Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Sredţa şi-a pus viaţa pentru Hristos şi pentru Evanghelie   

Mântuitorul nostru Iisus Hristosa venit în lume ca să întemeieze Sfânta Sa Biserică, în care oamenii să cunoască şi să trăiască după voia cea sfântă a lui Dumnezeu, să dobândească viaţa cea veşnică în Împărăţia cerurilor. În lume există mii de secte şi biserici mincinoase care se revendică de la Domnul Iisus Hristos şi se pretind a fi creştine, dar acestea nu sunt mântuitoare, neavând harul lui Dumnezeu. Pe lângă acestea, se mai întâlnesc mai multe aşa numite religii, străine de Dumnezeu precum budismul, islamismul, taoismul, confucianismul, brahmanismul, etc. Acestea sunt plăsmuiri omeneşti şi demonice, prin care oamenii sunt ţinuţi în ignoranţă şi nu-şi pot dobândi mântuirea.

În vremea despre care vorbim, Biserica Bulgariei se găsea sub apăsarea turcilor mahomedani, care îi pricinuiau multe rele. Când Sfântul Mucenic Gheorghe din Sredţa avea douăzeci şi cinci de ani, turcii au voit să-l atragă în mrejele rătăcirii lor: ,,Gheorghe, lasă Credinţa Creştinească şi apropie-te de credinţa noastră. Ascultă pe Mahomed, trimisul lui Alah, şi primeşte legea noastră’’. I-au şi pus pe cap celmaua cu care se intră în geamia păgânească, însă s-au lovit de neclintirea Sfântului: ,,Nouă nu ni se cade să ne despărţim de Hristos, Dumnezeul cel Adevărat, Făcătorul cerului şi al pământului şi să lepădăm Sfântul Botez. Cui să cred eu? Lui Mahomed, care nu este trimis nici de Dumnezeu, nici de Proorocii Lui, nici de Apostoli, ci s-a arătat general sârguincios al cetei satanei, având steagurile diavolului? Deci voi singuri nu ştiţi cui credeţi, rătăcind astfel din calea adevărată’’.

Când cineva spune adevărul despre Mahomed şi legea sa, turcii şi arabii devin fiare turbate, fără pic de omenie. Aşa s-a întâmplat şi cu Sfântul Gheorghe. Au ridicat toiegele asupra lui şi-l loveau, încât carnea i se desprindea de trup şi sângele curgea ca pâraiele. L-au aruncat în foc şi aşa s-a sfârşit viaţa pământească a Sfântului Mucenic, în ziua de 26 mai, anul 1514 de la Naşterea Domnului (După Vieţile Sfinţilor pe mai, Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2005, p. 453- 455).

Astăzi, cinstite cititorule, mai-marii lumii doresc cu ardoare să unească Biserica Ortodoxă a lui Hristos cu sectele, bisericile mincinoase şi religiile păgâne, ,,ca toţi să fie una’’ (Ioan 17, 21), însă nu spre slava lui Dumnezeu, ci pentru a întemeia religia unică, al cărei dumnezeu va fi antihrist. Aceştia nu înţeleg că Biserica, Poporul lui Dumnezeu, nu se poate uni cu rătăciţii lumii, dar este deschisă să-i primească pe toţi aceştia, prin pocăinţă.

Presbiter Ioviţa Vasile

5 gânduri despre „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Sredţa şi-a pus viaţa pentru Hristos şi pentru Evanghelie   ”

 1. HRISTOS A ÎNVIAT!

  Să fie blagoslovit cuvântul Sfinției Voastre în vecii nesfârsiți!Amin!

  Ne vorbește Sfântul Paisie Aghioritul
  O inregistrare rară, nepretuiță!
  Să avem parte cu toții de rugăciunile Sfântului Cuvios Paisie și folos mare duhovnicesc din dumnezeieștile sale cuvinte!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Parcurgând asemenea vremuri, nouă creștinilor ortodocși nu ne mai rămâne decât speranța că NU ne vom împărtăși din același Potir cu ereticii și că se va hotărî, până la urmă, nulitatea de facto a documentelor încheiate în urma sinodului din 2016 de la Creta, deoarece se pare că NU a fost întrunită unanimitatea. Nădăjduiesc că Dumnezeu le va lumina tuturor ierarhilor mințile și inimile și NU vor renunța la hotărârile și la mărturisirea de credință a celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice, stabilite de Sfinții Părinți prin Duhul Sfânt. Imaturitatea infatuată pe care au demonstrat-o arhiereii noștri la Creta va avea, probabil, un singur deznodământ: o respingere suficient de puternică a respectivilor, ce se poate radicaliza oricând și împinge către schismă și revoltă.

  Apreciază

  1. Hristos a inviat
   1. Noi in niciun caz nu ne vom macar apropia de potirul lor. Ecumenistii, clericii inconstienti sunt la un pas de acel potir.
   2. In Creta n-a fost reprezentata Biserica Ortodoxa decat in proportie de cca 18 %. Nici vorba de unanimitate.
   3. Dumnezeu a luminat mintile ierarhilor cretani. Ei s-au intunecat din nou prin aderarea la ecumenismul satanic.
   4. Biserica i-a respins de facto. Avand puternica sustinere din partea satanistilor, nu pot fi inlaturati din scaune. Ramane in sarcina Mantuitorului Hristos.
   5. Parintii si credinciosii ingraditi de erezie sunt deosebit de prudenti si nu vor face pentru nimic in lume macar un pas spre schisma. De revolta, nici vorba, cu toate ca pseudo-ierarhii zic ca suntem razvratiti.
   6. Dumnezeu sa va dea sanatate si mantuire.

   Apreciază

   1. Adevărat a înviat!

    Este limpede pentru toți credincioșii, că nădejdea a rămas NUMAI în Dumnezeu, nu și în om, indiferent cât de bine intenționat ar fi, nici în clerici care sunt tot oameni la rându-le și sunt supuși greșelii, nici în administrațiile care s-au perindat și care se vor mai perinda pe la conducerea României. Nici unul, dintre cei enumerați, n-are putere mai mare decât Dumnezeu. În plus, n-aș minimaliza în cazul de față nici efortul personal al fiecăruia dintre noi de-a cunoaște învățătura Scripturilor, de-a participa la Sfânta Liturghie, strădania de-a ne mobiliza în post și rugăciune, în fapte bune și-n pocăință, de-a ne spovedi și a ne împărtăși, pentru că adevărata dragoste de Dumnezeu se exprimă prin respectarea poruncilor Lui.

    Nu în ultimul rând, vă mulțumesc din suflet pentru urări! Pavăza Mâinii lui Hristos și Biruința Sa să vă însoțească întotdeauna, Sfinția Voastră!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s