Medicii trebuie sa lucreze cu frică de Dumnezeu şi cu ajutorul Lui, nu sub juramântul demonilor

,,Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higeea și Panaceea și pe toți zeii și zeițele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea:

Să respect pe cel care m-a învățat această artă la fel ca pe propriii mei părinți, să împart cu el cele ce-mi aparțin și să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenții lui ca frați și să-i învăț această artă, dacă ei o doresc, fără obligații și fără a fi plătit.

Să transmit mai departe învățăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu și numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, și nimănui altuia…

Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”

Textul de mai sus este un fragment din jurământul lui Hippocrate. Lămuritor pentru noi este chiar începutul jurământului care se face invocând numele a doi zei şi a două zeiţe – Apollo, Esculap, Higeea, Panaceea -, dar sunt făcuţi părtaşi jurământului ,,toţi zeii’’. Ce sunt, de fapt, aceşti zei la care s-au închinat cei din vechime şi pe care-i cinsteau cu frică şi supunere?  

Răspunsul ni-l dă Sfânta Scriptură, prin pana Psalmistului David: ,,Că toţi dumnezeii neamurilor sunt demoni’’ (Psalmul 95, 5). Aşadar, toţi zeii la care slujeau vechii greci şi celelalte popoare din vechime, sunt entităţi drăceşti. De neînţeles este prestarea acestui jurământ de către absolvenţii Facultăţilor de Medicină, înainte de a începe exercitarea acestei nobile profesii. Nu ştiu dacă jurământul e obligatoriu, dar ştiu cu certitudine, cum am văzut mai sus, că e făcut în numele demonilor întunecaţi, vrăjmaşii noştri şi a tot binele. Să ne mai mirăm că o seamă de medici abdică de la datoriile asumate faţă de pacienţi şi aplică tratamente ucigaşe, sau pur şi simplu îşi lasă semenii să moară? Nebunia aceasta numită pandemie, deliberat provocată de către criminalii lumii, a scos la suprafaţă caractere sau lipsă de caractere. O seamă de medici îşi ridică glasul şi spun adevărul în legătură cu falsa pandemie şi cu efectele ucigaşe al ziselor vaccinuri.Aceştia sunt adevăraţii tămăduitori ai semenilor, nu cei care, pentru bani murdari, îşi încarcă conştiinţele cu crime, pentru care vor da greu răspuns în faţa lui Dumnezeu.

Pentru medicii adevăraţi, care din neştiinţă au rostit jurământul lui Hipocrate, soluţia e una singură: să meargă la un preot ortodox care să-i dezlege de blestematul jurământ şi să le citească toate dezlegările rânduite de Sfânta Biserică. În locul acestuia, pot făgădui în faţa Atotputernicului Dumnezeu că îşi vor împlini toate datoriile faţă de semeni, precum făceau odinioară Doctorii fără de arginţi ai Bisericii noastre.

Presbiter Ioviţa Vasile

2 gânduri despre „Medicii trebuie sa lucreze cu frică de Dumnezeu şi cu ajutorul Lui, nu sub juramântul demonilor”

  1. Daca medicii ar fi corecti, credinciosi nu ar mai lua mita de la sarmanii oameni. S-ar comporta omeneste cu ei. Nu i-ar trata ca pe niste simple obiecte.
    Ar mai face si consultatii gratuite in privat, ajutand.
    Sunt si medici buni, dar putini, prea putini, din pacate.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: