce se plimba:

    Bata lui Dumnezeu cu razboiul n o sa mai intarzie.Nu mai exista limite!Nu mai au limite!Dar si Dumnezeu o sa le dea foc El Insusi.

    Apreciază

 2. Daca e sa ne luam dupa afirmatiile de mai sus ale lui Ovidiu Grosu:ginerele/nora poate scapa asa de tine;socrul/soacra/cumnatul/cumnata poate scapa asa de tine;daca l-ai parat la securitate se poate debarasa de tine asa.Daca vrea sa-ti ia averea ,poate sa sca6pe asa de tine;daca i-ai facut rau la serviciu:i-ai cautat gaselnite,ai cautat ca tu sa -l parasti ca sa progresezi iar el sa se tarasca,asa poate scapa de tine.Sau i-ai cerut sa-ti faca avere(cum fac majoritatea socrilor) si il dusmanesti de moarte pe ginere pentru ca nu-ti aduce avere si-l barfesti la toti negru negru de tot iar apoi asa scapi de el pentru ca tu nu-l suporti si-i zici si-n fata ca-l vrei mort,sa nu mai traiasca.De fapt ca socru,cum sa-i doresti viata ginerelui tau daca in primul rand vrei moartea sotiei tale ca sa-i mostenesti tu singur munca ei stiind ca ai chinuit-o toata viata sa-ti faca avere?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s