Proorociile Cuviosului Pamvo se împlinesc dureros în vremea noastră

Părinţii pustiei se nevoiau atât de mult şi se împodobeau cu smerenia şi tăcerea, încât Dumnezeu punea adesea în gurile lor cuvinte prooroceşti, pe care  le vedem împlinindu-se chiar în vremea noastră. Despre Cuviosul Pamvo se spune că, nefiind învăţat, s-a dus la un călugăr cu ştiinţă de carte, pentru a învăţa Psalmii lui David. Cel dintâi stih pe care l-a auzit a fost cel din Psalmul 38: ,,Păzi-voi căile mele, ca să nu păcătuiesc eu cu limba mea’’. Cuvintele acestea le-a pus în inima sa şi zicea: ,,Acest stih singur îmi este destul, dacă voi învăţa să-l împlinesc cu fapta’’. După aceea, nu s-a mai dus la învăţătorul său.

După trecerea a şase luni, învăţătorul l-a întâlnit şi a voit să ştie care este pricina pentru care nu şi-a continuat învăţătura. ,,N-am învăţat încă a săvârşi acel stih cu fapta’’. Au trecut mai mulţi anişi Cuviosul Pamvo a fost întrebat: ,,Oare acum ai învăţat stihul acela?’’ Răspunsul a fost unul smerit: ,,M-am învăţat 19 ani neîncetat la acela şi abia m-am deprins a face cu fapta ceea ce învaţă acel stih’’. Şi într-adevăr, spun Părinţii acelei vremi, ca Sfântul Pamvo ,,era foarte păzit la vorbire şi cu multă socoteală în răspunsuri’’.

Despre vremurile din urmă a spus Cuviosul: ,,În astfel de vremuri se va răci dragostea multora şi va fi necaz mult. Năpădirile păgânilor şi pornirile popoarelor, neastâmpărul împăraţilor, desfătarea preoţilor, lenevirea călugărilor. Vor fi egumeni nebăgând de seamă de mântuirea lor şi a turmei, osârdnici toţi şi silitori la mese şi gâlcevitori; leneşi la rugăciuni şi la clevetiri osârdnici, gata a osândi vieţile bătrânilor şi cuvintele lor, nici urmându-le, nici auzindu-le, ci mai vârtos ocărându-le… Iar episcopii din vremurile acelea se vor sfii de feţele celor puternici, judecând judecăţi cu daruri, neprimind pe cel sărac la judecată, necăjind pe văduve şi pe sărmani chinuindu-i. Încă şi în popor va intra necredinţă, curvie, urâciune, vrajbă, zavistie, întărâtări, furtişaguri şi beţii’’. Această descriere sumbră l-a făcut pe fratele care asculta să întrebe: ,,Ce va face cineva în vremurile şi anii aceia?’’ Cuviosul i-a răspuns: ,,Fiule, în acele zile, cel ce-şi mântuieşte sufletul său, mare se va chema în împărăţia cerurilor’’ (După Vieţile Sfinţilor pe iulie, Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2005, p. 367-374).

Bunul Dumnezeu să păzească pe slujitorii vremurilor noastre, episcopi, preoţi diaconi, călugări şi credincioşi mireni să nu se potrivească acestor proorocii ale Cuviosului Pamvo.

Presbiter Ioviţa Vasile

5 gânduri despre „Proorociile Cuviosului Pamvo se împlinesc dureros în vremea noastră”

 1. Sa fie blagoslovit cuvantul Sfintiei Voastre!
  UE DECLANȘEAZĂ ACȚIUNE JURIDICĂ ÎMPOTRIVA UNGARIEI ȘI POLONIEI PENTRU APĂRAREA VALORILOR TRADIȚIONALE A FAMILIEI
  Bruxelles, 16 iulie 2021

  Uniunea Europeană a anunțat ieri că acționează în justiție Ungaria și a anumite zone din Polonia pentru pozițiile lor în apărarea valorilor familiale tradiționale, pe care UE le consideră „încălcări ale drepturilor fundamentale ale persoanelor LGBTIQ”.
  Comunicatul de presă al Comisiei Europene, puterea executivă a UE, începe cu un citat al președintelui Ursula von der Leyen din Parlamentul European: „„ Europa nu va permite niciodată stigmatizarea unor părți ale societății noastre: fie din cauza a judeca pe cine iubesc, din cauza vârstei lor, a etniei lor, a opiniilor lor politice sau a credințelor lor religioase ”.
  Se aduc acuzații împotriva Ungariei pentru legea adoptată recent, care interzice sau limitează accesul minorilor la conținutul care promovează ideologia de gen, schimbările de sex și homosexualitatea, precum și o lege din ianuarie care impune punerea unui avertisment pe cărțile pentru copii cu conținut LGBTIQ.
  Comunicatul afirmă că UE este preocupată și de protecția minorilor, dar „Ungaria nu a reușit să explice de ce expunerea copiilor la conținutul LGBTIQ ca atare ar fi în detrimentul bunăstării lor sau nu în conformitate cu interesul superior al copilului.”
  În ceea ce privește renunțările la cărțile pentru copii, UE consideră că „Ungaria restricționează libertatea de exprimare a autorilor și editorilor de cărți și discriminează pe motive de orientare sexuală într-un mod nejustificat”.

  Premierul Viktor Orban a declarat săptămâna trecută că Ungaria nu se va pleca în fața UE și nu își va abroga legile.

  În ceea ce privește Polonia, Comisia consideră că „autoritățile poloneze nu au reușit să răspundă pe deplin și în mod adecvat anchetei sale cu privire la natura și impactul rezoluțiilor așa-numitelor„ zone libere de ideologie LGBT ”adoptate de mai multe regiuni și municipalități poloneze.”
  UE este îngrijorată de faptul că „zonele”, care au apărut din 2019, pot încălca legislația UE privind nediscriminarea pe baza orientării sexuale. Autoritățile poloneze au ales să nu răspundă la majoritatea întrebărilor Comisiei trimise în februarie.
  Parlamentul European a declarat întreaga UE ca „zonă de libertate LGBTIQ” în martie, ca răspuns la situația zonelor din Polonia.
  Cele două state membre ale UE, Ungaria și Polonia, au acum două luni pentru a răspunde la argumentele Comisiei, altfel ar putea ajunge să fie trimise la Curtea de Justiție a UE.
  Ungaria a adoptat, de asemenea, o lege la sfârșitul anului trecut care interzice în mod efectiv adoptarea persoanelor de același sex, iar președintele Andrzej Duda a promis anul trecut că va interzice predarea LGBT în școli, spunând că ideologia LGBT este mai rea decât comunismul.

  Săptămâna trecută, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut Rusiei să legalizeze căsătoria homosexuală, deși acest lucru ar încălca constituția rusă.

  https://orthochristian.com/140575.html

  Apreciază

 2. Înșelare la nivel înalt , manipulare totală a credincioșilor ruși de către păstorul turmei, transformat în lup înfricoșător!

  Despre vaccinare, apel de urgență de la mitropolitul Tihon (Șevkunov)

  Mitropolitul Tihon cunoscut pentru marea sa activitate pastorală și editorială, în special pentru cartea sa publicată în franceză „Părintele Rafaïl și alți sfinți de zi cu zi”. a adresat un videoclip credincioșilor din eparhia sa pentru a evidenția importanța vaccinării împotriva Covid-19. Vă invităm să citiți transcrierea franceză a discursului său:

  Dragi creștini ortodocși din țara Pskov! Am fost obligat să mă adresez vouă prin circumstanțe cunoscute de toți – intensificarea epidemiei din întreaga lume, în Rusia și în regiunea Pskov. În ultima săptămână, patru dintre prietenii și cunoștințele mele au murit din cauza efectelor covidului și a unei afecțiuni acute asociate bolii.

  Știți că acum rata mortalității de la Covid-19 în Rusia este cea mai mare de la începutul epidemiei acum un an și jumătate. Și nu există doar moarte, ci și complicații grave.

  Aș dori să îi rog pe toți cei care au fost la Mănăstirea Pskov-Pecherska și pe toți locuitorii din Pskov care ne ascultă să se roage pentru fratele nostru, Ieromonahul Lazăr. O mulțime de oameni îl cunosc. A dus mulți oameni prin peșterile sfinte, prin mănăstirea Pskov-Pechersky. Are complicații de la Covid-19. Complicațiile sunt severe: și-a pierdut memoria, pierderea auzului și dureri de cap severe severe.

  De asemenea, părintele Kronid s-a îmbolnăvit grav de coronavirus. Și-a vizitat rudele. Și l-am internat cu mare greutate, pentru că toate spitalele sunt pline. 60% dincei spitalizați au leziuni pulmonare. Un alt locuitor al nostru este bolnav, dar nu atât de grav.

  În mănăstire nu există încă nicio epidemie. Dar, ca acum un an și jumătate, din epicentrele epidemiei de la Moscova și Sankt Petersburg, treptat, după trei săptămâni, această boală ajunge în provincii. Acesta a fost în special cazul în eparhia Pskov. Am spus acum ceva timp că arată ca al treilea război mondial. Și acum, credeți-mă, nu renunț la cuvintele mele. Este într-adevăr un război.

  Am suferit deja pierderi și pierderi semnificative. Și la ceea ce se întâmplă acum, desigur, există un motiv.

  Tulpina indiană este foarte brutală. Așa cum variola distructivă a fost oprită odată prin vaccinare, inclusiv în Rusia (Ecaterina a II-a a fost unul dintre inițiatorii vaccinării în secolul al XVIII-lea), tot așa astăzi nimic nu ne va scoate din această boală, în afară de vaccinare.

  Acum vaccinarea este voluntară. Aceasta este poziția statului și trebuie luată ca atare. La începutul secolului al XX-lea, un număr mare de bătrâni credincioși au murit în regiunea Moscovei. În Guslitsy – acesta era numele cartierului – au refuzat să fie vaccinați împotriva variolei, deoarece credeau că este pecetea antihristului. Și dacă membrii Bisericii Ortodoxe Ruse au fost apoi toți vaccinați și au rămas nevătămați, printre vechii credincioși ai vremii din regiunea Moscovei au murit mii de oameni.

  Și acum, ca și în trecut, singura modalitate reală de a lupta împotriva epidemiei este vaccinarea. Dar se aud din ce în ce mai multe voci că vaccinurile, în special vaccinurile covide rusești, sunt periculoase, periculoase atât spiritual cât și medical.

  Să ne amintim, în ultimele decenii, tot ceea ce nu a fost prezentat ca un pericol spiritual: pașapoarte noi, carduri de la Moscova, număr de identificare fiscală, certificate de pensionare. Starețul noastru Ioan Krestyankin, când a văzut această furtună de îndoială și discordie apropiindu-se de Biserică, a scris numeroase scrisori copiilor săi spirituali și a înregistrat un mesaj video. Și peste tot a repetat același lucru, ceea ce, se pare, ar trebui să fie perfect evident pentru un creștin ortodox: „Cu capacități tehnice moderne, este posibil să cucerim în mod secret și explicit toate popoarele cu numere, jetoane și peceți. Dar nu pot dăuna sufletului uman dacă nu există o tăgăduire conștientă a lui Hristos și închinarea conștientă la dușmanul lui Dumnezeu. ”

  În altă parte scrie: „Pecetea va urma doar negării personale a lui Dumnezeu de către o persoană, nu înșelării. Înșelăciunea nu are sens. Domnul are nevoie de inimile noastre iubitoare. ”
  Dar, în ciuda faptului că Sfânta Scriptură vorbește despre asta și că citim în Viețile Sfinților, am imprimat martirilor pecetea zeilor păgâni sau a Cezarului, și le-am cerut în continuare ca să renunțe personal la Hristos și să se închine idolilor păgâni sau împăratului în ciuda acestui fapt, continuăm să afirmăm că ceea ce am avut în ultimii ani sunt idolii pe care i-am creat pentru noi înșine – noul pașaport, numărul de identitate fiscală, cardul de pensionare etc. .

  Aici are loc o înlocuire foarte specială, insidioasă și teribilă: ortodocșii înșiși construiesc un idol fără suflet și susțin că el este și nu Hristos, care este piatra de temelie a mântuirii noastre.

  Unii dintre compatrioții noștri, inclusiv creștinii ortodocși, se tem de aceste vaccinuri și pentru că consideră că ne pot dăuna sănătății. Medicii au vorbit despre asta în mai multe rânduri, dar trebuie să spun că mulți medici susțin aceste temeri. Și ne ascultăm reciproc. Desigur, aceasta este cea mai rea ispită. Nu sunt atât de mulți preoți care spun că vaccinările sunt dăunătoare. Iar pentru un creștin ortodox, este dificil, dacă nu chiar imposibil, să ofere alte dovezi în afară de „crede-mă, așa este”. Instrumentul folosit este doar autoritatea personală și credulitatea oamenilor. Și când vine vorba de sănătate, tentația este mare. Responsabilitatea medicilor este mare, dar în același timp un număr mare de oameni au primit deja aceste vaccinuri.

  Părintele Ioan Krestiankin a spus cuvinte atât de uimitoare, încât pentru noi, copiii săi spirituali, rămân o stea călăuzitoare în multe circumstanțe dificile: „Lucrul esențial în viața spirituală este credința în Providența lui Dumnezeu și raționamentul însoțitor. ”

  Desigur, o persoană este liberă să asculte pe oricine dorește, este liberă să acționeze așa cum consideră potrivit și asta este perfect normal. Experiența noastră personală și raționamentul nostru sunt principalele noastre ghiduri în această situație dificilă.

  Pot spune pentru mine că la sfârșitul lunii august am fost vaccinat împotriva covidului cu Sputnik-V. Vaccinarea a decurs perfect, nu am observat nimic. […] Dar în aprilie, nivelul meu de anticorpi a scăzut atât de mult încât am fost sfătuit să iau din nou vaccinul și, recent, în urmă cu zece zile, medicii m-au sfătuit să iau vaccinul pentru a treia oară. Mi-au explicat că actuala tulpină indiană a virusului este foarte agresivă și capabilă să depășească chiar și un nivel mediu de bună imunitate. Numai o imunitate ridicată este capabilă să protejeze o persoană de această boală. Și a doua și a treia oară, nu am avut efecte secundare. Și cunosc o mulțime de oameni care nu numai că au fost vaccinați, dar au fost revaccinați cu diferite vaccinuri. […]

  Trebuie să înțelegeți că acesta este cu adevărat al treilea război mondial. O mare cantitate de dezinformare este aruncată asupra noastră – ceea ce este provocator și acționează ca sabotaj. Pentru medici este un fel de dezinformare, pentru preoți și ortodocși este un alt lucru și așa mai departe. Ca să nu mai vorbim de numărul mare de zvonuri, bârfe, fapte neconfirmate. După cum spunea jurnalistul nostru rus remarcabil, Ivan Lukianovich Solonevich, referindu-se la evenimentele Revoluției din februarie, „Rusia a fost distrusă de bârfe”. Acum bârfa strică și mulți oameni.

  Mulți spun acum că un fel de microcip, nanocip etc. ar fi injectat cu vaccinul. Nu știu dacă acesta este cu adevărat cazul sau nu, doar oamenii de știință serioși ar trebui să spună acest lucru. Dar știu sigur că există „nanocip-uri” spirituale. Și afectează fundamental atât persoana, cât și oamenii din jurul său. Oamenii înșiși dezvoltă sau primesc ca informații din exterior ca acest „nanocip” spiritual și intelectual: „Este categoric imposibil să te vaccinezi, pentru că asta, pentru că asta. Este Antihristul, te vei îmbolnăvi și așa mai departe. Și transmit acest „nanocip” de la ei înșiși către alți oameni, ca o infecție, ca un instrument de psihoză de masă. Și oamenii sunt infectați în masă cu aceste „nanocipuri”, care în acest caz nu sunt neutre pentru conștiință și suflet. De fapt, afectează atât sufletul, cât și spiritul unei persoane și chiar îi fac ca un zombie. O astfel de persoană începe să răspândească în mod agresiv aceste informații în jurul său și consideră că este de datoria lor, nu se poate opri să împărtășească aceste informații cu aproapele lor, să îl infecteze cu acest „nanocip” spiritual. Sunt doar astfel de demoni făcuți de oameni, încât oamenii îl transmit unul celuilalt. Și apoi se dovedește că informațiile nu sunt verificate, că toate acestea nu au sens.
  Îmi amintesc când a început epidemia, a fost numit cu tot felul de nume doar pentru a pretinde că covidul era real.
  „Nu există covid, nu există boală, totul nu are sens”, am auzit peste tot. Ne amintim cu toții. Apoi s-a dovedit că a existat cu adevărat.

  Oamenii care încep să răspândească astfel de informații trebuie să înțeleagă enorma lor responsabilitate. De asemenea, trebuie să înțeleagă că devin pur și simplu adevărații agenți de influență din culise, care, în propriile lor cuvinte, încearcă să distrugă oamenii. Ei fac totul pentru a distrage atenția oamenilor de la protecția reală și sigură – imunizarea.

  Părintele Ioan a vorbit despre starea spirituală a oamenilor în care sunt semănate astfel de defecte ale minciunii: confuzie, confuzie și iar confuzie. Asta este în sufletele acestor oameni.

  Responsabilitatea este foarte importantă. Oamenii care răspândesc în mod iresponsabil astfel de invenții și zvonuri îmi amintesc de adevărați agenți de influență care lucrează nu pentru binele poporului lui Dumnezeu, nu pentru binele poporului rus, ci pur și simplu pentru inamic. Ei fac totul pentru a se asigura că moartea și bolile se răspândesc și se răspândesc în toată țara noastră. Evident, ei vor spune: „Nu vrem asta. „Dar”, prin acțiunile lor, îi veți recunoaște ”.

  În calitate de episcop al eparhiei Pskov, responsabil pentru turma care mi-a fost încredințată de Dumnezeu, bineînțeles, îmi dau binecuvântarea necondiționată pentru a ține cont de toate recomandările Serviciului de Sănătate de Stat din Rusia și pentru a efectua vaccinări preventive împotriva acestei boli mortale, boala covidului. Îmi asum această responsabilitate, fac această recomandare și, desigur, răspund de aceasta. Desigur, sunt responsabil față de turma mea. Și cred că este corect. Timpul pentru cuvintele goale s-a încheiat.

  Dar, în același timp, trebuie să spun că acei preoți (sunt puțini în eparhia noastră, dar există) care își abat turma și prietenii de la vaccinările preventive ar trebui, de asemenea, să fie considerați responsabili. În mod clar, aceasta este părerea lor. Ei cred că este un lucru corect. Dar dacă – Doamne ferește – cineva dintre cei care nu au primit vaccinul pentru că i-ați descurajat, se îmbolnăvește grav sau moare (și în spital, se va ști cu siguranță că nu au fost vaccinați tocmai pentru că un astfel de preot nu i-a binecuvântat să facă acest lucru – persoana care va fi bolnavă îi va explica medicului motivul acțiunilor sale), și dacă, Doamne ferește, se întâmplă acest lucru, atunci acești preoți sau călugări vor trebui să suporte întreaga răspundere canonică pentru aceste acte. Cred că și asta este corect.

  Îi întreb pe toți preoții eparhiei noastre, stareți și starețe ale mănăstirilor, dacă sunt mulți oameni, enoriași în bisericile voastre: vă rog să vă mutați birourile afară. Repet, în 2-3 săptămâni, de la Sankt Petersburg, de la Moscova, cu pelerinii, cu locuitorii de vară, covidul va veni la noi. Recent, Matushka Markela, stareța Mănăstirii Siman din orașul Ostrov, a avut covid. Era grav bolnavă. Copiii din Sankt Petersburg care au venit, au infectat-o ​​pe ea și rudele ei. Fiica ei – care a fost căsătorită înainte de a deveni călugăriță – este acum grav bolnavă. O cheamă Alexandra – vă rog să vă rugați pentru ea.

  Dacă acum organizați tabere pentru copii, fiți foarte atenți! Nu uitați să dați teste PCR copiilor și persoanelor care îi îngrijesc. Și de mai multe ori. Abia după aceea, permiteți-le să fie prezenți în mănăstire și să trăiască în această tabără. Incidența s-a schimbat; știm că, deși obișnuia să afecteze persoanele de vârstă mijlocie, acum afectează un număr mare de tineri și chiar copii.

  Vreau mai ales să subliniez, desigur, că vaccinarea împotriva acestei boli mortale, covid, este voluntară. Și nimeni nu poate fi forțat. Dar convingerea, desigur, este posibilă, necesară și indispensabilă. Cu toate acestea, există o anumită limită. Aici la mănăstirea Pskov-Pecherska au avut deja loc 4-6 conversații cu frații despre acest lucru. Am spus deja tot ce știu, am invitat un doctor, am vorbit la telefon cu un doctor minunat din Sankt Petersburg, care îl trata pe părintele Ioan Krestiankin, care a dat sfaturi despre vaccinare. Alegerea este deci a tuturor. Alegere și responsabilitate. Responsabilitate în fața lui Dumnezeu pentru sănătatea aproapelui nostru, pe care, Doamne ferește, îl putem pune în pericol, infectând o persoană. Și pentru propria sănătate, care este un dar de la Dumnezeu. Și există o responsabilitate și mai mare pentru sănătatea noastră duhovnicească. Pentru că, așa cum a scris părintele Ioan Krestiankin:

  „Umbra întunecată a răzvrătirii duhovnicești a schimbat mințile și inimile credincioșilor și le răpește nu numai bucuria triumfului Bisericii, ci și credința și încrederea în sine. ”

  Sănătate, bun simț pentru toți, ajutor și mântuire de la Dumnezeu.

  https://orthodoxie.com/a-propos-de-la-vaccination-appel-durgence-du-metropolite-tikhon-chevkounov/?goal=0_9357f9bbb5-14945b2c54-355987792&mc_cid=14945b2c54&mc_eid=6dd9c87718

  Apreciază

 3. Cand va vor obliga sa primiti cipul PE MANA SI (SI)PE FRUNTE SA INTELEGETI iar in faza mai avansata PECETEA(INSCRIPTIA) pe mana SI(SI)PE FRUNTE este cipuire si pecetea nazista adica pt lagare,conform doctrinei naziste dintotdeauna.Cine primeste vreun cip,semnatura electronica si pecetea ca incrustare pierde harul divin ca unul care a aderat la un sistem criminal de razboi.Pierde orice posibilitate ca Dumnezeu sa intervina in viata lui pt ca luand acestea,fiind practic de acord cu sistemul,se face partas ale tuturor viitoarelor crime de razboi impotriva umanitatii.
  Cand va fi pecetea pe mana dreapta SAU(SAU)PE FRUNTE CUM CLAR ZICE SCRIPTURA,ADICA REALA PECETE DIN PREZENTA ANTIHRISTULUI,ATUNCI INTR ADEVAR E ADEZIUNE LA ANTIHRIST.
  PREPOZITIILE „SI”,”SAU” ARATA DOUA LUCRURI TOTAL DIFERITE.IN CARTEA APOCALIPSEI NU E PREPOZITIA”SI”CI PREPOZITIA”SAU”.

  Apreciază

 4. Nu vă duceţi la ei, că vă înşală! Nu este libertate acolo!

  Cel ce însetezi după linişte, pace şi fericire, vino la Domnul! El şi numai El este viaţa, pacea şi liniştea. El îţi va risipi din inimă toate neliniştile, renăscând în ea alte griji şi alte căutări, nepământeşti; El îţi va stinge arsura necazurilor pământeşti şi va topi orice chemare a mângâierilor lumii. El ţi Se va oferi să-L guşti – pe El, Cel bun şi Mângâietor – şi astfel te va face să uiţi gustul pentru orice altceva. Căci El este plinătatea oricărei mângâieri. Dar iată ce este minunat: prin şirul de întâmplări de până la mormânt – dintre care, unele ne pot sminti – El îi arată inimii nesfârşita fericire de dincolo de mormânt, îi dă să o preguste de pe acum şi să şi-o însuşească, nădăjduind la viitor, pentru ca inima să se împlinească de sentimentul fericirii, netulburate şi necontenite.
  Aşadar, mergeţi la Domnul, Care ne cheamă şi ne făgăduieşte că ne va potoli orice însetare.
  Astăzi auziţi multe voci care îi cheamă la ele pe cei însetaţi; să nu le daţi ascultare! Falşii înţelepţi spun: lăsaţi Revelaţia şi veniţi la noi, noi vă vom arăta lumina adevărului în raţiune. Nu vă duceţi la ei, că vă înşală! Nu este adevăr în ei, ci minciună. Umaniştii spun: veniţi la noi, noi vom dezlega toate legăturile şi vom elibera natura umană. Nu vă duceţi la ei, că vă înşală! Nu este libertate acolo, ci o simplă înlocuire a legăturilor, cu altele mai grele. Senzualiştii spun: veniţi la noi, vă vom descoperi tot felul de plăceri şi vă vom îndulci viaţa. Nu mergeţi la ei, că vă înşală! Ei nu au plăceri, ci doar o uitare de o clipă, care apoi se întoarce în cea mai neagră tristeţe.
  Nu vă duceţi dar nicăieri, ci petreceţi de-a pururi cu Domnul. Numai El vă va sătura întotdeauna cu apa după care cel ce o bea nu va mai înseta în veci.

  Sfântul Teofan Zăvorâtul, Viaţa lăuntrică, Editura Sophia, 2011, pp. 230-231

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s