Diavolul se prezintă drept înger al luminii, antihriştii pretind că sunt binefăcătorii noştri

,,Pentru că unii ca aceştia sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni, care iau chip de Apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii’’ (II Corinteni11, 13-14). Este acesta  o prevenire asupra vicleniei diavolului, menită să înşele pe cei care vor să-şi dobândească mântuirea.

            Părinţii din Biserica Greciei ne-au lăsat scris despre un diacon român, care, vreme de doi ani a fost într-o teribilă înşelare. Acest a venit la duhovnicul Sava şi i-a cerut să pomenească a doua zi pe mama sa care, spunea el, ar fi murit în România, precum i-ar fi spus lui îngerul păzitor. Imediat duhovnicul şi-a dat seama că are de-a face cu o lucrătură diavolească, pe care diaconul nu a sesizat-o şi, încrezându-se în puterile proprii, a căzut pradă amăgirii celui rău. Pe măsură ce stăteau de vorbă, convingerea duhovnicului se întărea, aşa încât l-a îndemnat pe diacon ca atunci când i se va arăta îngerul să-l supună unei încercări, aceea de a-i cere să spună rugăciunea ,,Născătoare de Dumnezeu’’ şi să-şi facă semnul Sfintei Cruci. După aceea, i-a spus să vină iar la duhovnic.

            La următoarea înfăţişare, diaconul a marturisit cu multă satisfacţie că îngerul ar fi trecut această încercare, desigur dându-i iluzia că a rostit Rugăciunea şi s-a însemnat cu Sfânta Cruce, pentru că cel rău nu poate face acestea.

            Atunci duhovnicul cunoscând că numai îngerii cei buni, nu şi diavolii, ştiu gândurile oamenilor, pentru că lor le sunt descoperite de Dumnezeu, i-a spus diaconului: ,,Dacă eşti de acord, fii atent ce vom face. Eu în clipa asta, exact în clipa asta, voi gândi ceva’’. Şi a gândit împotriva diavolului. ,,Tu, deseară, să ceri de la ,,înger’’ să-ţi spună gândul meu. Dacă îl va găsi, atunci, fără îndoială, este venit de la Dumnezeu. Şi să vii să mă înştiinţezi’’.

            Diaconul a plecat la chilia sa. Când i-a cerut ,,îngerului’’ să-i spună gândul duhovnicului, acesta s-a tulburat şi a încercat să se eschiveze de la a da răspunsul, pentru că nu-l ştia. Zadarnic a încercat să ducă discuţia spre alte subiecte, diaconul a stărutit în cererea lui. Atunci faţa luminoasă, sau închipuit luminoasă, a dispărut, i s-a arătat un chip înfricoşător cu dinţi de fiară turbată şi l-a ameninţat pe diacon cu chinurile iadului. Orice îndoială s-a risipit. Ceea ce credea el a fi îngerul Domnului, era diavolul, care luase chip de înger bun.

            Toate acestea le-a povestit cu multă tulburare şi înfricoşare duhovnicului Sava, care s-a rugat fierbinte lui Dumnezeu şi diaconul a fost izbăvit (După Pateric de vise şi vedenii, Ed. Bunavestire, Galaţi, 2002, p. 99-103).

            Iubite cititorule, multe rele din viaţa noastră le putem evita sau birui, dacă cerem sfatul duhovnicului, care ne vorbeşte în numele lui Domnului, şi Însuşi Dumnezeu îl luminează spre a ne sfătui cum se cuvine.

Presbiter Ioviţa Vasile

8 gânduri despre „Diavolul se prezintă drept înger al luminii, antihriştii pretind că sunt binefăcătorii noştri”

  1. Foarte curand va fi deocamdata conflict diplomstic intre statele europene pe tema vaccinului.Se vor certa statele intre ele:unele state vor reprosa altor state ca ele au facut vaccinul iar celelalte nu si ca de ce nu l su facut,pt ca statele care nu au facut vaccinul vor fi acuzate de celelalte ca le trag in jos si ca vor fi indreptatite sa expulzeze cetatenii statelor care nu au facut vaccinul.De la conflict diplomatic se va trece la instabilitatea interna a tuturor statelor europene si miscari de strada antiimigranti ca se vor vaita ca nu i mai pot tine.Cearta dintre state pt vaccin va justifica activarea structurilor de securitate si le vor acorda puteri nelimitate ca sa faca ce vor dupa bunul plac,astfel ca drepturile cetatenesti vor disparea total.

   Apreciază

 1. „Când veţi intra în vreun spital – spunea el discipolilor săi -, dezbrăcaţi-vă de patimile de cupiditate şi de orgoliu, lepădaţi-vă şi de trândăvie şi daţi-vă cu totul bolnavilor, cărora să le fiţi recunoscători dacă, îngrijindu-i, vă vor permite să vă instruiţi. (…) Urmând preceptele carităţii, îngrijiţi pe bolnavul mizerabil, nu ca pe un om, nu ca pe un frate care suferă, ci ca pe Însuşi Dumnezeu…“.
  Prof.Dr.Nicolae Paulescu

  SUNT MEDIC. NU PORT MASCĂ ÎN AFARA ACTIVITĂȚII PROFESIONALE ȘI NU MĂ VACCINEZ!
  Dr. Răzvan Constantinescu

  Argumente:
  1. Nu există niciun studiu care să confirme că purtatul măștii poate opri răspândirea unui virus cu tropism respirator. Inclusiv OMS s.r.l. (în aprilie) și CDC (în august) au arătat clar că purtatul măștii este indezirabil în contextul (așa-zisei) pandemii. În schimb, prin umezire rapidă ca urmare a expirului repetat, masca devine un mediu ideal pentru bacterii; în plus, nivelul de oxigenare scade. În plan psihologic, depersonalizarea relațiilor sociale prin acoperirea feței induce efecte nefaste (în special copiilor, dezvoltării lor cognitive). Dacă am febră sau mă simt rău, stau în casă, nu ies să dau o eventuală viroză și altora. Asimptomaticii nu transmit boala.

  Alternativă: nu mă bag în sufletul omului, mai cu seamă al necunoscuților, stau la un metru distanță și vorbesc normal cu ei. Apropierea la mai puțin de un sfert de metru de o persoană contagioasă echivalează cu infectarea, chiar dacă ai șapte măști, nu una! Nici înafara ”pandemiei” nu este igienic să stau nas în nas cu cetățenii care poate au mâncat șaorma, poate au carii ori tuberculoză. Vă asigur că, oricâte măști suprapuse ați avea, nu rezistați în apropierea lui Cartianu (că tot apare mai jos) mai mult de un minut.

  2. Dacă înșiși producătorii terapiilor genice poreclite ”vaccinuri” spun că acestea nu opresc transmiterea infecției, ci doar reduc din gravitatea formei de boală pe care eventual o vei face, nu văd niciun motiv să risc injectarea cu o substanță insuficient testată pe termen lung. Eu am făcut boala anul trecut, nu sunt în categoria susceptibilă de forme severe de gripă sau alte infecții, ci printre cei care au un risc de 1/300.000 să moară din cauza virozei, adică mai mic decât de a fi omorât de fulger. Este greu de explicat cum o companie care vinde șampon poate convinge toate guvernele lumii să cumpere cantități uriașe doar pentru că ne asigură că vom avea chelia mai deasă dacă ne șamponăm cu produsul lor! A, în caz că ne cresc solzi, nu-și asumă nicio răspundere. Iar s.r.l.-ul pe care-l sponsorizează, cel care decide politica fanerelor pe glob, insistă și el că acel șampon e singurul remediu al calviției și vom fi aspru sancționați dacă nu-l folosim. Televizoarele, și ele, se răstesc la noi încontinuu, arătându-ne ce fericiți au fost cetățenii după ce s-au șamponat, nu i-a usturat scalpul deloc, iar cei care nu cred în clăbuc sunt proști, rusofili și conspiraționiști.
  Uite că eu nu vreau să fac parte din experiment!

  Aștept cohortele de securici dimitrii, stribli, bucurenci și oanedobre (cele care fugeau în pijamale prin cartier pentru că le trimisese guranul SMS cu cutremurul de 10 grade) să mă pârască la ProTV, la Colegiul Medicilor și la Asociația vrăbiilor fără mălai precum că am încălcat Jurământul lui Arhimede, legea și morala globalistă!

  Și mai e un lucru: nu doresc să aparțin unei lumi în care delictul de opinie să impună pedeapsa prin lapidare. Domnul Dragoș Bucur a emis o părere personală și care se referea doar la el și la deciziile sale. Dar, chiar dacă ar fi scris că păsările sunt mamifere sau că USR va salva țara ori altă inepție, în niciun caz nu ar fi trebuit tratat de golănimea deontoloagă în felul în care a fost tratat, asta e cert.

  P.S. Îl susțin de asemenea pe domnul doctor Dan Gavrilescu: da, virusul SARS-COV-2 este rezultatul unei mâini criminale (americană, cu suport chinez) și a fost lansat ca un atac biologic; și, da, media a fost folosită puternic ”ca să îngrozească oamenii”. Are perfectă dreptate doctorul Gavrilescu. Iar pentru voi, ceilalți, învățați-vă copiii un lucru important: în chestiunile vitale, care țin de țară, de oameni, de morală, de credință, să spună întotdeauna adevărul, indiferent de consecințe. Din clipa în care spui ce vor alții să audă, caracterul tău a murit.

  „Medicul trebuie să fie, în acelaşi timp, un savant care iubeşte din tot sufletul ştiinţa medicală, adică ştiinţa omului; să fie o fiinţă care se jertfeşte pentru alţii, până la moarte; în sfârşit, să fie un apostol al omenirii, sau mai bine zis un apostol al moralei… Prin profesia sa, medicul devine prietenul şi confidentul celor ce suferă, fie ei bogaţi sau săraci, tineri sau bătrâni, care-l ascultă şi se supun prescripţiilor lui. Or, cum un medic instruit cunoaşte instinctele – şi prin urmare şi patimile – îi este uşor ca, prin grai şi prin exemplu, să lumineze omenirea şi să-i îndrume educaţia socială care combate aceste patimi.“
  Prof.Dr.Nicolae Paulescu
  *Sunt într-totul de acord cu Teza domnului Dr. Răzvan Constantinescu, personalitate demnă și onorabilă a lumii medicale, care denunță cu argumente imposibil de combătut, manipulările, înșelările si minciunile, susținute de o parte importantă a lumii medicale românești, care și-a pierdut conștiința morală , demnitatea, responsabilitatea și noblețea profesiei.

  Apreciază

 2. În România , la ora actuală se fac „Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației, dar și obligația autorităților, în primul rând a Ministerului Sănătății, de a desfășura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea și siguranța vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinării va fi stabilită și obligația Ministerului Sănătății de a elabora și aplica un plan multianual de vaccinări și implicit, un plan multianual de achiziții de vaccinuri”.
  Încălcare gravă a legislației în vigoare, o lege anticonstituțională de o gravitate inestimabilă, pe care o consider drept o gravă încălcare a drepturilor omului.
  Aceasta demonstrează înca o dată folosirea pandemiei de COVID de către păpușarii Noii Ordini Mondiale, ca oportunitate pentru realizarea revoluțiilor la nivelul întregului mapamond, care preced instaurarea Noii Ordini Mondiale ca fiind raiul pe pământ. Protestele aproape zilnice din toate țările premerg revoluțiile si tulburarea vieții națiunilor până la saturație.
  Elitele illuminati si-au luat drept aliați, doctorii, în scopul creearii omului nou adaptat cerințelor noii societați în care supraviețuiește doar cine se supune total și este util. Bătrânii și bolnavii cronici grav trebuie eliminați treptat, chiar dacă se supun , întrucât sunt socotiți rebuturi și mari consumatori de medicamente și bani, de energie care poate fi recanalizată în alte scopuri folositoare societății.
  S-a încercat băgarea lor în lagăre concentraționare, acțiune nereușită, drept care s-a trecut la o nouă fază, folosirea unor mijloace medicale fără cusur, spre deosebire de lobotomia aplicată în spitalele psihiatrice în secolul XX.
  La acestea se adaugă frigul programat din case și spitale, precaritatea mijloacelor de trai asemăntoare metodelor de exterminare din regimul bolșevic-satanist.
  Teroarea comunist bolșevic-masonica țintea trupul materialnic, în timp ce noua teroare masonico-sionisto-sanitară are drept țintă, sufletul nemuritor.
  Asupra copiilor, viitorul de aur al unei nații, se exercită aceeași manipulare satanică de spălarea creierelor, îndoctrinare prin toate mijloacele de terorizare psihică pe care le au la dispoziție, slujbașii leviatanului.

  Oamenii acceptă supuși să se ascundă în bârlogul numit domiciliu, într-o hibernare toxică al cărei sfârșit se îndepărtează de la o zi la alta.
  În rest, zac, agonizează, se sting, bombardați de propaganda otrăvită de toate mijloacele mass media. Înfricoșați, certați, culpabilizați pentru vina de a exista. Vite așteptând abatorul.
  Orice strop de bucurie le este refuzat. Nu au voie și nu au unde să iasă. Teatrele, cinematografele, restaurantele, piscinele, stadioanele stau mai mult închise. Când se deschid, o fac după reguli draconice, care îți taie tot cheful.
  Aparentul hatâr de a menține deschise bisericile s-a transformat în chin. Să-l adori pe Dumnezeu cu masca pe față, să te spovedești și să te împărtășești pe ascuns. Să nu intre gaborii cu bocancii în biserică și să strice Litughia.
  Mii de familii și-au înmormantat persoanele dragi într-un regim de restricții ca în timpul ciumei bubonice.
  Treptat Sfintele Taine sunt cenzurate și modificate pentru a satisface cerințele cezarului.
  Familiile sunt rupte. Prietenii, separați. Aproapele, depărtat. Vizitele sunt drastic restrânse. Sărbătorile, reglementate draconic. Cu masca pe figură, așteptând rândul la masă.
  Plecarea de la locul vizitei trebuie planificată atent. Pentru a nu întârzia după stingere, ca în vremea camuflajului, în război.
  Oamenii sunt recunoscători pentru singurele două privilegii care li se îngăduie fără îngrădire: să muncească și să cumpere de la supermarket. Albine fără suflet, trudind silnic pentru binele stupului.
  Teroarea comunist-bolșevică era una brutală, animalică. După chipul necioplit al lui Stalin.
  Teroarea sanitară sub pretextul virusului fabricat în oficinele diavolului este una perfidă, asiatică. După chipul unsuros al lui Xi Jinping, acuzat de„crime împotriva umanității”.

  Apreciază

 3. „Probabil că ați auzit de pasteurizare. Laptele se pasteurizează pentru a distruge germenii. Sucurile se pasteurizează din acealași motiv. Alimentele se pasteurizează în același scop.

  Pasteurizarea vine de la numele unui faimos biolog, microbiolog și chimist francez din secolul 19 pe nume Dr.Louis Pasteur. Probabil că ai auzit de numele lui, măcar în trecere.

  Însă la fel de probabil este că nu ai auzit de un alt nume, Antoine Bechamp.

  Dr.Bechamp a fost un prestigios om de știință francez care a trăit în aceeași perioadă cu Pasteur și a fost coleg cu el.

  Iar între cei doi a existat o rivalitate academică, dar cu repercusiuni la nivel practic, în viața de fiecare zi a fiecărui om care trăiește astăzi.

  Pasteur a „inventat” teoria germenilor, sau microbilor. Deși nu era o idee nouă, el și-a pus numele pe această idee. Conform acestei teorii. boala este produsă de microbii din afara organismului.

  Prin urmare, bacteriile, virusurile, ciupercile sunt vinovații pentru îmbolnăvire și de aceea eforturile medicilor trebuie îndreptate spre omorârea acestor dușmani.

  Bechamp, în urma cercetărilor sale laborioase, a venit cu o teorie complet opusă, anume că boala se datorează organismului uman, „terenului”, care din cauza alimentației, gândurilor și emoțiilor, stilului de viață ajunge să iasă din echilibrul său și în această stare microbii exteriori , care au un caracter oportunistic (adică profită de o situație favorabilă), se manifestă patogen.

  Așadar, cauza bolii nu este exterioară (microbii), ci interioară, corpul, sau terenul care devine favorabil și invită astfel manifestarea microbilor.

  Aceste două teorii dau naștere la două metode, sau căi, de vindecare. Teoria lui Pasteur te face să te concentrezi asupra microbilor cu scopul de a-i omorî, în timp ce teoria lui Bechamp te conduce la refacerea echilibrului organismului astfel încât acesta să nu mai fie un teren favorabil pentru microbi.

  Teoria lui Pasteur a fost îmbrățișată de știința și industria farmaceutică, iar teoria lui Bechamp a fost dată uitării. De aceea ne aflăm astăzi în această situație.

  Omenirea se bazează în mare majoritate astăzi pe teoria lui Pasteur iar consecințele se văd O lume bolnavă, o lume stăpânită de frica microbilor, o lume în care conceptul iluzoriu de „boală” stăpânește.

  Pe patul său de moarte Pasteur a recunoscut că teoria lui era greșită spunând: „Microbii nu sunt nimic, terenul este totul”. Dar aceasta recunoaștere nu a mai contat. Industria farmaceutică a devenit o industrie de trilioane de dolari.

  Daca ar fi mers pe teoria lui Bechamp, industria farmaceutică, cu medicamentele de sinteză și vaccinurile ei, nu ar fi existat.

  Ori de câte ori punem la încercare teoria lui Bechamp vedem că aceasta se confirmă.

  Dr. Robert Morse a dus mai departe înțelegerea acestor pionieri în știință descoperind importanța esențială a sistemului limfatic in caz de îmbolnăvire și vindecare precum și legătura dintre sistemul limfatic și rinichi, ca principală cale de eliminare a deșeurilor toxice.

  Când organismul, sau terenul, devine acid, din cauza funcționării inadecvate a sistemului limfatic, atunci microbii se manifestă în organism, însă ei sunt utili organismului plin de toxine, de acizi și mucus, în sensul că ei ajută la descompunerea acestor deșeuri care provoacă boala, pregătindu-le să fie eliminate pe căile normale de eliminare ale organismului.

  Căile de eliminare sunt rinichii, pielea (al treilea rinichi), colonul, plămânii (căile respiratorii). Dacă aceste căi de eliminare nu sunt în perfectă stare, atunci pot aparea probleme care pot pune în pericol viața omului.

  Orice dezechilibru apare atunci când computerul central, creierul adică, rulează un program ca urmare a unui conflict emoțional din trecut, care poate a avut loc în urmă cu o oră sau chiar în copilărie, care a rămas nedescoperit și nerezolvat.

  La început poate fi resimțit ca o neliniște, agitație mentală, iar mai târziu ca o stare de anxietate sau depresie. Identifică conflictul, deprogramează-l, apoi rămâi ancorat în prezent.

  Mintea nesupravegheată este cauza tuturor bolilor, nu mai căuta în altă parte, nu mai da vina pe alții.
  Înțelegem și din acest punct de vedere importanța covârșitoare a tainei spovedaniei și Sfintei Împărtășanii precum și efortul susținut al slugilor ocultei de a le dezrădăcina din sufletul Ortodoxiei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s