Ce ar trebui să ne spună patriarhul Daniel

Ne vaccinăm?

Întrebarea pusă de milioane și milioane de creștini, speriați de această pandemie inventată. “Fricoșii nu moștenesc Împărăția lui Dumnezeu” spune Sf. Apostol Pavel.

După ce biserica noastră a luat act de pericolul vaccinarii și prin gura Înaltpreasfințitului și Mitropolitul nostru Vlasie Mogarzan, v-am transmis poziția noastră, și din punct de vedere duhovnicesc, dar și din punct de vedere medical și moral. Totuși, după nenumăratele solicitari, întrebări lansate de creștini, multe fără răspunsuri, suntem datori cu câteva clarificări.

Frați creștini,

Nici acum, după ce v-au pus botnița permanent, nu realizați că nu e vorba de virus?!? A inceput trierea! A început separarea grâului de neghină! Cei care vor accepta numărul lui Mamona în trup, vor alege pâinea, iar cei care nu vor accepta numărul lui Mamona, vor alege CRUCEA, vor muri pentru lume dar vor trăi în veșnicie pentru Hristos! „Neîmpotrivindu-se la timp, omul devine treptat incapabil de a se mai împotrivi vreodată.” Înțelegeți că ei nu se lasă, nu renunță la planul lor diabolic, de a ne îndobitoci, dezbina și înrobi, dar acestea trebuie să se întâmple, pentru că așa este scris. “Vor găsi o boală pentru care vor face un vaccin, care va fi obligatoriu, și care va fi începutul pecetluirii” Sf. Paisie Aghioritul (Trezire Duhovnicească).

Acest plan al pecetluirii a inceput de cel puțin 10 ani, dar nu se putea face de la început pentru că nu aveau oamenii lor in toate guvernele lumii. Între timp și-au pus acești oameni. Aproape toți politicienii lumii sunt ai lor, cu sufletele vândute, slugi mărunte fără personalitate, care le fac jocurile murdare, întocmai și la timp. Sunt totuși multe voci care îi critică, nu neaparat creștini, oameni normali la cap, care pricep conspirația, însă planul merge mai departe. Am vrea ca și partea clerului, cea nevândută, să lupte mai mult pentru conștientizarea credincioșilor, preotul care nu vorbește în predicile sale despre pericolul ecumenismului și al pecetluirii, a pierdut timpul degeaba, iar cei din mânăstiri care nu marturisesc adevarul au pierdut totul.

“Tăcerea clerului este ateism” spunea Sf. Grigore Palama. Vă spuneam că e doar începutul, pentru că în curând vor impune obligativitatea vaccinării prin fel și fel de condiționări, nu poți umbla liber, nu poți cumpăra, nu te poți angaja, nu poți trimite copiii la școală, si alte motive perfide. Trebuie să fim tari, mulți și uniți, si mai ales cu nădejde în Hristos Mântuitorul, care nu ne va părăsi. Înțelegeți, fraților, că Hristos este mai puternic decât toata șleahta lor de servitori ai antihristului. În curând vor inventa virusuri și boli, și la animale și la plante, încât nu vei mai putea sa crești animale sau plante liber, deci va trebui să cumperi. De unde? De la magazinele lor. Cine controleaza mâncarea, controlează populația.

Revenind la vaccin, specialiști adevărați din întreaga lume ne spun clar că unei viroze gripale, nu i se poate face niciodată un vaccin pentru că, un vaccin se face în circa 5-8 ani iar aceste viroze suportă mutații, chiar de doua ori pe an. Atunci ce vor ei să bage în corpul nostru? Dacă acest vaccin este așa de bun, oare de ce nu-l gasim în farmacii, este nevoie de armată și poliție? Oare de ce vaccinul este gratis și nenorocitele de măști inutile sunt pe bani?

Va trebui să rezistăm rugându-ne neîncetat, postind, spovedindu-ne și împărtășind-ne cu Trupul și Sângele Mântuitorului. Numai așa vom scăpa nepecetluiți. Niciodata un crestin împărtășit nu va putea fi supus (spurcat) de planurile lor satanice. Pentru asta Biserica Ortodoxa este dușmanul lor de moarte, este singura redută în calea instaurarii împărăției antihristului. De fapt planul lor a început, precum proorocirile, cu unirea religiilor într-una singură, și sunt disperați că nu le-a reușit în totalitate, că enclava aceasta conservatoare și încăpățânată ortodoxă, nu renunță așa ușor la religia salvatoare în Hristos Mântuitorul.

Vor veni cu alte planuri și prigoane, mult mai diabolice și mai întunecate, diavolul nu suportă ortodocșii, nu suportă Sfânta Împărtășanie, pentru că Hristos este întru ei și ei întru Hristos. “Înapoia mea satano”, spune Domnul. Cu cât ne vor prigoni mai mult, pe noi cei ce credem în Hristos, cu atât mai repede Domnul nostru va veni să judece această lume a lui satan, apocalipsa nu înseamnă sfârșitul, ci un nou început pentru cei ce cred în Hristos și se roagă Lui.

Cât credeți că ne veți mai călca în picioare Biserica, familia și libertatea pe care ne-a dat-o Dumnezeu, ca ființe create de El dupa chipul și asemanarea Sa. Noi nu va dușmanim precum voi ne dușmăniți pe noi, noi ne rugăm pentru sufletele voastre, precum Domnul ne învață ”Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, ca sa fiți fii ai Parintelui vostru Cel din ceruri”

”Toata lumea se află sub influența unei puteri care stăpânește mintea, voința și toate puterile sufletului. Și această putere este vicleană, pentru că izvorul ei este diavolul, iar uneltele lui sunt oamenii vicleni. Prin ei lucrează antihrist și înaintemergătorii lui. Apostolul spune: “Pentru aceea, Dumnezeu i-a predat duhului amăgirii, al înșelării, fiindcă n-au primit iubirea adevărului“. Ceva întunecat și înfricoșător vine peste lume. Omul va rămâne mai mult sau mai puțin sub stăpânirea lui şi cu cât puterea celui viclean îl are mai mult (pe om) în stăpânirea sa, cu atât omul va fi mai puțin conștient de ceea ce face – Sfântul Varsanufie. „Vine timpul adevăratei mărturisiri de credință! Toți cei care mărturisesc, vor fi singuri și prigoniți!” Sf. Ioan Maximovici.

Frați creștini,

Hristos spune ”nu vă temeți de cei ce ucid trupul, căci sufletul nu pot să-l ucidă” Trebuie să luptăm, să nu ne pierdem duhul patristic, pentru că fericirea duhovnicească nu este în exteriorul nostru, nu poate fi influențată de amenințările lor, Hristos este în noi, drept pentru care nicio boală , niciun necaz nu vine fără încuviințarea Lui. Însăși aceptarea purtării acestei măști banale este dovada necunoașterii Lui Dumnezeu, dovada fricii și supunerii față de ceva inexistent, ceva impus, fără nume, fără identitate, ceva periculos, care, ne spun ei, că exista undeva și ne pândește… Ați văzut la vreo televiziune sau instituție de presă, specialiști adevărați, chemați să deslușească originea și acțiunea acestui ”virus mortal”? Ați văzut vreo comisie de specialiști desemnată să cerceteze tot ceea ce înseamnă virus, simptomatică, tratament, vaccin, etc? Nu, pentru că ei știu că este o mare cacealma, iar programul lor de urmat este de îndobitocire, frică, ordine mondială, cipare și, în final, sclavie modernă, mult mai periculoasă ca cea din trecut. Această sclavie va fi, spre deosebire de cealaltă, o sclavie nu numai a trupului dar și a sufletului, o sclavie a antihristului și implicit a satanei, pentru care lucreaza acești nefericiți viitori stăpâni de sclavi. Realizați că mortalitatea la această gripă sezonieră este de sub 0,1%, iar efectele adverse grave ale acestui vaccin, depășesc cu mult cifra asta? Acestea sunt predicțiile unor medici specialiști cu care m-am consultat. Acest vaccin, nu numai că nu ne vindecă sau ne scapă de vreo boală, el ne îngrădește, ne ia libertatea primită în momentul creației. Nu drepturile, ci libertatea primită de la Dumnezeu, pe care numai El ne-o poate lua, sau numai noi o putem oferi, Domnului sau lui Mamona, lăsându-ne pecetluiți benevol pentru binele vremelnic din această lume, uitând de veșnicia promisă de Hristos pentru o viață duhovnicească trăită aici în credință, rugăciune, iubire, smerenie, milostenie și toleranță.

Frați creștini,

Mergeți la Biserică, la Sfânta Liturghie, mărturisiți-vă și împărtășiți-vă cât mai des, cei ce nu aveti duhovnic, căutați-vă cât mai repede unul în Dreapta Credință, iar când nu ne vor mai lasă în biserici la rugăciune, rugați-vă unde puteți și chemați duhovnicul acolo la voi pentru nevoile duhovnicești, Dumnezeu este pretutindeni. Pentru nimic în lume nu vă vaccinati, refuzați purtatul măștii și feriți-vă de tot ceea ce vă vor impune de acum încolo, pentru că totul va fi spre pieirea sufletului și înrobire. Renunțați la tot ceea ce vă oferă ei în schimbul pecetei, la serviciu, la școli, plimbări, hrană, etc, și nu vă lăsați copiii educați și manipulați de aceștia. Ei toți lucrează pentru instaurarea dictaturii medicale și financiare, toți sunt aleși de stăpâni, toți sunt vânduți, pierduți, și toți sunt în stare de orice pentru a-și îndeplini programul.

Valul prigoanei vine repede, însă, credeți-mă, că la fel de repede va trece. Dumnezeu nu a pierdut și nu va pierde nicio luptă, așa cum nădăjduiesc ei. Nu peste mult timp Împărăția Lui Dumnezeu va stăpâni și peste lumea aceasta, pe care vremelnic o stăpânește Mamona cu slugile lui. Dumnezeu nu vă va lăsa nici flămânzi, nici fără adăpost, și nici pe ei nu o să-i lase să-și ducă planul blestemat până la capăt, trebuie să credem în puterea Lui și să nu ne abatem de la Sfintele Canoane, picând în mrejele promisiunilor lor. Așteptați cu încredere sfârșitul acestor timpuri negre, lăsați să treacă cele scrise pentru că Împărăția Cerurilor este aproape și capetele slujitorilor lui Mamona vor cădea. Timpurile proorocite de zeci de ori, începând cu Ioan Evanghelistul, în decursul acestor 2000 de ani de la Nașterea Domnului sunt AICI și ACUM.

Al vostru către Domnul rugător, + PS EPISCOP SOFRONIE SUCEVEANUL , slujitor pe stil vechi (dupa Calendarul iulian).

Notă. Predica a fost rostită fără ştirea şi fără încredinţarea patriarhului Daniel

3 gânduri despre „Ce ar trebui să ne spună patriarhul Daniel”

 1. ISPITELE ÎN VIAŢA NOASTRĂ

  Dumnezeu îngăduie ispitele potrivit cu viaţa noastră duhovnicească. Uneori îngăduie să facem o greşeală, de pildă o neatenţie, ca altă dată să fim atenţi şi să evităm sau mai degrabă să preîntâmpinăm un rău mai mare ce ni l‑ar fi putut face aghiuţă.

  Alteori lasă pe diavolul să ne ispitească, să ne încerce. Adică dăm examene şi, în loc de rău, diavolul ne face bine. Aduceţi‑vă aminte de Bătrânul Filaret care spunea: „Fiule, astăzi n‑am avut nici o ispită, m‑a părăsit Dumnezeu!” [1] Voia să se lupte în fiecare zi cu ispitele, ca să fie încununat de Hristos.

  Unul puternic, ca Bătrânul Filaret, nu evită ispitele, ci Îi spune lui Hristos: „Trimite‑mi, Hristoase al meu, ispite, şi dă‑mi şi curaj ca să mă lupt cu ele”. Însă unul slab va spune: „Nu îngădui, Hristoase al meu, să fiu ispitit!”. Şi nu ne duce pe noi in ispită…[2] Noi însă, de multe ori, atunci când avem o ispită spunem: „Ei, sunt şi eu om. Nu mai pot suporta!”, în timp ce ar trebui să spunem: „Eu nu sunt om. Sunt un ticălos. Dumnezeul meu, ajută‑mă să mă fac om!”. Nu spun ca să fugim noi după ispite, ci, atunci când vin, să le înfruntăm cu răbdare şi rugăciune.

  În orice iarnă duhovnicească să aşteptăm cu răbdare şi nădejde primăvara duhovnicească. Cele mai mari ispite sunt de obicei de o clipă şi, dacă în clipa aceea le evităm, falanga diavolilor trece şi se duce, iar noi scăpăm. Atunci când omul se uneşte cu Dumnezeu, nu mai are ispite. Diavolul poate face rău îngerului? Nu, căci este ars.

  Viaţa duhovnicească este foarte simplă şi uşoară. Noi o facem grea, pentru că nu ne nevoim corect. Cu puţină străduinţă, cu multă smerenie şi încredere în Dumnezeu, oricine poate spori mult. Pentru că acolo unde există smerenie, diavolul nu are loc. Iar acolo unde nu există diavol, este firesc să nu existe nici ispite.

  – Părinte, căderea într‑un păcat se poate face şi prin îngăduinţa lui Dumnezeu?

  – Nu, este greu să spunem că Dumnezeu îngăduie să păcătuim. Dumnezeu niciodată nu îngăduie să păcătuim. Noi facem îngăduinţe, iar apoi vine diavolul şi ne ispiteşte. Când, de pildă, mă mândresc, atunci alung Harul dumnezeiesc, pleacă îngerul meu păzitor, vine celălalt… înger, diavolul, şi‑mi sparg capul. Aceasta este îngăduinţa mea, iar nu a lui Dumnezeu.

  – Părinte, atunci când am căzut, este bine să spunem: „Ispititorul m‑a îmbrâncit?”.

  – De multe ori aud şi eu pe unii oameni spunând că diavolul este de vină atunci când ei se chinuiesc, în timp ce ei sunt vinovaţi pentru că nu înfruntă corect lucrurile. Apoi ispititorul, ispititor este. Ne poate împiedica de la rău? El îşi face treaba lui. Să nu‑l încărcăm pe ispititor chiar cu toate. Un ucenic care trăia la o Colibă cu stareţul lui, odată, când a rămas pentru puţin timp singur, a luat un ou, l‑a pus pe o cheie – era dintre acele chei mari şi vechi – a aprins o lumânare şi a pus‑o sub cheie ca să coacă oul. Stareţul intră pe neaşteptate şi‑l vede. „Ce faci acolo?”, îl întreabă. „Părinte, diavolul m‑a pus să coc oul pe cheie”, îi răspunde ucenicul său. Atunci se auzi o voce sălbatică: „Măiestria aceasta nici eu nu am ştiut‑o. De la el am învăţat‑o!”. De multe ori diavolul doarme, iar noi îl provocăm.

  [1] Cuviosul Paisie Aghioritul, Părinţi aghioriţi, p. 65.

  [2] Mt. 6, 13.

  Extras din vol. III Nevoinţă duhovnicească – Cuviosul Paisie Aghioritul, Editura Evanghelismos – 2012.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: