La Schit Orăşeni, copitele ecumeniştilor au lovit sălbatic şi anul acesta

Cine vrea să vadă cum ar trebui să fie Biserica Ortodoxă Română, să se uite pe site-urile ecumeniste. Vom vedea aici ierarhi iubitori de Hristos şi de Biserică, având mare grijă de păstoriţii lor. Vom afla că patriarhul Daniel are déjà vechime de 34 de ani în monahism. Că dumnealui a petrecut aceşti ani nu în mănăstire, ci în mediile ecumeniste din Occident, în palate episcopale nu mai are importanţă. Nu ştiu dacă timpul petrecut în mănăstire ar însuma mai mult de câteva săptămâni, nici nu mai contează. Oricum, vechimea e vechime. Vom vedea că cinstiţii noştri ierarhi se încadrează perfect în cerinţele Sfintei Scripturi: ,,Se cuvine însă episcopului să fie fă prihană… treaz, cuminte, cuviincios, primitor de străini (nu de ortodocşi!), destoinic să înveţe pe alţii, nebeţiv, nedeprins să bată, neagonisitor de câştig urât, ci blând, paşnic, neiubitor de argint’’ (I Timotei 3, 2-3). Vom constata că ierarhii noştri respectă cu rigoare făgăduinţa de la intrarea în călugărie, aceea că vor trăi în sărăcie până la sfârşitul vieţii. Nici vorbă ca Biserica noastră să se confrunte cu erezii şi schisme, acestea sunt amintiri din istoria trecută. Nici de ,,sfântul şi marele sinod din Creta’’ nu se prea vorbeşte, dar se implementează hoţeşte, pe nesimţite. Şi totuşi, cine urmăreşte presa patriarhală îşi dă cu uşurinţă seama că avem de-a face cu o bine pusă la punct potemkiniadă ecleziastică.

Mai aflăm din Basilica precum că domnului Teofan Savu îi prieşte altitudinea, de aceea a urcat pe Ceahlău la 1800 de metri, pentru a sărbători Schimbarea la Faţă a Mântuitorului. Nu singur, fireşte, ci însoţit de domnul Macarie Drăgoi, ocupantul scaunului episcopal al românilor din Scandinavia, şi de circa 170 de tineri. Evenimentul se încadrează în potemkiniada amintită, menită să ne arate că pe munte toate sunt bune şi frumoase, ierarhii sunt mereu în mijlocul credincioşilor şi că nimic nu tulbură viaţa Bisericii.

Realitatea însă e alta. O simţim, o trăim în fiecare zi dureros. Am trăit-o şi noi la Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Parohia declarată liberă de ecumenism, Schit Orăşeni. La invitaţia Părintelui Ioan Ungureanu, trei preoţi din Ardeal am trecut munţii pentru a fi alături de vrednicii credincioşi din această parohie. Îi cunoaştem de patru ani, din vremea când frăţiile lor au respins sinodul tâlhăresc din Creta şi ecumenismul cu toate încrengăturile sale odioase. Atunci Părintele Ioan a întrerupt pomenirea nevrednicului Savu Teofan, urmând calea Sfintelor Canoane. De-atunci pseudo-mitropolitul Savu a pornit o prigoană sălbatică împotriva credincioşilor din Schit Orăşeni, care nu s-au supus ereticilor, alegând să apere Sfânta Credinţă Ortodoxă de ereziile promovate în Creta, la care şi pseudo ierarhul lor a fost părtaş prin prezenţă şi semnătura pusă pe documente. Desigur că Savu Teofan n-ar fi avut putere să-şi pună în aplicare planurile mârşave, de aceea a recurs la forţele statului antihristic: miliţie, jandarmerie, primărie, presă obedientă, justiţie slugarnică şi, fireşte, la cozile de topor pe care le-au găsit în parohie. Cu puterea conjugată a acestora, au alungat din biserica strămoşilor pe cei 80 la sută de credincioşi antiecumenişti, atribuind-o cozilor de topor ,,păstorite’’ de un bolohan ecumenist. Aşa a vrut Teofan, aşa a hotărât drăgălaşa justiţie română.

De-atunci credincioşii ortodocşi din Schit Orăşeni îşi oficiază Sfintele Slujbe într-un mic paraclis, de mărimea unui Sfânt Altar, peste drum de biserică. Credincioşii stau sub cerul liber în ploaie, ninsoare, frig, viscol pentru că aşa vrea domnul Savu. Câtă câinoşenie în omul acesta, deghizat în veşminte arhiereşti! Crede dumnealui că în felul acesta îi va îngenunchia, îi va supune şi-i va atrage la rătăcirile sale ecumeniste. Îl asigurăm de pe-acum că a pierdut lupta şi că tot ce face împotriva credincioşilor iubitori de Hristos, o face spre pierzania sa.

Am pomenit mai sus de cozile de topor. Aceştia au fost ademeniţi şi înşelaţi prin bani şi alte foloase materiale. Un ultim exemplu: au primit bonuri de masă în valoare de 400 lei fiecare, provenite de unde nici nu gândiţi, de la Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord. Cine e mai marele acestei Episcopii? Chiar Macarie Drăgoi, cel care a urcat în Ceahlăul împreună cu Teofan Savu, ca să fie mai aproape de cer. Vedeţi cum se leagă lucrurile?

Acum, despre Sărbătoarea Schimbării la faţă a Mântuitorului. Acesta este hramul bisericii din Schit Orăşani, motiv pentru care Părintele Ioan Ungureanu ne-a invitat pentru a sluji împreună Sfântul Maslu, Acatistul şi Sfânta Liturghie. Numai că ecumeniştii n-au stat pasivi. S-au mobilizat exemplar, au adus persoane din alte sate pentru a echilibra prezenţa numerică, cozile de topor fiind puţine. Însuşi protopopul s-a pus în fruntea organizatorilor, pentru că aşa se câştigă meritele în ochii lui Teofan Savu. Au adus aparate de făcut zgomot performante, staţie de amplificare cu difuzoare îndreptate spre paraclisul nostru, cu scopul vădit de a acoperi, prin decibeli, Sfintele Slujbe săvârşite de soborul nostru de patru preoţi. A fost, dacă vreţi, o contra-liturghie ecumenistă, o acţiune zgomotoasă şi duşmănoasă, ordonată de Savu Teofan, cel care vrea să pară un ierarh cumsecade. Nu este!

La vremea stabilită, a descins trupa de jandarmi, care s-au postat în dispozitiv exact în perimetrul ecumeniştilor, cu misiunea de a provoca incidente, care să le dea prilejul să aplice amenzi, să întimideze, să discrediteze. Nu li s-a oferit prilejul, deoarece credincioşii noştri s-au purtat exemplar, ignorând tămbălăul ecumenist şi fiind concentraţi la Sfintele Slujbe. N-au lipsit nici operatorii care ne-au filmat, desigur, tot pentru intimidare. Fie sănătoşi, nu ne interesează meschinăriile lor. Ecumeniştii au avut deplină libertate să bată clopotele şi toaca, nu pentru împlinirea rânduielilor fireşti, ci pentru a produce zgomote perturbatoare în vreme ce noi slujeam Sfânta Liturghie. Părintelui Ioan Ungureanu i s-a pus în vedere că nu are voie să bată clopotele şi toaca. O mostră de ,,imparţialitate’’ a instituţiilor statului antihristic.

Cântările ecumeniştilor au fost răcnite, dizarmonioase, ridicole, pentru că, vrând- nevrând stârneau zâmbete compătimitoare. Însuşi protopopul se ducea la strană ca să impulsioneze spectacolul grotesc al ecumeniştilor. Vă daţi seama câtă micime de suflete au aceşti slujbaşi ai ereticului Teofan.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am reuşit să ne împlinim datoriile sfinte faţă de Atotputernicul şi faţă de bunii credincioşi din Schit Orăşeni. Au fost momente când parcă Dumnezeu îndrepta vacarmul ecumenist spre pustie, încât ne-am putut concentra cu uşurinţă la Slujbele ce ne stăteau înainte.Toată această hărmălaie ecumenistă mi-a adus aminte de o vedenie proorocească a Sfântului Antonie cel Mare.

,,O urgie are să cuprindă Biserica şi are să fie dată oamenilor celor asemenea cu dobitoacele necuvântătoare. Am văzut Sfânta Masă a Bisericii şi împrejurul ei stând catâri pretutindeni, dând cu picioarele celor dinăuntru ca şi cum s-ar fi făcut nişte azvârlituri de picioare ale dobitoacelor ce saltă fără rânduială…  Acestea le-a văzut bătrânul şi după doi ani s-a şi întâmplat năvălirea arienilor şi răpirea bisericilor, când şi vasele cu sila răpindu-le, le făceau să fie purtate de mâini păgâneşti… Atunci toţi am cunoscut că azvârliturile de picioare ale catârilor vestite lui Antonie înainte, acum arienii le lucrau ca dobitoacele. După ce a văzut această vedenie, a mângâiat pe cei care erau cu dânsul, zicându-le: ,,Nu vă mâhniţi, fiilor, că precum s-a mâniat Domnul, aşa se va milostivi iarăşi şi degrabă îşi va lua Biserica podoaba sa, va străluci după obicei şi veţi vedea pe cei izgoniţi, aşezaţi iarăşi la locurile lor, iar păgânătatea ducându-se şi ascunzându-se în cuiburile sale; apoi Dreapta Credinţă biruind, va avea toată libertatea pretutindeni; numai să nu vă uniţi cu arienii, că nu este a Apostolilor învăţătura aceasta, ci a diavolilor şi a tatălui lor, învăţătura care este stearpă, dobitocească a minţii celei nedrepte, precum este necuvântarea catârilor’’ (Vieţile Sfinţilor pe ianuarie, Ed. Mănăstirii Sihăstria, 2005, p. 344).

La Schit Orăşeni, copitele catârilor au lovit sălbatic şi anul acesta, la fel ca anul trecut.

Presbiter Ioviţa Vasile

MESAJUL ZILEI

Sfântul Mare Mucenic Pantelimon s-a arătat multor Părinţi şi Maici, spunându-le: ,,Din cauza celor care s-au vaccinat, pământul va arde, iar la sfârşit, va începe marele război. Spuneţi-le oamenilor să nu se mai vaccineze, iar cei care s-au vaccinat, să se pocăiască, cât mai au vreme’’.

4 gânduri despre „La Schit Orăşeni, copitele ecumeniştilor au lovit sălbatic şi anul acesta”

  1. Saru mana Parinte,
    As vrea sa va rog , daca se poate , sa dati mai multe detalii despre Mesajul zilei , cea cu aparitia Sfantului Pantelimon. S-a aratat aici sau in alta parte ( Grecia, Rusia etc) ? Si s a aratat recent ?
    Multumesc.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: