Cuvânt al Înalt-Preasfinţitului Părintelui nostru Longhin

,,Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte; şi pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc şi magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi S-a născut Prunc tânăr, Dumnezeu Cel mai înainte de veci’’.

Fraţilor, în loc să rostiţi de prea multe ori pe zi cuvântul ,,coronavirus’’, mai bine rostiţi cuvântul Iisuse, Iisuse…Pentru că numai Tu, Doamne, poţi birui boala, suferinţa, necazul, numai Tu poţi mângâia orice suflet, orice inimă.

Iubiți credincioși, nu mai poate Dumnezeu suporta păcatele noastre, răutatea noastră, nelegiuirea noastră, trebuie să înțelegem asta, că aici nu mai e de făcut nimic decât de plâns, și să strigăm spre cer, și să spunem: ,,Doamne iartă-ne, ajută-ne !”

Iubiții mei, a venit vremea când trebuie să descătușați sufletele voastre, să întindeți brațele voastre spre cer, în rugăciune. Dumnezeu a răbdat și ne rabdă, El nu trimite pedeapsa pentru că nu ne iubește, El trimite pedeapsă pe pământ pentru ca să ne cheme… frumoasă chemare a lui Dumnezeu la rugăciune și la dragoste. Și da, fraţilor, Îl putem îmblînzi pe Dumnezeu, prin post, prin rugăciune, prin cereri, prin nopți în genunchi, să vadă că ne pare rău, altfel nu putem.

Voi nu vă temeți, fraţilor ?… nu se teme nimeni de atâtea nelegiuiri, de atâția copii avortați, de atâtea familii despărțite, atâtea beții, curvii, petreceri, vorbe deșarte. Aşa că, nu mai faceti nimic greșit, doar rugați-vă, rugați-vă și iar rugați-vă, căci Dumnezeu, nu ne va lăsa să știți, aceasta este frumoasa chemare a lui Dumnezeu, la rugăciune și la dragoste. Vedeți că că nimeni nu poate sta împotriva lui Dumnezeu. Molima asta este mila lui Dumnezeu, prin care poate să întoarcă pe fiii Săi acasă. Unii au spurcat pământul cu gay-parada lor. Nu mai poate răbda Dumnezeu, și trebuie să-L înțelegem, fraților, cum se poate să se facă lege și drepturi împotriva Legii lui Dumnezeu.

Iar în legătură cu Sfânta Împărtășanie, fraților, e cea mai mare putere Dumnezeiască, ferească Dumnezeu să aibe cineva o părere de rău, mai degrabă nu vă împărtășiți, dacă vă temeți de molipsire şi de boală, mai degrabă nu vă împărtășiți dacă veniți cu așa un gând. Noi preoți, zeci de ani, întrebuințăm și consumăm toate Tainele, după ce s-a împărtășit toată lumea, și nici un preot nu s-a îmbolnăvit. De aceea, fraților, să venim cu sufletul acesta bonlnav, nu numai cu trupul, pentru a primi iertare.

Dumnezeu nu se lasă batjocorit, cheamă  la El pe toți păcătoșii. Acum aud că s-a sărutat o cruce, de cineva de nu știu ce fel de credință sau ce fel de sectă e el, și s-a îmbolnăvit că a sărutat Sfânta Cruce, cu cineva bolnav. Fraților, la noi niciodată nu se întâmplă așa ceva, deci toate se aruncă asupra Bisericii, tot ce se va întâmplă, aruncă asupra Bisericii, auzi, a murit lumea din cauza Bisericii, uite că au murit oameni și în altă țară mult mai mulți, și acolo nu a mers lumea la Biserică.

Să nu vă tulburaţi nici de această dată, să dăm slavă Domnului, să rămână mănăstirile și bisericile deschise ca să ne putem ruga măcar noi preoții. Slavă Domnului, să rămână așa, căci nu se știe cât va dura. Iar noi trebuie să aducem, în vremurile acestea, mare pocăinţă și multă rugăciune în fața lui Dumnezeu.

,,Domnul Iisus născându-Se din Preacurata Fecioară, toate s-au luminat’’.

Mitropolit Longhin

16 gânduri despre „Cuvânt al Înalt-Preasfinţitului Părintelui nostru Longhin”

   1. Ovidiu Grosu,din cate stiu este adevaratul inventator al Laserului de la Magurele.Are un mega-proiect de tara.Sustine ideea schimburilor de marfuri cand vor disparea banii cash:iti dau o dubla de grau,tu imi livrezi in schimb o dubla de porumb si tot asa.A inventat o metoda putin costisitoare de recuperare a intestinelor de pasare de la ferma lui,astfel ca,dupa tehnologia lui,in combinatie cu gainatul asigura o excelenta hrana comercializabila in forma de granule,pentru pesti,fiind si produs ieftin pt producatorii de peste.De asemeni,la un interval de timp,colecteaza gainatul de pasari pe care nu il proceseaza si,cu ajutorul tehnicii marca proprie produce biogaz atat pt locuinta lui si a muncitorilor,pt incalzirea din ferma si pt instalatiile de producere a energiei electrice,mi se pare ca foloseste ceva legat de turbodinam.E om cu frica de Dumnezeu,patriot.Mai multe nu stiu.Cam are unele idei ecumeniste.Nu e om rau la suflet.Pt ca face multe pt tara si nu e iubitor de sine e hartuit de militia comunista.Stie mult mai multe.Ar vrea sa faca mult mai multe pt tara dar nu prea are cu cine.I s au furat multe proiecte de inalta valoare tehnologica si ca sa taca,i se tot tes dosare.Du.nezeu nu il lasa.

    Recent ,alt om de mare tinuta si valoare,la Pireu,IPS Serafim tine o predica in care spune ca nu poti suprima acgul impartasirii si daca ai vedea virusi cat o minge de fotbal in piata:
    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/41231-peiraios-i-sterisi-tis-theias-koinonias-den-einai-kati-pou-mporoume-na-apodexthoume

    Apreciază

 1. Ne bucura foarte mult pozitia Rusiei in apararea ortodoxiei pentru acum si pentru viitor,iar afirmatia lui Lavrov imi place foarte mult:el zice ca occidentalii incearca sa impuna ordinea lor globala ceea ce nu se potriveste cu politica Rusiei.El stie mai mult decat multi dintre noi ca expansiunea occidentului contra Rusiei are in realitate temei religios.El a inteles perfect rolul Rusiei lasat de Dumnezeu:apararea si pana la urma triumful ortodoxiei.A si spus asta,desi a displacut rau de tot papei,sarpele batran de la Vatican.
  https://spzh.news/ro/news/72306-glava-mid-rf-rossija-vsegda-budet-otstaivaty-interesy-pravoslavnyh-cerkvej

  Apreciază

   1. Cum trebuie sa ramana statornice familiile acum cu vaccinarea.Sa nu clatine nimeni si nimic familia.Daca Biserica timp de 2000 de ani nu s a clatinat si ganditi va ce „familie”desavarsita e,cu atat mai mult crestinii ca familii:
    https://www.google.com/search?q=pr+paisie+aghioritul+cu+durere+si+dragoste+full+text&oq=pr+paisie+aghioritul+cu+durere+si+dragoste+full+text&aqs=chrome..69i57.60044j0j4&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#ip=1

    Apreciază

 2. Nu o sa mai poata calatori nimeni cu avionul.O sa vedeti de ce.Nu de covid.O sa se aleaga rahatul si de scanarea lor faciala din aeroporturi.Incepe razbelul.Stai sa treaca de 7 ianuarie anul viitor.O sa fie un pic de acalmie,un soi de asteptare ca in gara pans il instaleaza pe asta la casa cu alb din America si dupa aceea Turcia are ordinul sa atace.

  Apreciază

 3. Covid este in categoria terorism biologic,bioterorism.Daca oculta distruge omenirea prin minciuna si prin folosirea in rau a tehnologiei;alti oameni,precum Ovidiu Grosu,tot prin tehnologie inalta,re-pune omenirea in matca sa vitala normala:

  Virusul covid explicat corect:

  Apreciază

  1. Vaccinul,pt cine nu stie,contine clorura de radiu.Contine deseu radioactiv.Eu stiu toata teoria cu deseurile radioactive,cum Germania,in 1995 a facut presiuni lui Ion Iliescu(nu l mai judecati pe acest erou si sa va spun de ce il cred erou) ca Romania sa primeasca deseurile radioactive ale centralelor nucleare din Germania.Nemtii i au spus asa:sa primeasca deseurile toate si sa faca medicamente pt populatie cu acestea.Iliescu s a opus categoric rau de tot pt ca le a spus ca vor contamina radioactiv populatia.O stiu foarte bine.Nemtii ce ii spusesera lui:haide sa valorificam pe teritoriul Romaniei povestea cu deseurile radioactive pt ca un produs radioactiv are capacitatea de a imita orice produs alimentar si orice produs farmaceutic.De exemplu:daca la 99 de kg.de deseu radioactiv introduci 1 kg.de faina de grau,tot butoiul isi schimba culoarea din galbui in alba si din bulgare pe alocuri,totul se preschimba chimico fizic prin reactie,devine alb ca faina si copiaza fidel proprietatile si gustul si aspectul ca si pulbere al fainei.Carnea si legumele neprocesate si fructele neprocesate nu poate imita.In industria farma,daca pui intr un butoi deseu radioactiv 99 kg.si torni peste el si amesteci 1 kg de pulbere de penicilina,tot butoiul,prin reactie fizico chimica devine imitatie perfecta de pulbere de penicilina.Deseul radioactiv copiaza si capata proprietatile pulberii de penicilina,transformandu se in pulbere de penicilina alba.Va dau un exemplu:daca se nimereste sa dai de penicilina dar sub forma de granule in forma de mici cuisoare,de exemplu,cele 99 de kg de deseu radioactiv,cand introduci in butoi kg de penicilina granule,se transforma si devine tot butoiul penicilina granule,de culoare alba si in forma de cuisoare alungite si ramane asa,cu conditia ca tu sa nu mai introduci pana la destinatar nimic in produs pt ca risti ca tot produsul sa se transforme chimic integral in produsul pe care il introduci si nu mai ramane la forma de penicilina granulata,de exemplu.
   Cand nemtii au vazut ca eroul Iliescu a refuzat categoric acest genocid al nemtilor,ei au sps asa:lasa ca ducem deseurile radioactive in Romania,Iliescu fiind de acord,dar cand vom pune la conducerea Romaniei omul nostru(adica pe Iohannis),vom introduce deseurile radioactive in medicamente,in vitamine,in laptele praf pt bebelusi,in faina,,vaccinuri,esente lichide de rom,de vanilie la sticluta,recuperandu ne pierderile cu acestea.
   Ati inteles acum ce contine vaccinul Pfizer?
   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1886231078197240&id=100004310973990&sfnsn=mo

   Asadar,va rog sa il iertati daca vreti,pe Iliescu pt ce a facut,pt ca putea sa ia bani de la nemti,sa semneze si cu adevarat sa fie tradator si vanzator de tara si de neam.Foarte greu cantareste la Dumnezeu faptul ca acest erou s a opus la asa genocid.Nu mai judecati pt ca unele aspecte pozitive ale acestui om numai Dumnezeu si putini le stiu.

   Apreciază

   1. Alte cazuri de oameni”modificati”genetic dupa ce li s au injectat vaccinuri nano BioNTech:

    Mai vreti sa va pun dovezi?

    Iata,una tare:

    Dar aceasta e cea mai tare:

    Toate sunt intamplari reale.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s