Păstori impostori: în România – tăcere vinovată, peste ocean – delir propagandistic şi patologic

De fiecare dată când slugile leviatanului au vreo inițiativă absurdă, exagerată, nejustificată, despotică sau de-a dreptul diabolică, (așa cum s-a întâmplat de-a lungul epidemiei gripale cu virus chinezesc, în curând în valul al 4-lea!), și a vaccinării ascuns forțate, pentru care a fost creeat nevăzutul virus ucigaș, reacția noastră se reduce la o indignare, din categoria lui „cum îndrăznesc să facă așa ceva!” Dar „ei” îndrăznesc și pentru că noi nu îndrăznim sa protestăm vehement și continuu prin mijloacele pe care le avem la îndemână. Aşa cum au acceptat (aproape) in corpore bolşevizarea ţării, tot astfel la vreme de criză ierarhii BOR tac .
În asemenea vremuri grele, tăcerea lor devine însă impardonabilă şi suspectă.
Spunea într-o vreme , vrednicul de pomenire, Mitropolitul Bartolomeu Anania:
„În faţa unui astfel de fenomen, păstorii spirituali ai poporului au obligaţia – cu atât mai mult în condiţii de libertate – de a se face auziţi în viaţa publică a cetăţii, după modelele biblice ale unui Ilie Tesviteanul, Ioan Botezatorul sau Iisus Nazarineanul, cei care au preconizat şi instituit vocaţia profetică a Bisericii.” Tăcerea ierarhilor de astăzi (majoritar şantajabili) este perfect explicabilă, chiar dacă nu-şi riscă viaţa ca-n anii ’50. Vocaţia profetică, interventiile publice în problemele sensibile nu sunt la îndemana oricui, toți, dar absolut toți, strâns uniți în jurul patriarhului lor, tac întrucât sunt conştienţi că dacă ar vorbi îşi asigură surghiunul şi îşi blochează eventuala ascensiune profesională, dovedind o data în plus cui slujesc.


Oamenii care au fost numiți în funcții de autoritate bisericească sau guvernamentală fac întocmai lucrurile pentru care au fost tocmiți să le facă . Dar noi pentru ce suntem încă aici prin mila Domnului Cel Vechi de Zile?
Cum îndrăznim să nu îndrăznim să apărăm așa după putere lumea, de agresiunea noii normalități de sorginte masonico-sionisto -neo marxisto- luciferică?
Dar, din păcate, în timpul nostru, oamenii nu acordă nicio importanță pericolului pe care îl reprezintă erezia pentru sufletul și viața noastră .. Acesta este un semn al vremurilor. Cel care nu Îl iubește pe Hristos, nu cunoaște voia Lui; cel care ascultă de voia stăpânilor acestei lumi înșelătoare, ia cu ochii închiși leacul otrăvit, trădând încrederea Domnului Hristos, și refuzând leacul Său dătător de viață veșnică, pe care Îl oferă cu dragoste tuturor.


Asistăm la alunecarea credincioșilor în abisul raționalismului, materialismului, necredinței și ateismului. Adâncirea în necunoaștere, nepăsare și credință căldicică i-a aruncat pe mulți în moarte trupească și sufletească sau i-a condamnat la o suferință viitoare. Suntem martorii veacului din urmă și prorociile Sfinților Părinți se întâmplă sub ochii noștri. Ce face ierarhia cufundată în erezie Tace!

Cultul personalitații de sorginte dictatorial -papistă se manifestă tot mai violent în ultima vreme din parte slujbașilor eretici ai conducătorului Fanarului. Pe 11 iunie 2021, șeful Arhiepiscopiei Fanarului în Statele Unite, Arhiepiscopul Elpidofor (Lambriniadis) a declarat că „ecumenismul se află chiar în nucleul valorii de a fi creștin”. În timpul ,,liturghiei’’ care a avut loc într-o „biserică” heterodoxă, în cinstea Apostolului Bartolomeu din Eparhia de New York a Bisericii Episcopale a Statelor Unite, Arhiepiscopul Elpidofor a declarat că pentru conducătorul Fanarului, Patriarhul Bartolomeu „nu există o prăpastie prea adâncă sau un pod prea îndepărtat pe care el a nu ar fi gata să le treacă din dragostea lui Hristos pentru fiecare ființă umană”. „Biserica” oferă o bursă comunității LGBTQ care „este pe deplin integrată în conducerea bisericii noastre mari”. Și cu doar cinci zile înainte ca ierarhii ortodocși să slujească acolo, la„biserică” a avut loc o ceremonie de binecuvântare a steagului „mândriei”comunității LGBTQ. Drapelul flutura deasupra intrării în momentul sosirii ierarhilor și va rămâne acolo pe tot parcursul lunii iunie, cunoscută sub numele de „Luna Mândriei” printre propagandiștii LGBTQ. Și explicând de ce au decis să sărbătorească într-o biserică heterodoxă, Arhiepiscopul a spus: „Tocmai datorită ecumenicității Primului Tron al Ortodoxiei și a slujirii ecumenice(ecumeniste) credincioase și inspiratoare a Patriarhului nostru ”. Potrivit Arhiepiscopului Elpidofor, „Sanctitatea Sa s-a adresat la toată lumea ortodoxă, ca libertatea și mărturia autentică să fie standardul pentru trăirea credinței noastre și să nu cădem în capcane și manipulări naționaliste”.

„În 2016, la Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, care s-a desfășurat pe insula Creta, Patriarhul nostru i-a îndemnat pe Părinții Sinodului să aleagă mai degrabă dialogul decât divizarea – chiar și în fața intereselor naționaliste care puteau influența hotărârile Sinodului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Fanarului în SUA. Pseudo Arhiepiscopul Elpidofor a notat că „angajamentul ecumenist se află în nucleul valorii de a fi creștin”. El a mai spus că în timp ce se ruga în lăcașul Bisericii Episcopale din SUA, a simțit un „privilegiu special” și „o sfidare”. „Este un privilegiu, deoarece ecumenismul autentic nimic nu primește ca o datorie. Și este totodată o sfidare, pentru că „Dialogul iubirii” și „Dialogul adevărului” merg împreună. Astfel, unul nu poate exista fără celalalt”, a spus conducătorul Arhiepiscopiei Fanarului din Statele Unite.

Angajamentul ecumenist de „construire a podurilor”, mai degrabă decât „recunoașterea zidurilor … stă în inima a ceea ce înseamnă a fi creștin”, a predicat Elpidofor. Frumusețea sufletului, a inimii și a minții nu este „nicăieri mai manifestă decât în ​​persoana sacră și mai venerată a Preasfinției Sale Patriarhul nostru Ecumenic Bartolomeu”, a continuat ierarhul GOARCH. „El este un apostol viu al iubirii”. Arhiepiscopul l-a lăudat pe Bartolomeu întotdeauna deschis dialogului cu toți, chiar și cu cei din afara credinței creștine. De asemenea, l-a lăudat pe patriarh pentru munca sa ecologică, care i-a adus porecla, de„Patriarhul verde”. La sfârșitul omiliei sale, Elpidofor a anunțat că Arhonii Tronului Ecumenic – Ordinul Sfântului Andrei au înființat Fundația Ecumenică Patriarh Bartolomeu – „un efort mondial pentru a se asigura că slujirea Bisericii Mame din Constantinopol va fi pusă pe o bază fermă pentru generațiile viitoare . ”

Șeful Arhonilor l-a lăudat și pe pseudo-patriarhul Constantinopolului pentru că a oferit „libertate religioasă celor 43 de milioane de credincioși demni ai Ucrainei” prin emiterea tomosului autocefaliei „Bisericii Ortodoxe din Ucraina”.

Rețineți că 43 de milioane reprezintă populația totală a Ucrainei, nu numărul celor care se identifică drept ortodox sau numărul celor care se identifică ca membri ai BOaU eretice care a primit tomosul. Șeful Arhonilor l-a lăudat deasemeni pe Patriarhul căzut în erezie, pentru că este omul care promovează unitatea Ortodoxiei și este cel care s-a întâlnit și a lucrat la acest deziderat cu ultimii trei papi ai Romei.

La rândul său Monahul Arsenie din Sf.Munte Athos își exprimă indignarea față de hula și blasfemiile slugilor „papei” Bartolomeu. Din partea clerului laic sau monahal din BOR nu există nici o reacție. Vai de acei păstori ai Bisericii Ortodoxe, care învață contrariul poruncilor lui Hristos și învățăturii patristice. Din păcate, exact asta face șeful Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești a Americii, Arhiepiscopul Elpidofor, cu mult mai multă îndrăzneală. Kyr Elpidofor a declarat: „Ereticii nu sunt papiștii, anglicanii, protestanții etc. Ei s-au născut așa și trebuie să-i acceptăm așa cum sunt. Eretici sunt agresivii și cârcotașii, care nu-i acceptă pe frații noștri creștini”.

Pseudo – ierarhul ne propovăduiește această idee și multe alte lucruri de genul acesta. Și astfel, conform doctrinei lui Elpidofor, toți Sfinții Bisericii Ortodoxe, care au luptat împotriva ereziilor, sunt acum considerați aparent a fi „cei care produc tulburări în Biserică”. Sfinții Apostoli, care luptau împotriva tuturor tipurilor de idolatrie și erezie, erau „ recalcitranți”? Apostolul Pavel a fost „un arțăgos ”, care i-a numit pe eretici „lupi cumpliți” ? Au fost „scandalagii” marii Sfinți Părinți care au luptat neîncetat împotriva ereziei lui Arie? Sfinții noștri care s-au împotrivit iconoclaștilor au fost „provocatori de tulburări”? Erau sfinții provocatori când luptau împotriva ereticului Nestorie și a apropiaților săi, care au insultat pe Preasfințita noastră Stăpână? Sunt marii Sfinți precum Patriarhul Fotie, Grigorie Palama și Marcu din Efes niște provocatori de tulburări după hotărârea lui Elpidofor?

Dr. Gabriela Naghi

Surse:
https://spzh.news/en/news/80564-byty-ekumenistom–znachit-byty-khristianinom–ijerarkh-fanara-v-ssha

https://orthochristian.com/139936.html

https://orthochristian.com/129926.html

Vestea bună: Copiii Cameliei Smigală au scăpat din barbaria scandinavă şi au ajuns lângă mama lor.

Vestea rea: Copiii urmează să fie exterminaţi legal, prin aşa zisul vaccin, sau să fie iarăşi luaţi de la părinţi, prin decăderea acestora din drepturile părinteşti.

8 gânduri despre „Păstori impostori: în România – tăcere vinovată, peste ocean – delir propagandistic şi patologic”

 1. V am spus ca se va iesi din era medicala si se va intra in era terorismului.De ce?Ca sa scoata crestinismul in afara legii.Si cu adevarat evreii definesc crestinismul autentic si nu cel intinat(ecumenismul)drept religia periculoasa,suspecta,terorista.In era in care se va intra foarte curand,nu vor mai figura condamnari penale sau civile potrivit infractiunii de care se face vinovat cel in cauza ,ci toate infractiunile,furturile,omorurile,malpraxis urile vor fi toate cu d3numirea TERORISM.De pilda,ai furat,nu esti condamnat la hotie,ci la terorism;ai omorat ,esti la terorism.Ai batut vreun om,nu mai esti la tulburarea linistii si ordinii publice,ci esti bagat tot la terorism.Orice fapta condamnabila vei face,te baga la terorism.Ai calomniat pe cineva,nu esti bagat la calomnie ,ci tot la terorism.Acu i acu.De acum incepe calvarul.Pregatiti va pt tribunalele militarizate integral pt ca vor disparea cele civile.Iar in clipa cand au disparut tribunalele civile,in contextul acesta al „terorismului”,toti cetatenii sunt posibili infractori si sa nu va para de mirare cand va veti trezi fiecare cu citat de chemare in instanta.Toti cetatenii vor fi chemati.De ce ?Pt ca ,ca sa fii sclav cu pliscul mic trebuie sa ai o cat de mica condamnare chiar si de o saptamana ca sa figurezi cu cazierul judiciar patat ca sa le fii lor cat mai sclav.

  Apreciază

 2. E trist ca si ierarhii greci au devenit pe-inversi ca si cei din Romania.S au pornit cu surle si trambite sa l prigoneasca pe mitropolitul Neofit de Morfu ca nu zice ca stapanirea.Doamne,ce i fac!Dar nu ma tem pt ca toti prigonitorii IPS Neofit au intrat sub incidenta Psaltirii lui David pt tovarasia lor cu cei rai.

  Apreciază

 3. Cum puteti voi ierarhi ai Greciei sa faceti o fapta de rusine ca aceasta prigonindu l pe ierarhul Neofit de Morfu?Cum puteti voi sa dati cu ochii de poporul evlavios?Oare va vor mai primi grecii in biserici cu cantarea „Pe Stapanul si arhiereul…intru multi ani,Stapane”?Oare va vor mai da grecii cinstea cuvenita?Cinstea aceea de care v ati lepadat voi de buna voie si nesiliti de nimeni.Ati ajuns voi oare sa i prigoniti pe ierarhii binecredinciosi?Rusine voua,slugi netrebnice si vrednice de plans si de toata ocara.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Romani,nu va intristati de ce fac guvernantii astazi.Iar celor care vreti sa intelegeti ceva ,va dau un sfat :iesiti din politica cat mai aveti timp.In curand in Romania vor fi armate peste armate de toate natiile.Toti care faceti politica pentru Europa si pt americani veti fi impuscati ca si iepurii(PNL,USR PDL si toata aripa de centru si de centru-dreapta),de armatele rusesti cu plutoanele de executie de tragere cu foc automat.Toti care faceti politica pt rusi(PSD si altii),veti fi executati ca sobolanii prin impuscare directa de armatele americane si proamericane care vor fi aici .Nu intelegeti?Veti iesi din politica intre 16 scanduri.

   Apreciază

 4. Maica ce a scris pe facebook Emanuel Iscru si care se afla in Grecia sa vina in Romania.Sa intrebe pe acest site.Cu multa incredere si nadejde in mila Maicii Domnului.

  Apreciază

 5. Patriarhia Ecumenica promoveaza perversiunile sexuale ca prioritatea numarul 1 in plan misionar.Cum sa nu fie eretic patriarhul Bartolomeu si partida sustinatorilor lui?Orice retardat mintal si ar da seama fara sa astepte sinod spre condamnarea lui si a celor cu el ca eretici.Asadar,deciziile de ingradire de erezie nu sunt inselare,nici schisma in Biserica cum vantura politrucii perversiunilor sexuale care au facut din perversiuni politica.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: