Puterea Psaltirii

Psalmii Profetului David – Sfânta Psaltire – sunt o armă veche, un remediu eficient împotriva fricii, terorii și forțelor demonice. Un ascet sfânt al timpului nostru, Starețul Theodore, sihastru din Agiofarango, Creta († 2016), a lăsat cu încredere creștinilor ortodocși contemporani, care în general limitează spiritualitatea la omilii, evenimente miraculoase, profeții, pietism și atașament față de bătrâni, următoarele taine :

„Dacă mi-ai cere să-ți spun ce am învățat după atâția ani în pustie, ți-aș răspunde doar: puterea Psaltirii. Dacă ar trebui să-mi încep viața, mi-ar fi greu să fac asta. Un singur lucru: memorează Psaltirea. Este sânul rugăciunii noetice. Este solul fertil în care crește sămânța rugăciunii. Bate demonii. În timp ce citeam Psaltirea în timpul privegherilor mele, un demon a venit să urle ca un mistreț în urechea mea, mai ales când am spus versetul: „Să se scoale Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii Lui şi să fugă de la faţa Lui cei ce-L urăsc pe El..” (Ps 67: 1) şi versetul care spune: „… căci tu ești Domnul și Dumnezeul meu ”.  Era furios, m-a apucat de gât și m-a sufocat. A încercat să-mi zdrobească cuvintele, ca să nu le mai spun. ”

Iar marele Profet contemporan al națiunii grecești, Sfântul Paisie Aghioritul, ne dezvăluie experiența sa similară cu puterea și beneficiul Psaltirii:

„Ce mângâieri găsesc în Psaltire! În această oră și jumătate când citesc Psaltirea, o văd ca fiind cel mai puternic ajutor din lume … Psaltirea este de inspirație divină, a fost scrisă prin iluminarea divină, de aceea este atât de puternică, atât de profundă în sensul ei… Cu Psaltirea vreau să mă bucur …”

„Îl loveam pe diavol cu ​​canonul. Ziua l-am bătut cu Psaltirea, noaptea cu rugăciunea. Mulți credincioși au răspuns la chemarea noastră – chemarea harului lui Dumnezeu – de a citi Psalmii zilnic, așa cum am mai spus pentru vindecare, pentru a fi întăriți spiritual, pentru a proteja lumea de forțele demonice. În același timp, însă, credincioșii, rugându-se din textul original al Psalmilor lui David, învață frumoasa greacă ecleziastică. Iar această greacă este limba Evangheliei și a teologiei sfinților noștri Părinți.

Într-un moment în care Noua Ordine Mondială ne atacă atât de deschis, să luăm înapoi arma lui David, Psalmii săi, iubind pe Biruitorul morții, Domnul nostru și Dumnezeul nostru Iisus Hristos.

„Dumnezeule, Dumnezeul meu, pe Tine Te caut dis-de-dimineaţă.
Însetat-a de Tine sufletul meu, suspinat-a după Tine trupul meu,
În pământ pustiu şi neumblat şi fără de apă. Aşa în locul cel sfânt m-am arătat Ţie, ca să văd puterea Ta şi slava Ta
’’ (Ps. 62, 1-3)

http://orthodoxwitness.org/the-power-of-the-psalter

Traducere: Dr Gabriela Naghi

3 gânduri despre „Puterea Psaltirii”

  1. Victorie.La ora 20.00 CCR a admis exceptia de neconstitutionalitate a art.72 alin 1-2 din legea 55/2020.In 7 zile se va publica Motivarea.Ce inseamna acest lucru?Din ac moment CNSU condus de Arafat nu mai are dreptul sa coordoneze nimic iar starea de alerta la nivel national a incetat.Din ac moment chestiunea starii de alerta din Romania intra in competenta prefectilor de judete,consiliilor municipale/orasenesti/comunale.Faceti presiuni pe :Prefecturi,Consiliile Municipale/Orasenesti/Comunale pt ridicarea starii de alerta iar in:municipiile/orasele/comunele unde s a decis ridicarea starii de alerta ,acolo nu mai exista stare de alerta iar masurile restrictive,inclusiv vaccinarea ies in afara legii.IES IN AFARA LEGII SI SE INCADREAZA PENAL.ATENTIE CA TELEVIZIUNILE REFUZA SA INFORMEZE POPULATIA ROMANIEI CU PRIVIRE LA DECIZIA DE AZI A CCR.DACA VRETI SA DEPUNETI PETITII LA SENATUL ROMANIEI,VA INFORMEZ CA DOAMNA DIANA SOSOACA A FOST RE-ADMISA IN COMISIA DIN SENATUL ROMANIEI PENTRU ABUZURI.DATI NAVALA SI CU DUMNEZEU INAINTE.

    Apreciază

  2. Tehnologia 5G este inaplicabila deoarece ar exploda toate bombele nucleare din depozite,ar arunca toate centralele nucleare in aer si ar sari in aer din mers toate masinile care merg pe benzina si motorina;s ar strica din mers toate aparatele de control al populatiei.Nimeni nu are interes sa puna in functiune asa ceva pt ca s ar distruge singur!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: