I.P.S Neofit de Morfou, despre vremurile cumplite pe care le trăim

(Alte extrase din Sinaxa duhovnicească a Mitropolitului Neofit de Morfou din 28. 10. 2020)

Daca este sa vorbim despre vaccinuri, pe lângă orice aspecte mai „conspirationiste” – cum spun unii ca pot fi si vaccinuri care ni s-ar putea inocula chiar in momentul in care se face testul de coronavirus, sau ca ni s-ar putea introduce prin vaccin un nanocip invizibil pentru ochiul liber prin intermediul caruia, in viitor, am putea fi urmariti – tehnologia a ajuns atât de departe.

Ştiţi cine sunt cel mai mult puşi la încercare acum – prin aceasta boală a coronavirusului si a celeilalte boli grele care va veni si care nu va fi coronavirus, ci un alt tip de boală? Oamenii de stiinta, medicii, patriarhii si ierarhii! Noi suntem cei incercati. Voi sunteti victimele. Dar măcar, in faţa lui Dumnezeu, veti avea o scuză; Îi veti putea spune: am avut putina credinta, fiindcă nu a fost nimeni sa ne înveţe. Desigur, voi, cei carora v-am spus acestea, aveti deja răspundere.

Ca sa finalizez, ce facem noi in Biserica? (…) Greşeala Bisericii, adica a ierarhiei, este ca nu a avut pana acum o pozitie clara. Desigur ca intre mitropolii exista pareri diferite, chiar opuse. Pai este cu putinta sa merg intr-o alta mitropolie din Cipru si sa vina vremea sa se zica la Liturghie: ,,Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, apropiati-va!” si sa vad cum erau toti mascati in Biserica, ca pe vremea ciumei. M-am sculat ca sa vad cu ochii mei grozavia: epitropii purtau niste manusi in maini, de zici ca erau gata sa intre in sala de operatie. Stateau pe solee si ziceau credinciosilor sa tina distanta intre ei. Si credinciosii mergeau unul cate unul, se împartaseau si imediat isi puneau masca. ,,Doamne Sfinte, miluieste-ne!”, zic eu in sinea mea. ,,Miluieste-ne si… orice ne mai trimiti de aici inainte, o merităm!”. Asa o frică…!

Şi îmi mai spune un tânăr din acea mitropolie: am vazut acum cateva zile un om sfant al locului cum plângea, si l-am intrebat: de ce plangi? Mi-a zis ca l-a certat episcopul locului ca de ce taie anafura fără mănuşi, si de ce nu o impacheteaza ca sa o dea la oameni. Din punct de vedere teologic, ştiti ce inseamna acest lucru? Înseamna blasfemie impotriva Sfantului Duh. Iarăşi Duhul Sfânt, despre Care am vorbit la inceputul cuvantului nostru. Păi atunci, ce facem noi la Sfanta Liturghie? Facem teatru? Ne prefacem? Nu! În Sfanta Liturghie cu adevărat Se coboara Duhul Sfant si transforma pâinea şi vinul in Trupul si Sângele lui Hristos. Nu doar vinul si pâinea, ci şi atunci când spune preotul ,,Pace, voua!”, din mâinile sale emană energie sfântă şi aceasta se aşeaza şi se odihneste pe fiecare credincios, in functie de curatia inimii fiecaruia. Sunt oameni care vad aceste lucruri. Mama mea le vedea. Bunica psaltului nostru, vedea aceste lucruri despre care va vorbesc. Cand tămâiaza preotul Sfanta Masa la Heruvic, la fel. (…) Mă intreba pe mine bunica: ,,Parinte, la Heruvic, cand tămâiaţi Sfanta Masa, eu vad cum din fiecare colt al mesei iese un bătrân si se înclina in faţa preotului. Cine sunt acestia?” “Cati ies?”, o intreb. “Ies patru.” ,,Şi cum sunt?” Şi mi-i descrie pe cei patru Evanghelisti, pe Apostolul Luca, cu barbita mica, pe Apostolul Matei cu barba lunga, pe Apostolul Marcu cu barba potrivita si pe Apostolul Ioan Teologul il vede batran si cu chelie. Asa de mult si-a curatit ochii. “Mai ales din momentul in care spuneti: ,,Mai ales pentru Preasfanta, Curata, Preabinecuvantata, Marita Stapana noastra, de Dumnezeu Nascatoarea”, ce lumina albastra umple Sfânta Masa! Şi intră preotul prin aceasta lumina si spunea: ,,Pace tuturor!”

Asadar, bunica vede harul, energia lui Dumnezeu, asa cum vedeti voi lumina becului. Asa cum este aceasta energie electrica, ceva creat, exista si energie necreata, a Sfintei Treimi. Necreat inseamna ca nu Isi datoreaza existenta Sa nimanui. Doar Dumnezeu este necreat. Aceasta energie necreata a lui Dumnezeu se uneste cu noi, credinciosii, care suntem creatia lui Dumnezeu. Va dati seama ce grija are de noi Dumnezeu? Ne daruieste Trupul Sau, ne dă Sângele Său, ne da Energia Sa, Harul Sau, paza Sa prin ingerul pazitor, Sfintenia Sa, Lumina Sa, si noi îi spunem sa tina distanta fata de noi! Este cu putinta asa ceva? Si daca ar face-o asta Sisi (mitropolitul de refera la Abdel Fattah el-Sisi, presedintele Egiptului) din Egipt as mai intelege. Sau sa o faca Macron, sau doamna Merkel, as intelege. Dar sa fii patriarh sau episcop ortodox, sa fii preot ortodox?! Este tragic ceea ce se intamplă!

Ce înseamna asta? Nu doar lipsa de cateheza si de credinta. Acestea sunt, dragii mei, începutul demonizarii. Este inceputul unei demonocratii pe care unii şi-o doresc. Nu sunt doar creştini pe fata pamantului, doar budisti, musulmani sau masoni, ci mai sunt si lucifericii [sataniştii], chiar şi in Cipru. Ati auzit? Mi-a aratat Dumnezeu în ultima vreme chiar şi rugăciunile lor. Cum zicem noi ,,Împarate Ceresc”, aceştia au luat rugăciunea noastra şi au transformat-o pentru satana. Doamne, miluieste-ne! Şi îi iau pe copiii lor sarmanii, botezati si mirunsi, şi îi duc in niste locuri pustii din Cipru si îi ofera ca jertfa lui Lucifer. Auziti? Auziti? Zicea Sfantul Iacov din Serbia: ,,Daca nu va interveni radical Dumnezeu, următoarele generaţii nu vor mai naşte copii, ci copii ai diavolului.”

Întelegeti de ce vor sa îi invete de acum pe copiii nostri sa zica: “Sa merg sa ma impartasesc? Si daca mă infectez?”. Cum vi se pare, cand incep copiii de acum să bănuiasca că Sfânta Împărtăşanie este izvor de infectie? Şi stai tu acum, Neofite, să le vorbesti de energiile necreate. Acum suntem in perioada de pregătire. Suntem „antrenati” de catre luciferici, care au planuri globale, Noua Ordine Mondiala. Aceştia sunt o miscare religioasa, nu doar una politica si economica. Sunt ţări unde s-au ridicat statui ale lui Lucifer, chiar si in fata Congresului SUA.

Sursa: Cuvăntul Ortodox

Text selectat, adaptat şi editat de Dr. Gabriela Naghi

Publicitate

12 gânduri despre „I.P.S Neofit de Morfou, despre vremurile cumplite pe care le trăim”

 1. In ft multe eparhii se face propaganda de zor in favoarea vaccinarii, fara masca nici nu ti se permite accesul in biserica, in b.o.r nu mai vorbim, inca de prin 2009 oficial se indemna la cipuri si acte biometrice

  Apreciază

 2. Părintele Justin Pârvu despre primejdia creștinismului dezbrăcat de duh- De vorbă cu maicile de la mănăstirea Paltin
  Neamul românesc nu-și mai găsește identitatea

  Nu vedeți câtă răutate există în lumea aceasta? Nu mai e pace, nu mai e liniște, nu mai este dragoste, nu mai este unitate, nu mai este râvnă pentru nimic. Facem toate teologiile în lumea protestantă și venim de acolo cu o influență occidentală. Ne spun țăranii, muncitorii, oamenii simpli care se duc prin Italia, Spania sau Franța cât de pustiiți vin și cât le e de dor să asculte o priveghere, o rugăciune ortodoxă în munții aceștia românești.
  Ce să mai vorbim de cei care stau în mod special să inhaleze protestantismul și toată barbaria asta din Occident? Și oamenii aceștia se întorc goi, dezbrăcați de duh și sunt puși în locuri de unde trebuie să dirijeze un creștinism nou, cu un om nou, cu o evoluție în putrezire. Deci este un putregai care vine peste putregaiul pe care îl avem noi, o cenușă despre care vorbește și Nae Ionescu, că n-avem ce căuta în „cenușa occidentală”.

  Au venit pe aici niște basarabeni și îmi spuneau că pe timpul comunismului toată lumea fura, de la primul până la ultimul. „Ai nevoie de vin?” „Luăm vin”. „Ai nevoie de lapte?”. „Luăm lapte”. „Ai nevoie de brânză?”. „Luăm brânză”, încât toată lumea o ducea foarte bine. Când a venit situația actuală, basarabenii nu mai votează decât comunismul care era foarte bun, că mergeau la Colectiv și luau de acolo. Că munceau, că nu munceau, se duceau acolo și luau. Dar comunismul nu mai e același, s-a schimbat cu totul. Comunismul are altă latură. Numai că acum ei îl votează. Când au venit rușii în primul război mondial pe la noi cu bunătatea lor, cu dragostea rusească, cu măreția lor, toată lumea exclama: „Au venit rușii pravoslavnici!”. Apăi era ceva. Și când au venit în ’44, lumea se aștepta la aceeași bunătate, la aceeași dragoste, dar a venit Securitatea, a venit tineretul progresist cu altă formare. Și acum, iată, cam același lucru se întâmplă în viața noastră politică. Au împărțit forțele astea Europa și Basarabia a rămas a nimănui.

  Noi mergem din degenerare în degenerare. Totul e făcut superficial, nu mai este un creștinism real în care să se mai propovăduiască adevărul. Aproape am putea spune că poporul român nu mai este o națiune, ci o populație. S-a transformat un popor într-o populație care nu-și mai găsește identitatea. Și asta se și urmărește: distrugerea noastră ca nație, îndobitocirea noastră ca pământul să se transforme într-un Babilon.

  Revista ATITUDINI, Nr. 50-fragment

  Apreciază

 3. Parinte, la inceputul pandemoniei asteia, la Biserica din satul natal, am dus copilul la Sfanta Impartasanie si tare m-am necajit cand sotia, frapata, mi-a spus(caci eu eram in spate si nu am observat) ca preotul a impartasit oamenii cu lingurite de unica folosinta, FARA ca acestia sa ceara acest lucru. Unii oameni care nu au multa pregatire, care sunt la inceput pe cale credintei, ce au inteles din acel gest? Cu siguranta ca s-au smintit… Doamne fereste!!!!! Doamne iarta-ma pe mine pacatosul!

  Apreciază

  1. spm,nu te sminti.Am mai jos videoclipul cu IPS Neofit de Morfu care,pe baza a ce a spus Sf Paisie Aghioritul ,lui si reporterului de langa el ca si altor crestini ca,Acum e timpul in care va interveni Hristos si Acum se deruleaza ceea ce s a spus in proorocii.

   Apreciază

  2. Ceea ce ati facut e bine. Ati stiut sa dati copilului. Ati stiut sa dati dar bun fiului Dumneavoastra (Matei 7, 11). Vina ramane asupra parintelui care probabil nu e prea varstnic si e scolit la Facultatea de Teologie de-acum, impregnata de ecumenism.
   Cu mare drag m-as duce-n biserica si m-as impartasi ultimul, dupa o suta de persoane, cu aceasi lingurita. Vedeti nu cumva parintele sa va indemne sa primiti vaccinul.

   Apreciază

   1. Pomeneste mitropolitul Neofit in videoclip ca vor fi icoane cu Hristos,cu Maica Domnului pe autobuze,ca va veni vremea cand CINEVA te va trage de maneca sa i spui despre Hristos si a mai spus ceva acest viteaz mitropolit,urmas al Sfantului Nectarie de Eghina:ACUM TOATE CELE PE CARE LE A SPUS SF PAISIE AGHIORITUL SUNT IN DERULARE IN FATA OCHILOR NOSTRI SI CA NU TREBUIE SA FII PROOROC CA SA LE VEZI TU.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: