Prăvilarii

Sunt o categorie de preoţi, cam 4 la sută, care au părăsit bunele rânduieli bisericeşti şi s-au dedat la practici vrăjitoreşti, făcându-şi din acestea sursa unor substanţiale venituri băneşti şi atrăgându-şi o anume faimă, o slavă deşartă, mai ales în rândul credulilor căutători de senzaţional. Numele lor generic vine de la ,,pravilă’’, în sensul regional consemnat de dicţionare, acela de ,,afacere’’. Într-adevăr, avem de-a face cu o afacere comodă, înfloritoare, fără riscuri, aducătoare de venit imediat şi sigur. Când la poarta unui prăvilar staţionează un autocar, din care coboară zeci de persoane doritoare să intre cât mai repede, vă daţi seama de amploarea fenomenului şi de mărimea afacerii.

La noi în Ardeal, se spune despre ei că deschid pravila şi spun fără greş lucruri trecute şi viitoare, pe care n-ar avea cum să le ştie, dacă n-ar avea ,,har’’. Despre ce cărţi e vorba, n-am avut curiozitatea să aflu şi nici nu vreau să ştiu, cum nu mă interesează nici modalităţile prin care aceşti zişi slujitori reuşesc să-şi atragă admiraţia naivilor, a celor slabi în credinţă sau chiar necredincioşi. Pentru mine important e să spun că practica deschiderii pravilei e profund dăunătoare şi aspru înfierată de Sfintele Canoane. E de-a dreptul vrăjitorie, iar cei care aleargă la vrăjitori, se duc să ceară ajutor diavolului, nu lui Dumnezeu.Cum reuşesc prăvilarii să spună lucruri neştiute, e uşor de înţeles: cu ajutorul duhurilor necurate care cutreieră lumea, aud şi văd lucruri şi fapte tainice şi-apoi le dezvăluie vrăjitorilor care, la rândul lor, le toarnă în urechile naivilor.

Prăvilarii sunt constituiţi în adevărate reţele, comunică între ei şi îşi trimit unii altora clienţi. Recent, în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, un preot a fost reclamat pentru atari practici, dobândind venituri din care şi-a înălţat o casă somptuoasă. Omul a fost chemat de superiori la ordine, punându-i-se în vedere să înceteze această îndeletnicire necanonică, diavolească. E un caz ajuns public. Sunt mulţi alţi prăvilari agreaţi de episcopii lor, cărora le-au devenit oameni de încredere, încât au fost aduşi chiar şi în Adunările eparhiale. Nu vreau să speculez mai mult. La adăpostul bunelor relaţii cu episcopii, îşi continuă nestingheriţi satanicele îndeletniciri, atrăgând hulă şi dispreţ asupra Bisericii.

Cu dragoste îndemn pe toţi credincioşii să nu recurgă la serviciile unor atari preoţi. Îndemn pe toţi slujitorii sfintelor altare să nu se abată de la litera Sfintelor Canoane şi de la cea a sfintelor cărţi bisericeşti. Sfânta Biserică Ortodoxă are cele şapte Sfinte Taine, Slujbe şi rânduieli pentru toate trebuinţele omului.

Presbiter Ioviţa Vasile

8 gânduri despre „Prăvilarii”

 1. Referitor la cazurile de fata, este un individ pe numele lui Adrian Singurov, individul este preocupat de karme, de ezoterism, de reincarnare, yoga e.t.c, are si emisiuni la un post tv, individul bate campii ba ca face parte din ROCOR, ba din B.O.Ru, nici el nu stie din ce face parte, nemaipunind la socoteala faptul ca oficializeaza „slujbe de inmormantari” la incinerari, trecand peste asta ne intrebam si noi cum de patriarhia de la Bucuresti nu a luat la cunostinta astfel de fapte cu indivizi extrem de nocivi ?!

  Apreciază

  1. Un pravilar care are doua vile:una in satul lui care se numeste Copuzu,com.Balaciu jud Ialomita si una cu 3 etaje in Bucuresti.Acesta slujeste in fiecare saptamana Sf Masluri cu staretul Man Balaciu din Ialomita si cu ieromonahii manastirii.Staretul de acolo pe nume Serafim Rotaru are reputatie de ucenic al ierodiaconului Visarion Iugulescu si spovedeste multi ucenici ai pr Visarion din Bucuresti si din jud Buzau.Acest staret il pomeneste pe ereticul Vincentiu de Slobozia.Acolo la manastirea aceea toti calugarii au masini.

   Apreciază

 2. Un eveniment cumplit -avertisment pentru toți părinții care acceptă obligativitatea purtării măștii de către copiii lor

  Un elev de clasa a doua, în vârstă de 9 ani, a leșinat marți în timp ce se afla la cursuri, la Școala „Sfânta Vineri” din Ploiești, fiind demarate manevre de resuscitare a acestuia de către asistenta medicală școlară, până la sosirea unui echipaj al SAJ. Copilul a fost transportat, în stop cardio-respitor, la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde au fost continuate manevrele de resuscitare, din păcate fără succes. Medicii au fost nevoiți să constate decesul și cauza lui: infarct. Infarct la 9 ani?
  Conform primelor date, copilașul a acuzat o durere în zona abdominală imediat după ora 11, la ora de religie, iar profesoara a mers rapid să ceară ajutorul cadrului medical de la cabinetul școlar. La revenire au sunat imediat la 112, pentru că micuțul era deja într-o stare de inconștiență.

  Masca ucide?
  Ce deducem? Atacul de cord a avut loc imediat după ora 11, la începutul orei de religie, ceea ce înseamnă că era a patra oră din program. Copilul stătuse cu masca obligatorie pe figură cel puțin 180 – 200 de minute. Se ridică o întrebare: a avut Sport în cele trei ore anterioare? Pentru că, după cum știm, impostorul incompetent Vlad Voiculescu, ministrul fraudulos al Sănătății, i-a impus lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, obligativitatea purtării măștii de către elevi până și la orele de Sport, ceea ce, după părerea noastră, poate fi o crimă.

  Nici măcar în pauze nu pot să respire! Dacă mai și aleargă, ca orice copii, în pauză, cum e?
  Însăși Organizația Mondială a Sănătății îl contrazice pe ministrul pasibil de cercetare penală, prin recomandarea sa din iunie 2020 (ilustrație mai jos) în care afirmă că oamenii NU trebuie să poarte mască în timp ce fac exerciții, după cum transmite și Yahoo. Dacă adulților nu le este recomandată masca la sport de ce sunt obligați copiii? Dar de ce ascultă un Ministru al Educației matur – care ar trebui să-și apere copiii oferind exemple din țările lumii încă lucide – de un infatuat imatur fără nici un fel de pregătire? Cine răspunde dacă se dovedește că bietul copil din Ploiești a murit din cauza măștii, respectiv a lipsei de aer? Voiculescu sau Cîmpeanu? Sau mai curând, nu-i așa?… profesoara de religie!
  Chiar dacă copilul are antecedente de suferință cardiacă, aceasta nu are nici o importanță.

  Oroare este și ceea ce se întâmplă acum elevilor, când studii internaționale arată gradul extrem de mic al îmbolnăvirii cu virusul Covid-19 în rândul copiilor, după cum atestă și Ministerul Sănătății din Marea Britanie, iar cercetătorii de la Harvard demonstrează că lipsa oxigenului, prin purtarea măștii, îți afecteză nivelul gândirii, concentrarea, atenția.

  Cele mai frecvente efecte secundare* exprimate au inclus iritabilitate (60%), dureri de cap (53%), dificultăți de concentrare (50%), stare de mai puțină bucurie (49%), antipatie față de școală / grădiniță (44%), stare generală de rău (42%), reducerea învățării (38%), somnolență / oboseală (37%).Alte probleme de sănătate constatate de părinți la copii lor au fost erupții cutanate și fenomene alergice în jurul gurii până la boli fungice în și în jurul gurii, sângerări nazale, anxietatea școlară / refuzul de a merge la școală, transpirație crescută, durere sau buze crăpate și parțial sângeroase, creșterea atacurilor de migrenă în frecvență și severitate, probleme de vedere, afte, vomitare dar și pierderea cunoștinței, dureri abdominale, dureri de piept, înțepături de inimă și tahicardie!
  Dumnezeu să-l odihnească pe copilaș, prima victimă a purtării măștii!

  *Studiu concret, cu privire la probleme generate de mască pentru copii, realizat de Universitatea germană Witten/Herdecke
  https://www.researchsquare.com/article/rs-124394/v2

  Apreciază

 3. Întâlnire de gradul 0, urmată de asurzitoare tăcere dintre patriarhul BOR și președintele țarii.
  Ca de obicei suntem tratați cu dispreț și cinism de slujbașii leviatanului.
  Primele gânduri ne conduc la susținerea vaccinării, educației sexuale în școli și temperarea ierarhilor indisciplinați de către patriarhie, avertizare repetată dacă merg oamenii de Înviere la biserică vor fi înmormântări, toate contra bani în continuare.

  https://basilica.ro/preafericitul-parinte-patriarh-daniel-s-a-intalnit-cu-presedintele-klaus-iohannis/

  Apreciază

 4. Să nu aruncăm cu pietre în oameni… în mod „creştinesc”

  Odată am spus cuiva: „Ce eşti tu? Luptător al lui Hristos sau luptător al diavolului? Ştii că există şi luptători ai diavolului?’. Creştinul nu trebuie să fie fanatic, ci să aibă dragoste față de toți oamenii. Cel ce aruncă cuvinte fără discernământ face rău, chiar dacă are dreptate.

  Am cunoscut un scriitor care avea multă evlavie, dar vorbea mirenilor cu un limbaj plin de cruzime, care pătrundea în profunzime şi tulbura. Odată îmi spune: „La o întrunire am spus aceasta şi aceasta unei doamne”. Dar modul în care i-a vorbit a terminat-o. A jignit-o înaintea tuturor. „Ascultă”, îi spun, „tu arunci în ceilalţi coroniţe de aur cu diamante, însă aşa cum le arunci spargi capetele, şi nu numai pe cele sensibile, ci chiar şi pe cele tari”.

  Să nu aruncăm cu pietre în oameni… în mod „creştinesc”. Cine mustră înaintea celorlalţi pe cineva care a păcătuit sau vorbeşte cu patimă despre o oarecare persoană, unul ca acesta nu e mişcat de Duhul lui Dumnezeu, ci de celălalt duh.

  Modul de a proceda al Bisericii este dragostea. El diferă de cel al juriştilor. Biserica le priveşte pe toate cu îndelungă-răbdare şi caută să ajute pe fiecare, orice ar fi făcut, oricât de păcătos ar fi.

  Văd la unii creştini un mod ciudat de logică. E bună evlavia lor, e bună şi dispoziţia pentru bine, dar e nevoie şi de discernământ şi lărgime duhovnicească, ca să nu fie însoţită evlavia de îngustimea de minte şi de senilitate. Totul este să avem o stare duhovnicească în care să acţionăm cu discernământ duhovnicesc, pentru că altfel rămânem la „litera legii”, iar „litera legii omoară”.

  Cel ce are smerenie nu face niciodată pe dascălul. Ascultă şi, atunci când i se cere părerea, vorbeşte cu smerenie, niciodată nu spune „eu”, ci „gândul îmi spune”, sau „Sfinţii Părinţi au spus”. Adică vorbeşte ca un ucenic. Cel care crede că este destoinic să îndrepte pe alţii are mult egoism.

  – Părinte, atunci când cineva începe de la intenţia cea bună spre a face ceva şi ajunge la extreme, lipseşte discernământul?

  – Lucrarea lui are înlăuntrul ei un egoism de care nu îşi dă seama, deoarece nu se cunoaşte pe sine, şi de aceea cade în extreme. De multe ori unii încep prin evlavie, dar unde ajung? Precum iconolatrii şi iconomahii. Extremă la unii, extremă şi la ceilalţi. Primii au ajuns până într-acolo încât să radă icoana lui Hristos şi praful vopselelor să-l pună în Sfântul Potir, ca să se facă mai bună Sfânta împărtăşanie. Ceilalţi ardeau icoanele şi le aruncau…

  De aceea Biserica a fost nevoită să pună icoanele sus, ca să ne închinăm şi să acordăm cinste persoanelor zugrăvite pe icoane.

  Cuviosul Paisie Aghioritul, ”Cuvinte duhovnicești.Trezire duhovnicească“, Volumul 2

  Apreciat de 1 persoană

 5. 46 de rezidenți de case de îngrijire medicală din Spania mor în decurs de o lună de la primirea vaccinului Pfizer COVID

  Patruzeci și șase de rezidenți ai căminelor care au primit prima lor doză de vaccinare rapidă a Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 la începutul lunii ianuarie au murit până la sfârșitul lunii, a informat presa spaniolă.

  Personalul a raportat mai întâi un focar de coronavirus la Nuestra Señora del Rosario (Maica Domnului a Rozariului), o casă de bătrâni din provincia Cadiz, Andaluzia, în Spania, pe 12 ianuarie, în urma unei campanii de distribuire a vaccinurilor.

  Ministerul locuințelor și familiilor a intervenit în unitatea privată care găzduiește până la 145 de rezidenți și unde presa locală a raportat pe 4 februarie că încă 28 din 94 de rezidenți, precum și 12 membri ai personalului au dat rezultate pozitive pentru COVID-19.

  La o altă casă de bătrâni din aceeași provincie sud-vestică a Spaniei, în Novo Sancti Petri, în Chiclani, 22 de rezidenți vârstnici au murit și 103 au fost infectați în urma unei campanii de vaccinare.

  În întreaga lume au fost raportate focare similare și grupuri de decese după vaccinare, inclusiv:

  29 de persoane în vârstă au murit în Norvegia la scurt timp după vaccinarea cu Pfizer.
  13 decese dintre 40 de rezidenți după vaccinare la o casă de îngrijire medicală din Germania au fost respinse ca „coincidență tragică”.
  10 decese la un centru german de îngrijire paliativă în câteva ore până la patru zile de la vaccinarea COVID-19 au fost considerate o „coincidență”.
  22 din 72 de rezidenți ai unui azil de bătrâni din Basingstoke, Anglia, au murit în urma vaccinării.
  24 de persoane în vârstă dintr-o casă de bătrâni din Syracuse, NY, au fost raportate că au murit din cauza COVID-19 începând cu 9 ianuarie, în ciuda vaccinării începând cu 22 decembrie.
  10 cazuri de COVID-19 au fost raportate pe 28 ianuarie în rândul persoanelor în vârstă care primiseră ambele doze de vaccin Pfizer la o casă de îngrijire din Stockholm, Suedia. Rezidenții au fost vaccinați pe 27 decembrie și din nou pe 19 ianuarie.
  Numărul de morți COVID-19 din mica enclavă britanică din Gibraltar era de 16, înainte de a-și lansa campania de vaccinare Pfizer pe 10 ianuarie și apoi după vaccinare până la 53 de morți 10 zile mai târziu și la 70 de șapte zile după aceea. Potrivit unui raport Reuters, Autoritatea pentru Sănătate din Gibraltar a declarat că nu există „niciun fel de dovadă a vreunei legături cauzale” între 6 dintre decesele care au fost investigate și vaccinul Pfizer, în ciuda faptului că persoanele au fost negative pentru COVID înainte de vaccinare, dar pozitive „în zilele imediat după. ”
  4.500 de cazuri COVID-19 în Israel au apărut la pacienți după ce au primit o doză de vaccin Pfizer și 375 dintre acești pacienți vaccinați au necesitat spitalizare, au informat presa din Israel în 12 ianuarie.
  Șapte adulți care locuiesc într-o casă de îngrijire din Saskatoon au dat rezultate pozitive pentru coronavirus la o săptămână după ce rezidenții au fost vaccinați la Sherbrooke Community Center, a raportat CBC. Nu au existat cazuri pozitive în momentul vaccinării.
  Șapte rezidenți la o unitate de îngrijire pe termen lung din Montreal au dat test pozitiv pentru COVID – în termen de 28 de zile de la vaccinarea cu vaccinul Pfizer, determinând provincia Quebec să întârzie a doua doză de Pfizer.
  Abercorn Care Home din Scoția, care a început vaccinările COVID-19 pe 14 decembrie, a găzduit un focar de virus până pe 10 ianuarie, iar Serviciul Național de Sănătate din regiune a refuzat să comenteze dacă locuitorii vaccinați erau bolnavi. Un fondator al grupului de îngrijire la domiciliu a declarat pentru Scottish Daily Record: „Am avut membri ai grupului ai căror părinți s-auvaccinat și apoi două săptămâni mai târziu au dat test pozitiv pentru coronavirus”.
  Toți locuitorii unei unități de îngrijire din Inverness, Scoția, au fost vaccinați împotriva COVID la începutul lunii ianuarie, dar 17 au fost infectați cu virusul după prima doză.
  Marea Britanie Medical Freedom Alliance – un grup de medici, oameni de știință, avocați și alți profesioniști care pledează pentru consimțământul informat în Marea Britanie – a publicat o scrisoare deschisă urgentă către Nadhim Zahawi, ministrul pentru implementarea vaccinului COVID-19; Matt Hancock, secretarul de stat pentru sănătate și îngrijire socială; și două agenții de supraveghere a vaccinurilor care solicită un audit imediat al deceselor după vaccinare în Marea Britanie.

  Grupul se referă la graficele care arată o creștere a deceselor la domiciliu și menționează datele de la Oficiul de Statistică Națională conform căreia decesele rezidenților s-au triplat în cele două săptămâni cuprinse între 8 și 22 ianuarie, într-un moment în care a existat o creștere masivă a ratei vaccinărilor în unitățile de îngrijire.

  Grafice similare pentru Israel, Irlanda, Bahrain și Iordania arată o corelație similară.

  Marea Britanie Medical Freedom Alliance indică datele de siguranță „statistic nesemnificative” privind persoanele în vârstă din COVID, despre care spun că au fost „subreprezentate” în studiile clinice cu vaccinuri.

  Am postulat că pot exista efecte secundare crescute ale vaccinului în acest grup, ceea ce va deveni evident doar atunci când multe mii dintre aceștia s-au vaccinat”, se arată în scrisoare.

  Grupul consultativ strategic de experți al Organizației Mondiale a Sănătății și-a actualizat recomandările pentru administrarea vaccinului Moderna pe 26 ianuarie, afirmând că, în timp ce vaccinarea este recomandată persoanelor în vârstă din cauza riscurilor infecției COVID, „Persoanele în vârstă foarte fragile, cu o speranță de viață anticipată mai mică de 3 luni” nu trebuie vaccinate automat, ci trebuie „evaluate individual”.

  https://childrenshealthdefense.org/defender/nursing-home-residents-spain-die-pfizer-covid-vaccine/

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s