Invazia de prostie și aroganță este copleșitoare

„Căci scris este: „Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o. Unde este înţeleptul? Unde e cărturarul? Unde e cercetătorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înţelepciunea lumii acesteia?”
(I Corinteni 1;19-20)

Probabilitatea de a te contamina cu virusul Covid-19 este mai mică decât a te încăleca virusul imposturii și al incompetenței ce bântuie prin Guvern și Parlament. După ora 18, așa cum se preconizează, te ascunzi în casă și scapi să dai nas în nas cu virusul din stradă. Dar dacă dai drumul la televizor, ești terminat. Sfertodocții dau buzna peste tine braț la braț cu obrăznicăturile din politică și inculții neamului. Invazia de prostie și aroganță este copleșitoare și seceră la minte pe oricine are curajul să i se opună.

Țara e condusă de repetenți, de cârciumari, coafeze și florărese. Când e să se facă o remaniere, sunt înlocuiți cu ospătari, manichiuriste și directori de la firmele de spălat morții. Parlamentul nu mai este organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României. A devenit locul în care poți înjura ca la ușa cortului. Este mahalaua unde te dai cu fundul de pământ, zbieri lozinci fără noimă și interpretezi roluri furate de la casa de nebuni. Câștigă cei cu zaruri măsluite. Senatorii și deputații, gomoși și cu prințipuri, răspund din vârful buzelor. Unii pentru că așa cred ei că trebuie, alții ca să nu li se audă bâlbele prostești. Imediat cum le reproșezi ceva, le explodează orgoliul și te trimit în corzi, că ei sunt aleșii neamului și nu îi învață nimeni ce să facă. E un spectacol de impostură dantelată cu mârlănie.

Îngustimea ideilor și-o acoperă cu ironii ieftine, de fapt o miștocăreală de nivelul clasei a cincea. Măcar de ar face acordul între subiect și predicat, dar și asta este greu. Nu există lege discutată la care să nu se iște un scandal. Nu are importanță cine și ce propune să facă legea respectivă, întâi este partida de luat peste picior, apoi cea de reproșuri behăite în turmă și, eventual, cuvinte de mamă rostite pe hol. Teoretic, legea ar trebui să reglementeze activitatea dintr-un domeniu. Practic, însă, a ajuns să fie un barbut de interese la care câștigă cel cu zarurile măsluite. Ce vor câștiga alegătorii din desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție? Nimic. În schimb, se va face pe placul lui Iohannis și al UE, căreia justiția din România îi stă în gât. Au contat împotrivirile temeinice ale magistraților din marile Curți de Apel și de la Înalta Curte de Casație și Justiție? Nu. Au câștigat cei care au sucit mai bine zarurile.

În Guvern, aceeași nebunie. Fiecare știe tot și niciunul nu știe nimic. Propunerile venite de la Palatul Victoria trimit la ospiciu lumea civilizată și cu capul pe umeri. Școlile se închid din oră în oră, apoi se redeschid pentru scurt timp, după care se închid din nou, ca spre seară să afli că abia dimineață se stabilește ceva. Magazinele se închid la ore aberante, provocând o și mai mare aglomerație. Se închid localități după criterii ce n-au legătură cu logica, virusul e gonit cu declarații pe propria răspundere și guvernul se ceartă cu cele trei guverne din care e compus. Toate, la un loc, construiesc străzi și spitale din bani care nu există, fac irigații cu apa de ploaie și umplu ministerele cu rudele care n-au prins niciun ciolan nici la prima, nici la a doua tură.

Virusul indolenței, al prostiei și al imposturii circulă fără să fie oprit de cineva. Guvernul și Parlamentul ar trebui să intre în carantină (Sursa:Național)

Texte selectate şi editate de Dr. Gabriela Naghi

6 gânduri despre „Invazia de prostie și aroganță este copleșitoare”

 1. Uneltitorul nostru vrăjmaș știe cât de mult bine îi aduce omului rugăciunea

  Vicleanul și uneltitorul nostru vrăjmaș, diavolul, știe cât de mult bine îi aduce omului rugăciunea și că aceasta îl face plăcut lui Dumnezeu. De aceea urzește diferite mijloace, încât să nu-l lase pe om să se roage.

  Uneori îl pune la diferite lucrări, zice-se necesare, pentru a amâna sau chiar a nesocoti rugăciunea; alteori, în ceasul rugăciunii, pentru ca mintea să nu-i fie adunată, îi aduce aminte omului de diferite lucruri, pentru a-l îndepărta de la rugăciune; alteori, iarăși, îi provoacă dureri în trup și tulburări la cuget, pentru ca rugăciunea să se facă fără sârguință și râvnă.

  Dar tu, fiule, ca un adevărat ostaș al lui Iisus Hristos, pătimește; alungă-ți lenevia și silește-te pe tine, căci „Împărăția Cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea” (Matei 11, 12).

  Ne vorbește Părintele Filothei Zervakos, Editura Egumenița

  Apreciază

 2. Totul stă în a vrea şi a nu vrea

  Lumea se influenţează repede spre bine, căt şi spre rău. Spre rău se influenţează mai uşor, pentru că acolo ajută şi diavolul. Spune, de pildă, unuia să lase fumatul pentru că îl vatămă. De îndată ce se vor hotărî să-l lase, diavolul va merge şi-i va spune: Ţigara cealaltă are mai puţină otravă, cealaltă are filtru şi curăţă… Fumează de acelea, că nu te vor vătăma’’. Îi va afla o îndreptăţire, ca să nu-l lase, îi va afla o … ,,soluţie”.

  Pentru că diavolul ne poate oferi o grămadă de justificări. Iar ţigara aceea, pe care i-o recomandă, îl poate vătăma şi mai mult. De aceea este nevoie să avem voinţă. Şi dacă cineva nu-şi taie cusururile sale atunci când este încă tânăr, după aceea îi va fi greu să le taie, deoarece cu cât înaintează în vârstă, cu atât i se slăbeşte voinţa.

  Dacă omul nu are voinţă, nu poate face nimic. Sfântul Ioan Gură de Aur spune: ”Totul stă în a vrea şi a nu vrea”. Adică toate depind de: dacă vrea sau nu vrea omul. Mare lucru! Dumnezeu este din fire Bun şi vrea întotdeauna binele nostru. Dar este nevoie să vrem şi noi. Pentru că omul zboară duhovniceşte cu două aripi: cu voia lui Dumnezeu şi cu voia sa.

  Dumnezeu ne-a prins pentru totdeauna o aripă, care este voia Sa, de un umăr al nostru. Dar ca să zburăm duhovniceşte trebuie ca şi noi să ne prindem de celălalt umăr aripa noastră, adică voia omenească. Dacă omul are voinţa puternică, are aripa omenească şi se echilibrează cu aripa dumnezeiască şi poate zbura. În timp ce dacă voinţa îi este atrofiată, încearcă să zboare puţin, dar se prăbuşeşte. Încearcă din nou să zboare, dar iarăşi cade.

  – Părinte, voinţa se cultivă?

  -N-am spus că toate se cultivă? Voinţa există la toţi oamenii, la unii mai puţină, la alţii mai multă. Când omul are dispoziţie să se nevoiască, se roagă şi cere de Ia Dumnezeu să-i mărească voinţa şi Dumnezeu îl ajută. Când omul nu sporeşte, atunci să ştie că ori nu pune voinţă deloc, ori pune puţină, dar şi aceea slabă, lucru care iarăşi nu ajută Să presupunem că o pasăre are o aripă bună, dar o neglijează pe cealaltă. Îi cad câteva pene, după care nu mai poate zbura cum trebuie.

  O aripă lucrează corect, cealaltă însă este ca un pieptene stricat. O mişcă, dar intră aer prin ea şi pasărea nu poate zbura bine. Zboară puţin, după care se prăvăleşte. Trebuie să aibă şi această aripă întreagă ca să poată zbura. Tot astfel şi omul trebuie să ia aminte să nu neglijeze voinţa omenească, dacă vrea să zboare mereu corect, duhovniceşte.

  Pentru că aghiuţă ce face? Merge încet-încet şi trage din aripa omenească mai întâi o pană mică, apoi una ceva mai mare şi dacă omul nu ia aminte, îi scoate una şi mai mare, iar când vrea să zboare, nu mai poate. Şi dacă cumva îi trage câteva pene, atunci când vrea să zboare, intră aer prin aripa din care îi lipsesc pene şi face tumbe.

  Aripa dumnezeiască este întotdeauna plină, completă, nu-i lipsesc pene, pentru că diavolul nu poate să le tragă şi să le scoată, căci este dumnezeiască. Dar omul să ia aminte să nu se lenevească şi astfel diavolul să-i scoată vreo pană din propria lui aripă. Atunci când începe încet-încet puţină trândăvie, puţină nepăsare, voinţa slăbeşte. Ce să facă Dumnezeu dacă omul nu vrea? Nu vrea să intervină, pentru că respectă libertatea omului.
  Şi astfel, omul netrebniceşte şi aripa lui Dumnezeu. Dar când are voinţă, are şi aripa lui întreagă.

  Atunci vrea şi Dumnezeu, vrea şi omul, iar el zboară.

  Cuviosul Paisie Aghioritul, Trezire duhovnicească, Ed. Evanghelismos, Bucuresti, 2003

  Apreciază

 3. Mărturisitorul Traian Popescu Macă, ne prezintă în lucrarea sa „Experimentul Piteşti” un fragment din cuvântul lui L. P. Beria (evreu georgian, apropiat al lui Stalin și ucis, de proprii tovarăşi după moartea tiranului, în 1953) adresat studenţilor comunişti americani prezenţi la Universitatea Lenin în 1936. Acest fragment este extras din „Manualul de instrucţiuni privind războiul psihopolitic, Spălarea creierului, Complotul psihopolitic al comunismului”.

  „În cazul când în grupurile de tineri există lideri puternici, agentul psihopolitic poate să acţioneze în mai multe feluri, folosindu-se de ei sau îndepărtându-i. Dacă liderul vizat, băiat sau fată, urmează să fie folosit, caracterul său trebuie schimbat cu grijă, îndreptându-l spre căi criminale, după care urmează să fie ţinut sub control, sub şantaj sau prin alte mijloace. Omul nu trebuie să mai creadă despre sine sau despre cei din jurul său că ar fi apţi de rezistenţă spirituală sau de sentimente nobile.

  Religia trebuie să fie socotită demodată, prin îndoctrinare psihopolitică demonstrându-se că nu există suflet şi că omul este un animal. Mincinoasele mecanisme ale Creştinismului l-au făcut pe om să săvârşească, fără nici un rost, tot felul de acte de bravură. Spunând oamenilor că există viaţă de apoi, teama lor de urmările pe care le-ar putea avea actele de curaj, făptuite în timpul vieţii, a scăzut mult. Dacă vrem ca poporul să asculte de ordinele noastre fără să crâcnească, această teamă trebuie mult mărită. Aşadar credinţa în Biserică trebuie să dispară şi puterea Bisericii trebuie anihilată pas cu pas.

  În programul său de degradare a omului, agentul psihopolitic trebuie să se ocupe de fiecare familie profund religioasă şi să-i provoace unuia dintre membrii ei o stare de nevroză sau de nebunie, după care să susţină că această nevroză sau psihoză este rezultatul credinţei. Oamenii profund credincioşi vor fi consideraţi din ce în ce mai puţin responsabili de propria lor sănătate mintală şi vor fi trecuţi din ce în ce mai mult în grija agenţilor psihopolitici.

  Populaţia trebuie convinsă, prin diferite metode, că bolile mintale pot fi tratate numai prin şoc electric, tortură, lipsuri de toate felurile, umilire, discreditare, violenţă, mutilare, ucidere şi administrarea pedepsei sub toate formele ei”.

  Ceea ce a expus Beria din „Manual”, a fost aplicat şi la Piteşti. Reeducarea de la Pitești a durat de la 10 decembrie 1949 până în luna septembrie a anului 1951. Rezultatul reeducării de la Pitești a fost 64 de morți și 250 studenți bolnavi de tuberculoză. Acest experiment diabolic a fost extins în închisorile Gherla, Canal, Tg. Ocna și a încetat la 1 ianuarie 1952. Experimentul Pitești se desfășoară acum la scară națională, oamenii nu au înțeles nimic din crunta perioadă pe care au traversat-o timp de 50 de ani și acceptă în continuare dictatura sanitaro-politică ca pe o necesitate, conformându-se celor mai aberante măsuri. Câțiva „teroriști” nu vor să accepte nimic din oferta lupilor înțelegători şi se opun fiecare, cum pot, după putere.
  „Să fim deci mai puțin siguri că oamenii sunt dispuși să riște. Drepturi, da, câte vrei, dar riscurile le consideră a fi piedici, intrigi, insulte.” spune Monahul Nicolae Steinhardt
  Zilele rele pe care le trăim, au fost prorocite de Sfinţii Mucenici , Mărturisitori si Martiri ai temniţelor comuniste. În lume s-a instaurat cea mai neagră perioada de represiune, teroare şi panică satanicească, inoculată treptat, cu forţa, întregii umanităţi, sub pretextul apărării sănătăţii, de către arhitecţii noii ordini iudeo-masonico- bolsşevice. Maşti de protecţie purtate non-stop( inclusiv de către copii) , restricţii de circulaţie, izolări în case, carantinări de oraşe şi ţări, internări în spitalele groazei din care omul bolnav, legat şi sedat, moare singur în chinuri de cele mai multe ori, şi părăseşte această lume într-un sac de plastic sau ars, carbonizat, înmormântat rapid, ca în vremea ciumei. Slugile antihristice ar dori purtarea măştii chiar şi de către bebeluşi, „că nu face rău”, sau chiar purtarea a trei botniţe. Poliţia şi jandarmii înarmaţi circulă în sunetul sirenelor şi păzesc cu străjnicie ordinea şi disciplina, noaptea şi ziua, pentru aplicarea amenzilor, simbriaşii leviatanului şi nu ai cetăţenilor necăjiţi.
  O nouă propunere legislativă a MAN pentru luna aprilie este prezentată astfel: completarea cu prevederi referitoare la legitimarea și stabilirea identității persoanelor, precum și verificarea motivului deplasării / circulației persoanelor în afara locuinței /gospodăriei, interzicerea, temporară a pătrunderii în clădiri, localități sau zone geografice delimitate și marcate în care sunt dispuse măsuri de limitare a deplasării, de carantinare sau de izolare, într-un mijloc de transport, ori evacuarea temporară din acestea a oricărei persoane,etc. Orice persoană va putea fi legitimată oriunde , oricând, închisă sau trimisă oriunde prevede legea.. …deci…
  Vaxinul, instrumentul cel mai perfid şi mârşav al guvernelor obediente tiranilor, a ajuns să fie inoculat omenirii credule şi ignorante. Omul bolnav moare cu zile în casă, de frica spitalizării ajunsă un coşmar. Bolile psihice cu dependenţele de medicamente au invadat creierul omenirii internată într-un mare lagăr concentraţionar.

  Omul a ajuns bătaia de joc a diavolului, şi în ciuda protestelor de amploare ale populaţiei din întreaga lume, măsurile restrictive diabolice continuă. Psihoza covidoasă a atins cote alarmante. Un doctor de renume din India, nu a putut fi
  îngropat, decat târziu noaptea, întrucât oamenii înarmaţi cu bastoane au atacat convoiul de frica răspândirii virusului, de la omul decedat.
  Singurul zid care ţine piept vrăjmasului şi iudelor sale vândute , este Sfânta şi dumnezeeiasca Liturghie, Sfânta Euharistie, Însuși Trupul și Sângele Mielului Hristos”.
  Domnul Atotmilostiv să se îndure de întreaga omenire buimăcită și înșelată și de noi ortodocşii care mărturisim adevărul în aceste ultime zile ale vremurilor din urmă.
  Să ne dea Hristos Domnul prin Mila Sa nesfârșită, puterea să stăm neclintiți în fața furtunii ispitelor care vine cu putere mare asupra noastră!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: