Linghișpirul COVID a luat-o razna: Patronii Bâlciului au scăpat mașinăria de sub control

Angela Merkel, cu ochii umeziți și vocea tremurândă, cerând iertare poporului, este momentul de aur al pandemiei. Niciodată, în cei 16 ani de cancelarie, Bruta (femininul de la Brutus) care i-a înfipt cu sânge rece cuțitul în spate protectorului ei, Helmut Kohl, nu a părut atât de speriată. Niciodată nu s-a confruntat cu o rebeliune atât de extinsă: șefi de landuri și miniștri (inclusiv cel de Interne) au avertizat-o că nu vor pune în aplicare super-lockdown-ul de Paști. Și, mai ales, nu vor închide bisericile. Stăpâna Europei, privind în pământ și frecându-și jenată mâinile ca o gospodină care a ars mâncarea, este punctul de cotitură al Operațiunii COVID. Momentul în care, pentru prima dată, în mintea Sforarilor s-a conturat spectrul eșecului. Au simțit că se clatină hardughia.

Joi, 25 martie, a doua zi după ce Merkel și-a pus cenușă-n cap, landul german Saar a anunțat într-un gest ostentativ de nesupunere că, din 6 aprilie, ridică unilateral și restricțiile rămase.

Summit-ul UE de săptămâna aceasta s-a stabilit că vaccinarea merge prost și că nu sunt vaccinuri. După o dezbatere rodnică între cei 27 de lideri, a rămas cum s-a stabilit. 

Emmanuel Macron, cealaltă aripă a Europei, a sesizat că tovarășa sa, Merkel, bate în gol. Simțind pericolul prăbușirii s-a repezit să fâlfâie în compensație.

Cu morgă napoleoniană, elevul lui Brigitte a dat asigurări că situația epidemiologică e sub control. A anunțat că este gata să ia „noi măsuri în săptămânile viitoare”, „fără tabu-uri”, în fața celui de-al treilea val. Dar, când i s-a cerut să dea detalii, s-a fâstăcit și a tăcut mâlc.

 

Comisarul european pentru Piața Internă, francezul Thierry Breton, a declarat că, prin vaccinare masivă, Uniunea Europeană poate atinge imunitatea colectivă până pe 14 iulie, de ziua națională a Franței.

Comisarii spun lucruri trăsnite. 

Franța se află la coada vaccinării europene, cu circa 10% din populație. Pentru a grăbi ritmul, ministrul Sănătății, Olivier Véran, a anunțat că vaccinurile pot fi administrate și de veterinari. 

Dar la ce folosește vaccinarea?

Marea Britanie a vaccinat jumătate de populație și a impus cele mai draconice restricții. Acum, confruntat cu violente proteste de stradă, Boris Johnson pregătește o relaxare ușoară. Foarte ușoară. Practic, o relaxare nesimțită…

Mary Ramsay, responsabila cu vaccinarea la Direcția de Sănătate Publică din Anglia, și-a avertizat compatrioții că s-au vaccinat cam degeaba. Că trebuie să poarte mască în continuare și să respecte restricțiile până când toate țările lumii se vor vaccina.

…și Barbados, și Burkina Faso, și Eswatini, și Kiribati, și Insulele Marshall, și Nauru, și Saint Kitts and Nevis, și Saint Vincent and The Grenadines, și Insulele Solomon, și Somalia, și Togo, și Tuvalu, și Vanuatu, și Insulele Cook…

„Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții de nivel mic și pot trăi cu ele, iar economia poate continua cu asemenea restricții mai puțin severe”, a spus Ramsay.

„De aceea, pentru câțiva ani, cel puțin până când alte părți ale lumii vor fi la fel de bine vaccinate cum suntem noi și cifrele vor fi scăzut peste tot, atunci vom putea probabil (!) să revenim, foarte gradual (!!), la o situație mai normală (!!!).”

Și totuși la ce folosește vaccinarea? Iată la ce.

Guvernul Johnson va impune britanicilor „certificate ale statutului COVID”. Un fel de pașapoarte de vaccinare interne. Nu pentru a călători în străinătate ci acasă la ei.

Cine are certificat poate merge la muncă, la nuntă, la spectacol, la meci. Cine nu, stă în casă și moare de foame și de urât.Obligativitatea vaccinării este o teorie a conspirației.”

Încă din ianuarie, mogulul closetelor, Charlie Mullins, fondatorul Pimlico Plumber, a anunțat că introduce pentru angajații săi clauza „no vax, no job”. Nu s-a găsit nici un instalator polonez meșter care să-i potrivească o cheie engleză peste mufă. 

În America, secesiunea se întoarce. Tot de la sclavagism se iau. Statele conduse de Democrați, iubitori de sclavi prin tradiție, încuie oamenii în case, pentru a-i proteja și ferici cu forța. Republicanii le dau drumul pe stradă, să-și vadă singuri de viață.

Două state comparabile ca mărime și populație: California Democrată a instituit un regim draconic, de care ar fi mândră și Merkel, închizând inclusiv școlile; Florida Republicană a deschis tot. Rezultatul: același număr de infectări. 

Tartorele de New York, Andrew Cuomo, fala Democraților, vitrina progresiștilor, este acuzat că a omorât bătrâni și a fugărit tinere. Unora le-a băgat bolnavi de COVID în aziluri, altora… Pariul zilei peste Ocean. Cine cade primul: Biden sau America? 

Haosul mondial atinge apogeul pe Dâmbovița. Cum și-a pus Fraila Angela cenușă-n cap, cum și-a adus aminte și micul Klaus că l-a certat nenea Schweighofer: „Vezi că ți s-au cam rărit pădurile”. Așa că a mers la plantat de pomișori la Dăbuleni pe o vreme de să nu scoți un dog german din casă. Televizat în direct, prin zloată, cu sapa-n mână și masca pe față, el și-a liniștit colegii de kindergarten că nu-i închide în casă de Paști. Dar pentru asta, trebui’ înăsprit Restriktionen. O noapte de Pesah costă scump, după cum ne-a explicat răstit Arafat. 

Restricțiile erau urgente joi de Buna Vestire. Vineri n-au mai fost. S-au amânat pentru duminică. E haos, dar și șpil. Prin această amânare, restricțiile, instituite pe o lună de zile, vor fi valabile până pe 28 aprilie. Suficient de târziu pentru a zădărnici toate planurile de evadare de Paști. 

La Timișoara, autoritățile locale, văzând că infectările cresc în loc să scadă, au ridicat carantina. Arafat a reinstituit-o a doua zi. După încă o zi, autoritățile locale și-au venit în fire, s-au pocăit și au votat și ele pentru carantină. După încă două zile, Curtea de Apel a stabilit că decizia lui Arafat a fost ilegală. Carantina a rămas. Și Arafat. 

Ceaușescu se mândrea că în regimul lui nu mai există deținuți politici. Avea dreptate: toți erau pacienți la Săpoca, Bălăceanca și Voila. Ca acum. Doar medicilor care îi torturau nu li se spunea „eroii din linia întâi”. 

Pe ministrul Voiculescu l-a bușit râsul și s-ar putea să cadă. Să fim serioși: nu de la incuri i se trage, ci pentru că a vorbit prea mult. A dezvăluit că la ATI sunt de cinci ori mai puțini internați decât au spus Arafat și grupul lui strategic. Și că se măsluiesc cifrele de infectări. O merita. A încălcat omerta. 

Adrian Pătruşcă

3 gânduri despre „Linghișpirul COVID a luat-o razna: Patronii Bâlciului au scăpat mașinăria de sub control”

 1. Reguli de supraviețuire în timpul protestelor.

  1. Daca ieşi la protest, fă-o cu un grup de prieteni. Discutați înainte acțiunile posibile. Mişcați-vă împreună. Fiți inteligenți! Jandarmii execută diferite tehnici de extracție a protestatarilor vulnerabili, izolați, vocali ori percepuți ca lideri. Este vital să rămâi împreună cu un grup unitar şi bine sudat. Nu există putere fără unitate.

  2. Luați-vă baterii externe pentru telefoane şi filmați-vă pe rând. Asigurați o transmisie / acoperire continua a protestului vostru. Este vital să aveți în permanență dovada video a participării voastre, în cazul în care ajungeți să fiți retinuți pe nedrept şi acuzați de fapte pe care nu le-ați făcut. Dacă eşuezi în a te pregăti, te vei pregăti să eşuezi!

  3. Nu intrați în vorbă cu jandarmii. Aceştia sunt instruiți să vă atragă în dispute legale, în baza cărora vor construi gradual baza motivațional-legală a reținerii voastre. Dacă totuşi sunteți abordați de jandarmi este esențial să le cereți să se legitimeze şi să aveți numele sau numărul lor de identificare, pentru a putea fi identificați în cazul săvârşirii vreunui abuz.

  4. Evitați contactul fizic şi verbal cu jandarmii. Este oricum inutil. Pur şi simplu nu interactionați în nici un fel cu ei. Ignorați-i. Amintiți-vă că orice le-ați spune, acei jandarmi nu vor şi nu pot să fie de partea voastră. Cei mai mulți dintre ei, s-au făcut jandarmi pentru bani şi confort, nu au aceleaşi valori cu voi, nu au remuşcări. Ei trăiesc cu satisfacția muncii lor (bani, putere, confort) si-si rezolvă dilemele morale cu scuza atribuțiilor de serviciu, trăind schizofrenic şi în fariseism moral absolut. Cei mai mulți dintre ei, nu au citit nici măcar 10 cărți în toată viața lor. Nu le cereți imposibilul.

  5. Dacă jandarmii penetrează grupul vostru, încercând să vă disperseze sau să vă izoleze individual, amintiți-vă că e vital să rămâneți în grup unitar. Nu lăsați nici un om în urmă. E posibil să urmeze extracția voastră rând pe rând.

  6. Fără violență! Singura formă de agresivitate acceptabilă este autoapărarea. Nu recurgeți la violență. Nu răspundeți la provocări şi nu urmați grupurile violente. Jandarmii asta aşteaptă de la voi: justificarea legală a intervențiilor în forță, abuzive. Evitarea violenței înseamna refuzul urii. Refuzul urii înseamnă gândirea clară. Gândirea clară înseamnă obținerea păcii victorioase. Să dăm îngerilor lupta noastră. Violența gratuită alungă îngerii.

  În plus, trebuie să mai puteți participa la demonstrații şi în zilele următoare. Si mâine este o zi. E nevoie de continuitate!

  7. Duceți protestul pentru un timp cât mai lung posibil, amintindu-vă în permanență ce doriți să obtineți, demonstrând unitate şi coeziune. Nu fiți ca ploaia care vine cu putere şi nu durează mult!

  8. Rugați-vă înainte de protest, în timpul protestului şi după protest! Rugați-vă neîncetat!
  Dumnezeu vă va lumina şi vă va apăra cu Harul Său!
  Nu te teme! Acolo unde se termină frica, începe înțelegerea realității.

  Radu Soima

  Apreciază

 2. Generalul veteran de Război și renumit scriitor, Radu Theodoru, a adresat un mesaj manifestanților pentru libertate prin intermediul unei transmisii audio:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s