Sfântul Mucenic Cosma Etolianul: În şcoli se vor preda asemenea ticăloşii, că e cu neputinţă să vi le imaginaţi

„Vom vedea oameni zburând prin văzduh asemenea păsărilor şi aruncând foc pe pământ. Oamenii vor alerga la morminte şi vor striga: Ieşiţi, voi, morţilor, şi daţi-ne nouă să intrăm în mormintele voastre. Vor veni vremuri când duşmanii noştri vă vor lua totul, chiar şi cenuşa din vatră. Însă nu vă pierdeţi Credinţa, asemenea altora.

Vor veni vremuri când va dispărea orice înţelegere între preoţime şi turmă. Preoţii vor deveni mai răi şi mai nelegiuiţi decât alţii. Oamenii vor fi sărăci, pentru că vor pierde dragostea şi grija faţă de săraci. Bogaţii vor sărăci, iar săracii vor muri.

Vor putea fi văzute trăsuri fără cai gonind pe câmpie mai iute ca iepurele.

Vor veni vremuri când ortodocşii vor fi învrăjbiţi între ei. Eu, însă, vă sfătuiesc să păstraţi pacea şi înţelegerea. (…) În şcoli se vor preda asemenea ticăloşii, că e cu neputinţă să vi le imaginaţi“.

(Stareţii despre vremurile de pe urmă“, Mânăstirea Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil, Petru-Vodă, 2007)

Text selectat şi editat de Dr. Gabriela Naghi

Cum a murit Sfântul Cosma Etolianul? O mostră ecumenistă de falsificare a adevărului

,,Călăii (musulmani) l-au aşezat lângă un pom şi voiau să-i lege mâinile. Dar Sfântul nu i-a lăsat, zicându-le că nu li se va împotrivi, ci-şi va ţine mâinile încrucişate, ca şi cum i-ar fi legate. După aceea şi-a plecat sfântul său cap spre pom şi barbarii i-au legat capul cu o funie. Şi îndată ce au strâns-o, duhul său dumnezeiesc s-a urcat la ceruri. Şi aşa de-trei-ori-fericitul Cosma, acel om de cel mai mare folos obştesc şi podoabă bine împodobită a lumii, s-a învrednicit să ia de la Domnul îndoite cununi atât ca deopotrivă cu Apostolii, cât şi ca un Sfânt Mucenic, fiind în vârstă de 65 de ani’’ (Vieţile Sfinţilor pe August, Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2005, p. 336).

Versiunea ecumenistă

,,Musulmanii l-au judecat sub acuzația de conspirație și l-au condamnat la moarte prin spânzurare în august 1779 în Albania. Totuși, o mărturie precizează că el s-a rugat și și-a dat duhul înainte ca sentința să fie dusă la îndeplinire’’. (ro.ortodoxwiki).

Aşa se mistifică adevărul istoric în perspectiva ecumenistă de unire a tuturor rătăcirilor lumii, pentru a crea noua ,,religie’’ mondială, cea a lui antihrist. Musulmanii n-au pricinuit niciun rău Bisericii. Asta vor ecumeniştii să ne intre bine în cap. De unde dar, mulţimea de Sfinţi Mucenici, ucişi de musulmani?

Presbiter Ioviţa Vasile

7 gânduri despre „Sfântul Mucenic Cosma Etolianul: În şcoli se vor preda asemenea ticăloşii, că e cu neputinţă să vi le imaginaţi”

 1. Cuviosul Porfirie – Despre Antihrist și 666
  SFANTUL PORFIRIE KAVSOKALIVITUL

  666 și antihristul

  Mi-a zis:

  ”Părinte Athanasie (m-a luat de mână așa, strâns), eu acum sunt orb, ochii mei trupești nu mai lucrează, pentru că am cancer la hipofiză, dar am ochi duhovnicești și văd. Înainte să pleci, vreau să îmi spui ce a spus Gheronda Emilianos [Simonopetritul] despre 666 și despre antihrist?”.
  Era în zilele de după Cernobâl, lumea era tulburată și oamenii mergeau cu zecile în fiecare zi, mai ales la Părintele Porfirie, care era aproape, în Atena, și neliniștiți îl întrebau:
  ”Ce va fi? Va veni antihrist să ne pecetluiască cu 666?”.
  Și m-a întrebat iar:
  ”Ia spune-mi, fiule, ce spune Gheronda Emilianos despre 666 și antihrist?”.
  Iar eu îi răspund: ”Gheronda, ne-a spus la o sinaxă de curând să nu ne neliniștim. Noi să ne îngrijim să avem o relație vie cu Hristos, iar lui antihrist să nu îi dăm multă însemnătate, căci altfel, acela va deveni centrul vieții noastre, iar nu Hristos”.

  Îndată a lovit cu mâinile de pat de bucurie și a spus:

  ”Ce spui, fiule? Ce spui, fiule? Slavă Ție, Doamne, că am găsit un duhovnic care să fie de acord cu mine!
  Măi, copile, ce-au făcut duhovnicii, aici în lume?! Au tulburat sufletele, au creat o mulțime de probleme, familiale și psihologice cu acest 666. Nu mai poate lumea să doarmă și au început să ia medicamente de cap și pastile de somn, ca să poată să doarmă. Ce-i asta? Hristos nu vrea asemenea lucruri, fiul meu. Să-ți mai spun ceva?”.
  Îi zic: ”Părinte, ce?”. Îmi spune: ”Pentru noi, creștinii, atunci când Îl trăim pe Hristos, nu există antihrist. Ia spune-mi? Aici unde stau eu în pat poți să stai și tu?”. Îi spun: ”Nu, Părinte”. Îmi spune: ”De ce?”. I-am răspuns: ”Pentru că, dacă stau peste dumneavoastră, vă voi strivi”. Îmi spune: ”Dar când poți să stai?”. Îi zic: ”Atunci când plecați dumneavoastră, Gheronda, pot să stau eu”.

  Îmi spune: ”Exact, fiule, așa se întâmplă și cu sufletul nostru. Când avem în noi pe Hristosul nostru, poate veni antihrist? Poate intra vreo altă ființă potrivnică în sufletul nostru? Așa că, fiule, pentru că nu Îl avem pe Hristos în noi, de aceea azi suntem neliniștiți cu privire la antihrist. Când Îl punem pe Hristos în noi, toate devin Rai.
  Hristos este totul și în acest chip să le vorbești și tu oamenilor, fiule, și de ce este potrivnic nu ne temem. [ …]
  Căci, fiule, pe primii martiri i-au băgat la fiare, iar ei se însemnau cu semnul crucii și fiarele se făceau ca niște mielușei. Îi aruncau în mare, iar ei își făceau semnul crucii și marea se prefăcea în uscat și mergeau pe ea. Îi aruncau în foc și ei își făceau semnul crucii, iar focul se prefăcea în răcoare.
  Binecuvântatul meu fiu, ce suntem noi astăzi? Credem în Hristos? În crucea noastră? Dar de ce S-a pogorât Hristos?
  Nu S-a pogorât ca să întărească neputința noastră? Așa, fiule, să îi spui și lui Gheronda [Emilianos].
  Iar tu să le spui oamenilor să nu se teamă de antihrist. Suntem fii ai lui Hristos, suntem copii ai Bisericii”.

  Acest lucru m-a mirat foarte tare. Și a adăugat: ”Să îți spun ceva?”. Zic: ”Părinte, vă rog”. ”Patriarhul Dimitrie cum a venit în Atena?”. Îi zic: ”Cu avionul”. ”Ei, bine, știu că a venit cu avionul, că doar nu venea înot! Cu ce acte a intrat, vreau să zic?”. Îi zic: ”cu pașaportul, Gheronda”. – ”Grecesc sau turcesc?”. Îi zic: ”Nu știu”. – ”Ei, acum faci și pe înțeleptul! Cu pașaport turcesc a venit! Și care este simbolul național al Turciei, știi?”. Îi zic: ”Nu știu, Gheronda”. – ”Hai, c-ai întrecut măsura! Nu știi care este simbolul național al Turciei? Semiluna! Și știi cum este numită semiluna de către Părinții Bisericii noastre, după apariția lui Mohamed?”. Îi zic: ”Nu știu, Gheronda”.
  ”Ei, o să îți iau diploma aia și am să ți-o rup. Ce fel de teolog ești?” […].
  ”Semiluna este semn al antihristului. Dacă semiluna este semn al lui antihrist și Patriarhul nostru are pe pașaportul lui semnul antihristului (cu tot cu ștampilele lor, și câte ștampile nu pun și în interior și în exterior?!), asta vrea să spună că Patriarhul nostru este antihrist? Nu, măi, copile! Nu, măi copile! Să nu îngrădim atât de mult mesajul Evangheliei! Hristos nu este atât de îngust la minte pe cât suntem noi, oamenii, pe care nu ne interesează decât să ne apărăm drepturile. Așa să îi spui lui Gheronda și așa să spui și oamenilor: nici de antihrist nu ne temem, și nici de 666”.

  Sursă: Antologie cu sfaturi ale Părintelui Porfirie, pp. 71, 72-75, 2003.

  Apreciază

 2. Părintele Porfirie: Cum putem iubi pe cineva care ne face rău?
  SFÂNTUL PORFIRIE KAVSOKALIVITUL

  În primul rând, niciodată nu trebuie să ne aşteptăm ca ceilalţi să ne vorbească politicos. Această aşteptare a noastră din partea celorlalţi scoate în evidenţă o trăsătură a noastră egocentristă. Noi trebuie să-i lăsăm pe ceilalți din jurul nostru să vorbească așa cum vor ei. Părintele Porfirie spunea că: „nu trebuie să devenim cerșetori ai dragostei. Ce trebuie să facem noi? Trebuie să-i iubim și să ne rugăm pentru ei cu tot sufletul.”

  Dar ce trebuie să facem atunci când cineva ne insultă sau ne bârfeşte?

  Tot părintele Porfirie ne învaţă ca, atunci când cineva ne jigneşte în vreun fel anume, să ne gândim că este fratele nostru care a fost stăpânit de diavol atunci când ne-a jignit sau ne-a bârfit. Să avem compasiune faţă de el şi să-L rugăm pe Dumnezeu să aibă milă faţă de el şi faţă de noi.

  O persoană care îi judecã pe ceilalţi nu Îl iubeşte pe Hristos şi nu-I respectă poruncile. Egoismul nostru e de vină şi nu ne lasă să iubim pe cei care ne fac rău. Părintele Porfirie ne oferă un exemplu: „Să presupunem că cineva este singur în deşert. Deodată se aude o voce din depărtare care ţipă după ajutor. El urmăreşte de unde vine sunetul şi ajunge la locul faptei şi acolo dă de un lucru cumplit: un tigru care a apucat cu putere un om şi îl sfâşie cu ghearele lui. Omul cerea disperat ajutor. În câteva minute ar fi fost sfâşiat în bucăţi. Cum putea cealaltă persoană să-l ajute? Este imposibil. Poate să ţipe după ajutor? Cine îl poate auzi? Poate ar trebui să ia o piatră şi să omoare tigrul? Cu siguranţă nu, am spune noi. Dar exact acelaşi lucru se întâmplă şi cu oamenii din jurul nostru care ne fac rău şi pe care noi trebuie să-i iubim. Însă oamenii din jurul nostru care ne fac rău nu sunt sfâşiaţi de un tigru, ci de un diavol.”

  Nu realizăm că atunci când răspundem cu ură unui om care ne urăşte nu facem altceva decât să îl rănim mai mult şi „tigrul” care îl stăpânea pe el să ajungă să ne stăpânească şi pe noi. Cum ne iubim noi aproapele? Cum îl iubim noi pe Dumnezeu? Trebuie să-i compătimim şi să-i iubim pe cei ce ne urăsc şi ne vor nouă răul…
  „Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor, că aceasta este Legea şi proorocii” (Matei 7,12).

  Traducere şi adaptare: Mădălina Munteanu pentru DOXOLOGIA.RO
  Sursa: http://orthodoxwayoflife.blogspot.ro

  Apreciază

 3. Modificarea comportamentului uman în timpul „pandemiei”. Poate fi și o consecință a înțepării, indiferent cât de mult rău i-a cauzat prima dată, merge tot înainte la următoarea înțepare!

  20 de lucruri pe care le-am învățat (sau mi s-au confirmat) despre umanitate în timpul „pandemiei”
  1. Majoritatea oamenilor ar prefera să fie cu majoritatea, decât să fie de partea adevărului.
  2. Cel puțin 20% din populație are tendințe autoritare puternice, care vor apărea în condițiile potrivite.
  3. Frica de moarte este rivalizată doar de teama de dezaprobare socială. Acesta din urmă ar putea fi mai puternică.
  4. Propaganda este la fel de eficientă în zilele noastre ca acum 100 de ani. Accesul la informații nelimitate nu a făcut ca persoana obișnuită să devină mai înțeleaptă …
  5. Orice poate fi politizat de mass-media, guvern și cei care au încredere în ei.
  6. Mulți politicieni și mari corporații vor sacrifica cu plăcere vieți omenești dacă acestea sunt favorabile aspirațiilor lor politice și financiare.
  7. Majoritatea oamenilor cred că guvernul acționează în interesul poporului. Chiar și mulți care sunt de obicei critici vocali ai guvernului.
  8. Odată ce s-au hotărât, majoritatea oamenilor preferă să continue să greșească, decât să recunoască că au greșit.
  9. Oamenii pot fi instruiți și condiționați rapid și relativ ușor pentru a-și modifica semnificativ comportamentele – în bine sau în rău.
  10. Când sunt suficient de înspăimântați, majoritatea oamenilor nu numai că vor accepta autoritarismul, ci chiar îl vor cere.
  11. Oamenii care sunt considerați „teoreticieni ai conspirației” au cercetat adesea temeinic și sunt înaintea narațiunii curente.
  12. Majoritatea oamenilor apreciază siguranța și securitatea mai mult decât libertatea, chiar dacă „siguranța” este doar o iluzie.
  13. Adaptarea hedonică are loc în ambele direcții și, odată ce se instalează inerția, este dificil să readuci oamenii la „normal”.
  14. Un procent semnificativ de oameni se bucură din plin de a fi subjugați.
  15. „Știința” a evoluat într-o pseudo-religie laică pentru milioane de oameni din Occident. Această religie nu prea are legătură cu știința însăși.
  16. Majorității oamenilor le pasă mai mult de a arăta ca și cum ar face ceea ce trebuie, mai degrabă decât de a face ceea ce trebuie.
  17. Politica actuală, mass-media, știința și industriile medicale sunt corupte, în diferite grade. Oamenii de știință și medicii pot fi cumpărați la fel de ușor ca politicienii.
  18. Dacă îi faci pe oameni să se simta suficient de confortabil, nu se vor revolta. Puteți păstra milioane de docili în timp ce îi despăgubiți pentru drepturi, oferindu-le bani, mâncare și divertisment.
  19. Oamenii moderni sunt excesiv de mulțumiți și nu au vigilență atunci când vine vorba de apărarea propriilor libertăți de abuzurile guvernamentale.
  20. Este mai ușor să păcălești o persoană decât să o convingi că a fost păcălită.

  Text preluat de pe FB

  Apreciază

 4. RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL MĂRTURISITOR ILIE LĂCĂTUȘU

  O, Sfinte Ilie, mare făcătorule de minuni, la tine alergăm acum, ca la un grabnic ajutător. Vezi puținătatea credinței noastre, vezi slăbiciunile și neputințele noastre. Nu ne lăsa să fim biruiți de frică și de lucrarea puterilor drăcești, care caută să ne piardă în fel și chip. De la începuturile Bisericii mulți înaintemergători ai antihristului s-au arătat, răspândind rătăcirile lor și pierzându-i pe cei slabi în credință. Iar în vremea noastră numărul lor s-a înmulțit, și din pricina lor bisericile se golesc și oamenii își pierd sufletele, alegând căile pierzaniei. Avem nevoie de ocrotirea ta, sfinte, să rezistăm ispitelor din fiecare zi. Avem nevoie de mijlocirea ta, sfinte, ca să nu pierdem ajutorul dumnezeiesc.

  Roagă-te lui Dumnezeu pentru toate familiile binecredincioase, pentru toți părinții creștini și copiii lor. Roagă-te pentru toți preoții Bisericii dreptslăvitoare, să mărturisească Adevărul fără teamă. Roagă-te pentru ierarhii de pretutindeni, să păstorească turmele lor cu frică de Dumnezeu. Roagă-te, Sfinte Ilie, pentru toți monahii și toate monahiile, să le dăruiască Dumnezeu darurile Sale pentru rugăciunile tale.

  Ne rugăm ție și tuturor noilor mucenici și mărturisitori, să nu uitați în rugăciunile voastre Neamul românesc, care este încercat parcă mai mult ca niciodată. Feriți-l de dușmanii văzuți și nevăzuți, prin darul pe care l-ați primit de la Dumnezeu. Ajutați-ne, sfinților, și acum, și în vremea încercării credinței noastre. Să nu ne lepădăm de Hristos, oricât de grele vor fi încercările prin care vom trece. Iar dacă vom cădea, să ne ridicăm degrabă prin mijlocirile voastre. Și prin pocăință să ne smerim, cerându-I Bunului Dumnezeu să ne schimbe viața și să ne primească la sfârșitul vieții noastre în Împărăția Sa cea cerească, unde acum Îl lăudați împreună cu toți îngerii și sfinții. Amin

  din lucrarea ,,Părintele Mărturisitor Ilie Lăcătușu. Viața, Acatistul, Minuni”, Editura Babel, Bacău, 20016, pp.36-37

  Apreciază

 5. Astăzi Patriarhul României Daniel, a împlinit 70 de ani.
  Prin Voia Domnului Atotateziditor, conduce încă BOR, pleroma credicioasă, necăjită şi vândută mai marilor slugi ale zidarilor întunericului, clerul laic şi monahal prea plecat supus, care îl pomenesc (încă)la Sfintele Liturghii şi la alte slujbe ale Bisericii.
  Nimic nu s-a schimbat în bine pentru BOR de când cel care astăzi îşi sărbătoreşte aniversarea, a devenit cârmaciul turmei binecredincioase încredinţată lui spre păstorire, de Cel Prea Înalt.
  Instruit la înaltele şcoli teologice ale apusului, a fost menit să fie continuatorul de nădejde al idealurilor ecumenisto masonice pierzătoare de mântuire, al unora dintre înaintaşii săi, comemoraţi cu cinste la Sfintele Liturghii.
  După marea trădare a Ortodoxiei de la Kolimbari din iunie 2016, când panerezia ecumenistă a fost instaurată drept far călăuzitor în viaţa Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Daniel a devenit surd la orice doleanţă adresată lui, prin memorii, de către oile cuvântătoare care s-au îngrădit de erezia ecumenistă, conduse de Preoţii care au încetat pomenirea ierarhilor propovăduitori ai ecumenismului satanicesc, conform canonului 15I-II Constantinopol.

  Din dragoste pentru Hristos, nu pot să vă doresc de ziua dvs.aniversară, să simţiţi amărăciunea şi durerea care a însoţit cererile noastre, la care nu am primit răspuns, dar pe care le cunoaşteţi bine.
  Să vă dea Dumnezeul Cel în Treime Slăvit, înţelepciunea, puterea şi răbdarea, gândul cel bun, spre a împlini măcar acum, caci numai este vreme, cereile adresate PF Voastre:
  -condamnarea minciuno-sinodului din Creta şi retragerea semnăturilor comisiei reprezentative a BOR, de pe hotărârile sale eretice
  -ieşirea BOR din CMB şi din toate adunările afiliate lui
  -anularea ruşinoaselor caterisiri ale Preoţilor lui Hristos, pe motivul încetării pomenirii ierarhului, măsură umilitoare care nu a mai fost luată decât de prigonitorii Sfinţilor Părinţi, care au mărturisit de-a lungul veacurilor, Adevărul.
  -canonizarea Sfinţilor Martiri, Mucenici şi Mărturisitori din temniţele comuniste şi închisori, care au suferit si au murit în chinuri, pentru credinţa în Hristos, neam şi ţară.
  -condamnarea catolicismului si a celorlalte denominaţiuni creştine drept erezii şi pe papa drept eretic
  -condamnarea tomosului autocefaliei BOU, acordată de PseudoPatriarhul Bartolomeu.
  -condamnarea aşa zisei pandemii, a măsurilor care au încălcat şi încalcă drepturile constituţionale şi libertăţile umane
  -condamnarea vaccinurilor tip ARN mesager şi a oricăror tip de vaccinuri drept înşelări şi mijloace ale stăpânilor întunecaţi masonico-globalisto-sionişti de înrobire şi supunere în faţa stăpânilor lumii, ateii bolşevici de sorginte marxistă care Îl neagă pe Dumnezeu.

  Părinte Patriarh, vă doresc cu această ocazie, să aveţi curajul să sfărâmaţi lanţurile care vă ţin rob şi sunt convinsă că Marele Arhiereu va spori anii PF Voastre cu îmbelşugate binecuvântări şi se va apleca cu mila Sa nemărginită spre întreaga naţie ortodoxă română.
  Aşa ar face un Păstor Mucenic al cărui nume ar fi înscris de Atotmilostivul Hristos în Cartea veşniciei!
  Dar din păcate nu sunteţi dvs.acela!
  Știu că nu veţi putea împlini nici măcar o cirtă din cele menţionate mai sus.
  Aţi abdicat demult de la slujirea Împăratului Hristos împreună cu sinodalii, vremelnicii voştri simbriaşi, semnatari ai ereziei cretane şi toţi ceilalţi Păstori din BOR, care fac „reaua ascultare” şi refuză să mărturisească Adevărul.

  Cum îi veţi privi în ochi la Înfricoşătoarea Judecată a lui Hristos, pe Sfinţii Martiri şi Mucenici din închisori, dvs., cel care aţi refuzat cinstirea şi recunoaşterea lor ca prieteni ai Mirelui, cât timp aţi condus BOR.
  Prin urmare, nu pot decât să mă rog cu smerenie ca Marele Arhiereu Hristos, să aibă mila de sufletul PF.Voastre şi a complicilor cu care aţi sfâşiat Cămaşa Domnului şi aţi trădat Ortodoxia.
  Amin

  Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s