Cine promovează minciuna?

Istoria recentă obligă la neuitare! Izolete, măști neconforme, contracte oneroase, milioane de euro „volatilizate” sunt căutate de D.N.A. Manipulare, dezinformare sau atentat la siguranța națională? Cine îi apără pe români? Nu cumva este vremea, ca după 31 de ani de speranțe sfărâmate, de minciună și de durere, „cei care văd România doar ca pe o afacere, să ne lase Țara în pace?!” Statisticile cu privire la numărul semenilor infectați de Covid-19 sunt arătate cu degetul, în timp ce, în urma practicilor existente cu privire la diagnosticarea cu Covid -19, fără necropsie, a tuturor pacienților decedați, îl determină într-un curajos strigăt de revoltă pe un distins coleg de breaslă – specialist recunoscut în Medicina Legală – să aprecieze că tot ce se întâmplă este o mascaradă!

Cine ne fură căciula? Aș vrea să cred că nu este posibil ca autoritățile unui stat să practice dezinformarea propriului popor cu bună știință, din motive ținute departe de noi, oamenii „de rând”, plătitori de taxe la bugetul statului! Recent, în urma unui interviu luat de un excepțional jurnalist – domnișoara Denisa Gelatu -, declara la „România Tv”, că relaxarea măsurilor anti-Covid-19 nu înseamnă și rezolvarea problemelor românilor! Cine plătește datoriile neachitate la bănci? Cine va readuce în casele românilor speranța pentru ziua de mâine?

Prezentul obliga la reflecții! Potrivit „Social Media”, aproximativ 1.800.000 de români au rămas fără locuri de muncă! Circa 110.000 de apartamente cumpărate în cea mai mare parte de tineri sunt scoase la licitație în urma imposibilității achitării ratelor la bancă!

Analfabetismul funcțional este prezent! Copiii încuiați în case mai pot spera că ziua de maine va fi mai bună decât cea de azi? Ce sanse mai au tinerii în România? Românii plecați – îndrăznesc să spun alungați din Țară după distrugerea a sute de fabrici și – sine die – după dispariția locurilor de muncă disponibile când se reîntorc acasă? Se vor mai întoarce oare ei pentru a trăi aici, în țara lor? „Cea mai importantă investiție a unui stat este investiția în oamenii săi!”.

Sănătatea românilor trebuie să fie în permanență o problemă de securitate națională! Realitatea este, însă, cruntă! Oameni nevinovați loviți de nedrepte și dureroase boli cronice nu se mai pot trata în spitalele de stat și ajung în situația să cerșească mila autorităților pentru tratamente sau să/și găsească sfârșitul!Cu ce au greșit semenii noștri lăsați de izbeliște? Întelege un guvernant ce înseamnă să fii bolnav de cancer? Promisiunile vin cu sacul, dar medicamentele s-au scumpit, așa cum au crescut și cresc încet, dar sigur, de la o zi la alta, toate prețurile la produsele de larg consum! Dar când vor crește pensiile și salariile?

Cât valorează viața unui Om în România?„Colectiv” rămâne un cuvânt care va arde în mintea tuturor: A.T.I.-Piatra Neamț, zece suflete arse de vii, „Matei Balș”, „Floreasca”, alte suflete nevinovate înălțate la Cer, „Maternitatea Giulești, îngerașii arși de vii în flăcări, toate indică măsura incompenței și a ignoranței. Cine plătește? A plătit pentru „Maternitatea Giulești”… „acarul Păun” – o nefericită asistentă medicală! Ce să înțelegem despre toate acestea? „Relaxarea” măsurilor anti-Covid-19 dă iluzii românilor care evadează la mare sau la munte, unde, potrivit unui oficial „de frunte”, nu va mai fi necesara masca! Ce să mai înțeleagă românii? Ne paște un nou „val” de infectări cu Covid-19? Sunt întrebări de care oficialii se ascund și fug precum dracu’ de tâmâie!

Prof. univ. dr. Nicolae Radu

4 gânduri despre „Cine promovează minciuna?”

 1. HRISTOS A ÎNVIAT!

  Părintele Prof.Dr.Dumitru Stăniloae, ne sfătuiește:

  Omul e creat de Dumnezeu cu pecetea responsabilității imprimată în el. Aceasta este o dovadă a existenței lui Dumnezeu. Trebuie să răspund la chemarea lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am și pentru mine însumi. Înainte de toate am nevoie de celălalt, de cuvântul lui, de mângâierea lui pentru a mă întări în deznădejdile și întristările mele. Avem nevoie unii de alții. Nu este de ajuns să slujim în mod exterior.
  Trebuie să ne dăruim pe noi înșine!
  Acesta este temeiul iubirii!
  Numai așa creștem, pentru că atunci avem o comuniune reală.

  Fiul lui Dumnezeu a venit în timp asumându-Și de bunăvoie nevoia de mine. Vrea ca eu să-L iubesc.
  Tocmai în aceasta stă lepădarea de Sine a lui Dumnezeu: în faptul de a fi acceptat să aibă nevoie de mine.
  Astfel, Hristos a revelat responsabilitatea noastră față de creație, față de ceilalți oameni și față de El Însuși. Responsabilitatea Bisericii este de a-i ajuta pe oameni să-L întâlnească pe Dumnezeu în mod personal.
  Dacă se vor alipi de Hristos, toată dezbinarea dintre oameni, toată oscilația și îndoiala în iubirea lor vor dispărea.

  Pr. Dumitru Stăniloae, Mica dogmatică vorbită. Dialoguri la Cernica, Ed. Deisis, Sibiu, 2007

  Apreciază

 2. Gheorghe Iancu, Profesor de drept constituţional : discriminarea pe baza de vaccin/ test este NECONSTITUȚIONALẮ!

  Gheorghe Iancu, profesor de drept constituţional, a oferit o serie de clarificări referitoare la o posibilă discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate, în privinţa accesului la diverse evenimente. „Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție. În primul rând este încălcat Art. 1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trebuie să fie respectate. Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi. (…) Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de drepturi și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Nimeni nu este mai presus de lege, ca urmare cei care au promovat vaccinul experimental s-au situat mai presus ca legea. În al treilea rând, mai aveam dreptul la sănătate. În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare. (…) Mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face doar prin lege și nu prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a explicat profesorul Gheorghe Iancu.

  Premierul de paie i-a amenințat pe cei care nu se vaccinează că riscăm să nu mai avem parte de relaxările promise. „Dacă vedem că campania de vaccinare nu funcționează, putem avea și frâna de mână. Dacă vrem să menținem calendarul de revenire la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât ne revenim mai repede.”, a spus Florin Cîțu.( of, gramatica bat-o vina! -n.m)[..]
  Vor mai fi probabil valul patru, valul cinci, dar mai mici. Să nu credem că a trecut. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Am reuşit să luăm aceste măsuri mai repede pentru că românii au înţeles şi s-au vaccinat“, a declarat Cîţu.

  Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași vor fi primiți la examene doar dacă vor dovedi că sunt vaccinați, au un test negativ sau demonstrează că au fost bolnavi de Covid. Decizia a fost luată de conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, „având în vedere responsabilitatea socială și misiunea universității în comunitate, coroborat cu modalitatea clasică de examinare pentru învățământul medico-farmaceutic”. Astfel, pentru a putea participa la sesiunea de examene din perioada 29 mai-19 iunie, studenții trebuie să prezinte certificatul de vaccinare, inclusiv cu prima doză, un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, un test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore, sau o adeverință din care să rezulte că se află între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu Sars-Cov-2. Aceste documente trebuie prezentate de studenți înaintea fiecărui examen. Responsabile de verificarea documentelor sunt cadrele didactice examinatoare.

  Liga Studenţilor din Iaşi acuză EXCES DE PUTERE și cere ca toți studenții să participe la examene, chiar dacă nu sunt vaccinați. Se încurajează astfel cu bună ştiinţă un război tacit între fiii aceluiaşi neam.
  „Dorim să depunem o acţiune de suspendare a hotărârii Consiliului de Administraţie, pentru că în momentul de faţă UMF Iaşi se află într-un exces de putere, neexistând bază legală prin care să oblige studenţii şi cadrele didactice să participe la sesiunea de examene exclusiv pe baza testelor sau certificatului de vaccinare. O astfel de ingerinţă este total extra legală, creează un precedent foarte periculos pentru tot sistemul public de învăţământ din România. Trebuie să facem pe toate căile posibile astfel încât să îi ajutăm pe studenţii din UMF să aibă mai mult curaj. Au existat foarte multe presiuni asupra lor în ceea ce priveşte această chestiune. Dialogurile sunt inexistente pentru că UMF alege să discute numai cu organizaţiile studenţeşti din cadrul UMF care în momentul de faţă susţin poziţia universităţii.
  Mai mult, au fost lideri ai acestor asociaţii care i-au ridiculizat pe cei peste 2.000 de studenţi care se opun acestei decizii. Este un fapt absolut îngrijorător că cei care se numesc reprezentanţi ai studenţilor calcă în picioare dorinţa colegilor lor“, a declarat jurnaliştilor Emanuel Man, reprezentant al Ligii Studenţilor Iaşi.

  Apreciază

 3. Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea:

  Pfizer și Moderna au folosit bani publici americani pentru cercetarea științifică necesară dezvoltării tehnologiilor “lor” genetice. BionTech, bani publici germani. AstraZeneca – bani publici europeni.
  [..]
  Divide et impera, remember?
  Pașaportul/certificatul/adeverința “verde” nu este despre libertatea de circulație sau despre repornirea economiei, ci despre o nouă resursă de date cu caracter personal, adică despre un nou și nelimitat flux de “surplus comportamental” cu ajutorul căruia să putem fi mai bine remodelați și mai precis controlați, surplus colectat, de această dată, chiar din interiorul corpului înțepatului. Subsidiar, aceste țidule verzi sunt despre necesitatea ca Big Pharma să își vândă poțiunea magică și să producă profitul atât de ardent dorit de investitorii la bursă. Bine, mai este și interesul existențial de a ține sub preș (până la momentul prescripției) gunoiul conflictelor de interese și mizeria corupției, a sponsorizărilor medicilor și a lobby-ului politic, dar cine se îndoiește de onestitatea acestor eroi ai luptei pentru siguranța noastră, de caracterul angelic al acestor războinici cu “acest virus nenorocit”? [..]

  Chiar, nu a observat nimeni că eroii luptei anti-corupție, atât cei care s-au urcat pe valul protestelor anti-“ciuma roșie”, cât și cei care au format valul (flatantă “calitate”, într-adevăr…) sunt unii și aceiași cu eroii măștii inutile, ai serurilor experimentale și ai luptei contra noilor ciumați, nevaccinații?

  PS Un amic, Paul Costea, spunea într-un comentariu la postările mele plicticoase și arogante, că serurile experimentale anti-covid (ilegal denumite “vaccinuri”, n.n.) sunt autorizate temporar, în considerarea situației de urgență artificial creată, deci trebuie ca situația de urgență să fie artificial prelungită. Și avea dreptate.

  Ministerul român al Sănătății a declarat că, în 2020, dintr-un număr de 26.106 decese ștampilate covid, doar 227 au fost exclusiv și confirmat din cauza covid.

  Un număr de cca 6000 de cazuri au fost doar suspecte de covid. Au fost și cca 3000 de cazuri cu virus NEidentificat. Restul au fost cazuri în care covid a fost cauza secundară (omul a murit de alte boli…). Ministerul nu a spus, încă, ce număr de decese a fost cauzat de închiderea de facto a 80% din capacitatea de tratament a sistemului spitalicesc, de întârzierea sau ratarea unor operații, de lipsa de bani pentru boli cronice etc. Astea intră în cadrul disonanței cognitive a enoriașilor cultului sănătoșilor – așa ceva nu “se” există, ca girafa din bancul cu olteanul…

  Apreciază

 4. Inconfundabilul, dar și inegalabilul domn Prof.Univ.Dr. Gh.Piperea

  Starea de alertă tocmai ce s-a prelungit la infinit.
  Precum se observă din hotărârea CNSU de ieri, restricțiile se păstrează, până în august, cel puțin. Așa-zisele “relaxări”, adică micile concesiuni pe care ni le acordă cei care ne-au luat libertatea în proprietate prin ocupațiune, sunt condiționate de atingerea “țintei” de înțepare. Nu mi-e clar care e această țintă, dar tocmai asta e și ideea, să nu știe șeptelul câte locuri sunt în saivan. Campanii de înțepare vor fi tot anul, căci turma de 70% din populație nu se va putea atinge, cu toate eforturile lui Cîțu și “moda” segregării pe criterii sanitare, care a pus stăpânire peste tot. Mai mult chiar, variante, mutații și tulpini noi vor fi mereu – înțeparea cu poțiunea magică a druizilor pharma va fi mereu necesară. Cei care cred că scapă doar cu una, două sau trei injecții anul ăsta, se înșeală amarnic : ca și Asterix, cel fără puteri speciale în lipsa poțiunii lui Panoramix, pentru a fi “liberi” să iasă la club, concert sau cinema, să călătorească, să învețe sau să muncească, ei vor fi nevoiți să repete mereu gestul injectării sau al testării, care va deveni ritualic.
  Pe de o parte, inteligenții care se oftică și își manifestă obida pe feisbuc că și-au asumat riscul înțepării fără să primească în schimb, numai pentru ei, “darul libertății” de a merge la dineuri cu proști, se pot considera răzbunați. Ne-înțepații și infidelii nu vor primi vreodată înapoi libertatea furată. Și nu va fi revoluție pe tema asta, ci supușenie treptată.
  Pe de altă parte, se poate înțelege, retroactiv privind la declarația complet ilogică și oximoronică de ieri, că Arafat nu glumea când spunea “vaccinarea este obligatorie, pentru cel care o dorește”.

  Reamintesc că am o acțiune pe rol, cu termen săptămâna viitoare, în care solicit anularea ultimelor hotărâri de guvern referitoare la starea de alertă perpetuă – dar ce mai contează asta la halul în care se pronunță aceste instanțe și la gradul imens de conformare voluntară față de aberațiile juridice, logice și sanitare ale acestui Torquemada al noii Inchiziții covidocratice?

  https://www.juridice.ro/…/hotararea-cnsu-privind-masurile-d…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s