O veste bună ce trebuie primită cu multă prudenţă

Vești excelente din partea Consiliului Europei (CoE), cea mai importantă organizație mondială pentru drepturile omului. Este organul de conducere al Curții Europene a Drepturilor Omului. După cum probabil știți, CoE este distinct și separat de UE. 47 de țări, inclusiv toate statele membre ale UE, sunt părți contractante la CoE și la Convenția EurOpean privind drepturile omului (CEDO). Aceasta este o veste excelentă pentru persoanele îngrijorate cu privire la vaccinarea obligatorie sau constrânse sau discriminate cu privire la statutul de vaccinare. 

Astăzi a fost votată o rezoluție a Consiliului Europei care interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului sau că poate fi utilizată pentru a discrimina lucrătorii sau oricine nu este vaccinat. Iată textul extras în anumite puncte și rezoluția completă în link original și original.

– privind asigurarea unei acceptări ridicate a vaccinului:

– asigurarea faptului că cetățenii sunt informați că vaccinarea NU este obligatorie și că nimeni NU este constrâns politic, social sau altfel să se vaccineze dacă nu dorește să o facă singur;

– să se asigure că nimeni nu este discriminat pentru că NU a fost vaccinat, din cauza riscurilor posibile pentru sănătate sau pentru că nu dorește să fie vaccinat;

– garantează faptul că cetățenii sunt informați că vaccinarea NU este obligatorie și că nimeni nu este presat politic, social sau în nici un alt mod să fie vaccinat, dacă nu doriți;

https://pace.coe.int/en/files/29004/html

Horia Eugen Cristea

See author’s posts

2 gânduri despre „O veste bună ce trebuie primită cu multă prudenţă”

 1. In data de 17 martie 2020 Romania s-a derogat de la CEDO. Oare aceasta rezolutie se aplica si pentru Romania, in care din start s-a facut simtita rea-credinta autoritatilor ?

  Facă-se voia Domnului!

  Apreciază

 2. Nestematele de Har ale Părintelui Proclu Nicău, monahul-prunc născut în Ceruri pe 28 ianuarie 2017 și înmormântat la Sihăstria Putnei :
  „Iubiții mei, ce să vă spun eu vouă, ce sa vă spun eu vouă, că voi, copii, ați venit la mine să vă spun ceva. Voi așteptați o vorbă de la mine. Nimica sunt, nimica pot, nimica am.

  Și dacă plecați de la mine așa cum ați venit, nu fac bine, nu fac Voia lui Dumnezeu, El v-a trimis la mine să vă spun ceva. Să vă rugați la Măiculița Domnului, la Măiculița Domnului să vă rugați. Simplu să vă rugați, dar cu inima, copii. Cu inima să vă rugați că dacă e așa, fără inimă, ruga… degeaba este. Să fiți cu grijă. E degeaba. Vedeți voi…vine multă lume la mine. Când eram mai în puteri , veneau și mai mulți, acum nu mai pot a-i primi pe toți. Sora mea îi primește.
  Și la toți spun aceste vorbe: eu mă rog, mă rog pentru ce lasă toți în scris la mine, aici ( și ne arată spre teancul de acatiste de la toate sufletele care se perindaseră), dar eu la toți le spun: dacă nu vă rugați și voi pentru mine, în casa sufletului vostru, degeaba mă rog eu pentru voi de aici. Că eu sunt nimic. Eu sunt nimic.
  Și nu am nimic mai mult decât voi. Sunt un nimeni.”…

  „Așa, copii, să vorbiți și să vă rugați la Măiculița Domnului, să vă rugați, așa, simplu și din inimă și să vă feriți de mândrie. Da, să vă feriți, copii, că mândria nu e bună. Mândria nu e semn de sănătate. Când un om e mândru, e un om bolnav. Să nu vă simțiți mai buni decât alții nici măcar cu o fărâmă. Nici măcar. Ca acea fărâmă e boală curată și prin ea vine căderea. Ziua să fiți cu grijă la ce faceți și vorbiți. Că din ce faceți și gândiți, adunați ori lumină ori întuneric.”

  „Să vă rugați neîncetat. Și să știți că singuri nu faceți nimic. Duhul Sfânt lucrează prin voi, prin puterea rugăciunii. Dar trebuie să vă rugați din inima, nu așa…nu așa doar cu mintea. Gura, mintea și inima să vă fie în rugăciune.”

  „Să nu uitați de smerenie. Și fiți cu grijă, diavolul dă mereu târcoale. Mai ales dacă aveti daruri! Nu aveți nevoie de lauda nimănui. Să stiți că nu sunt de la voi darurile, tot de la Duhul Sfânt sunt date toate. Stați în smerenie și lăsati Duhul Sfânt în voi și să-l păstrați acolo cu rugăciune curată. Că unde e rugăciune curată și smerenie , Duhul Sfânt lucrează și stă de veghe. Și când vă rugați, să nu aveți gânduri. Să fiți numai voi cu Dumnezeu. Și să nu uitați: nimica sunt eu, nimica am. Totul vine de la Duhul Sfânt. Și să nu judecați, copiii mei, pe nimeni. Că trăim acele vremi. Când nu mai este nevoie să vină Iisus pe pământ, că omul a făcut el judecata de unul singur…( Începe Bătrânul a lăcrima.).
  Unde e judecata de om, Duhul Sfânt nu mai este.”

  „Să vă învăț ceva. Că zic asta la toată lumea care vine la mine. Când vă supără careva, vă vine în gând să îi spuneți: m-a ocărât și o să-l ocărăsc ( „a ocărâ”, regionalism în zona Moldovei, înseamnă a certa, a dojeni ), mi-a zis, dar lasă ca i-o zic și eu…! Dar voi așa să faceți. Așa să ziceți în voi: o să-l ocărăsc mâine, nu acum. Și apoi rugați-vă.
  Și până mâine o sa vă treacă. Și bine veți face. Și mare bucurie o să aveți făcând așa. Bucurie duhovnicească. Bucuriile duhovnicesti sunt fără preț. Cine iubește tăcerea iubește veșnicia, să nu uitați!

  Și dacă vă laudă careva vreodată prea tare și insistent, să stiți că așa cum vă laudă, la fel vă poate și dojeni sau judeca mâine. Voi să nu cătați (să nu luați aminte) nici la lauda lui, nici la vorbele de ocară. Și nici să-l judecați, pentru ca mai rău veți cădea”.

  Să avem parte de sfintele rugăciuni ale Părintelui Proclu! Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții Săi!Amin

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s