Rugaţi-vă, citiţi, informaţi-vă, nu cumva să păşim pe un drum fără întoarcere. De Crăciun, un „Cal troian”

Armata (ne)Română nu mai e „cu noi”. Armata Română se află astăzi la o distanță de ani-lumină de menirea ei. Armata Română a fost transformată în slugă umilă a dictatorului neromân, iar evenimentele se succed grăbite spre „Marea resetare”.

Se spune că blesteme grele ar bântui timp de o sută de ani asupra poporului care și-a ucis conducătorul. Blestemul asasinării celor doi conducători ai României din ultima sută de ani: Mareșalul Ion Antonescu (1 iunie 1946, Valea Piersicilor, Jilava) și Nicolae Ceaușescu, Primul Președinta al României (25 decembrie 1989, Târgoviște) își aruncă din nou giulgiul macabru asupra românilor, dând dreptate lui Teodor Duțu, care afirma în 1999: „Un popor care tolerează toate credințele și toate filosofiile, dar se lasă subjugat de cele mai degradante dintre ele, un popor care nu găsește nicio motivație nevoii de a-și apăra modul de viață ales (chiar dacă acesta este greșit), merită nu doar lecția pe care istoria i-a administrat-o și umilințele cu care învingătorii săi l-au copleșit, el merită chiar să-și piardă dreptul la existență”[2].

În ajunul Nașterii lui Hristos, de Crăciun, chiar în ziua de 25 decembrie 2020 – la 31 de ani de la crima de la Târgoviște (coincidență?) -, Armata Română(?) face cadou românilor un vaccin netestat, fără a oferi garanții ale forurilor internaționale de specialitate, transformându-i pe români în cobai, îndreptățind citatul de mai sus. Iată ce cadou oferă Armata Română norodului Țării: „[…] pe 25 decembrie (2020 – n.n.) sosesc primele doze de vaccinuri în România. Pe 27 decembrie vom începe vaccinarea globală, va trebui să ajungem în final la un procent de minim 70%. Cei care refuză vaccinul vor avea unele condiționări pe care le vom stabili ulterior, una dintre ele este purtarea permanentă a măștii, cei vaccinați (care nu vor deceda după vaccin – n.n.) vor primi o adeverință de imunitate care va fi transpusă ulterior pe un covidpass” (dr. Valeriu Gheorghiță)[3].

În clipe de restriște, unii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române nu mai sunt „cu noi”. Din păcate, unii reprezentanți ai B.O.R. iau și ei parte la experimentul mizerabil al iresponsabilității politicienilor, îndemnând credincioșii spre vaccinare. Deși nu are nicio tangență cu profesia lui Esculap și Hipocrate, Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei, se declară încrezător în vaccinul anti-Covid-19: „Noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor mai ușor de această pandemie. Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse. Nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău. Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic”. De parcă nu era destul, Mitropolitul a dat asigurări că Biserica va fi alături de Armată în campania de vaccinare. Oare? Mă întreb și eu: dacă blestemul dăinuie 100 de ani, în decembrie 2089 vom mai exista ca Națiune?!

Să nu fi aflat înaltul „Iluminat” că la Timișoara a fost realizat un vaccin românesc, dar nesusținut de conducerea României? Să nu știe înaltul „Iluminat” că „interesul poartă fesul”, ca și în cazul escrocheriilor cu măștile necorespunzătoare? Să nu fi citit înaltul „Iluminat” care sunt reacțiile adverse ale unui „vaccin” netestat suficient? Să nu fi aflat că una dintre acestea se chemă „moartea”. Greu de crezut. Personal, îi cedez cu bucurie și speranță înaltului „Iluminat” și vaccinul ce mi se va oferi/impune rugându-l să citească cele ce urmează:

Un document al Administrației pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite ale Americii (Food and Drug Administration . F.D.A.) admite și avertizează că vaccinul anti Covid-19 poate avea 22 de efecte secundare, inclusiv moartea. Mai multe dintre aceste efecte pot duce la apariția unor afecțiuni grave care vor îngreuna sistemul sanitar și așa dat peste cap de Covid-19. O reuniune a comitetului consultativ al Administrației americane intitulată „Vaccinuri și produse biologice conexe”, postată online pe 22 octombrie 2020, a prezentat date despre viitorul vaccin anti Covid-19 din Statele Unite. În cadrul reuniunii a fost făcută publică o prezentare în PowerPoint cu 27 de diapozitive alcătuită de către doctorul Steve Anderson, director M.P.P., Office of Biostatistics & Epidemiology, Center for Biologics Evaluation and Research (C.B.E.R.).

Diapozitivul 16 al prezentării sale a inclus o „Listă de lucru” a „posibilelor efecte adverse” asociată cu lansarea iminentă a vaccinurilor anti Covid-19, supuse supravegherii de siguranța a F.D.A.[5]. Lista include decesul, precum și alte 21 de afecțiuni (dintre care majoritatea sunt probabile a afecta pacientul pe viață), toate asociate vaccinurilor în lucru anti Covid-19. Implicațiile acestei prezentări sunt colosale și extrem de îngrijorătoare, scrie sursa citată. Personalul FDA, un organism prestigios creat in 1906, este conștient de posibilele efecte secundare, chiar letale, ale vaccinurilor anti Covid-19. Mai mult, aceștia se pregătesc în avans pentru a fi atenți și a monitoriza astfel de rezultate adverse prin „supraviețuirea post-comercializare” [6].

Efectele secundare posibile ale vaccinului anti Covid-19, conform F.D.A. a S.U.A.
– Sindromul Guillain-Barré;
– Encefalomielita diseminată acută;
– Mielita transversă;
– Encefalită, mielită simplă, encefalomielită, meningoencefalită, meningită;
– Convulsii, crize epileptice;
– Accident vascular cerebral;
– Narcolepsie și cataplexie;
– Anafilaxie;
– Infarct miocardic acut;
– Miocardită, pericardită;
– Boli autoimune;
– Moartea;
– Rezultatele nedorite în evoluția sarcinii;
– Alte boli demielinizante acute;
– Reacții alergice non-anafilactice;
– Trombocitopenie;
– Coagulare intravasculară diseminată;
– Tromboembolism venos;
– Artrită și artralgie;
– Boala Kawasaki;
– Sindromul inflamator multisistemic la copii;
– Boala dependenței crescute de anticorpi (A.D.E.).

Să nu fi aflat înaltul „Iluminat” că „Pfizer” și „Moderna” au imunitate și că efectele adverse grave cauzate de vaccinul anti-Covid-19 nu vor putea fi contestate în instanțe? Să nu fi aflat înaltul „Iluminat” că Directorul Pfizer, Albert Bourla, refuză să se vaccineze anti-COVID-19: „Când voi putea, mă voi vaccina. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci nu mă număr printre cei care au prioritate la vaccinare” (C.N.B.C.). În această situație nu-i mai înțeleaptă reacția Î.P.S. Teodosie, Mitropolitul Tomisului: „Noi nu ne apucăm să facem campanie pentru vaccinare, că nu acesta este rolul nostru. Mai întâi trebuie să cunoaștem ce conține acest vaccin. Nu luăm nimic cu ochii închiși!”?
Rogu-Te, Doamne, Luminează-l pe înaltul „Iluminat” Irineu, poruncește-i să nu mai dea sfaturi comandate. Rogu-Te, Doamne, Luminează capul Armatei Române întru slujirea norodului, nu a „tagmei jefuitorilor”! Mulțumesc, Doamne!


P.S. Călăul neortodox de serviciu a interzis colindul și de Crăciun și Anul Nou ne-a spus să ieșim în balcon. Oare călăul va ieși în balcon? La ce etaj stă, oare? Nu de alta, dar poate că în noaptea Nașterii Domnului sau a cea a trecerii dintre ani, în balconul lui va suflă vântul mai tare… Iartă-mă Doamne că am păcătuit cu gândul.

Chiar în clipa în care scriu, o ceată de țigani colindă cu ursul. Bravo lor, țiganilor, care au curajul să ignore ordinele anti-creștine. Au țiganii destule păcate, dar marele lor merit este că sunt solidari. Românii să ia exemplu de la ei.

Ion Măldărescu

20 de gânduri despre „Rugaţi-vă, citiţi, informaţi-vă, nu cumva să păşim pe un drum fără întoarcere. De Crăciun, un „Cal troian””

 1. Parinte, sunteti un far calauzitor si un marturisitor. E mare lucru!
  Doresc sa va intreb un lucru: cei care lucreaza in armata si sunt nevoiti sa asculte ordinele, care in mod clar si categoric sunt deosebit de rele, tinand cont ca acestia, armata va asigura logistica legata de vaccin. Deci practiv vor baga dusmanul in tara, il vor distribui etc. Credeti ca pot fi absolviti de vina prin simplul fapt ca pot spune: „sunt obligat sa respect un ordin”? Dar daca maine primesti ordin sa impusti un frate roman? Tot asa, respectam ordinele?
  Cred, si va rog sa ma contraziceti, ca cei care cu sau fara voia lor vor fi angrenati in distribuirea, logistica acestui vaccin, gresesc amarnic. Doamne fereste!

  Apreciază

  1. Doamne ajuta
   Avem datoria-n orice imprejurare sa nu executam ordinele criminale. Nici la procesul de la Nurenberg, nici in alte impreurari istorice, ordinul primit nu l-a absolvit de vina pe executant. E vremea solutiilor radicale. Mai bine sa te dea afara din armata decat sa te impovarezi cu crime si cu acestea sa te duci la Judecata. Nu murim de foame daca antihristii ne priveaza de cele necesare existentei. Dimpotriva, ascultam de Dumnezeu si El ne va purta de grija. Parintele Iustin Parvu zicea ca e vremea muceniciei. Adevarat. Eu unul n-as avea taria sa merg pe calea muceniciei. Si nici vrednicia.
   Sarbatorile Sfinte sa va apropie mai mult de Dumnezeul Adevarului, sa va aduca bucurii si foloase duhovnicesti.

   Apreciat de 1 persoană

   1. spm,stii ce ma bucur ca intrebi,ca vrei sa te ajuti sa depasesti situatia?Stii ce spuneau batranii nostri care au mers pe front?Copile,eu tot razboiul am tras cu arma in sus.Cine stia ca eu fac asta?Nimeni.Ca doar nu stateau ei de mine.

    Acuma iti spun ceva:omul e pe cale de disparitie:intai de la gura si nas,cu masca,apoi,de la fata(gura,nas,ochi,cu scanarea faciala);apoi de la gura,nas,ochi ,maini si cap,cu incrustarea cu raze laser aceasta fiind pecetluirea ,sfarsind cu stomacul,bazinul,genunchii ,picioarele si cu talpile,cu foametea,molimele,razboiul si plecarea in neant.

    Sa fiti in bucuria aceea de la Betleem la Inviere!

    Apreciază

  2. spm,sunt multi ca tine.Vreti raspunsuri?Veti avea.
   In temnita de la Suceava in 1949 cand incepuse ,ca acum,moartea ,molima bolsevica,tot mass media lor fiind raspandace,un gardian NU A RAPORTAT conducerii inchisorii ca in plina seara vine in dreptul ferestrei detinutilor anti-moarte,sotia si copiii detinutului imbotnitat din spatele gratiilor si se privesc separati de gratiile inchisorii unii pe altii cu duiosie,in seara de Craciun.
   La Targu Ocna 2 gardieni arunca pe pititelea medicamente contra TBC ului detinutilor anti-moarte,precum si ceva din pachetele cu alimente trimise de acasa de rudele detinutilor politici.

   La Mislea o gardianca dadea pe ascuns detinutelor politice Sf Scriptura ca sa citeasca.

   La Periprava ,3 gardieni dadeau pe ascuns peste sarat detinutilor politici.

   La Aiud,seful de etaj al gardienilor le da pe ascuns ucenicilor parintelui Nicodim Mandita un cos plin de fructe si placinte calde gasind ca motiv faptul ca au ajutat la colectarea si spalarea cearsafurilor din inchisoare,acestia,crestini desavarsiti,ascultatori pana la jertfa de indrumatorul cu viata sfanta care era si el cu ei in inchisoare,pr Nicodim Mandita,nu s au atins nici macar de un mar,din frica de Dumnezeu si respect pt gardianul sef.Nu mai spun ca pt felul lor de a fi,conducerea inchisorii avea cea mai mare incredere fata de acesti crestini ortodocsi traitori,considerati pe nedrept si azi,pt ca sunt ucenicii pr Nicodim Mandita”dizidenti”,urat apelativ.
   Mai sunt si azi gargauni care hulesc chiar Sfinti ca Sf Arsenie Boca,sa mi fie cu iertare,mai sunt si gargauni care i fac pe ucenicii parintelui Visarion Iugulescu,Mare Marturisitor ,monah in jungla lumii”dizidenti”,pe acesti oameni care stralucesc de sfintenie.De asemenea ,pe cei din Oastea Domnului despre care Sf Arsenie Boca spunea acum 60 de ani ca si acum sunt oastea tarii sunt indivizi gafangii care ii poreclesc si pe ei cu numele prost de „dizidenti”(e clar ca e vorba de Oastea Domnului care a ramas ascultatoare de Biserica).
   Vine suferinta,sa dispara din inima crestinilor asemenea cuvinte care Il mahnesc pe Domnul si Il rastignesc a mia oara.
   In chestiuni de dogma,trebuie sa luptam pt ortodoxie,iar ca si crestini trebuie sa luam atitudine fata de inimile pline de ura care defaima nu pe crestini,ci pe Hristos cu ura si cu cuvinte precum”dizident”,”eterodox” si altele care tin de ura fata de ortodoxia traita asa cum trebuie.Cand veti vedea un crestin blamat cu asa cuvinte sa stiti ca acela e crestin ortodox traitor care poate sa ti fie invatator.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Sa stiti:Bill Gates,povestea lui,saracul s o termina.Imi pare rau pt el.Cancerul o sa l termine.Nimic nu l va ajuta pe nefericit.Cum ne dezintegreaza el de la botnita,la talpi,asa se va dezintegra el ,celulele lui pline de cancer:de la gura si nas,pana la unghiile de la picioare.Cu metastaza lui va pleca si el in neant.Cumplita maladie.Unii si o mai fac si ei.Cine l va mai pomeni vreodata?Neantul.Pa,Bill Gates.Au murit 1200 ooo de oameni de covidul tau;ti au murit si tie 1200 000 de celule prin cancer,tot din cavitatea bucala si pulmonara.Vor muri 7 miliarde de oameni ca asa vrei tu;iti vor muri si tie 7 miliarde de celule canceroase,in aceeasi maniera,de cancer, cu care ai adus tu moartea omenirii.Moarte ai adus,de aceeasi moarte replicata vei avea si tu parte.

  Apreciază

 3. Cuvant al Sf.Ioan Damaschin la Nasterea Domnului,lucrare tradusa de mitropolitul Nicolae Dorneanu al Banatului prin 1956 daca nu ma insel.
  https://saccsiv.wordpress.com/2020/12/24/cuvant-al-sfantului-ioan-damaschin-despre-nasterea-domnului-25-decembrie/

  Predica la Nasterea Domnului a Sf.Ioan Maximovici:
  https://doxologia.ro/biblioteca/predici/predica-la-nasterea-domnului-sf-ioan-maximovici-2

  Predica la Nasterea Domnului,arhimandritul Cleopa Ilie:
  https://doxologia.ro/biblioteca/predici/predica-la-nasterea-domnului-pr-ilie-cleopa-2

  Un mare Sfant rugator pentru intreg neamul romanesc,unul dintre cei mai mari luminatori ai neamului pe care l a avut Romania vreodata este parintele Nicodim Mandita ,cel care a scris lucrarea care nu ar trebui sa stea nicio clipa pe rafturile teologumenelor si care se numeste Vamile Vazduhului,adevar care nu se poate umbri niciodata si de nimeni.Daca ierarhia s ar uni si ar proclama invatatura despre Vami ca si dogma,cred ca Biserica ar da o lovitura de gratie drept in crestetul ecumenismului,pentru ca ecumenismul lupta de zeci de ani ca ierarhia ortodoxa sa nu proclame aceasta ca dogma.Daca s ar proclama ca dogma,s ar da foc si papismului si protestantismului si islamului,mozaismului si intregii gari ecumeniste.
  La multi ani,Sfanta Ortodoxie!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Cand veti intreba vreun duhovnic:”ce sa fac parinte?Sa iau vaccinul sau sa nu l iau?”Si daca va va spune:”Unii zic ca DA ,altii zic ca NU.Unii zic ca asa,altii zic ca altfel”.Sa nu i credeti pt ca sunt de partea vaccinarii dar sunt perversi nici ca sa va piarda de clienti.

  Apreciază

   1. IPS Longhin Jar ne invata ca decat sa rosteasca cineva ,ca in favoarea lui,cuvantul”vaccin/covidpass/covid”,mai bine sa rosteasca Rugaciunea lui Iisus:”Doamne Iisuse Hristoase,Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat,nascut ,nu facut,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatosul”
    https://ortodoxia.ro/article/ips-mihail-jar-longhin-venit-vremea-cand-trebuie-sa-descatusati-sufletele-voastre-sa-intindeti-bratele-voastre-spre-cer-rugaciune-molima-asta-este-mila-lui-dumnezeu-prin-care-poate-sa-intoarca-pe-fiii-sai-acasa?page=6

    Apreciază

  1. Colinde frumoase grecesti.
   Εν ειρινη ακουσομεν:

   Colinde sarbesti:

   Colinde bulgaresti:

   Colinde ukrainene:

   Colinde rusesti:

   Colinde din Malabar-India:

   Chinezii,multe melodii de colinde si romanesti le au adaptat la instrumente:

   Apreciază

  1. Sa stiti ca pentru cazul in care te va vaccina cu forta sau te va cipui cu forta(cu politia sau cu soldatii), esti incadrat in acea categorie de situatii deosebite.
   Ca sa fiu cat pot pe inteles,cine cunoaste putina istorie cred ca ajuta putin,in primii ani ai crestinismului prigoana era radicala:te lepezi de Hristos jertfind idolilor traiesti(cand esti capturat,se intelege) iar cand marturisesti pe Hristos esti ucis mai repede sau mai tarziu.In cetati exista obiceiul ca in anumite intervale orare din zi,cineva slujitor idolesc alerga peste tot prin cetate sau uneori doar in agora,unde era multa aglomeratie si arunca cu apa spurcata provenita de la jertfele altarelor paganesti peste toti oamenii aflati acolo.Printre oameni au fost si crestini care se nimerea sa fie stropiti fara vrerea lor cu acea apa.Multa vreme a persistat printre comunitatile crestine razlete de atunci,ideea ca cei care au fost stropiti involuntar cu acea apa,sunt si ei lepadati de Hristos ca si cei care s au lepadat in fata torturilor sau in urma amenintarilor.In special Tertulian facea asemenea afirmatii.De aceea unii de ai vremii s au numit tertulianisti.Ceva mai in colo s a dezbatut si aceasta problema si s a hotarat ca exista mai multe feluri de a se lepada cineva de Hristos.Si s a enumerat:patimi,divort neintemeiat,jertfirea adusa idolilor,lepadare verbala,lepadare in scris,lepadare prefacandu te ca iei din untura jertfita idolilor dar de fapt nu ai luat aceasta,lepadare prin propaganda in favoarea paganismului,lepadare prin ponegrirea Bisericii si slujitorilor bisericesti si n forme de lepadare.Ce e important?S a subliniat ceva foarte important:gravitatea lepadarii era data de circumstante,de faptul daca era in public sau in privat;daca era facuta in scop propagandistic sau mai mult silit.Cel mai important este ca s a stabilit un lucru covarsitor de important si abordarea lui nu a adus atingere sfinteniei Bisericii:APOSTATUL A COMIS LEPADAREA CU VOIA LUI SAU FARA VOIA LUI;CU VOIA LUI PARTICIPATIVA SAU FARA CONSIMTAMANTUL LUI?Si au spus asa:LEPADAREA CARE A REZULTAT IN URMA CONSIMTAMANTULUI LUI(BENEVOL SAU NE-BENEVOL,TOT CONSIMTAMANT NUMINDU SE),RAMANE LEPADARE;IAR „LEPADAREA” SCRISA SAU VORBITA DE ALTII IN SCOP PROPAGANDISTIC,IN NUMELE CELUI ASUPRA CARUIA PLANEAZA SUSPICIUNEA DE LEPADARE,FARA CA ACESTA SA SI FI DAT ACORDUL SUB NICIO FORMA,NU CONSIDERA NIMENI ACEASTA LEPADARE,BA MAI MULT,BISERICA E SI DATOARE SA CAUTE SA AJUTE LA REDAREA CINSTEI ACESTUI OM BATJOCORIT.ASADAR,ASUPRA CELOR CARE S AU COMIS ABUZURI IN URMA CARORA UNII CU MINTEA INGUSTA AR SPUNE CA CEL CARUIA ,IN CLIPA CAND A FOST ABUZAT,I S A DUS DE CATRE CHINUITORI,IN MOD FORTAT MANA CU LINGURA LA JERTFELNIC,FORTAT I AU DUS MANA LA GURA CU LINGURA SI TOT FORTAT L AU PUS SA INGHITA UNTURA DE PE JERTFELNIC,IAR EL ,FARA VOIA LUI LIBERA A INGHITIT CE I S A BAGAT IN GURA CU FORTA E PACAT,PENTRU CA TREBUIA SA ACCEPTE MOARTEA,S A HOTARAT CA IN ASEMENEA IMPREJURARI NU S A FACUT LEPADARE PENTRU CA LEPADAREA ESTE UN ACT DELIBERAT,ADICA CE TINE DE ACCEPTAREA ,TRADAREA,CU VOIA LIBERA SI IN CONDITIILE IN CARE NU TI SE INTRODUCE CEVA IN GURA SAU IN CORP FARA CA SA VREI TU ASTA.ACEST TIP DE „LEPADARE”A FOST COMPARAT UNEORI CU SITUATIA GANDURILOR DIN CAPUL NEVOITORULUI SI ANUME,MAI CONCRET,DACA GANDURILE DE HULA CARE VIN SI NU CONSIMTI CU ELE,NU E HULA IN SINE,CI ACELE GANDURI SUNT TRATATE IN SENSUL CA CUM AU VENIT ASA SE DUC,LA FEL SI CEL CARE ,ZICE SE,E „LEPADAT”NU ARE VINA APOSTAZIEI ASUPRA LUI ,PENTRU CA ,CHIAR DACA OMUL A FOST CONSTIENT MENTAL,CEEA CE S A PRODUS,NU S A PRODUS CU VOIA LUI,ADICA NU SI A DAT ACORDUL LUI IN VEDEREA SAVARSIRII ACELUI LUCRU CERUT DE AGRESORI.SI AICI,CRED,IMI PERMIT SA VIN CU O COMPARATIE:E CA SI CUM O FATA A FOST VIOLATA FARA ACCEPTUL EI,DAR PACATUL TRUPESC S A FACUT.CE FACEM?UN SANATOS MENTAL AR CREDE CUMVA CA FATA AR FI VINOVATA CA NU S A LUPTAT SUFICIENT SA NU FACA PACATUL,SAU ,FEREASCA DUMNEZEU,CA NU A ACCEPTAT MOARTEA DECAT SA PACATUIASCA?IDIOT SA FII.CRETIN DE TOT SA FII SA SPUI ASA NENOROCIRI.
   LA FEL SI CU”LEPADAREA”,DACA EL NU A VRUT DAR A FOST ABUZAT CA LA VIOLUL UNEI FEMEI SI,CA SI IN CAZUL FEMEII,EL NU A VRUT,NU A CONSIMTIT,CUM SA VII CU NENOROCIRI DE BOLNAV MENTAL,CRETIN,IDIOT,INDRACIT,SA SPUI CA TREBUIA SA ACCEPTE SA MOARA DECAT SA SE „LEPEDE”ASA?
   DE ACEEA BISRRICA ARE RASPUNSUL CORECT SI LA ACEASTA PROBLEMA

   Apreciază

   1. Parintele Nicolae Steinhardt,vorbind despre pacatul lepadarii,considera ca la Judecata de Apoi vor fi doua tabere de pacatosi si drepti.Dar,zice dupa parerea sa ca o sa fie si a treia:a delatorilor,a tradatorilor aproapelui si cei care s au lepadat de El.Parintele spune ca,conform Sf.Evanghelii,Mantuitorul va privi spre pacatosi cu manie si le va zice cele stiute ,dar va privi; va privi spre cei drepti cu veselie si le va zice ce trebuie,dar va privi spre ei;la a treia categorie,lepadatii,Hristos va ridica bratul drept,Isi va acoperi Sfanta Fata,nu i va privi,va refuza sa i vada si sa le zica ceva,doar cu degetul aratator al mainii Sale stangi va arata pentru acestia iadul:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/p-steinhardt-despre-lepadarea-de-hristos/

    Apreciază

  2. Parintele Nicolae Steinhardt in Despre pacatul prostiei si al fricii,atunci cand stapanirea bisericeasca este eretica iar cea laica este vrajmasa cu Dumnezeu,satanista,spune ca crestinismul nu este cuib de cecitate si paraplegie;Hristos a spus ca toti trebuie sa fim crestini si virtuosi dar nu a cerut nimanui sa fie tamp.
   Pentru cei cuprinsi spiritual,mental de cecitate,paraplegie „psihica” si oricate dovezi ar vedea pentru problema vaccinului,oricat le ar spune si oricati le ar spune ca daca iau vaccinul anticovid ii ajuta pe mai marii lumii care vor uciderea populatiei lumii sa se curete mai repede si ei nu vad si nu aud;iata ce spune parintele Nicolae Steinhardt:
   http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-nicolae-steinhardt-despre-pacatul-prostiei-si-al-fricii/

   Dara eu va spun ceva:daca ditamai planetoiul poate fi manipulat in asa hal de cativa golani dupa cheful lor,sa stiti ca acelasi ditamai planetoi poate fi manipulat la fel si de cei cu intentii bune pt omenire.Deci de ce panica?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: