Peeniibiilii

        Când l-am auzit pe KW Iohannis angajându-se că va fi primul care se va vaccina, mi-a tresăltat inima de bucurie. Iată, mi-am zis, o hotărâre înţeleaptă, căci  ce e mai firesc, în vreme de război, decât comandantul să fie bine apărat? Sau în vreme de pandemie, fie ea şi închipuită, ţara să aibă grijă maximă de conducătorul ei. Vă închipuiţi România fără KW Iohannis, Doamne fereşte, răpus de covid? El, garantul Constituţei? Eu – nu. Cine să aibă grijă de justiţia închizătoare de dosare, când PSD-ul stă la pândă pentru a o subordona? Cine să ţină la respect penalii, care abia aşteaptă să pună mâna pe nişte pârghii ale puterii? Cine să facă şi să desfacă guverne şi majorităţi? Cine să ne arate cum e lucrul bine făcut, să ne facă ţara educată şi normală? Cine să dea comenzi DNA-ului şi celorlalte instituţii de forţă, când poate să apară oricând un alt Dragnea? Întrebările ar fi multe şi mi-l şi închipui pe Orban răcnind şi răspunzând: Iohannis!

        Bucuria mi-a fost de scurtă durată. Nişte unii, din grupul care veghează la sănătatea românilor, au ieşit degrabă pe posturi şi au spus hotărât – nu! Nu, pentru că se interpretează. Ce se interpretează? Aria calomniei? Dă, mamă cu biciu-n mine? Orice, numai să nu se vaccineze Iohannis primul. Să rămână pentru valul doi, că până atunci mai uită lumea, priorităţile se schimbă şi, Doamne păzeşte să nu se declanşeze şi un război. Vă daţi seama ce cumplită dezamăgire trăieşte domnul Klaus? El care ar fi vrut să facă uz de puterea exemplului personal e împiedicat de un Moş Teacă şi de ceilalţi din jurul lui. Ar fi vrut să iasă pe posturi, în direct şi la o oră de vârf, să-şi ridice frumuşel mâneca, şi un doctoraş să intre în istorie, pentru că el a avut cinstea să-i injecteze vaccinul binefăcător preşedintelui! Se opun specialiştii, ce mai poţi face?, chiar dacă te numeşti Iohannis.Vedeţi cum îi aduce Dumnezeu să-şi dea arama pe faţă?

        Lăsând gluma la o parte, preşedintele chiar ne-a dat, fără voia lui, un exemplu personal antologic, ca să nu spun istoric: să refuzăm vaccinul blestemat, indiferent de consecinţe. Refuzându-l, ne potrivim voii sfinte a lui Dumnezeu şi intrăm sub ocrotirea Sa. Şi aş vrea să văd care Iohannis, Orban, Arafat, Cercel, Rafila, Tătar, Ciucă sau Câţ, cutează să se măsoare cu Atotputernicul.

         Presbiter Ioviţa Vasile

23 de gânduri despre „Peeniibiilii”

 1. Apel adresat Poporului Român în legătură cu aflarea Adevărului privind injecțiile cu modificatorul genetic pe care Președintele și Guvernul României se grăbesc să-l ofere gratuit la peste 13.000.000 de români care, în fapt, nu au fost informați și nici nu știu ce îi așteaptă după administrarea acestora!

  Recent s-a aflat, din mass-media, că celebrele teste RT-PCR au fost fabricate în sute de milioane de exemplare în anii 2017 și 2018 pentru boala COVID-19, iar așa-zisele vaccinuri împotriva COVID-19 au fost produse înainte ca Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) să declare pandemia de COVID-19.
  La recomandarea O.M.S. s-a trecut la folosirea testelor RT-PCR care nu au fost niciodată omologate și care dau erori de 30%-100%. Cu toate acestea, pandemia mediatică și nebunia COVID-19, mai ales restrângerea drepturilor și libertăților omului, inclusiv lupta împotriva Domnului nostru Iisus Hristos și a Bisericii, se bazează pe testările haotice și rezultatele arbitrare ale testelor RT-PCR.
  De asemenea, s-a introdus treptat obligativitatea purtării măștilor de protecție neconforme care dăunează sănătății oamenilor. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (A.N.P.C.) a constatat că peste 93% dintre măștile de protecție folosite împotriva COVID-19 sunt neconforme.
  Cu toate acestea, Președintele și Guvernul României nu au interzis folosirea lor! Dimpotrivă, cetățenii care nu poartă măști (care în fapt majoritatea sunt neconforme și neomologate) sunt aspru amendați și chiar arestați.
  În cazul în care noul Parlament va obliga Președintele și Guvernul României să interzică folosirea testelor RT-PCR și a măștilor neconforme cu siguranță se va încheia cu pandemia de COVID-19 și toată țara va intra în normalitate!
  După ce s-a constatat că, în anul 2020, mortalitatea produsă de boala COVID-19 a fost de circa 0,5%, autoritățile Statului Român și dr.Raed Arafat, comandantul acțiunii, au hotărât să le facă o bucurie românilor oferindu-le de Crăciun și Anul Nou primele zeci de mii de așa-zise vaccinuri împotriva COVID-19.
  Spre deosebire de cadourile aduse de Moș Crăciun care le fac bucurii destinatarilor, vaccinurile cumpărate de Guvernul României, înainte ca acestea să fie omologate, sunt învăluite în mister.
  Este ascuns Adevărul privind conținutul lor, scopul principal urmărit de către firmele producătoare și stăpânii lor, precum și cele peste 20 de efecte secundare, dintre care unele sunt extrem de periculoase pentru sănătatea celor
  injectați!
  În mare secret, în vara acestui an, conducătorii statelor din Uniunea Europeană au adoptat o Hotărâre privind scutirea firmelor producătoare ale vaccinurilor împotriva COVID-19 de toate consecințele rezultate după administrarea lor.
  Ca urmare, toată responsabilitatea și toate consecințele negative, inclusiv îmbolnăvirile și chiar moartea, cad în sarcina celor care acceptă să fie injectați în baza unei declarații dată pe propria răspundere.
  Inițiatorii și susținătorii pandemiei de COVID-19 au recunoscut că vaccinurile împotriva virusului SARS-CoV-2 vor schimba pentru totdeauna ADN-ul fiecărei persoane!

  Cei care acceptă să fie vaccinați vor deveni oameni modificați genetic!
  Un asemenea experiment și la o scară atât de mare nu a existat în istoria omenirii!

  Pentru aflarea Adevărului și până la administrarea vaccinului împotriva COVID-19 este obligatoriu ca Președintele și Guvernul României, dar mai ales ministrul Sănătății și comandantul acțiunii, dr.Raed Arafat, să prezinte zilnic prin intermediul mass-mediei, inclusiv prin spoturi publicitare, prospectele vaccinurilor care vor fi aduse în România,
  respectiv care este conținutul acestora în metale grele, în substanțe care modifică ADN-ul și care sunt efectele secundare ale administrării vaccinului. De asemenea, ei au obligația să precizeze de ce în cazul administrării acestui vaccin, de fapt un modificator genetic, nu se respectă principiul elementar al precauției.
  Pentru a fi credibili și ca să dea încredere populației în vaccinul împotriva COVID-19 este necesar ca Președintele României, Primul-ministru, ministrul Sănătății și dr.Raed Arafat să declare public și să se angajeze în scris că vor răspunde penal, material și civil pentru toate consecințele negative care afectează sănătatea și viața fiecărei persoane care acceptă să fie vaccinată împotriva COVID-19.
  Pentru a nu zădărnici acțiunea de vaccinare împotriva COVID-19 este necesar ca autoritățile Statului Român, atât cele centrale cât și cele locale, să acționeze rapid pentru mediatizarea și explicarea prospectelor vaccinurilor care vor fi importate în România.
  Totodată, autoritățile au obligația să precizeze care sunt motivele pentru care cetățenii ce au trecut prin boala COVID-19 (cu forme ușoare, medii și grave) și au dobândit imunitate au obligația să se vaccineze pentru a putea să călătorească cu avionul în țară și străinătate în scop turistic sau pentru a merge la locul de muncă etc.
  Înainte de a se trece la vaccinarea obligatorie de patru ori pe an, fiecare în două tranșe, a peste 13.000.000 de cetățeni români este necesar ca Președintele și Guvernul României să prezinte scenariul cu soluțiile pregătite în cazul în care anual de la 1.000.000 la 5.000.000 de oameni necesită spitalizare și tratamente ca urmare a administrării vaccinurilor împotriva COVID-19. ”
  – Dr.Gheorghe FUNAR

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pentru o cât mai corectă informare, este necesar să retineţi, următoarele recomandări:

  DR.Cacovean Adrian, medic primar chirurgie cardiovasculară.-Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Compartimentul de Chirurgie Vasculară.

  Cine poartă răspunderea pentru sincopa apărută după vaccinarea covid filmată publicitar?

  Cel ce a efectuat vaccinarea? Cel ce a efectuat recomandarea? Asistenta care a experimentat reacția adversă pe propria piele? Pfizer, firma producătoare a vaccinului?

  Vaccinarea cu un vaccin se face în urma unei indicații scrise sub formă de scrisoare medicală, eliberată de o instituție sanitară avizată de catre DSP, Colegiul Medicilor, Ministerul Sănătății, ISU, etc. (cabinet, spital, policlinică, clinică privată), cu antet, semnătura și parafa medicului cu aviz de liberă practică la zi.
  Consultația se face cu acordul pacientului.

  Dacă pacientul este de acord, urmează vaccinarea propriuzisă, făcută tot de medic sau de asistentă sub supravegherea medicului. Acordul pacientului se face tot scris și înseamnă pe lângă faptul că lasă medicul să execute procedura, încă un fapt la fel de important.

  Acordul se referă nu doar la procedura în sine ci și răspunderea pentru consecințele vaccinării.
  Mai nou Pfizer și alți producători au obținut exonerarea de orice răspundere privind consecințele vaccinărilor cu produsele fabricate. Statul vedem cât de responsabil este cu toate. Singurii care răspund practic de consecințele vaccinării sunt medicul curant și pacientul vaccinat.

  Este clar acum cine răspunde pentru vaccinare?
  Este clar și cine are voie să recomande vaccinarea, în ce condiții și cui?
  Cine poate recomanda vaccinarea?

  Pe scurt , vaccinarea poate fi indicată doar de către cel ce poartă răspunderea rezultată în urma trecerii la faptă pentru acea recomandare (indicație).
  Cum vi se pare acum când vedeți tot felul de neaveniți care indică vaccinarea la televizor?
  Mie mi se par ca unul care urcă într-un avion și i se pare că pilotul ar trebui să asculte de el, să schimbe destinația de zbor, să plece la ordinul lui sau să nu plece, să arunce din zbor pasagerii care au luat bilet spre Paris și nu vor să fie duși în Triunghiul Bermudelor unde vrea el să meargă etc. Cum se numește acest individ care deturnează un avion?

  De ce nu se poate face vaccinarea în Gara de Nord cum ar vrea unii? Din aceleași motive ca sexul: de prea multe sfaturi.
  Recomandările de vaccinare care se fac în alte condiții decât cele prezentate, pe acte parafate oficiale, adresate unui pacient individual, sunt patognomonice pentru mai multe cauze determinante:

  -sponsorizarea,
  -prostia,
  -boala psihică, cu variantele psihopatii și chiar psihoze,
  -dezinformarea,
  -frica,
  -altruismul, lor le pasă și vor să învețe pe alții de bine.
  Recomandările de la televizor pe teme medicale sunt nule, neavenite, reclamă mascată, neparafate, fără ștampila unității sanitare, fără precizarea numelui unui pacient, fără să aibe în spate o consultație și să le țină pentru ei!

  Unii sunt dispuși să dea bani pentru prioritate la vaccinare!
  Cei mai mulți nu mai vor vaccinare nici gratis după abuzurile trăite în această pandemie.
  Este în creștere numărul celor care nici dacă ar primi bani sau dacă ar fi împușcați că refuză vaccinarea, tot nu s-ar vaccina.
  Mai insistați cu obligativitatea, amenințările, injectările în direct, negarea efectelor adverse, mințirea pacienților cu privire la etapa în care e cercetarea și ascundeți faptul că nu este vaccinare, ci testarea de vaccinuri și o să faceți să nu se mai vaccineze nimeni!
  Eu vă tot spun că nu este bună folosirea forței, minciunii, fricii, dictaturii și acestea le auziți de la mulți, voi continuați abuzurile și ce vi se spune pentru niște arginți nenorociți!
  Să fie clar: nici un savant nu a creat în laborator și nicăieri vreo formă de viață.
  Nici virus nu este încă omul în stare să creeze.
  Ce poate face omul este să pocească ce a creat Dumnezeu, să corcească Creația, omoare, chinuie, distrugă, batjocorească, nerecunoască, nege, umilească, urâțească, urgisească atunci când omul însuși se desprinde de Creator și să extindă această rătăcire asupra celorlalți.
  Sursa:Facebook

  Apreciat de 1 persoană

 3. Dr.Cacovean Adrian
  December 19 at 11:18 PM

  Experiența de medic mă face rezervat ori de câte ori mi se cere un sfat, recomandare, plan din partea cuiva.

  Primul principiu în practica medicală este să nu faci rău.
  Modalitățile prin care un medic poate face rău sunt:

  -directe: în operație, când taie prea mult, prea puțin, pe lângă, când nu trebuie sau invers, când amână și nu taie la timp; când efectuează orice manevră diagnostică (rupe femurala la un cateterism de ex., șoc anafilactic la substanța de contrast etc.), intervențională sau profilactică (reacție la un vaccin); doză greșită administrată sau recomandată, medicament recomandat greșit sau orice se face direct de către medic sau sub supravegherea și îndrumarea acestuia; orice act medical diagnostic, profilacxtic sau terapeutic efectuat fără acordul pacientului sau aparținătorului, indiferent de rezultat;

  -indirecte: cursuri, predarea de recomandări greșite, sponsorizate, cu amenințare la adresa învățăceilor, cu păcăleala că legea, normele profesionale trebuie încălcate și aplicate diferențial și preferențial etc.

  Răspunderea reală începe imediat ce aplici direct pacientului diverse acte medicale,
  În celelalte cazuri răspunderea începe doar pentru acele măsuri recomandate de tine ca medic și urmate de pacient. Pentru cele recomandate și neurmate de pacient, răspunderea medicului nu există, transferându-se pacientului în caz că aceste măsuri l-ar fi ajutat.

  Pe lângă răspunderea profesională și juridică mai există și răspunderea morală. Recomanzi unui pacient un medic, un specialist, o clinică și totul este bine când problema se rezolvă, dar dacă pacientul nu merge bine după ce a mers acolo unde l-ai îndrumat, începi să îți pui întrebări dacă mai bine nu-i recomandai să meargă acolo, că dacă mergea în altă parte poate ar fi avut alt rezultat.

  Iată câteva dintre motivele pentru care este bine să recomanzi cât mai puțin și doar atunci când trebuie, când ești obligat (ești de gardă și propui o operație fără de care viața este amenințată de ex), te acoperi de consultație, consulturi interdisciplinare, investigații, te asiguri că intervenția se face în condiții optime și nu lipsește nimic din cele care ar putea fi necesare pe parcurs, faci echipa, planul intervenției, obții acordul pacientului, îl informezi obiectivele operației, ce se poate întâmpla bine sau rău în timpul operației, apoi la reanimare, apoi până la vindecare, riscurile, prognosticul, îngrijirile necesare după intervenție și multe altele.
  Având în vederea toate acestea, nu înțeleg de ce să nu respecți toate aceste reguli când este vorba de anumite acte medicale!

  De ce în cazul vaccinării să acceptăm alte reguli decât în cazul tuturor celorlaltelor acte medicale?

  Vacinarea este un act medical prin care se administrează unui pacient un vaccin.
  Vaccinul este un medicament care are reacții adverse descrise în prospectul eliberat de producător.

  Regulile vaccinării sunt aceleași ca pentru celelalte acte medicale:
  -indicația o face medicul în urma unei consultații individuale, unui singur pacient,
  -vaccinarea o face strict medicul sau la noi și o asistentă la indicația și sub răspunderea și supravegherea medicului,
  -vaccinarea se face cu acordul scris al pacientului sau aparținătorului informat corect și complet despre scopuri și riscuri, efecte adverse, răspunderea pentru acest act medical purtând-o medicul împreună cu pacientul sau aparținătorul,
  -fiind act medical, vaccinarea are obligația să respecte legislația privind informațiile cu caracter personal, fiind confidențială,
  -medicul este singurul care indică vaccinarea unui pacient, în baza dreptului de liberă practică avizat și actualizat anual,
  -indicația de vaccinare se poate face numai în urma unei consultații (și aceasta se face cu acordul pacientului) iar consultația poate avea loc numai într-un cadru medical avizat de DSP, Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor, deci se înțelege clar că acest cadru este un cabinet medical individual sau de policlinică, iar vaccinare tot în acest cadrul legal, avizat.

  Experiența de medic mi-a arătat că rezultatul unui tratament fie el și profilactic depinde cel mai mult de încrederea pacientului și colaborarea acestuia cu medicul. Atunci când pacientul nu crede în tratament sau mai rău, este suspicios, această breșă în încrederea pacientului în medic erodează tratamentul în diverse moduri, deviindu-l de la scopul propus. Neîncrederea în tratament sau medic duce la neurmarea tratamentului, evitarea investigațiilor de control, lipsa de revenire la control a pacientului și atribuirea tuturor stărilor de rău acelui tratament, tensionând relația medic-pacient, pacient -aparținători, aparținători -pacient și o relație ce nu conține încredere între medic și pacient adaugă la problemele cu care a venit pacientul, probleme noi.

  Prima condiție în vederea obținerii unui rezultat bun al unui tratament este o relație corectă, bazată pe respect și încredere intre medic și pacient. Pentru aceasta este necesar un efort din partea ambelor părți.
  V-am ținut un adevărat curs despre relația dintre medic și pacient tocmai pentru a putea să trec la subiectul postării și să fiți pregătiți să înțelegeți ce urmează să vă spun.

  Atunci când un pacient nu are încredere în vaccin (indiferent de motiv), nu are nici un sens să încerci să i-l vâri cu forța, sub imperiul amenzii, restricționării drepturilor, limitării dreptului la muncă sau călătorie, decăderii în drepturi sau amenințărilor cu închisoarea, chiar moartea din partea unor criminali. Un vaccin efectuat prin constrângere crește numărul reacțiilor adverse și al atribuirilor vaccinurilor a altor efecte mai puțin evidente. Când vrei să le iei cu forța oamenilor ceva o poți face mult mai ușor decât când vrei să le dai ceva cu forța. Numai bătăi de cap, reclamații, procese, reclamă negativă, împotriviri, activarea antivacciniștilor, circ, scandal.

  Nu este un semn de înțelepciune să sponsorizezi aparatul de propagandă vaccinistă obligatorie, alcătuit din politicieni, ONG-uri, influenceri, activiști vacciniști pe internet, troli, reclamagii, cadre medicale, ca să iriți antiobligativiștii, să dai apă la moară antivacciniștilor, să îngroși rândurile celor ce refuză vaccinarea și să instigi la revoltă pe unii contra altora, să sperii lumea să-i fie frică de nevaccinat și în final să faci să-i fie lehamite întregii lumi față de vaccinare, vaccinuri, industria producătoare, medicină.

  Ce vedem la televizor nu este act medical, nu este consultație, nu este în cadru legal, nu are aviz și nu are nici o valoare!

  Cine vine să vă ia la întrebări de ce nu vă vaccinați să-i răspundeți:

  -cine sunteți dumneavoastră și în ce calitate mă întrebați aceasta?

  -cum ați aflat că sunt sau nu sunt vaccinat? Starea de vaccinat sau nevaccinat este confidențială și dacă afirmă că nu sunteți vaccinat să spună în baza a ce afirmă aceasta și că până nu vă dă scris că nu sunteți vaccinat, afirmațiile sunt calomnii. Dacă vă spune de unde a aflat și vă indică medicul de familie, atunci să vă dea scris actele de la medicul de familie în baza cărora vă face nevaccinat și apoi veți avea o dovadă pentru încălcarea secretului profesional din partea celui care ar fi trebuit să-l păstreze. Apoi aveți și o dovadă că cel ce vă caută pentru nevaccinare face abuz în baza unor date confidențiale care nu ar fi trebuit să ajungă la el sau care au fost obținute prin abuzul lui.

  -sub ce drept vă acuză de nevaccinare? V-a consultat? Unde este consultația semnată de un medic din care rezultă că ar trebui să vă fi vaccinat sau să acceptați vaccinarea mai apoi? Vrea să vă consulte dacă este medic: spuneți că nu i-ați cerut nici nu vă dați acordul la consultație.

  -până una alta îl trimiteți la plimbare și vă faceți rost de un avocat care să vă apere în caz că vă mai calcă la ușă sau să răspundeți prin avocat dacă vă vin scrisori oficiale de pe undeva!

  În ce privește reclamele la medicamente la televizor acestea sunt ilegale în majoritatea țărilor, indicațiile de vaccinare în masă făcute de diverși propagandiști cu diferite pregătiri și deformări mintale generate de sponsorizările primite de la firme, nu au caracter de consultație, nu pot fi luate în serios, lipsind și cadrul medical, nu sunt scrise și parafate, majoritatea activiștilor vacciniști fiind lipsiți de pregătire medicală.

  Eticheta acestor emisiuni, publicații, articole propagandiste este de reclamă la medicamente, inducere în eroare a publicului prin nerecunoașterea efectelor adverse, instigarea la ură împotriva nevaccinatului și a persoanelor vătămate de vaccinuri cât și împotriva celor ce pot avea și chiar au avut reacții adverse serioase în urma administrării de vaccinuri, instigarea la modificarea Constituției, la încălcarea regulilor de desfășurare a actelor medicale, la introducerea de ordonanțe de urgență 13 vacciniste obligatorii, transformarea medicului în executant la ordin de acte medicale și a pacientului în animal de experiență, îndemn la transformarea medicinei și folosirea medicinei în scopuri dictatoriale, totalitare și criminale de tip medicină nazistă.
  Sursa:Facebook

  Apreciat de 1 persoană

 4. Primul anunț concret al oficialilor cu privire la momentul la care copiii se vor putea întoarce la școală.
  Medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele campaniei de vaccinare anti COVID 19 anunță că școlile ar putea fi deschise la finele lunii martie, începutul lunii aprilie. De ce atunci? Pentru că la acel moment se estimează că se va fi terminat vaccinarea anti Covid 19 a populației de vârstă a treia și a cadrelor didactice.

  „Am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie, când începem a treia etapă de vaccinare.

  Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării împotriva COVID-19 în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populaţiei vulnerabile şi cea a categoriilor de persoane care deservesc activităţi esenţiale.

  Redeschiderea școlilor, adică revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia în urma vaccinării cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar însemna undeva la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie. În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă”, a explicat șeful Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19.
  Medicul infecționist care coordonează Campania națională de vaccinare a precizat că, pentru moment, copiii sub vârsta de 16 ani nu vor fi vaccinați, pentru că nu există studii în acest sens, dar a reiterat că pacienții de vârstă mică fac forme ușoare de boală în urma infecției cu SARS-CoV2.

  “Problema copiilor nu este legată în mod deosebit de posibilitatea de evoluție severă a îmbolnăvirilor, ci de faptul că pot transmite mai departe. Dacă noi asigurăm vaccinarea categoriilor vulnerabile, dacă dascălii, cadrele didactice se vor vaccina, cu siguranță nu vor mai exista probleme epidemiologice. Nu vom mai avea de fapt consecințele nefaste ale acestei pandemii – cazuri grave care să ajungă în spitale”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță.

  Apreciază

 5. VACCINA-M-AȘ ȘI N-AM CUI…
  DE LUMINIȚA ARHIRE

  Iubiți compatrioți, măi dragă… păi nici bine n-am simțit noi o adiere c-un damf de relaxare a măsurilor care „arătau că ne pasă”, că odată mi ți s-a-nvârtoșat androidul fioros, cu 66,09% ulei de frână în instalație, și ne-a zis, cu fermecătorul său zâmbet (alcătuit dintr-o mie de dinți scrâșniți) ascuns sub botniță, că: „NEIN! NEIN! und NEIN!”

  După ce a vizitat, pe 18 decembrie 2020, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, loc unde vor ateriza în curând dozele din „diferite tipuri de vaccin”, președintele lu’ „românii mei” a văzut un microfon, ce-i drept fără pupitru, și a considerat necesar să ne tragă o smetie orală peste ceafă, ca să ne învățăm minte!

  Din discursul său am reținut că există trei categorii de cetățeni: cei care fac parte din „personalul medical” (Nelu Tătaru, alții), cei care fac parte din „personalul esențial” (să zicem președintele Klaus, Ciucă-al-nostru… Cîțu, cred… ei hai, și Aurescu) și abia apoi „populația generală” adică… p…(leb)imea. Deci: se va vaccina întâi „personalul medical”, deoarece acesta va trebui să aibă grijă ulterior de „personalul esențial”, așa că e necesar să fie în bună stare.

  Apoi se va vaccina „personalul esențial”, fala și mândria patriei. Restul, recte p…(leb)imea, mai la vară. Am mai reținut că deși „vaccinarea este voluntară și nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm fiindcă această vaccinare este singura, repet, singura cale de a scăpa de pandemie”, totuși ea este obligatorie deoarece: „…dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi TOATĂ lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm! Până atunci. însă, și aici vă rog să mă înțelegeți foarte bine, până atunci trebʹe să avem grijă și să respectăm restricțʹile .”

  Cum vă spuneam, vaccinurile vor fi pe alese:

  „Vom avea diferite tipuri de vaccin toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficʹente, adică își fac efectul (!!!!), toate sunt SI-GU-RE! și în acest fel vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până-n vară să scăpăm de această pandemie!”

  Iar după ce a făcut această minunată introducere prin care ne-a împărțit în caste și a adus un elogiu vaccinurilor, președintele a continuat să ne transmită niște „indicății prețioase”, ajutându-se de o gesticulație mai bogată decât discursul, ceea ce m-a determinat să opresc sonorul și să joc MIMĂ cu ficusul de ultimă generație! Când însă ceea ce descria el acolo, cu mâinile, mi s-a părut că a început a semăna binișor cu renul Rudolf, mi-am da seama că președintele vorbește despre apropiatele sărbători și am fost curioasă să și ascult ce ne așteaptă. Iată:

  „Am observat că foarte multă lume este interesată să știe ce va fi de Crăciun și de Anul Nou. Pot să vă spun ce va fi: restricțʹile, toate restricțʹile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare!!! (gest circular cu mâinile, n.n.) Și de Crăciun și de Anul Nou! ( rânjet sinistru sub mască, așa cred…, n.n.) Însă, aceste restricții nu sunt facultative, aceste restricții sunt O-BLI-GA-TO-RII!!!! ( figură triumfală, n.n.) Este interesul oricărui român să respecte aceste restricții pentru un motiv simplu: ca să nu ajungă el, sau copilul lui, sau părintele lui în spital ( amenințare fățișă, subliniată cu gestică, n.n.) Atât de simplu este! (aici Klaus simte că suntem cu toții proști, în afară de el… și de Ciucă-al nostru… ei, hai și de Aurescu…) Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne pro-te-ja de boală! Ele trebuie respectate! Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înțeleg vorba bună, vor avea surpriza neplăcută să fie amendați! Restricțiile, repet, nu sunt doar așa, ca să fie, ci respectarea lor este obligatorie!!! ( accentuează, cu o satisfacție sadică, pe OBLIGATORIE).”

  În acest timp, generalul Ciucă, bine mascat, aflat în dreapta lui Klaus, având cravată asortată la ținuta acestuia, părea că nu mai are răbdare cu logoreea neobișnuită a președintelui. Numai că președintele abia se încălzise… ceea ce i se întâmplă foarte rar… și a continuat, dezlănțuindu-se împotriva p…(leb)imii a cărei indisciplină iresponsabilă i-a contaminat, fără îndoială, pe Emmanuel Macron, pe Andreea Esca și pe ministrul Bode:

  „Cred… face o pauză… cred , totuși , că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, înțeleg rostul măștii (arată cu ambele mâini către masca lui cea conformă, ca să înțelegem corect chiar și noi, proștii, termenul de „mască”, n.n.), rostul distanțării (se leagănă de pe un picior pe altul, n.n.) toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală! Este foarte clar… (ridică tonul, și accelerează mișcarea mâinilor, n.n.) și este foarte clar… un lucru pe care-l observăm pe zi ce trece (în crescendo, n.n.). Aceste măsuri sunt corecte! Cu toții vedeți datele care se comunică zilnic OFICEAL! Nu am scăpat de pandemie! Avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat (de bune ce sunt măsurile, cred!, n.n.) însă numărul de la o zi la alta nu mai este în creștere cum, din păcate, a fost, de exemplu, în NOEMBRE. Lucrurile s-au stabilizat și se poate chiar observa o mică scădere, însă să n-o înțelegem greșit… nu este momentul pentru relaxare… chiar dacă începe campania de vaccinare… Până când nu va fi toată lumea vaccinată NU PU-TEM SĂ NE RE-LA-XĂM!
  ( păi cum, monșer, parcă nu era obligatorie vaccinarea, n.n…)
  În timpul sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu FAMILEA! Vă doresc multă sănătate!”

  EPILOG: Băgați-vă mințile-n cap, cetățeni! „Dispozitivele suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înțeleg vorba bună” sunt cu ochii pe voi!

  P.S. Ar fi de remarcat un efect vizual interesant pe parcursul declarației de presă: Iohannis seamănă din ce în ce mai bine cu Ionuț Rusu, actorul care îl parodiază de obicei, în timp ce generalul Ciucă-al-nostru seamănă din ce în ce mai bine cu ambasadorul Adrian Zuckerman, care ne enervează de obicei.

  Apreciază

 6. Pandemia este gestionată de incompetenți, impostori și indivizi aflați în grave conflicte de interese
  Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea
  [..]
  De ce nu suntem lăsați să revenim la viața normală și să ne vedem de libertatea și destinul proprii?

  Iată câteva explicații:

  – aproape toate țările lumii, minus China (care și-a rezolvat problema fără vaccin) și Rusia (care are propriul vaccin) au pre-cumpărat miliarde de doze de vaccin de la „Pfizer”, „Johnson & Johnson” și „Moderna”; numai U.E. a pre-cumpărat deja cca 700 milioane de doze; așadar, aceste vaccinuri trebuie să fie livrate, trebuie să ni se inoculeze; este într-atât de inevitabil acest vaccin, încât nu vom mai putea circula fără ca scannerele din aeroporturi, gări, puncte de trecere a frontierei, instituții publice etc. să ne „citească” și să confirme că avem vaccinul în corp, indiferent dacă suntem imuni sau nu la „noul” coronavirus;
  – acțiunile la bursă ale „Big Pharma” au avut creșteri explozive în ultimele nouă luni; Moderna, un start-up care nu a produs nimic înainte de 2020 în materie de vaccinuri, a ajuns la o capitalizare bursieră de 35 mld dolari, ceea ce reprezintă cam 80% din bugetul anual al Romăniei; cu câteva zile înainte de anunțul vaccinului „sigur” și “95% eficient”, CEO – ul „Pfizer” a vândut acțiuni „Pfizer” în valoare de cca 4,5 milioane dolari, fără să îl bage cineva la pușcărie pentru delict de inițiat[3];
  – vaccinarea în masă, totalitară, e noul levier politic al dlui Johannis; văzând că populația s-a cam sastisit de permanenta aruncare a vinei pe psd (care face opoziție de fațadă, de motan de hârtie, zilele astea “aniversând” 13 luni de la cedarea puterii către veșnicul atârnător Orban Șică), Johannis s-a aruncat cu disperare pe această temă, sperând că astfel mai induce odată în eroare publicul, așa cum a făcut anul trecut, cu referendumul “pă corupțe”;
  – statele lumii (nu și România, încă) le-au exonerat de răspundere civilă și penală pentru efectele adverse ale vaccinului pe toate cele trei corporații Big Pharma care s-au aruncat în cursa nebunească după acest vaccin ne-necesar, cu „viteză super-luminică”(warp speed acceleration – program american de 1,6 mld dolari de forțare a aruncării pe piață a acestui vaccin); de aceea, când “specialiștii” noștri spun la tv că un număr de 10 mii de decese la un milion de vaccinați este un risc acceptabil, zicerile lor nu sunt doar cinice, sunt iresponsabile și criminale, căci fac ca lumea să se teamă de medicină, să nu mai aibă încredere în știință.

  Ce voi face eu, în caz că acest vaccin ne-necesar va deveni inevitabil:

  – îmi voi lua un timp de 14 zile de reflecție de la data la care mi se vor arăta prospectul vaccinului și istoricul testelor clinice;
  – voi pretinde ca vaccinul să fie făcut de medici/asistente medicale specializate;
  – voi cere în scris medicului + spitalului să garanteze că nu există efecte adverse, iar efectele secundare sunt neglijabile;
  – voi cere o declarație de la medic + spital că își asumă răspunderea pentru efectele adverse vătămătoare ale vaccinului, alături sau în locul producătorilor vaccinului.
  Dacă oricare dintre cele 4 pretenții vor fi refuzate, va fi fost clar că vaccinul este un produs cu defecte, iar punerea lui pe piață, prin dezinformare, prin ascunderea unor informații esențiale sau prin panicarea populației este o practică incorectă comercială, pedepsibilă sever de lege.
  Absolut toți cei vizați de vaccin pot și trebuie să facă asta, pentru că nu mai suntem doar pacienți – acești afaceriști veroși ne-au transformat în consumatori pe spatele cărora se fac enorme profituri financiare și cinice profituri politice. Iar consumatorii au drepturi, mai precis reglementate decât drepturile pacienților. Dacă un număr mare de persoane va face acest lucru, devoalarea realității va fi devenit inevitabilă.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Iata alta marturie.Daca nici din asta nu intelege nimeni nimic,inseamna ca numai focul o sa rezolve totul.N ai ce sa i mai faci.Se vor rostogoli toti si toate in cascada.Cei cativa care ati surprins ceva,separati va,luati va masuri,puneti copiii si familiile la adapost,nu mai stati pasivi asteptand ce?Luati gandirea lui Noe cu corabia,gandire ce era anticipativa.Si de el radeau oamenii care au pierit,ca de un nebun.Nimic nou.Care v a inteles,v a inteles;care nu,sanatate.Chiar ca e vremea distantarii sociale de ei.Care se tine de voi,scapa;care nu,la revedere.Va asculta,scapa,nu va asculta,pa cu el.Voi sa va grabiti sa faceti tot ce e de facut in dreptul vostru.S a terminat.De sus,de la cer sunt semnale ca trebuie sa ne pregatim pentru potopul ce vine.Nu o sa mai fie timp pentru explicatii.Faci asa supravietuiesti;faci altfel,te ai dus.Spune ti le celor care inca mai traiesc in comuniune cu ereticii si cu erezia ecumenista,mai au timp rezervat doar cateva zile pentru ca sa faca procedurile de restaurare la loc a ortodoxiei.Doar cateva zile mai au.Dupa aceste cateva zile,daca nu au facut ce li s a spus,iata,le este coliva pregatita,cu bombonele si cu zahar mult,ca tortul,pt gust.Timpul de cainta li se va termina peste cateva zile,atat pt ei cat si pt popor.Usa milostivirii dumnezeiesti li se va inchide pe veci.Spuneti le sa faca ce li s a spus in timpul scurt ce le a mai ramas.Daca vor asculta si vor restabili ce au stricat,timpul milostivirii se va prelungi,iar rugaciunile oamenilor din popor vor fi ascultate ca si acum.Cum vor sta atunci cand vor vedea ca li se vor inchide portile si nu vor mai avea parte de nicio mila in veci,fiind lepadati pentru totdeauna?Spuneti le sa faca ce li s a spus.Peste cateva zile va incepe para dreptatii dumnezeiesti si toate miliardele de cete de ingeri varsa fluvii de lacrimi si e mare jeluire pt ce va sa vina in scurt timp.Mai au timp sa se caiasca de erezie si de o vor face o,mila dumnezeiasca va opri si vaccinarea si va opri totul.Peste cateva zile,dreptatea dumnezeiasca se va impanzi in tot pamantul si nu va mai fi miluit nimeni;nici bebelusul din leagan.Peste cateva zile,incepand,tot ce va atinge omul ,va fi spre pieirea lui.Nicio mila.Si nicio induare.Sabie si moarte va cuprinde rapid,ca focul de incendiu tot pamantul;mijlocirile Sfintilor si ale Maicii Domnului nu vor mai folosi la nimic pt ca usile milei s au inchis pe vecie.De acum:prapad,moarte,pustiire,nimicire scrie pe fata a tot pamantul.Mila nu va mai fi.Vrajmasie se va pune unuia contra altuia ca sa se bata intre ei pana la autodistrugere.Doua state nu vor mai fi in intelegere si se vor bate intre ele pana la autonimicire.

  Apreciază

 8. În timp ce era dus sub pază la Roma pentru a fi martirizat pentru credința sa, Sfântul Ignatie al Antiohiei le-a trimis o scrisoare creștinilor din acel oraș, implorându-i să nu intervină în viitoarele sale încercări, de exemplu, să nu încerce să-l țină în viață prin mituirea autorităților. Deși călătorea fără scăpare spre o mucenicie îngrozitoare, și-a îmbrățișat credința cu bucurie, exclamând: „Mai bine îmi este să mor în Hristos Iisus, decât să domnesc peste marginile pământului. Pe Acela Îl caut, Care a murit pentru noi; pe Acela Îl vreau, Care a înviat pentru noi. Nașterea mea este aproape. Iertați-mă, fraților… Să nu mă împiedicați să trăiesc, să nu voiți să mor! … Lăsați-mă să primesc lumină curată! Ajungând acolo, voi fi om (anthropos)! Îngăduiți-mi să fiu următor al pătimirilor Dumnezeului meu”.

  „Să nu voiți să mor”… găsind o cale prin care să mă feriți de mucenicia pregătită mie!

  „Să nu mă împiedicați să trăiesc”… împiedicându-mă de la a pătimi mucenicia!

  În comparație cu obișnuitele noastre moduri de a vorbi, viața și moartea sunt aici inversate. Mucenicia sa este nașterea sa… și va fi o naștere prin care el devine „om” – un om care are statura lui Hristos, „Omul desăvârșit” sau „Omul nou”, fiindcă mucenicul este o trimitere la „Martorul cel credincios, Cel întâi născut din morți” (Apocalipsa 1, 5), „Începătorul mântuirii noastre” (Evrei 2, 10). Aceste cuvinte pătrunzătoare sunt, după cum vom vedea, deosebit de profunde. Moartea este aici un moment definitoriu: nu este sfârșitul, ci începutul, nu este dispariție, ci descoperire.

  Așa cum și Sfântul Ignatie a accentuat în cuvântul său către romani: „Acum că Hristos este cu Tatăl, El este mai vizibil decât era înainte”. Adică, atunci când Hristos pășea printre noi în trup, noi nu am înțeles cu adevărat Cine era El; acum că a murit prin Pătimirea Sa și este cu Tatăl, putem „vedea”, în sfârșit, Cine este El.

  (Părintele John Behr, A deveni om. Meditații de antropologie creștină în cuvânt și imagine, traducere Dragoș Dâscă, Editura Doxologia, Iași, 2017, pp. 2-5)
  Părintele John Behr este profesor de patristică şi Decan al Seminarului Teologic Ortodox St. Vladimir, New York.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Să nu uităm să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate!
  EPISCOPUL ALEXANDER MILEANT- REFLECȚII

  Într-o zi, un preot îşi cerceta enoriaşii bolnavi dintr-un spital psihiatric. Acolo, unul din pacienţii care părea să aibă o perioadă de limpezime mintală s-a apropiat de preot şi l-a întrebat: „Dumneata nu-I mulţumeşti niciodată lui Dumnezeu pentru puterea de judecată?”. Această întrebare l-a luat pe părinte prin surprindere. Nu-i venise niciodată ideea de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru o asemenea capacitate evidentă. Numai acolo, la spital, înconjurat de numeroşi bolnavi mintal, a realizat şansa pe care o avea. După ce a plecat de la spital, preotul a făgăduit că-I va mulţumi în fiecare zi lui Dumnezeu pentru sănătatea mintală şi psihică pe care i le-a dăruit. Această povestioară reflectă obiceiul nostru de a considera ca fiind dobândite toate avantajele vieţii. Doar atunci când pierdem ceva ne dăm seama că acela era darul lui Dumnezeu.

  Toată viaţa noastră este un şir lung de daruri de la Tatăl nostru milostiv! El a creat trupul nostru, care este mai bun decât oricare alt mecanism sau calculator. El a insuflat în noi un suflet nemuritor, ne-a înfrumuseţat cu chipul Lui, ne-a predestinat fericirii veşnice. El ne-a înzestrat cu inteligenţă şi cu liberă voinţă, datorită cărora putem creşte intelectual şi duhovniceşte, să devenim desăvârşiţi şi să fim de folos altora. El ne-a dat sentimentele prin care putem profita de bunătăţile Lui fizice şi duhovniceşti şi de bucurie în viaţă.

  „Pretutindeni unde privesc cu vederea lăuntrică”, scrie Sfântul Ioan de Kronstadt, „înlăuntrul meu sau în afară, văd un prilej de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru multele Lui bunătăţi!”. Însă, din nefericire, oamenii nu-I mulţumesc decât rareori Lui, Celui ce Se îngrijeşte necontenit de ei şi le dăruieşte numeroase bunătăţi materiale şi duhovniceşti.

  Cu toate că Dumnezeu este nevăzut ochilor noştri fizici, o inimă sensibilă Îi simte necontenit pronia, iubirea părintească, mâna atentă care ne călăuzeşte. Dumnezeu ne binecuvântează cu soarele şi cu ploaia, şi cu hrană felurită ne hrăneşte. Prin voia Lui, munţii şi văile, mările şi râurile, copacii şi stâncile, păsările şi peştii, pământul şi apa, toate slujesc desfătării noastre. Dumnezeiasca Lui putere ne ţine mereu şi ne păzeşte viaţa de rău şi de pericol. După cum a spus un scriitor de odinioară, „În El ne avem şi mişcarea, şi fiinţa”. Fiecare clipă a vieţii noaste este un dar al nesfârşitei Lui binecuvântări, fiecare răsuflare este un dar al bunăvoirii Lui părinteşti, fiecare bătaie a inimii noastre este o lucrare a delicatei Lui iubiri şi a delicatei Lui milostiviri.

  Însă aceasta nu este tot! Atunci când am încălcat poruncile lui Dumnezeu şi ne-am făcut nevrednici de viaţa şi de binecuvântarea dumnezeiască, Dumnezeu Tatăl nu ne-a nimicit și nu ne-a dat pierzării. Dimpotrivă, pentru nesfârşita Lui iubire, a trimis „pe Fiul Său Cel Unul-Născut. L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (Ioan 3, 16). Fiul lui Dumnezeu, milostivindu-Se de noi, fiii risipitori, a venit în lumea noastră şi a luat asupră-Şi trupul nostru omenesc. În cuvintele Sfântului Apostol Pavel, „S-a deşertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându-Se ca un om, S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe cruce” (Filip 2, 7-8).

  Mergând din cetate în cetate şi din sat în sat, El ne-a învăţat să trăim întru dreptate, pentru a intra în Împărăţia Cerurilor. A luat asupră-Şi păcatele noastre şi, odată cu ele, pedeapsa meritată, a pătimit pentru noi umilirea, a fost scuipat în faţă, a fost biciuit, a îndurat durerea răstignirii şi moartea ruşinoasă din partea soldaţilor necredincioşi. Vărsându-Şi scump Sângele Său, Şi-a dat duhul, astfel încât „să surpe prin moartea Sa pe cel ce are stăpânirea morţii, adică pe diavolul, şi să izbăvească pe acei pe care frica morţii îi ţinea în robie toată viaţa” (Evrei 2, 14-15).

  Sfântul Duh, consubstanţial Tatălui şi Fiului Său, pentru pătimirea mântuitoare a lui Iisus Hristos, ne dă dumnezeieştile Lui daruri, curăţindu-ne conştiinţa de faptele ruşinoase. El aduce lumina în viaţa noastră, dăruindu-ne din dumnezeiasca Lui putere, atât de esenţială pentru a duce o viaţă dreaptă. El ne învredniceşte de a fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu. Cu toate acestea, de multe ori uităm de Dumnezeu, răspunzând milostivirii Lui prin încăpăţânare, duritate şi răutate. Şi, totuşi, Dumnezeu nu numai că Se abţine să ne nimicească, ci continuă să ne ierte şi să aibă milă de noi, aşteptându-ne răbdător schimbarea. În pofida deselor noastre căderi, ne călăuzeşte cu multă grijă şi înţelepciune spre mântuire, spre nesfârşita bucurie şi spre cerescul locaş. Rareori oamenii se gândesc la multele obstacole pe care noi înşine le punem lui Dumnezeu Care vrea să ne mântuiască.

  Sfântul Ioan de Kronstadt* împărtăşeşte cu noi experienţa lui în ceea ce priveşte ajutorul lui Dumnezeu în momentele dificile. „De câte ori moartea mi-a pătruns în inimă, apoi în trup, de nenumărate ori… Cu toate acestea, Dumnezeu m-a ferit de toate experienţele de moarte iminentă”.
  Sentimentele de compasiune covârşitoare a lui Dumnezeu i-au evocat psalmistului următoarele cuvinte inspirate: „Binecuvântează, suflete al meu, pe Domnul şi toate cele dinlăuntrul meu, numele cel sfânt al Lui. Binecuvântează, suflete al meu, pe Domnul şi nu uita toate răsplătirile Lui. Pe Cel ce curăţeşte toate fărădelegile tale, pe Cel ce vindecă toate bolile tale; Pe Cel ce izbăveşte din stricăciune viaţa ta, pe Cel ce te încununează cu milă şi cu îndurări; Pe Cel ce umple de bunătăţi pofta ta; înnoi-se-vor ca ale vulturului tinereţile tale. Cel ce face milostenie, Domnul, şi judecată tuturor celor ce li se face strâmbătate. Cunoscute a făcut căile Sale lui Moise, fiilor lui Israel voile Sale.
  Îndurat şi milostiv este Domnul, îndelung-răbdător şi mult-milostiv” (Psalmul 102, 1-8).

  În vremea încercărilor, mulţi sunt deprimaţi şi se plâng. Însă trebuie să înţelegem că Domnul îngăduie uneori nenorocirea şi suferinţa nu pentru că ne-a uitat sau vrea să ne pedepsească. Nu! Le îngăduie ca leac amar, dar de trebuinţă, vindecându-ne de mândrie, lipsă a seriozităţii, autosuficienţă, iubire de sine şi multe alte patimi.
  Să ne amintim că Sfântul Ioan Gură de Aur, la apusul zilelor lui, a spus: „Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate, mai cu seamă pentru suferinţă!”.

  Noi, care suntem creştini ortodocşi, trebuie să fim deosebit de recunoscători lui Dumnezeu Care ne-a învrednicit să fim fii ai adevăratei Lui Biserici Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească, Care prin harul Duhului Sfânt păzeşte învăţătura evanghelică în curăţia ei originară şi Care ne binecuvântează şi ne sfinţeşte cu Sfintele Lui Taine şi cu dumnezeieştile Lui slujbe. Este vorba Biserica în care avem pe Maica Domnului, prorocii, apostolii, nenumăraţii mucenici, toţi sfinţii. Este Biserica ce are drept cap pe Domnul nostru Iisus Hristos. Cu toate că acum sălăşluiesc în Cer, ei aparţin încă Bisericii, pentru că Biserica lui Hristos este o organizaţie universală, marea familie a lui Dumnezeu, care cuprinde totodată Cerul şi Pământul. Învăţăm din Scripturi că toţi sfinţii ce înconjoară scaunul lui Dumnezeu se roagă neîncetat pentru noi, fraţii lor mai tineri. Biserica în care luăm parte la împărtăşirea din Sângele Mântuitorului nostru, care ne dă nemurirea.

  Nu trebuie să aducem mulţumire ca pe o simplă datorie faţă de Dumnezeu, ci mai degrabă ca pe ceva care ar trebui să izvorască firesc din adâncul inimii noastre. Aşa cum soarele nu are nevoie de floarea soarelui, ci mai degrabă floarea soarelui are nevoie de soare ca să o încălzească cu razele lui, tot aşa Dumnezeu nu are nevoie de recunoştinţa noastră, ci sufletul nostru are nevoie de Dumnezeu de la Care îşi primeşte sănătatea şi puterea. Pe de altă parte, aducându-ne aminte să-I mulţumim lui Dumnezeu, ne ajutăm. Recunoştinţa este asemenea florii soarelui, ce îşi întoarce capul spre soare. Cu adevărat, atunci când ne aducem aminte cât de mult ne iubeşte Dumnezeu şi cât de multe sunt binecuvântările Lui materiale şi duhovniceşti, aceste gânduri ne luminează raţiunea şi ne ajută să vedem clar scopul existenţei noastre pământeşti. Aceasta ne îngăduie să deosebim între ce este important şi ce este lipsit de importanţă, ceea ce ar trebui să fie obiectivul nostru principal şi ceea ce este secundar. Mai mult, recunoştinţa faţă de Dumnezeu risipeşte descurajarea, împuţinează tristeţea, ne readuce curajul şi veselia. Am fi cu toţii mult mai fericiţi dacă i-am mulţumi lui Dumnezeu mai des!

  Aşadar, să ne aducem aminte în fiecare zi, şi mai ales duminica să-I mulţumim Ziditorului şi Mântuitorului nostru. Această lucrare va fi un leac minunat pentru sufletul nostru!

  *Sfântul Ioan de Kronstadt, sărbătorit de întreaga Biserică Ortodoxă în ziua de 20 decembrie.

  https://doxologia.ro/sa-nu-uitam-sa-dam-slava-lui-dumnezeu-pentru-toate

  Apreciat de 1 persoană

 10. Rugăciunea Sfântului Ioan de Kronstadt către Mântuitorul Hristos

  Doamne, Tu ai venit să ne mântuiești prin credința cea întru Tine și cred Ție că ești Mântuitorul meu – mântuiește-mă! Tu ai venit să înnoiești firea mea cea stricată prin păcat – preînnoiește-mă pe mine, cel care m-am făcut pe mine însumi stricăcios prin patimi și pofte păcătoase, înnoiește-mă sufletește și trupește, ca să fiu curat la inimă și voinic la trup, spre slava Numelui Tău.

  Tu ai venit să ne izbăvești de robia vrăjmașului – izbăvește-mă, dar, de robia vrăjmașului celui preamânios, necurat, spurcat și scârbos, care mă luptă întru mădularele mele și mă apleacă spre pământ, cu sila târându-mă către păcat.

  Tu ai venit să ne luminezi – luminează inima mea întunecată de patimi.

  Tu ai venit să le aduni pe cele risipite – adună gândurile mele, pe care mi le-a risipit vrăjmașul.

  Tu ai venit să ne întărești întru neputința noastră și Apostolul Tău a zis: „foarte bucuros mă voi lăuda mai degrabă întru slăbiciunile mele, pentru ca să locuiască întru mine puterea lui Hristos” (II Corinteni 12, 9). Eu sunt cel neputincios până în sfârșit și nu-mi este cu putință a face nimic bun fără Tine. Nu pot fără Tine nici să gândesc, nici să simt binele, nici să doresc binele, nici să-l grăiesc și nici să-l plinesc. Sunt cu desăvârșire neputincios de a face orice lucru bun fără Tine – dă-mi, dar, harul, dă-mi lumina și puterea de a gândi și a simți binele și de a-l săvârși cu lesnire, precum și de a grăi și a face ceea ce-Ți este bineplăcut Ție. Așa, toată viața mea Ți-o dau Ție, lui Hristos Dumnezeu, Mântuitorului meu, Preînnoitorului meu. Curățește-mă, sfințește-mă și mă mântuiește. Ajută-mă, căci fără de Tine apropiată și grabnică este pieirea mea în fiece clipă. Amin.

  Apreciat de 1 persoană

 11. Cum să purtăm cu calm boala cea grea?

  Tu ești bolnav, iar boala este foarte dureroasă. Ai căzut cu duhul, te-ai întristat. Gândește-te doar că o boală mai grea te va cuprinde. Inima ta și gura ta sunt pregătite de cârteală, de hulă împotriva lui Dumnezeu.
  Fratele meu! Primește un sfat sincer de la mine: rabdă cu mult calm boala ta și nu numai să nu te întristezi, ci dimpotrivă, dacă poți, să te bucuri de boala ta.

  Pentru ce să mă bucur, întrebi, atunci când tot corpul meu este vătămat? Să te bucuri atunci, căci Domnul ți-a dat o pedeapsă trecătoare, ca să curățească sufletul tău de păcate. Căci pe cine îl iubește Domnul, îl ceartă (Evrei 12, 6).
  Să te bucuri de aceea că acum nu te mai desfătezi de acele patimi de care te-ai desfăta dacă ai fi sănătos.
  Să te bucuri, căci porți crucea bolii și asta înseamnă că mergi pe drumul îngust și cu încercări, care duce spre Împărăția Cerească.

  Trebuie avut în vedere folosul bolii, pentru a putea suferi mai ușor și mai liniștit. Cine a suferit cu trupul a isprăvit cu păcatul (I Petru 4,1) − este scris în Scriptură.

  (Sfântul Ioan de Kronstadt, Cum ne mântuiește Dumnezeu. Sfaturi de urmat pentru toată vremea, traducere din limba rusă de Corina-Alexandra Toader, Editura Sophia, București, 2012, pp. 29-30)
  Sfinte Ioan de Kronstadt, roagă-te lui Hristos pentru noi păcătoșii!Amin

  Apreciat de 1 persoană

  1. Cu crimele din spitale nu se sesizeaza nicio institutie de a guvernului,dar ca sa caute motive se autosesizeaza ca sa aresteze senatori pt ca nu poarta masti.Guvernantii au devenit dictatori si anuleaza libertatile cetatenilor:
   https://playtech.ro/stiri/lovitura-crunta-primita-de-diana-sosoaca-nu-mai-are-scapare-ce-a-cerut-acum-premierul-romaniei-251949/amp.Cred ca cei care fac crime si ucid in masa nu vor sfarsi bine.Si poporul poate aplica dorinta ocultei de a imputina populatia,aplicand o la guvernanti.

   Stiam ca masoneria e feudala.

   Apreciază

  2. Doamne ajuta
   Nu va temeti. Dumnezeu pune hotar rautatii lor. Va veni si vremea lui musiu Iohannis si a celorlalti si n-as vrea sa fiu in pielea lor.
   Va doresc sa petreceti Sfintele Sarbatori cu pace si bucurii duhovnicesti, in slujirea Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

   Apreciază

    1. Doamne ajuta
     De ce soldati rusi? Deocamdata avem soldati americani care mai ucid cate un roman si sunt aspru mustrati. Sau mai violeaza cate o romancuta si nu patesc nimic, deoarece Romania e colonie americana si intotdeauna cei din colonii sunt cetateni de rangul 5.

     Apreciază

 12. E si colonie ruseasca pt ca americanii perversi care sunt mana in mana cu rusii de fapt,dupa ce si fac numarul ,tradeaza,ii vand pe cei care au crezut ca i au slujit pe ei.Sunt ca si proxenetii aceia perversi care si vand pana si nevestele.
  Am mai vazut un lucru,vizavi de tradarea lui Orban,fiu iertat,Ionut Cristache in dialogul cu Ion Cristoiu de aseara ,s a scapat si a spus ca tradatorul Orban a dat Ministerul Dezvoltarii la unguri.Pai dumneavoastra stiti ce inseamna asta?Stiti ce a devenit acum,cu unguri la pupitru,Ministerul Dezvoltarii?A devenit Ministerul Impartirii Regionale,Ministerul Maghiarizarii Ardealului sub comanda lui Viktor Orban direct de la Budapest-re.Ce a facut Orban de Bucuresti?Diktatul de la Viena din 6 sept 1940,cand stiti bine cu totii ca orice incercare de anulare a lui era mereu zadarnica,adica ramanea mereu batut in cuie.Vad ca istoria,vanzarea de catre romani se repeta,asadar,istoria acelui nemernic Diktat se repeta si orice revendicari vor fi zadarnice in favoarea romanilor si totul va fi batut in cuie.De ce ?Va fi batut in cuie tot ce vor face ungurii Romaniei,atata timp cat vor sta la pupitrul Min Dezv unguri.Eu am calatorit mult in Ungaria in decursul anilor si stiu de la firul ierbii ca niciun roman nu a fost admis niciodata in vreo forma de a lor de guvernare.Nu aveau nici macar loc in Parlamentul lor ca minoritati,iar cand au deschis doua clase de limba romana in anul 2000 in Gyula au fost batuti.

  Apreciază

  1. Iar in privinta propovaduirii vaccinarii in biserici de catre popimea vanduta securitatii lucrurile sunt clare:au timp cateva zile sa renunte la erezie si sa restaureze ortodoxia.Daca o vor face o,Dumnezeu va prelungi mila Sa si va ajuta sa se lamureasca lucrurile si cu vaccinul.Daca dupa cateva zile ,tot indarjiti in rau vor fi si vor indrazni sa predice”alta evanghelie”,”cea a vaccinului,”vor fi nimiciti si ei si intreg poporul.Au coliva pregatita,cu bomboane si cu ornamente frumoase si chiar foarte indulcita le va fi coliva.Sa si faca,cred,inca de pe acum funeraliile.Vor pieri cu totii.Teritoriul Romaniei va fi ca in Desertul Gobi:nisip peste tot,pustiu,pustiu peste tot;arsita teribila si vanturi ingrozitoare.Reveniti va cu picioarele pe pamant.Nimicirea Romaniei e hotarata.Hotararea dumnezeiasca nu o mai poate intoarce nici chiar Maica Domnului.De abia dupa vreme indelungata rugaciunile ei vor fi ascultate pt repatrierea romanilor in tara lor,dar dupa razboi.Sa stiti ca nu se mai poate face nimic.Patriarhia Romana a atras nimicirea dumnezeiasca a Romaniei.Cei care sunteti putini si v ati ingradit de erezie si de eretici si faceti ce trebuie,strangeti randurile si „osebiti va de ei,ca sa nu pieriti si voi impreuna cu ei”.Le ati spus,i ati informat totul.E gata.Osebiti va de ei ca sa nu pieriti impreuna cu ei la urgia care matura totul in cale.Care va va asculta,se va izbavi,care nu,pa,sanatate,la revedere,se cara.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: