Întâlnire frăţească la Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei

Cu vrerea şi ajutorul Atotputernicului nostru Dumnezeu, un grup de clerici şi credincioşi îngrădiţi de erezie din Banat, Moldova, Bihor, Braşov şi Sălaj s-au întâlnit la Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României.

La începutul zilei liturgice, s-au săvârşit Vecernia cu Litie, Utrenia şi Ceasul întâi. O seama dintre credincioşi au avut posibilitatea de a–şi mărturisi păcatele la Taina Sfintei Spovedanii.

A doua zi, credincioşii au participat la Slujba Ceasurilor, urmată de Acatistul Sfântului Apostol Andrei. La Dumnezeiasca Liturghie au fost prezenţi un mare număr de credincioşi şi, ceea ce este deosebit de îmbucurător, câteva zeci de copii au adus nevionovăţia lor în sfântul locaş. La vremea chemării liturgice ,,cu frică de Dumnezeu, cu Credinţă şi cu dragoste să vă apropiaţi’’, poporul credincios s-a perindat prin faţa sfinţiţilor slujitori şi au primit Preacinstitul Trup şi Sfântul Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

A urmat Sfânta Taină a Maslului prin care Atotmilostivul Dumnezeu ne-a împărtăşit tuturor darurile Sale tămăduitoare. La sfârşir, cinstiţii slujitori ai lui Hristos au rostit cuvinte alese de învăţătură, spre zidirea şi întărirea sufletească a poporului dreptcredincios.

Sub razele binecuvântate ale soarelui, creştinii noştri dragi au avut răgazul de participa la agapa frăţească, pregătită cu dărnicie de localnici, vreme în care s-au întreţinut în convorbiri folositoare despre vremurile antihristice pe care le trăim, având toţi nădejdea neclintită în ajutorul şi biruinţa Marelui nostru Dumnezeu şi a Bisericii Sale. Împliniţi sufleteşte, cu rugăciunea în gură, dragii noştri credincioşi s-au îndreptat spre casele lor, sub ocrotirea Maicii Domnului. Slavă lui Dumnezeu pentru toate.

Presbiter Ioviţa Vasile

15 gânduri despre „Întâlnire frăţească la Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei”

  1. Faptul are si urmari bune. Sfantul ne ajuta si ne ocroteste, ca unul care a indurat nedreptati din partea unor barbari salbatici. Barbarii de acum, prigonitori ai Bisericii noastre, sunt inca mai prosti si mai rai decat cei din vremea Sfantuli Apostol Andrei.

   Apreciază

   1. Cand institutiile statului sunt conduse de clanuri mafiote,banditi,teroristi,interlopi si huligani ,poporul trebuie sa ia fraiele tarii.Asa se regleaza natural derapajele.

    Apreciază

    1. Bine zis, greu de facut.
     1.Preluarea puterii s-ar putea face prin revolutie sau violenta. Biserica noastra nu admite violenta, iar revolutiile sunt specialitatea altora.
     2.Nu exista certitudinea ca oameni onesti vor prelua puterea. Asa am crezut in 1989 si uitati-va unde am ajuns.
     3..Si-au creat puternice forte de represiune care ar inabusi orice incercare.
     4.Strainii beneficiari ai resurselor si bogatiilor Romaniei n-ar sta cu mainile-n san
     5.Un popor ajuns intr-o asemenea stare de necredinta si degradare morala nu poate fi condus de niciun regim. Poate fi insa inrobit, si asta se intampla..
     6. Avem o arma extraordinara, careia nu-i vor putea sta impotriva: Sfanta Rugaciune, aflata la indemana oricui. Prin rugaciune ne va salva Dumnezeu ca popor ortodox. Banditilor care jefuiesc Romania nu le ajuta Dumnezeu sa se bucure de bogatiile ei.
     7.Doamne ajuta.

     Apreciază

 1. Vreau sa intreb:preotii care au intrerupt corect pomenirea si au fost caterisiti au slujit cu IPS Teodosie?IPS Teodosie nu a facut marturisire publica ca s a lepadat de semnatura din Creta.E indoielnic acest ierarh.Trebuie sa speri,asa e,dar e un ierarh indoielnic.

  Apreciază

   1. Mai intreb o data:la Sf.Andrei au slujit cu IPS Teodosie si preoti care au intrerupt corect pomenirea si au fost caterisiti?Pentru ca e scandal mare la Patriarhie si se pregatesc represalii.

    Apreciază

    1. Nu stiu ca vreun nepomenitor sa fi slujit cu Teodosie. Daca ar fi fost ,,caterisiti”, nu-i primea la slujire sau, oricum n-ar fi mers ei sa slujeasca.
     Teodosie are multe hibe si baiuri pe care sa le indrepte daca vrea sa fie credibil. Mai stiu sigur ca nu-i iubeste pe cei ingraditi de erezie, Dimpotriva.

     Apreciază

 2. Cu Teodosie a slujit si Teodot care pt putina vreme a incetat pomenirea si care a reluato justificandu-se ca el face schisma daca nu reia pomenirea, cu alte cuvinte la el Canonul 15 fiind schisma, desi in cazul lui Teofan Savu avea motive cu nemiluita sa inceteze pomenirea, chiar si in cazul lui Teodosie caci la fel ca toata ierarhia b.o.r a ratificat si acesta sinodul tilharesc din Creta

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: