Cuvânt al Părintelui Elpidie despre vaccinare şi urmările sale înspăimântătoare

Părintele Elpidie a spus acum de curând că încercând sa mângâie şi să încurajeze o mamă care avea un fiu demonizat, la un moment dat, începe diavolul din copil să zica cu o voce atât de urâtă şi fioroasă: ,,O sa-L scot pe Hristos din inima voastră, o să vi-L scot din inimă! A venit Acela, S-a răstignit şi m-a omorât, acum e rândul meu, cu vaccinurile să vă omor eu. Şi la asta vor ajuta nu doctorii, ci episcopii şi preoţii. Acum am mulţi prieteni în casa duşmanului meu (în biserică). Ce proşti!!

Din moment ce mă luaţi (primiţi vaccinul), sunt şi eu lângă voi. Când omul se botează primeşte un înger păzitor. Acum, zice,voi fi şi eu lângă voi, singur!! Şi vom vedea cine va învinge.Voi aduce şi alţi prieteni cu mine (alţi demoni) şi vom fi un grup mare şi vom vedea cine va putea să-mi facă ceva’’.

Niciodată, zice Părintele, nu am auzit la dezlegări ca diavolul să aibă atâta bucurie.

Cândva am spus că va rămâne doar jumătate din Grecia. Şi am zis: ,,Cum, Doamne, dintr-atăţia să rămânem jumătate?’’ Acum înţeleg de ce. Cel puţin jumătate au primit vaccinul. Şi dacă va fi curând sau mai târziu, pentru că depinde de sistemul imunitar al fiecăruia, însă cei mai mulţi vor avea multe, multe efecte adverse şi mai ales boli incurabile, încât doctorii îşi vor ridica mâinile, nu vor şti ce să facă şi se vor teme. Va veni clipa, şi mă tem să o spun, când sângele unuia nevaccinat o să valoreze foarte mult, fiindcă nu se vor putea face operaţii cu sângele celor vaccinaţi, fiindcă ar distruge şi trupul acela. Acest fapt e înfricoşător şi de necrezut.

Acum se tem vaccinaţii de cei nevaccinaţi, peste puţin vor vedea cei nevaccinaţi pe cei vaccinaţi şi vor tremura de frica lor, să nu păţească ceva. Peste puţin vor avea multe efecte adverse, atât interne cât şi externe.Vor exista situaţii în care se vor vedea pe trupul oamenilor efectele adverse. Cum era vechea lepră, când se temeau să se apropie, la fel va fi. Vor cădea oamenii în faţa lor, vor muri şi se vor teme să-i atingă. Asta v-o zic cu ochiul profetic al Sfinţilor noştri. Nici preoţi nu vor exista să-i îngroape. De ce? Fiindcă nici ei nu vor trăi. Şi ei vor muri. Stiţi căţi preoţi si episcopi vor muri peste puţin timp?

Mulţi oameni care s-au vaccinat nu pot accepta că au primit moartea, că vor avea probleme. Ne îndreptăm spre o închisoare globală. Şi pentru aceasta, diavolul se foloseşte şi de politicieni, dar şi de cler.

Un epitrop, fiind ameninţat de preot că va fi dat afară dacă nu se va vaccina, era supărat şi voia să se vaccineze, însă fiul i-a zis să nu-şi facă vaccinul. Aşa că s-a rugat la Maica Domnului să-l lumineze ce să facă şi icoana s-a înnegrit, încât nu se mai vedea nimic. S-a temut tare.

Un alt caz, la fel, un tânăr care voia să se vaccineze, s-a rugat şi la un moment dat, în timpul nopţii, s-a auzit un vuiet mare şi în mijloc s-a arătat diavolul şi toate icoanele s-au întors să nu îl vadă pe antihrist, pe diavol.

Ne vorbesc Sfinţii, ne vorbeşte Sfântul Porfirie, Sfântul Paisie să nu luăm acest număr, dar noi ne temem să nu murim, nu cumva să pierdem căţiva ani din această viaţă pe pământ.

24 de gânduri despre „Cuvânt al Părintelui Elpidie despre vaccinare şi urmările sale înspăimântătoare”

 1. Cum să mă rog neîncetat?
  AVVA IULIAN DE LA MÂNAĂTIREA PRODROMU

  Rugăciunea? Bineînțeles, n-ai să stai ore întregi la rugăciune. Când ai timp – de sărbătoare – poți să citești paraclise, sau așa… Să nu pierzi timpul cu lucruri deșarte, cu televizor și cu altele. Poți să faci rugăciunea. Dar o rugăciune scurtă o poți face și când te duci la lucru: „Doamne, ajută-mă, Doamne…” sau: „Doamne, lisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!”. Dacă te-ai obișnuit să-ți faci rugăciunea o dată cu răsuflarea, te rogi oricând. O rugăciune scurtă, și te rogi! Chiar lucrând ceva, ocupația pe care o ai, sau când gătești. Mai stai pe un scaun, și zici „Doamne, lisuse…”, acolo… (…)

  Asta e pentru a începe să se altoiască în inimă rugăciunea asta – „Doamne, Iisuse…”. Că dacă se altoiește aici, atunci, vorbind cu cineva, rugăciunea merge.
  Dacă faci un bine, sau te gândești să faci un bine; dacă vorbești ceva de folos ‒ e o rugăciune.
  Să nu crezi că nu e rugăciune acolo. „Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu”, spune Mântuitorul. Așa că, dacă sunt doi, vorbind duhovnicește, ceva din Scriptură sau așa, e și Dumnezeu acolo, în mijlocul lor. Și e rugăciune. Aceea nu-i rugăciune?
  După ce ai plecat de-acolo, de-acuma fă-ți o rugăciune: „Doamne, Iisuse…” sau altceva, și e rugăciune asta.
  Să nu crezi că nu-i rugăciune. Și spune chiar în Pateric: „nu-i rugăciune numai când se roagă, rugăciunea este când te rogi permanent”. Și spune Sfântul Apostol Pavel, la Tesaloniceni 5 cu 17, spune așa: „Rugați-vă neîncetat”. Așa spune el. Toată lumea se roagă, nu spune numai pentru călugări, ci pentru oricine: „Rugați-vă neîncetat”.
  Și acuma, gândește-te: Cum să mă rog neîncetat? O rugăciune cât de scurtă: „Doamne, ajută-mă, Doamne”, sau, dacă ai un necaz, a venit necazul peste tine: „Ajută-mă, Doamne”. Fă cum faci și roagă-te. Și atunci te gândești. E scris acolo: „Bate și ți se va deschide”.

  Ne vorbește Părintele Iulian de la Prodromu, în: Ne vorbesc părinți athoniți, Editura Bunavestire, Galați, 2003, pp. 110-111

  Apreciază

 2. Fratele Alexis Bugnolo : „CÂND ÎNCEPE SEZONUL GRIPAL, VA ÎNCEPE HAOSUL ”
  Moartea a 2 miliarde de persoane vaccinate în câțiva ani va provoca tulburări civile grave. Trebuie să te pregătești –

  Fratele Alexis Bugnolo: „Cei care vă vaccinează știu foarte bine că aceste vaccinuri vă vor ucide. Știu știința. Orice om de știință știe că anticorpii de amorsare te vor ucide în cele din urmă. Trebuie să putem înfrunta realitatea. Intenția este exterminarea umanității.

  Aproximativ 2 miliarde de oameni au fost vaccinați, din câte știu eu. Potrivit câștigătorului Premiului Nobel Luc Montagnier, oricine a fost vaccinat cu un vaccin își deteriorează sistemul imunitar, deoarece reacționează excesiv la coronavirus.

  Toți acești oameni vor fi morți peste 2 ani. Peste 2 ani, vom vedea 2 miliarde de oameni morți pe pământ. Când știu că 85% dintre prietenii mei sunt vaccinați, mă gândesc că mulți dintre ei nu vor rămâne în viață, căci puțini vor rămâne vii care nu au fost vaccinați.

  În calitate de antropolog, vă sfătuiesc să vă pregătiți psihologic pentru acest rezultat. Există oameni care vor fi atât de șocați încât își vor pierde mințile. Își vor pierde credința, toate mijloacele de trai…

  De ce nu am putut evita acest lucru? Când cineva încearcă să sară de pe o stâncă, Dumnezeu îi va opri?

  Orice persoană inteligentă a avut suficient timp să examineze această minciună sanitară și să vadă că totul este o înşelare.

  Majoritatea oamenilor au preferat să lase totul deoparte și să se grăbească să primească vaccinul, astfel încât să poată călători sau să desfășoare o mulțime de activități în mod liber. Deodată, devii un idiot și un laș. Negi astfel adevărul. Nu puteți ignora adevărul dacă sunteți o persoană obiectivă. Știința și toate aceste experimente ți le dovedesc.

  Deci concluzia mea este practic sigură. S-a petrecut totul ca în vara anului 1914 până înainte de izbucnirea războiului mondial. Nimeni nu și-ar fi putut imagina la acel moment că în următorii 3-4 ani, vor exista 20 de milioane de morți în Europa din cauza războiului. Vara, erau încă oameni cărora le plăcea să călătorească prin Europa în timp de pace. Pentru că vor să crezi că totul este în regulă. Pentru că ei știu că, de îndată ce te vei infecta cu coronavirusul, vei muri. Dar dacă nu ați fost vaccinat, acest lucru nu vi se va întâmpla. Cu toate acestea, dacă 1/3 din oamenii din lume mor în decurs de 1 an sau 2 ani, vor exista grave perturbări economice, de securitate și sociale .

  În primul rând, nu există suficiente ambulanțe pentru a transporta toți morții. Nu vor fi destui directori funerari. Majoritatea acestora (îngrijitori) au fost vaccinați și vor muri și ei. Trebuie să anticipați acest lucru și recomand tuturor să cumpere o uniformă Hazmat, deoarece există șanse mari să fiți chemat să mutați morții în mormintele lor. Va fi nevoie să sape gropi uriașe comune. Nu vor mai fi destui saci de gunoi. Oamenii vor trebui să aibă grijă de acest lucru și acest lucru poate provoca infecții uriașe, dar în calitate de creștini este datoria noastră. Acest lucru îi va ajuta pe oameni să se pocăiască chiar înainte de a pleca în liniște.

  Chiar trebuie să înțelegem că, cei mai buni oameni de știință din lume, asta ne comunică că se întâmplă. Și acum, când omenirea a fost dezamăgită de învățăturile rele ale globaliștilor, vor plăti scump pentru asta!

  Și va fi un moment oribil, cel mai întunecat timp din toată omenirea. Va fi una dintre cele mai mari catastrofe și oamenii nu vor putea să o primească. Să rămânem calmi și concentrați. Dacă acești oameni încep să spună că este vina noastră, și anume a nevaccinaților, va trebui să fugim … Vor exista oameni care ne vor supăra mult și care vor dori să ne atace.

  Dacă doriți să vă faceți o idee despre cum va fi, vă îndemn să citiți cartea Barbarei Tuchman intitulată „Moartea Neagră”, o carte din secolul al XIII-lea. Am fost întotdeauna interesat de ceea ce se poate întâmpla în societăți atunci când epidemiile izbucnesc la scară globală.

  Persoanele care au fost vaccinate nu vor muri din cauza unui virus care le infectează. Restul vor muri din cauza unei reacții exagerate a sistemului imunitar. Nu este o ciumă neagră, nu te vei infecta, așa că nu-ți face griji. Nu fiți îngrijorați. Există medicamente care diminuează aceste reacții exagerate, dar se vor epuiza foarte repede.

  Oamenii vaccinați vor trebui să ia aceste medicamente toată viața … căci altfel, de îndată ce va aparea un coronavirus, vor muri. Persoanele care au fost vaccinate au suferit inflamații cardiace în trecut, chiar dacă nu știu. Inimile lor sunt mai slabe și unii mor din cauza atacurilor de cord. Vor fi mulți care vor muri din disperare pentru că acești oameni sunt atât de mândri că au fost vaccinați încât nu vor recunoaște niciodată că au greșit.

  Și când devine clar pentru toată lumea că morții vor fi cei vaccinați, acești oameni se vor mânia, vor fi revolte în toate orașele mari, vom vedea căderea guvernelor și vor încerca să-i ucidă pe acești oameni, pe jurnaliști și pe acei medici pentru ceea ce le-au făcut chiar înainte de a muri ei înșiși. Va fi o mare tulburare civilă. Vă sfătuiesc să fugiți din marile orașe și să mergeți la țară pentru a vă apăra și a vă înarma. Ar fi bine să știi dacă vecinii tăi au fost vaccinați sau nu pentru a vedea un pic cine ți-ar deveni vrăjmas Acest lucru va fi foarte util dacă veți fi atacat în casa dvs. și trebuie să fugiți către cineva apropiat.

  Trebuie să știi deja dacă ai în jur pe cineva de încredere. Ei ar putea foarte bine să te denunțe. Știu că acest lucru sună ca science fiction pentru tine, dar acesta este adevărul și cineva trebuie să ți-l spună, când nimeni nu are curajul să te avertizeze. Pentru că eu cred că adevărul este cea mai bună apărare, armă și aliat.
  Trebuie să ne pregătim din vara aceasta, deoarece gripa sezonieră vine și haosul va începe treptat. ”

  https://strategika.fr/2021/08/28/la-mort-de-2-milliards-de-vaccines-en-quelques-annees-causera-des-troubles-civils-graves-frere-alexis-bugnolo/

  Apreciază

  1. Cam multa frica de moarte….nefiresc de multa, pentru singura certitudine din viata noastră și, ironic, prea puțina frica de Dumnezeu. Oare au mai mare putere vorbele unui om bolnav?! Oare unde este credința aia în atotputernicia și omniprezenta Lui, cât un bob de muștar?! Oare la dreapta judecata Dumnezeu ne va „tria” și va arunca în flăcările iadului vaccinați și va trimite în Rai, pe cei nevacinati?! Uitam adeseori ca necunoscute sunt căile Domnului iar judecata Lui este o taina pentru omenire, din fericire. Nu „oricine spune Doamne, Doamne” vine în numele Lui,si multora le-a fost fatala aceasta „credință” oarbă. Dumnezeu ne-a dăruit, din dragoste, rațiune pentru a evolua (în orice domeniu) în primul rând pentru a ne ajuta semenii, astfel la rândul nostru sa împărtășim lumii dragostea Lui. E atât de ușor sa aruncam cu piatra, sa vedem paiul din ochiul altuia, sa ne smintim aproapele și sa cultivam apoi culegem ură, dezbinare. Sa privim evenimentele ca pe o „urecheala” zdravănă a căpătului răbdării Lui Dumnezeu (și nu ca o „uneltire diavoleasca”) , sa învățăm sa ne iubim din nou ca frații, sa ne ajutăm reciproc indiferent ca suntem sau nu vaccinati. Am încredere ca, indiferent ce și câte vaccinuri as face, dacă îmi pun toată nădejdea în Dumnezeu și o fac pentru ca consider ca prin acest act îmi feresc aproapele de boli, nimeni și nimic nu ma poate atinge. Și sa nu uitam: Dumnezeu este iubire iar iubirea nu moare niciodată!

   Apreciază

   1. Iertati-mi asprimea vorbelor, dar in momentul in care ai primit substanta diavoleasca (nu e vaccin1) ai intrat in jocul antihristilor. Facand cele ale antihristilor, nu mai poti nadajdui in mila si ajutorul lui Dumnezeu. ,,Dar pentru ce Ma chemai: Doamne, Doamne si nu faceti ce va spun?” (Luca 6, 46). Tineti-va departe de vaccinul blestemat, nu va fie frica de puternicii zilei, temeti-va de Dumnezeu si toate vor fi bune. Doamne ajuta

    Apreciază

    1. Din păcate constat ca nu ați înțeles deloc mesajul ori ca pur și simplu l-ați ignorat.. . Nu exista substanțe diavolesti, diavolul nu creează nimic. Tot ce poate face, este sa inducă în eroare omul, fiind cunoscut și ca tatăl minciunii. Dumnezeu e Unicul Creator și mijlocitor al creației. Așadar, dacă consider (după o informare corecta, coerenta și obiectiva) ca îmi este de folos sa ma vaccinez pt binele meu și al aproapelui, nu mi se va întâmpla nimic rău (Sf ap Pavel” toate îmi sunt îngăduite dar nu toate de folos „) . Și, prin absurd, dacă mi s_ar întâmplă ceva rau, oare nu ar fi ca asta e voia Domnului?! Toate dezastrele, decesele, torturile etc se întâmplă în lume pt ca asa ingaduie Dumnezeu, nu pt ca asa vrea diavolul sau altcineva. Datoria suprema a omului este sa ajunga la asemănarea cu Dumnezeu, prin cultivarea virtuților (bunătate, iubire, înțelegere etc) . Așadar, îmi este foarte clar ca Dumnezeu mi-a dat în dar libertatea de a face bine. Iar prin a face bine, poate intra și acest act al vaccinării.

     Apreciază

      1. Ma intriga faptul ca știu oamenii exact ca Dumnezeu „îngăduie dar nu dorește” acest vaccin. Oare cam cati oameni au murit din cauza vaccinului?! Realitatea cruda și ignorata(pt ca ce sa vezi, în România încă se poate trai) e ca cei mai multi oameni pe lumea asta mor de foame (africanii, indienii, cei din Afganistan și lista e luuunga) și culmea, la polul opus, un alt procent semnificativ din cauza viciului mancatului excesiv (diabet marea majoritate). Sa înțeleg,mergând pe același raționament ca al dvs, ca Dumnezeu îngăduie sa mâncăm dar nu doreste acest lucru?! Multora le place acest job de „purtător de cuvânt al Lui Dumnezeu” care vestește armaghedonul/apocalipsa. În realitate, fiecare își are propria apocalipsa (la moarte). Ar trebui sa ne pese mai puțin de sfârșitul lumii și mai mult de noi înșine și de cei cu adevărat în suferință.

       Apreciază

        1. Oare sunt asa diferite?! Comparația sta perfect în picioare. Atât mâncarea cât și vaccinul întra în corpul uman și acționează (ajuta sau distrug – în funcție de sistemul imunitar sau alți factori genetici) . Ambele pot contribui atât la întreținerea vieții cât și la moarte (gândiți-vă la un om care nu știe de o alergie, mănâncă un aliment, face soc anafilactic și… dacă nu primește urgent îngrijiri medicale e în pericol sa moara). E greu sa combați, când nu ai argumente logice, pertinente si coerente și sa scoți din context doar ce-ți convine (am simțit ca am vorbit cu un copil de 4 ani care și-a pus degetele în urechi și urla pt ca nu vrea sa audă ce zice mama, deși știe ca e posibil sa aiba dreptate). A fost o discuție, din păcate dezamăgitoare și lipsita de cel mai mic fundament logic. M-ați determinat sa ajung la concluzia (știut de altfel) ca omul e asa ușor de speriat și amăgit exact atunci când este amenințat de ceva ce nu înțelege (sau refuza sa înțeleagă). Va doresc sa va dea Dumnezeu înțelepciune.

         Apreciază

       1. Cata vreme faceti apologia vaccinului ucigas si nu-l combateti cu tarie, schimbul de re[plici nu-si mai are rostu. Intelepciune imi doresc sie eu si as fi dorit sa o aflu la Dumneavoastra. Incheiem ca e o disputa sterila. Dumnezeu sa va tina intelepciunea.

        Apreciază

 3. ȘTIAȚI CĂ VIRUSUL S@RS-C⊙V-2 NICI MĂCAR NU A FOST IZOLAT ?
  CUM POȚI PRETINDE CĂ AI PRODUS UN V@💉IN PENTRU UN VIRUS PE CARE NU L-AI STUDIAT?

  Virusologi de renume (cum ar fi Judy Mikovits) spun că S@RS-C⊙V-2 este un virus ARN, ca și HIV, Ebola sau virusul hepatitei C.
  Pentru virusuri ARN nu se pot produce v@💉inuri, așa cum se constată și din cazurile precedente, deoarece virusul suferă mutații foarte rapide.

  Este util să înțelegem că organismul nostru coabitează deja cu milioane de viruși, echilibrul fiind menținut de sistemul imunitar.
  În cazul unei epidemii (virale, nu bacteriene) soluția cea mai bună NU este sterilizarea și carantinarea de lungă durată, ci așa-numita ‘imunizare de turmă’ prin care populația dezvoltă anti-corpi și indivizii devin asimptomatici.

  Mai trebuie știut că procedura realizării unui v@💉in implică respectarea celor patru postulate ale lui Koch, adică izolarea agentului patogen, apoi cultivarea succesivă a agentului patogen în mai multe gazde sănătoase, până la verificarea deplină a lanțului cauzal.

  Să mai avem în vedere că testul RT-PCR pune în evidență prezența unui material genetic, nu neapărat existența unui virus viu, activ.
  Plus că testul are în mod implicit o marjă mare de eroare, motiv pentru care inventatorul său (Kary Mullis, laureat Nobel) a afirmat că poate fi utilizat DOAR pentru cercetare, NU și pentru diagnosticare.

  În orice caz, mascarada ‘pandemiei’ nu provine din lipsa unor răspunsuri științifice adecvate, ci se bazează pe desfășurarea unei operațiuni psihologice de programare mentală a maselor, conform strategiei de gestionare a etapelor Problemă-Reacție-Soluție.

  Apreciază

 4. Si vor cadea avioane.Ce vrea sa zica?Atunci cand viținurile isi vor face efectul vor muri pilotii in timpul zborului.
  Si diavolul va face „minunile”lui cu cei vaccinati.Ii va insanatosi si ii va tine in viata.Dintre vaccinati vor muri cei care au gresit diavolului cu ceva:au inceput sa se caiasca,au icoane ,cruci prin case,au intentii sa se roage,sunt partial demonizati,fac proteste stradale antivațin dar raman caldicei.Vor beneficia de „minuni” de-ale satanei vaccinatii complet demonizati,indiavolitii.Acesti indevoliti vor avea o imunitate care se va reface uimitor de repede datorita insusirilor complet dracesti pe care le vor avea.Vor muri numai oamenii de mijloc.Oamenii de la extremitati:indiavolitii si crestinii traitori opusi lor ca insusiri aproape complet ingeresti nu vor muri. Dar nu va mirati pentru ca aceste fenomene sociale s au intamplat si in trecut pe vremea altor dictaturi,pe vreme de intemnitare prin lagare unde se stie ca oamenii -fiara colegi de celula cu oamenii sfinti care erau la opusul lor aveau o rezistenta si o putere de refacere diabolice.

  Apreciază

  1. Si ca sa vedeti ce putere mare va avea cel virtuos care va avea o cat de mica virtute,amintiti-va de intamplarea din Acuzatul Zek(Cuviosul Arsenie Zdreltov) din lagarele rusesti unde intr-o zi cand toti detinutii au inceput sa se omoare groaznic intre ei si parintele nu i mai putea impaca,a inceput in toiul luptei de acolo sa faca semnul sf Cruci in toate directiile asupra lor strigand cu voce tare:”In numele lui Iisus Hristos va leg sa stati” si toti in acea secunda au ramas pe loc ca statuile fiecare in pozitia lui de lovire,nemaiputand sa-si miste nici ochii.Si dupa 30 de minute de liniste mormantala intru aceasta stare,cativa l au rugat,asa intepeniti cum erau,sa faca rugaciune ca sa revina la starea normala ca sa se poata misca promitand ca nu se vor mai linsa intre ei niciodata.Acest gen de scene se vor mai repeta cat de curand si veti vedea ca vaccinatii vor ramane intepeniti pe loc pana se vor hotara sa plece si nu va vor putea ataca.Ii vor putea ataca numai pe cei care nu vor avea rugaciunea.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Lucrarea pr.Cosmin Tripon despre intreruperea comuniunii pe linie canonic corecta este foarte buna.E frumos acolo unde se explica despre Tainele ereticilor ca fiind intinate in sens ca mainile clericilor eretici sunt intinate iar HRISTOSUL DIN POTIRUL LOR NU ESTE INTINAT (pentru cei care au credinta ortodoxa neintinata de nicio erezie sau schisma si se impartasesc de acolo pt ca nu au de unde se impartasi, spun eu).Trebuie rugaciune pentru luminarea de mandrie a celor bigoti care au o minte limitata si nu pot patrunde intru intelegerea celor scrise de pr.Tripon.Necunoasterea corecta a dogmelor duce pe om din ratacire in ratacire.Pentru elucidarea acestor probleme cu pomenitorii si lucrarea harului la ei ma gandesc ca ar fi bine venita o evidenta clara a pomenitorilor cunoscuti si mai putin cunoscuti de la noi pentru o expunere mai amanuntita a cazurilor de pomenitori unde sa se vada cauza pomenirii,ortodoxia pomenitorului,daca are comportament conformist fata de ierarhul eretic,daca e omul interesului in raport cu nepomenitorii.E nevoie de un portret-robot al pomenitorului respectiv pentru ca multe se deslusesc de aici.Fara exemple cat mai multe si aducerea la lumina a datelor concrete si complete despre acel caz de pomenitor nicio lucrare in domeniu nu are sorti de audienta mare.Si in felul acesta se rezolva si problema cu extremele si cu inselarea pt ca daca aduci in fata cazuri concrete nimeni nu mai are indrazneala sa caraie ceva:nici ecumenistii,nici pomenitorii si nici nepomenitorii.Asadar slava Domnului pentru lucrarea frumoasa a pr.Cosmin si sa-l tina Dumnezeu sanatos si binecuvantat.Insist sa precizez ca exemplele cu pomenitori sunt binevenite pentru acea categorie de credinciosi care nu cunosc suficient teologia ortodoxa si se pot poticni in intelegerea corecta a situatiilor in care exista pomenitori vrednici de iertare.

  Apreciază

 6. Este gresita afirmatia pr Tripon ca acea cadere a ierarhilor romani o data cu Creta este o cadere personala si nu au antrenat in caderea lor toata Biserica.Ei nu au reusit sa tarasca toata Biserica pentru ca unii au spus Stop si s au dezis de ei si au intrerupt comuniunea cu ei,dar faptul ca au antrenat toata Biserica in sens de spatiu,ca eparhie geografic vorbind,e un lucru real si se vede si azi urmarile catastrofale.

  Apreciază

 7. In privinta inselarilor si inselatilor observ ca e chestiune strict ce tine de viata practica de zi cu zi.Eu nu as ataca problema inselarilor decat in treacat.De ce?ca sa i castig pe inselati.Daca vii la ei cu prea multa teorie nu ai rezolvat nimic.Acestia trebuie sa ti simta dragostea si,cu timpul,nu dintr o data,ai sa vezi ca incet incet isi revin.Ei nu vor sa auda de cuvantul „conformati va,ca altfel…”.Sunt satui de asta.La ei se cere sa lasi teoria si sa patrunzi in viata reala.Aici e stiinta.Am vazut duhovnic mare prin anii 90 la care era coada de inselati si acela nu era un inselat.Cum iti explici?
  Revenirea la viata reala e in beneficiul Bisericii.Tii la acrivia dogmatica insa in viata tangentiala actionezi cum te va lumina Dumnezeu.In retete precise nu prea cred.Nu prea mai merge.E chestiune de luminare a harului in acele momente date.Problema e daca crezi cu adevarat ca harul poate lumina o situatie data sau alta.Toti ne am umplut de anxietati ca o data erezia instapanita peste tot,gata ,s a terminat,totul se duce la iad,nu dam circumstante ,la iad totul.Atunci sa nh mai vorbim de providenta,de iconomie,de cazuistica abordanta,ci hai sa vorbim de acum numai de hotarari prestabilite din „pixul”ceresc pentru eretici si cei partasi.E adevarat ca toti sunt o mare „sodoma ecumenista” dar din cate se vede,nu i a prajit vreun foc de sus.Motivul este providenta divina care merge pe linia „de tren”a iconomiei.

  Apreciază

 8. Sfântul Iustin Popovici: Omul se formează, se transformă şi se transfigurează prin harul nevoinţelor sale ascetice

  Avansând de la o virtute la alta, omul înaintează de la o formă de înţelegere la alta. De la cea dintâi virtute, credinţa, până la cea din urmă, care este dragostea faţă de toţi, se întinde o cărare neclintită: nevoinţa.
  Pe această cale lungă, omul se formează, se transformă şi se transfigurează prin harul nevoinţelor sale ascetice.
  În acest mod, el îşi vindecă fiinţa de boala păcatului şi a necunoaşterii, restabilind integritatea persoanei sale, unificându-şi şi întregindu-şi sufletul. Vindecat şi redevenit întreg prin forţa morală şi religioasă a virtuţilor, omul dă expresie curăţiei şi integrităţii persoanei sale, mai ales prin curăţia şi integritatea cunoaşterii sale.

  Iustin Popovici, Credința Ortodoxă și viața în Hristos, Editura Bunavestire, Galaţi, 2003, p. 74

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: