Sataniştii doresc sodomizarea întregii lumi. Sfânta Biserică Ortodoxă nu se va supune acestui plan diabolic

Vă spuneam ieri că în Parlamentul naţional se votează acordul prin care Romania, urmare a angajamentului asumat de preşedintele Johannis şi Guvernul PNL-USR/PLUS la Bruxelles, s-a angajat să respecte Tratatul de la Lisabona şi să ,,ia măsuri rapide şi concrete  ,,pentru implementarea valorilor lgbtq in Romania.

Asta înseamnă că în tot ceea ce înseamnă discurs , activitate, servicii publice şi/sau private se vor adopta sancţiuni împotriva celor care se opun ,,culturii, valorii şi intruziunii persoanelor lgbtq”. Ei bine una din ţintele majore sunt…bisericile catolică, Ortodoxă si protestante din Romănia. Asta pentru ca acolo încă se predică pe teme care contravin culturii lgbtq, şi acest lucru trebuie să dispară.

Am discutat cu pastori /preoţi care spun că nu îşi faceau griji, că nu avea cum să vină aşa ceva peste ei, astfel încât nu au avut nicio reacţie, cu mici excepţii, cât timp se mai putea face ceva, şi acum deja este cam prea tarziu. Monitorizarea tuturor ,,bisericilor’’ europene sunt monitorizate de ani de zile de către RICE (Rainbow Index of Churches in Europe) care aşa cum vedeţi ataşat a stabilit o clasificare europeană a ţărilor/bisericilor funcţie de gradul de admisibilitate al culturii si valorilor lgbtq (annexa). Observăm ca România este undeva în zona 19-30%, ca Germania şi ţările nordice sunt campioane ale introducerii LGBTQ în biserici (ca valori, cultura, membri) şi că Polonia este rebelul european pe aceasta tema cu doar 1% grad de acceptabilitate.

Ei bine, odată cu adoptarea acestui protocol european prin care ţările membre se angajează să facă ,,totul’’ în sensul promovarii valorilor lgbtq, fofileala s-a cam terminat, pentru că acum ţările au liber să adopte sancţiuni la adresa celor care nu se supun, iar motivaţia este una cu priza : discriminarea, faptul ca minoritatile lgbtq au aceleaşi drepturi şi libertăţi precum majoritarii (fac aici o paranteză, …nimeni nu deplânge nevaccinaţii care chiar sunt discriminaţi întrucât li se încalcă dreptul la libera circulaţie!) Aşa că pentru PNL-USR-PLUS va fi simplu să introducă o legislaţie care să oblige bisericile (multe cred că vor accepta de bună voie), pastorii/preoţii să accepte valorile lgbtq…Au văzut că atunci când au impus maşti, distanţări, chiar si vaccinare, bisericile, pastorii, preoţii s-au conformat spunand că ,,un bun creştin trebuie să asculte de autorităţi’’. Bun. Aşa trebuie să facă şi acum, să nu mai discrimineze persoanele lgbtq.

Şi ca să vedem ce vine, haideţi să vedem puţin criteriile după care RICE ( Rainbow Index of Churches in Europe) consideră cât de ,,prietenoasă’’ este o ţară/biserică cu valorile lgbtq :

– Biblia să nu fie folosită astfel încât să jignească sau aducă atingere valorilor lgbtq, concret predicarea despre anumite păcate trebuie interzisă.

– bisericile, preoţii, pastorii să oficieze căsătorii între persoanele de acelasi sex

– persoanele lgbtq sa primească de la pastori/preoţi, binecuvântări speciale când îşi afirma identitatea sexuală şi să nu li se interzică accesul în biserici.

– persoanele lgbtq sa fie admise in seminarii teologice, şcoli teologice, şcoli creştine, altfel acestea trebuie amendate sau inchise.

– bisericile, pastorii, preoţii sa oficieze botezul copiilor cuplurilor lgbtq şi să susţină adoptarea de copiii de către persoanele lgbtq.

– pasajele biblice care încalcă dreptul la demnitate al persoanelor lgbtq să nu fie menţionate în predici, etc.

Aceasta este agenda pe scurt care se va implementa rapid în Romania pentru că Parlamentul a votat că ţara noastră îşi asumă eradicarea discursului de ,,ură’’ la adresa comunităţii lgbtq iar biserica este prima vizată pentru că de la Biblie pleacă tot ,,răul’’ întrucât Cuvântul Domnului este incomod.

Ionel Rusei (text preluat)

8 gânduri despre „Sataniştii doresc sodomizarea întregii lumi. Sfânta Biserică Ortodoxă nu se va supune acestui plan diabolic”

 1. „Nu mai e îndoială! A rămas în ținta goală”!

  Dr. Stoian Alexov, care a afirmat încă de anul trecut că este imposibil de creat un vaccin real împotriva virusului Covid, că totul este o farsă internațională, o schemă pentru lansarea Pașaportului de Vaccinare mondial imaginat de Bill Gates pentru controlul total al populației și, mai mult, că OMS este „o organizație medicală criminală”. Profesorul a spus toate acestea și multe altele – prinse și de un Off-Guardian – la un congres online al European Society of Pathology (ESP).

  E oficial: Azi este 1 iunie și nu a fost atinsă „ținta” de 5 milioane de persoane vaccinate, pe care și-o propusese premierul Florin Cîțu și rujatul lui de serviciu, Gheorghiță de la sculărie cu smurdoiul Arafat de la măcelărie. Drept cadou, merită o isoletă triplă cu care să plece într-o vacanță în țările calde, mai orientale, și să ne lase! Că ne ajunge. Că AJUNGE!
  Îmbucurător: În ultimele 24 de ore au fost administrate doar 16.711 ca primă doză (!) și 36.057 ca rapel. Doamne, ajută!
  Alte date și cifre interesante: AU MURIT 531 dintre cei 28.187 de vaccinați cu prima sau cu ambele doze care AU FĂCUT COVID-19 DUPĂ vaccinare, conform INSP. Nici unul n-a murit de vaccin ci cu vaccin, ne asigură, cu litere îngroșate, sursa oficială.

  Practic, suntem singura țară din Europa, ba poate chiar din lume, în care nimeni nu a murit de vaccin (sic). Succes total la planul cincinal. În acte, desigur, după cum arătam.
  Reținem: minciuni vor mai urma, presiuni de tot felul, discriminări în lanț. Marea Resetare te vrea prost, sclav, sterp, teleghidat sau mort de-a binelea. E alegerea noastră, până la urmă.
  Unii țin cont de un laureat Nobel în Medicină, alții de un Gheorghiță de la coada vacii, ca să nu zic a boului.

  Aș vrea să aud, măcar acum, măcar în surdină, măcar în șoaptă, acum, la acest al 13-lea ceas de inconștiență colectivă, vocea devenită din ce în ce mai silențioasă a Bisericii Naționale. Unde ești tu, draga mea? Cine ți-a pus leucoplastul de vaccinare pe gură?

  Strigă copiii injectați forțat. E strigăt mut, ca cel de prunc ucis în pântecele mamei lui. Auzi, cumva, cum strigă slabii, legați în lanțuri, la mezat? E moarte, e leșin, e somn? Rușine pentru cel ce doarme!, spune Românul Absolut.
  Dar să privim și partea bună a zilei de Sfântul Justin Martirul și Filosoful: suntem de trei ori mai mulți, fraților! Mai sunt iată, în națiunea română – mai bine de trei sferturi din ea! -, oameni normali. În plus, NICIODATĂ nu se va ajunge să fie vaccinată semi-forțat nici măcar o jumătate de Românie. Vom fi majoritari și, ca în orice democrație, până la urmă, majoritatea va învinge.

  Cu voia Domnului.

  Sursa:activenews

  Apreciază

 2. Iadul nu este undeva în afară de pământ, ci este undeva chiar în pământ
  CUVIOSUL PẮRINTE SOFIAN BOGHIU

  Iadul nu este undeva în afară de pământ, ci este undeva chiar în pământ. Şi aceasta am aflat-o din Catavasia a şasea a Învierii, care spune aşa: „Pogorâtu-Te-ai în cele mai de jos ale pământului“.
  Mântuitorul, după ce trupul Său a fost răstignit pe cruce, a coborât sufletul Său în iad şi i-a scos pe toţi drepţii care erau acolo, undeva în pământ. Trupul Său a fost prohodit şi îngropat, pus sub peceţi, iar sufletul Lui a coborât în iad. Există o rugăciune care explică foarte frumos ce s-a întâmplat atunci: „În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul şi pe scaun împreună cu Tatăl şi cu Duhul ai fost, Hristoase, toate umplându-le, Cel ce eşti necuprins“.
  Adică Mântuitorul este prezent în aceste locuri după moartea Sa pe cruce. Iadul este însă şi pe pământ. Deci, există în pământ, dar şi pe pământ, încât noi suntem obişnuiţi cu el. Iadul şi-l fac mulţi dintre trăitorii acestei lumi atunci când duc o viaţă fără frica de Dumnezeu.
  Dar a suporta iadul pe pământ cu această încredere în Dumnezeu este un lucru foarte necesar pentru viaţa noastră. Trăim cu această încredere că iadul va avea un sfârşit (şi astfel vom fi cu adevărat liberi şi vom putea cu adevărat să ne ocupăm de viaţa noastră lăuntrică), în ciuda descurajării pe care ne-o aduce diavolul – pentru că el este în iad, dar este şi în lume. Este prinţul lumii care a câştigat foarte mulţi pământeni pentru frăţia lui. Pe toţi cei care suntem încă în lume diavolul ne vânează şi încearcă să ne acapareze şi să ne atragă în împărăţia lui, împărăţia întunericului şi a morţii, pentru a se distra cu noi, chinuindu-ne. Însă, cerând ajutorul lui Dumnezeu, rezistăm şi învingem această tendinţă lacomă a diavolului de a cuceri făptura lui Dumnezeu.[..]
  Diavolul ştie foarte multă filosofie, foarte multă teologie şi impresionează cu ştiinţa lui, însă această ştiinţă îl ţine mereu rece față de Dumnezeu. Mintea lui este încremenită în cunoaşterea pe care o are; tot la fel se întâmplă şi cu prietenii săi, intelectualii orgolioşi, mai ales ateii. Ştiu de toate şi rămân mai departe închişi în ştiinţa lor, fără nici o deschidere către Dumnezeul cel adevărat, cel viu. Sunt morţi pentru Dumnezeu şi pentru ei înşişi. Rămân închişi în această ştiinţă şi impresionează pe cei care au aceleaşi preocupări.

  Cu toată această filosofie a lor şi cu toată această intelectualitate înaltă, sunt ca o trâmbiță care sună puternic, dar lumea nu este atrasă de asemenea sunete. Nu este o melodie anume, ceva care să placă, este un strigăt adeseori uscat, încât, de multe ori, acest intelectualism – chiar când vine în contact direct cu credinţa şi trăirea creştină – nu se împacă cu învăţătura lui Hristos, în general, şi cu trăirea creştină, în special; le refuză. Îi convine să rămână într-o uscăciune intelectuală; cei care sunt obişnuiţi cu ea sunt mulţumiţi să asculte această depănare de cunoştinţe şi de probleme ale intelectului, ale minţii, dar rămân mereu uscaţi în această formă de cunoaştere seacă pentru suflet şi pentru viaţa întru Hristos.

  Intelectualismul nu are valoare duhovnicească, pentru că cei care suferă de o asemenea insuficiență sunt mereu în afara comuniunii cu Dumnezeu, ca şi diavolul, care este foarte savant, însă nu poate face niciodată parte dintre prietenii lui Hristos. Prietenii lui Hristos sunt sfinţii care aveau foarte multe cunoştinţe duhovniceşti, dar în acelaşi timp le trăiau şi păstrau în suflet bucuria dumnezeiască a harului, care îi făcea fericiţi cu adevărat.

  ”Smerenia și dragostea, însușirile trăirii ortodoxe”, Arhimandrit Sofian Boghiu

  Apreciază

 3. „E un comunism de catifea. Pregătesc rezistența în munți. Vreau să mor în libertate!”

  Colonei Florin Șinca:

  „Am fost învățat de părinți și bunici, din fragedă pruncie să fiu cuminte, să respect regulile. Cele dumnezeiești, naturale, apoi cele date de stat. Când am făcut armata, am avut același regim, tuns la fel, uniformă, arme, echipament, tot. Eram tânăr, mai săream calul, dar școala militară și cariera în m-au determinat să respect normele, să stau în pătrățica mea. Prin urmare, sunt un om al regulilor, al uniformei, al înfrânării voii, cam ca la monahi.
  Însă, de un an de zile, cu acest teatru, cu execuția libertății, cu mimetismul guvernanților, cu atacul la sufletul poporului român, nu mai respect nimic, m-ați pierdut din gașca asta!
  Vreau să vă spun că, de acum, eu nu mai recunosc autoritatea aceasta dictatorială a UE și nici pe sclavii „români” care, din cozi de topor, s-au transformat în topoare!
  Pregătesc rezistența în munți.

  Sunt ca un câine legat în lanț, iar când simte că i-a venit sfârșitul, e lăsat să umble slobod, să moară la umbra unui paltin.

  Comunicatul Senatului, MAI, și al altor instituții partenere, inclusiv ambasade care numai binele nu ni-l vor (linia întâi a LGBTQ), prin care, de Ziua Copilului, la evenimentul din bătătura de câteva pogoane au acces doar cei cu adeverință de vaccinare (și asta cu minimum zece zile de la rapel!), sau cu test, este o prostie mare și se înscrie în rândul aberațiilor sistemului ticălos al UE, de noul bolșevism, de lucrătura și dresajul noii ordini mondiale urzite de marele diavol. Cât de sclav să fii să execuți orbește toate căcaturile noii ordini mondiale?

  Cum să stea jandarmul la control, la poarta Parlamentului: Tati ai vaccin? Nu? Tai-o, cu copil cu tot! Dacă nu ești sclav, n-ai ce să cauți în curtea Parlamentului și spre Izvor și spre 13 Septembrie! Scanează codul QR! Hai, executarea!

  Și abia acum ne vom aminti cuvintele părintelui Justin Pârvu…
  Au dat Logan, au folosit elevii Colegiului Militar, au băgat norme anticonstituționale. Și e doar începutul. Toți proștii din guvern apar în clipuri cu provaxin, absolut jalnice, peste ani vor râde și curcile de ei!

  M-a ajutat Dumnezeu să-mi dau seama de fentă, de minciună și pe 20 martie 2020 am făcut raport la inspectorul general să fiu mutat în poliție acolo unde e ,,molima” mai mare, să mă infectez. Știam că e teatru. Evident, am primit un răspuns de formă, că voi fi trimis. Știu foștii mei colegi din IGPR că și asta mi-a grăbit retragerea. Din martie 2020 eu n-am respectat alte reguli decât cele obișnuite, de igienă, cu care m-a învățat mama. Am stat în toate grupurile mari, am circulat cu rata, iar în birou n-am avut niciodată masca mă-sii!
  Deja suntem asmuțiți să ne sfâșiem, fraților. Dez-bi-na-re! Înțelegeți, oameni buni, că totul constă în dresaj, în țarc, în noul comunism de catifea.

  Totul este de o viclenie maximă. Totul este un fals cap-coadă. Ce creștini sunteți, ori ați uitat chiar „Tatăl nostru”: „Și ne ferește pe noi de cel viclean.”

  Văd că nu vă dați seama de ridicolul situației, iar noi continuăm să le îndurăm tâmpeniile, cu vacinul, cu valul de „infectări”, cu tulpina pizdii mă-sii… Până când?

  Culmea este că europenii și românii s-au obișnuit deja cu încălcarea libertăților. Și boul se obișnuiește cu jugul. Și trage. Că el n-are conștiința libertății. Dar noi?

  Și taurul, cât e de viril, nu știe că, la câtă forță are, dacă ar da doar o căpățână în țambrele gardului, ar fi liber la haremul de vaci. Nu dă, și atunci stă în țarc. E taur doar că încă mai are coaie. Așa ca noi. În realitate, unii suntem morți care n-am fost încă îngropați.
  La noi se duce lumea la coadă din varii motive: conformism, presiune, copierea comportamentului, plecare în Grecia etc.

  În Germania și în alte țări UE deja nu mai poți intra în magazine fără scanarea codului QR! Înțelegeți cum a început? Ne-au luat temperatura, mers doar pe culoare, pe săgeți, spălare cu gel, cârpă pe față, ne-au insultat și cu învățarea să ne spălăm pe mâini… 2 m, ține distanța, strănută în cot, pune mănuși…

  Cel mai frumos gest bărbătesc, datul mâinii (noroc) a fost mutilat. Credința ne-a fost batjocorită, Biserica atacată de neterminați și diavoli, răposații ne-au fost nesocotiți, cum nici turcii în evul mediu n-au făcut-o.

  În vremea aste, țara a continuat să fie furată, ori vândută pe nimic, către mafioții mondiali, cu sprijinul leprelor de aici.

  Semnalul de ,,lume nouă” se dă și către justiție. Așa cum am avut procurori folosiți în războiul româno-român, tot așa avem și vom avea judecători.

  La Biblioteca Națională nu se stă deloc la coadă la cărți, se stă la înțepat. Ce imagine mai sumbră doriți? Ce imagine mai clară a decăderii mai vreți? Unde sunt banii tocați pe botnița presei, pe manipulare, pe izolete, corturi, vagoane, asistente, vrăjeli?
  Răspunde cineva pentru jaf?
  La 10 seara, intrați în case! Acum, până și la plimbarea pe Calea Victoriei, la miezul nopții: stingerea!

  Se induce o frică teribilă în popor. Libertatea e călcată în picioare.
  Între noi și vite nu mai e nicio diferență. Când e să dăm cu parul, să dăm cu parul! Că nici Iisus n-a alungat fariseii din templu rugându-i frumos.
  Eu unul, deja mă pregătesc pentru rezistența din munți.
  Vreau să mor în libertate!”.

  Apreciază

 4. Hristos a înviat!

  „E un comunism de catifea. Pregătesc rezistența în munți. Vreau să mor în libertate!”

  Colonei Florin Șinca:

  „Am fost învățat de părinți și bunici, din fragedă pruncie să fiu cuminte, să respect regulile. Cele dumnezeiești, naturale, apoi cele date de stat. Când am făcut armata, am avut același regim, tuns la fel, uniformă, arme, echipament, tot. Eram tânăr, mai săream calul, dar școala militară și cariera în m-au determinat să respect normele, să stau în pătrățica mea. Prin urmare, sunt un om al regulilor, al uniformei, al înfrânării voii, cam ca la monahi.
  Însă, de un an de zile, cu acest teatru, cu execuția libertății, cu mimetismul guvernanților, cu atacul la sufletul poporului român, nu mai respect nimic, m-ați pierdut din gașca asta!
  Vreau să vă spun că, de acum, eu nu mai recunosc autoritatea aceasta dictatorială a UE și nici pe sclavii „români” care, din cozi de topor, s-au transformat în topoare!
  Pregătesc rezistența în munți.

  Sunt ca un câine legat în lanț, iar când simte că i-a venit sfârșitul, e lăsat să umble slobod, să moară la umbra unui paltin.

  Comunicatul Senatului, MAI, și al altor instituții partenere, inclusiv ambasade care numai binele nu ni-l vor (linia întâi a LGBTQ), prin care, de Ziua Copilului, la evenimentul din bătătura de câteva pogoane au acces doar cei cu adeverință de vaccinare (și asta cu minimum zece zile de la rapel!), sau cu test, este o prostie mare și se înscrie în rândul aberațiilor sistemului ticălos al UE, de noul bolșevism, de lucrătura și dresajul noii ordini mondiale urzite de marele diavol. Cât de sclav să fii să execuți orbește toate [aberațiile -n.m.] noii ordini mondiale?

  Cum să stea jandarmul la control, la poarta Parlamentului: Tati ai vaccin? Nu? Tai-o, cu copil cu tot! Dacă nu ești sclav, n-ai ce să cauți în curtea Parlamentului și spre Izvor și spre 13 Septembrie! Scanează codul QR! Hai, executarea!

  Și abia acum ne vom aminti cuvintele părintelui Justin Pârvu…
  Au dat Logan, au folosit elevii Colegiului Militar, au băgat norme anticonstituționale. Și e doar începutul. Toți proștii din guvern apar în clipuri cu provaxin, absolut jalnice, peste ani vor râde și curcile de ei!

  M-a ajutat Dumnezeu să-mi dau seama de fentă, de minciună și pe 20 martie 2020 am făcut raport la inspectorul general să fiu mutat în poliție acolo unde e ,,molima” mai mare, să mă infectez. Știam că e teatru. Evident, am primit un răspuns de formă, că voi fi trimis. Știu foștii mei colegi din IGPR că și asta mi-a grăbit retragerea. Din martie 2020 eu n-am respectat alte reguli decât cele obișnuite, de igienă, cu care m-a învățat mama. Am stat în toate grupurile mari, am circulat cu rata, iar în birou n-am avut niciodată masca [obedienței-n.m.].
  Deja suntem asmuțiți să ne sfâșiem, fraților. Dez-bi-na-re! Înțelegeți, oameni buni, că totul constă în dresaj, în țarc, în noul comunism de catifea.

  Totul este de o viclenie maximă. Totul este un fals cap-coadă. Ce creștini sunteți, ori ați uitat chiar „Tatăl nostru”:
  „Și ne ferește pe noi de cel viclean.”

  Văd că nu vă dați seama de ridicolul situației, iar noi continuăm să le îndurăm tâmpeniile, cu vacinul, cu valul de „infectări”, cu tulpina [ a paișpea-n.m.]…… Până când?

  Culmea este că europenii și românii s-au obișnuit deja cu încălcarea libertăților. Și boul se obișnuiește cu jugul. Și trage. Că el n-are conștiința libertății. Dar noi?

  Și taurul, cât e de viril, nu știe că, la câtă forță are, dacă ar da doar o căpățână în țambrele gardului, ar fi liber la haremul de vaci. Nu dă, și atunci stă în țarc. E taur doar [..]. Așa ca noi. În realitate, unii suntem morți care n-am fost încă îngropați.
  La noi se duce lumea la coadă din varii motive: conformism, presiune, copierea comportamentului, plecare în Grecia etc.

  În Germania și în alte țări UE deja nu mai poți intra în magazine fără scanarea codului QR! Înțelegeți cum a început? Ne-au luat temperatura, mers doar pe culoare, pe săgeți, spălare cu gel, cârpă pe față, ne-au insultat și cu învățarea să ne spălăm pe mâini… 2 m, ține distanța, strănută în cot, pune mănuși…

  Cel mai frumos gest bărbătesc, datul mâinii (sănătate!-n.m.) a fost mutilat. Credința ne-a fost batjocorită, Biserica atacată de neterminați și diavoli, răposații ne-au fost nesocotiți, cum nici turcii în evul mediu n-au făcut-o.

  În vremea aste, țara a continuat să fie furată, ori vândută pe nimic, către mafioții mondiali, cu sprijinul leprelor de aici.

  Semnalul de ,,lume nouă” se dă și către justiție. Așa cum am avut procurori folosiți în războiul româno-român, tot așa avem și vom avea judecători.

  La Biblioteca Națională nu se stă deloc la coadă la cărți, se stă la înțepat. Ce imagine mai sumbră doriți? Ce imagine mai clară a decăderii mai vreți? Unde sunt banii tocați pe botnița presei, pe manipulare, pe izolete, corturi, vagoane, asistente, vrăjeli?
  Răspunde cineva pentru jaf?
  La 10 seara, intrați în case! Acum, până și la plimbarea pe Calea Victoriei, la miezul nopții: stingerea!

  Se induce o frică teribilă în popor. Libertatea e călcată în picioare.
  Între noi și vite nu mai e nicio diferență. Când e să dăm cu parul, să dăm cu parul! Că nici Iisus n-a alungat fariseii din templu rugându-i frumos.
  Eu unul, deja mă pregătesc pentru rezistența din munți.
  Vreau să mor în libertate!”.
  https://r3media.ro/col-florin-sinca-se-induce-o-frica-teribila-in-popor-e-un-comunism-de-catifea-pregatesc-rezistenta-in-munti-vreau-sa-mor-in-libertate/?fbclid=IwAR1H7GDFJtC-VmWAAQCSTf-miWT6vb9FlAAmuk2nxGTN2SjYM4xYpUbdOSE

  Apreciază

 5. Durerea pentru bunătățile vremelnice este fără de folos
  Sfântul Nicodim Aghioritul

  Să știi, frate, că nu trebuie să te mâhnești dacă pentru păcatele tale pierzi vreun bun firesc și vremelnic, sau pe copiii tăi, sau pe nevasta ta, fie și însăși toată împărăția lumii, fie și însăși viața ta. Fiindcă de durerea aceasta nu se ține socoteală la pocăință, ci este zadarnică și fără de folos și nu este primită de Dumnezeu.

  S-a mâhnit și Saul când a auzit de la Samuel că își va pierde împărăția și însăși viața și atât de mult, încât de frică a căzut la pământ, dar în zadar.

  Nu mai spun că durerea care vine de pe urma bunătăților lumești și trecătoare nu numai că este fără de folos, dar pricinuiește și moarte, cum spune Pavel: „Iar întristarea lumii aduce moarte” (2 Corinteni 7, 10).

  Sfântul Nicodim Aghioritul, Carte foarte folositoare de suflet

  Apreciază

 6. A sosit vremea decontului în urma eșecului înregistrat în urma Referendumului pentru susținerea familiei tradiționale, pentru că s-a votat împotriva lui Dumnezeu, s-a ales lepădarea de Hristos. Hmm, ce nu face omul pentru 30 de arginți?! Vinde totul, fără scrupule, își vinde sufletul, familia, țara, credința, cerul și pământul, iar ceea ce mi se pare și mai odios este că proclamă păcatul drept virtute.
  Deocamdată, prea puțini conștientizează că într-o națiune în care a fost introdus „parteneriatul civil” se va ajunge mai devreme sau mai târziu la un conflict înverșunat între efectele juridice ale noii instituții sociale pe de-o parte, și instituțiile, normele și practicile sociale întemeiate pe înțelesul tradițional al familiei, ca uniune firească dintre un bărbat și o femeie, pe de altă parte. Conflictul ireconciliabil dintre o asemenea instituție, fixată din punct de vedere juridic în cadrul legislativ al statului și învățătura creștină despre familie, este inevitabil, după cum o demonstrează experiența altor societăți în care mișcarea pentru „drepturi LGBTQ+” este deja consacrată. Toleranță și înțelegere reciprocă între adepții agendei LGBTQ+ și creștinii adevărați, care urmează și respectă învățătura Bisericii Ortodoxe, nu va exista vreodată, ceea ce mie, personal, îmi dă de înțeles că prin votarea de către Parlamentul României a legii „parteneriatului civil” se marchează un punct fără întoarcere în evoluția societății românești, care a fost cândva creștină, dar care, din diverse motive, se găsește în plin proces de dezumanizare, secularizare, decreștinare și desacralizare, cu atât mai mult cu cât învățătura creștină despre moralitate ajunge în contradicție DIRECTĂ cu ordinea constituțională. Pe de altă parte, păstrarea oricărui însemn creștin pe distincțiile oficiale ale statului (stemă, sigiliu, drapel etc), într-o asemenea societate, nu reprezintă altceva decât o imensă fraudă istorică, culturală, religioasă și simbolică, deoarece creștinismul încetează să mai fie un punct de referință pentru definirea identității noastre naționale. Ce pot spune?! Că este un moment de răscruce în istoria milenară a creștinismului pe aceste meleaguri și că Biserica Ortodoxă (prin care eu înțeleg clerul și creștinii mireni români aflați în comuniune de credință și de duh cu sfinții, mărturisitorii și mucenicii Bisericii lui Iisus Hristos din toate veacurile) trebuie să se opună din răsputeri unui asemenea demers. Altfel, se va transforma într-o simplă firmă prestatoare de servicii rituale, iar nouă creștinilor ortodocși, care susținem familia tradițională și care respectăm poruncile Creatorului, nu ne mai rămâne decât lupta: nu numai cu fricile și cu păcatele noastre, dar și cu frații noștri de neam, căzuți sub robia patimilor și vrăjiți de utopia unei ideologii politice precum aceea a „parteneriatului civil”. Măcar acum să demonstrăm solidaritate și să ne apărăm religia și drepturile noastre, știut fiind faptul că și pe vremea lui Ștefan Cel Mare, dacă s-ar fi retras toți în post și rugăciune, n-ar mai fi existat nici urmă de mănăstire prin Moldova, iar România creștină punea încă de pe atunci cruce Crucii!!!

  Apreciază

 7. Pr Iarion Argatu a zis clar ca Dumnezeu nu va ingadui ca intr o tara crestina precum Romania sa se practice asa ceva:vor cadea in adancuri,zicea parintele,atat cei care practica asa ceva,cei care au semnat cat si cei care sunt de acord cu ei.Prapadul care se va abate peste Romania cand se va legaliza asa ceva arata ca Dumnezeu nu va permite ssa ceva la noi.Au fost prea multe jertfe in comunism si nu va fi aici asa ceva.
  Despre portofelul digital unic european de a vinde si cumpara ceva,spun asta:ce sa cumperi si ce sa vinzi cand nu vei avea ce sa cumperi si ce sa vinzi?Dumnezeu va surpa totul si nu ai ce cumpara si ce vinde.Pe saracia aceea si foametea aceea,pe timp de razboi ce sa cumperi si ce sa vinzi?
  https://ortodoxinfo.ro/2021/06/02/ue-lanseaza-documentul-unic-cu-care-se-va-si-putea-cumpara-vinde/

  Apreciază

 8. CE ESTE EREZIA?
  Mitropolitul Augustin (Kantiotis)

  Erezia este hrană otrăvitoare pentru suflet; este ca medicamentul înșelător care nu vindecă, ci mai degrabă vatămă ; sau o monedă contrafăcută care pare a fi un dublon de aur prețios, dar care n-are nici o valoare. Este o pervertire a Sfintei Tradiții; este o denaturare a Credinței Adevărate și desăvârșite; este o abatere de la calea dreaptă trasată pentru noi de Cuvântul lui Dumnezeu.
  Erezia este acceptarea ideilor religioase condamnate de Biserică ca mincinoase și contrare dreptei sale credințe.
  Erezia este o adevarată crimă care subminează autoritatea și influența Bisericii noastre, întemeiată de Însuși Hristos ca stâlp și temelie a Adevărului.

  Dar, din păcate, în aceste timpuri, oamenii nu acordă nicio importanță pericolului pe care îl reprezintă erezia pentru noi.

  Acesta este un semn al vremurilor.

  Oh, lume! Ești îngrijorată de multe lucruri. Ai grijă să bei lapte natural; mâncarea ta să fie sănătoasă și bogată în vitamine; medicina să fie la zi cu ultimele noutăți științifice; banii tăi să nu fie falsificați; monumentele arheologice să fie păstrate cu grijă, fără cele mai mici stricăciuni; transportul pe care îl iei să nu se abată de la ruta sa.

  Poți fi îngrijorat de orice, cu excepția unui singur lucru – credința ortodoxă. Ești complet indiferent față de asta.
  Ce te așteaptă, lume, cu o percepție atât de deformată a realității și cu o asemenea indiferență față de credință?

  Dacă rămâneți indiferenți față de cele mai mari și mai înalte lucruri, veți cădea inevitabil în abisul raționalismului, materialismului, necredinței și ateismului și atunci veți înțelege ce este Ortodoxia, pe care acum o disprețuiți.

  Dar voi, suflete credincioase, care continuați să trăiți în aceste vremuri, nu fiți atrase de tendințele lumii moderne; nu vă fie teamă la vederea hoardelor vrăjmașe care vă înconjoară din toate părțile și caută să vă atace, ci rămâneți neclintiți și credincioși în toate lucrurile credinței transmise nouă de la Sfinți. Fiți pregătiți să luptați lupta cea bună. Ortodoxia dăinuie și ei îi va aparține biruința finală.

  Mitropolitul Augustin (Kantiotis)

  https://orthochristian.com/139636.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: