Când sarea se strică…

            Am crezut că nu mai văd bine când am citit îndemnurile la vaccinare adresate de către Bartolomeu, cel cocoțat cu obrăznicie pe scaunul de patriarh al  Constantinopolului: ,, E absolut irațional și incorect că unele persoane se tem de vaccinare. Nu există nicio justificare rațională. Îndemn din nou pe toți să nu amâne vaccinarea, pentru a evita pericolele serioase, care pot provoca moartea”   Nu ne îndeamnă la pocăință ori la Împărtășanie mai deasă, ci la…vaccinare!  Ce argumente aduce pentru a-și susține afirmațiile? Nici măcar unul. Repetă papagalicește aceleași afirmații corecte politic pe care le auzim și la televizor. În locul iubirii aproapelui pe care are datoria s-o arate prin exemplul personal, chiar dacă ar fi un simplu mirean, Bartolomeu al nostru a ales disprețul aproapelui! Celor care se tem de vaccinare, în opina sa, li se cuvine disprețul, deoarece teama lor este irațională și incorectă! Adică nevaccinații sunt cam duși cu pluta! De  unde știe asta? A cercetat personal dacă afirmațiile sale sunt adevărate? I-a ascultat pe oamenii de știință care au studiat cu adevărat ce reprezintă acest ser experimental care se dorește a ne fi inoculat pe post de vaccin? De ce s-a angajat să slujească minciuna? De ce nu mai vrea să ne arate Calea, Adevărul și Viața?

Cu ce poate să-și justifice afirmațiile următoare, denigratoare pentru păstoriții săi nevaccinați: ,,(…)nu judecă corect, nu gândesc logic și procedează incorect în raport cu sine și frații săi. Pentru că ei pot transmite coronavirusul fraților săi (sic) , fără a bănui. E un pericol imens.” ? Din păcate, doar cu demnitatea ierarhică în care se află și cu faptul că a fost filmat injectându-se nu știm cu ce. Și cu modul papist de impunere a propriei voințe! Aceasta este Ortodoxia noastră? Cum să-i declare pericol public pe cei nevaccinați?

Dacă papa spune că ,,mântuirea depinde de Noua Ordine Mondială” și că ,,numai cei supuși merită să trăiască , vine din urmă și patriarhul Bartolomeu și spune cam același lucru! Nu mai este importantă mântuirea oamenilor, ci  minciunile Noii Ordini Mondiale! Despre ce fel de ordine poate fi vorba dacă omul nu mai face ascultare de Dumnezeu? Ce ni se cere să facem? Să divinizăm Noua Ordine Mondială? Să ne închinăm acesteia în locul lui Dumnezeu? Să devenim proprietatea firmelor producătoare de vaccinuri? Să fim modificați genetic astfel încât să putem fi controlați și manipulați de către cei care conduc lumea? Să renunțăm la posibilitatea de a ne mântui?

Ca partriarh, ar fi trebuit să condamne cu fermitate păcatul de orice fel și să descurajeze amplasarea crucilor lui Baphomet pe turlele bisericilor și mănăstirilor ortodoxe, să apere Ortodoxia, nu s-o vândă pe treizeci de arginți! Dacă ar fi dorit, ar fi avut de la cine să se informeze cum stau lucrurile. Dar a preferat să smintească…

Nu-l recunosc ca patriarh, deoarece nu  mărturisește Adevărul în aceste vremuri. Hristos a pus lucrătorii Săi să păzească via Sa, nu să facă cele ale vrăjmașilor Săi! Și pentru acest patriarh Mântuitorul a spus: ,,Voi sunteți sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară și călcată în picioare de oameni” (Matei, 5, 13).

Lucreţia P.

5 gânduri despre „Când sarea se strică…”

 1. Este evreu de sange.
  1.Sarea niciodata nu se strica daca ati studiat chimia.Mantuitorul a stiut asta si intareste mereu cu pilda aceasta tot ce a propovaduit pt omenire.
  2.Trebuie sa se inteleaga ca misiunea doamnei Diana Sosoaca nu s a incheiat.Mai e traseu inca nedeschis pentru misiunea ei.Capatul acestui traseu e razboiul.Cand va incepe razboiul i se va incheia si misiunea ei pentru Romania.Mai are cai nedeschise.

  Apreciază

 2. Trebuie să fii chemat de Dumnezeu pentru a intra în preoţie

  Episcopii, preoţii şi diaconii nu sunt doar persoane liturgice hirotonite pentru a săvârşi Sfintele Taine, ci şi medici duhovniceşti care îi ajută pe credincioşi să se purifice, să se sfinţească şi să înainteze în comuniunea cu Dumnezeu. Sfântul Simeon Noul Teolog scria că se poate încumeta să oficieze Sfânta Liturghie numai acela care o săvârşeşte „cu conştiinţa unei inimi curate, în cinstea Treimii Curate, Sfinte şi Neprihănite”, şi numai dacă L-a văzut pe Hristos, dacă a primit Duhul Sfânt, şi dacă „datorită Amândurora a fost condus la Tatăl”.
  Trebuie să fii chemat de Dumnezeu pentru a intra în preoţie. O astfel de chemare nu este nicidecum un simţământ abstract de a sluji poporului lui Dumnezeu, ci e certitudinea că ai fost preschimbat lăuntric şi că, în virtutea acestei preschimbări, eşti în stare să-i păstoreşti pe credincioşi. Păstorirea credincioşilor constă în principal în tămăduirea lor de patimi. Dacă păstorul duhovnicesc nu-şi va tămădui păstoriţii, nu va putea ajunge la Dumnezeu, nu-L va putea vedea, iar dacă îşi va închipui că îl vede, aceasta nu va fi defel o lumină care să-l ilumineze lăuntric, ci va fi foc mistuitor. Sfântul Teognost ne împărtăşeşte convingerea că cel care este hirotonit preot, chemat fiind, intră „la harul mai presus de lume al dumnezeieştii preoţii” (Sfântul Teognost), în timp ce pentru cel care nu simte această chemare „de sus” – altfel spus, pentru cel care nu s-a tămăduit încă de propriile-i patimi – „sarcina este foarte grea, ca una ce e purtată fără vrednicie şi peste putere” (Părintele Ioannis Romanidis).

  Mitropolit Hierotheos Vlachos, Psihoterapia ortodoxă: știința Sfinților Părinți, Editura Învierea, Arhiepiscopia Timișoarei, 1998, pp. 89-90

  Apreciază

 3. TOTUȘI, SE POATE ȘI MAI RĂU

  Și dacă ne trezim cu Arafat prim ministru? Nu, serios acum, l-am auzit pe Dan Tănasă spunând că ei văd, ca soluție de ieșire din criză, un guvern de „specialiști”. A întărit apoi făcând și unele precizări: specialiști nu tehnocrați, ca să ne fie clar că nu la tehnocrații de tip Cioloș face referire.

  Păi și-atunci, Arafat? Că mai specialist decât Arafat, nu e niciunul. Rafila, Cercel, Gheorghiță, sau alți eroi din linia-ntâi, ori fi ei specialiști, da’ ca arabu’, nu-i nici unul. Plus că are spate de acolo de unde se dă ora exactă a pandemiei.

  Eu când aud de Arafat, începe să-mi fie drag Cîțu. Mai ales că sub conducerea lui, vakseenarea în România a fost un succes teribil.

  Toți banii grei cheltuiți de Guvern, cu propaganda și cu toată presa cumpărată, au reușit performanța fantastică ca doar 20% din populație să fie înțepată, 7% înțepați în fals, iar 73% NU S-AU INOCULAT deloc! Și apropo, cei 20% vor fi considerați neinjectați dacă nu li se inoculează cât de curând a treia doză.

  Cifrele pe care le-ați citit, la care se adaugă doar 3000 de copii înțepați, fac ca la noi Green Pass-ul să fie imposibil de implementat. Cîțu Fantasticu, poate din incompetență, sau poate nu, a făcut ca în România să fie imposibil de aplicat regulile demente din vestul Europei.

  Și-atunci, cum să nu-l iubești și de ce-ai vrea să-l vezi plecat? Gata, eu am reevaluat! De-acuma-l susțin pe Cîțu. Așa penal, bețiv și drogat, e de preferat specialistului Arafat.

  PS. Faptul că i-a scos în afara jocului pe #rezisti de la USR+, este un alt punct în favoarea Fantasticului. Ce să mai, de azi încolo #JeSuisCîțu. Ca să știți. Susțin!

  de pe f.b.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: