România sta sub puterea neamurilor proaste

„Resetarea” societății în care trăim nu este posibilă pentru că pur și simplu nu există resursele umane pentru a o realiza. Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. Așteptând această resetare, demonstrăm că suntem o comunitate care așteaptă minuni din nimic. Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum. De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbați curajoși și femei inteligente, cetățeni bine educați și intelectuali formați de-a lungul câtorva generații au fost uciși sau au fugit din această țară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi.[..]

Mârlănia și primitivismul comportamentelor nu se schimbă peste noapte. Lipsa de decență și eleganță în comportamentele publice nu pot fi predate sau învățate din manuale de „bune maniere”. Cine a luat locul acestor oameni, pentru că, de fiecare dată, după fiecare golire demografică, locurile goale au fost umplute de cineva?
Din păcate, în locul unor oameni cinstiți și educați, instituțiile românești au fost populate cu hoți și șarlatani.
În locul unor intelectuali de calitate, am fost obligați să punem analfabeți șnapani, în locul unor oameni capabili să dialogheze civilizat, am adus făpturi care urlă și creaturi care înjură și scuipă, ghiolbanii și primitivii i-au înlocuit pe oamenii inteligenți și serioși, urmând vechea filozofie mioritică: nimeni nu este de neînlocuit, cum nu se poate mai FALS. Cu cât te pricepi mai puțin la un lucru, cu atât ai șanse mai mari să fii pus într-o funcție care să-ți permită să administrezi acel domeniu.

Incompetența a devenit la noi o formă de calificare. Milițienii au ajuns profesori de democrație, turnătorii au devenit instructori de etică și morală, iar nulitățile s-au transformat în modele de comportament. Când vulgaritatea și nesimțirea sunt substitutele bunei-creșteri, nu mai e nimic de făcut, nu mai poți dobândi deprinderi civilizate la doctorat. Pseudo-intelectualitatea compusă dintr-o clică nepotistă s-a instaurat definitiv și confortabil în fotoliile lăsate libere de oamenii de calitate, diverși mitocani iau drept libertate de exprimare sudalmele, și orice semianalfabet care crede că vorbirea este egală cu inteligența își dă cu părerea despre cum ar trebui să arate lumea. Farsorii dansează goi pe scena publică, mimând societatea civilă, iar mass-media este plină de ipochimeni care nu cunosc regulile de gramatică elementară, nimic nu-i împiedică să debiteze aberații. Impostura academică pe care o vedem expusă zilnic este doar vârful de aisberg, cu cât coborâm mai jos în infrastructura demografică a țării în care trăim, vedem pretutindeni dezastrul. Din păcate, el se produce de mai bine de o sută de ani, de un secol și mai bine asistăm cum se instalează domnia neamului prost – mai ales din punct de vedere moral, nu doar organizațional sau administrativ.

Dacă astăzi suntem o națiune distrusă, nu e din cauza dispariției fabricilor si uzinelor, aceasta fiind doar o consecință, ci din cauza factorului UMAN, calitatea acestuia din urmă stând în numărul de like-uri pe Facebook. Am înlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continuă să se perpetueze. Democrația are multe plusuri, dar și un uriaș minus, lipsa oricărui criteriu de selecție a liderilor. Acolo, în rădăcina ADN-ului nostru, reformele și resetarea sistemului nu mai înseamnă nimic.

România este o colonie… vasală multora, dar mai ales „neamului prost!”.

(Text preluat)

Conf. univ. dr. Doru Pop, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca

5 gânduri despre „România sta sub puterea neamurilor proaste”

 1. In Bucuresti au inceput vandalizarea Bisericilor, un exemplu in acest sens este biserica in stil Maramuresean din parcul I.O.R din cartierul Titan unde sa improscat cu grafiti , atit icoanele de la intrarea in biserica, cat si usile

  Apreciază

  1. Doamne miluieste-ne! Acestia sunt satanistii incurajati de Iohannis, Orban, Catu cel penibil, Arahat si toata sleahta de nemernici.
   Sa vezi ce vehement se va manifesta Patriarhia. Vorba vine. Daca era pangarita o sinagoga, fiti siguri ca s-ar fi mobilizat toate fortele si la ora asta faptasii ereu in arest. Pentru o biserica ortodoxa nimeni nu va misca vreun deget. Cel mult se vor preface ca cerceteaza, pana uita lumea.
   Maica Domnului sa ne ocroteasca sub Acoperamantul ei.

   Apreciază

 2. Când va judeca Dumnezeu inimile, nu va căuta la mitre arhiereşti, nici la coroane împărăteşti, nici la dregătorii înalte. Va căuta la inimile noastre.

  Cel mai umil ţăran, cel mai necăjit om, cel care stă la vreo stână şi se roagă cu lacrimi lui Dumnezeu, sau este la închisoare şi se roagă, sau este undeva străin, sau bolnav în pat, suspinînd din adâncul inimii către Dumnezeu, sau o văduvă săracă căreia nu-i deschide nimeni uşa şi zace cu copiii ei în necaz şi în scârbe, dar se roagă lui Dumnezeu, toţi aceştia vor fi în ziua Judecăţii mai mari decît împăratul lumii de astăzi şi de mâine şi de alaltăieri. Căci Dumnezeu nu va căuta la faţă, cum i-a spus lui Samuil, când a ales pe David.

  Dumnezeu caută şi acum la inima omului, dar cu atît mai mult atunci, în ziua Judecăţii. Se vor slăvi cei smeriţi, cei nebăgaţi în seamă, cei ocăriţi, cei prigoniţi pentru dreptate, cei săraci cu duhul, care se socotesc pururea săraci de fapta bună, cei ce flămânzesc pentru dreptate, cei săraci cu duhul, cei ce doresc să facă dreptate şi toţi pe care i-a fericit Hristos. Se vor ferici atunci cei nebăgaţi în seamă, cei ce au fost ca gunoiul pământului.

  Cele proaste şi nebăgate în seamă ale lumii vor ruşina pe cele înţelepte.

  Cele slabe vor ruşina pe cele tari. De aceea zice că cele de pe urmă vor fi cele dintâi. Cei pe care nu-i băgăm noi în seamă acum, dacă se roagă lui Dumnezeu din toată inima, vor străluci mai mult decît soarele în împărăţia cerului, iar împăraţii lumii şi toţi puternicii pămîntului vor fi atunci gunoi înaintea lui Dumnezeu, dacă nu vor fi crezut în El.
  Căci El este drept şi dreptatea Lui rămâne în veacul veacului.

  Pr. Ilie Cleopa, Îndrumări duhovnicești pentru vremelnicie și veșnicie. O sinteză a gândirii Părintelui Cleopa în 1670 de capete, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2004, p. 134

  Apreciază

 3. „Adunarea Parlamentară a Consiliul Europei (APCE) a adoptat pe 27 ianuarie 2021 o rezoluție importantă, care vizează interzicerea vaccinării obligatorii, a pașapoartelor de vaccinare și discriminarea în funcție de statutul de vaccinare.
  Rezolutia 2361/2021 interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului și prevede că vaccinarea nu poate fi utilizată pentru a-i discrimina pe cei care nu se vaccinează. Totodată se solicită imperativ să se distribuie informații transparente despre siguranța și posibilele efecte secundare ale vaccinurilor.
  Între altele, Adunarea îndeamnă cele 47 de state membre și Uniunea Europeană următoarele:
  7.3.1 să se asigure că cetățenii sunt informați că vaccinarea NU este obligatorie și că nimeni nu este presat politic, social sau altfel să se vaccineze, dacă nu doresc să facă acest lucru ei înșiși;
  7.3.2 să se asigure că nimeni nu este discriminat pentru că nu a fost vaccinat, din cauza unor posibile riscuri pentru sănătate sau pentru că nu dorește să fie vaccinat;
  7.5.2 să se utilizeze certificatele de vaccinare numai în scopul desemnat de a monitoriza eficacitatea vaccinului, efectele secundare potențiale și evenimentele adverse.”

  _____
  Conținutul integral în limba engleză al rezoluției 2361/2021 poate fi vizualizat accesând pagina oficială de internet a APCE la următorul link https://pace.coe.int/en/files/29004/html , de asemenea documentul în format PDF putând fi descărcat accesând următorul link https://pace.coe.int/en/files/29004/pdf„

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: