Până când impostorul Bănescu va batjocori Sfânta Biserică Ortodoxă Română?

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat dur după ce ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a cerut mobilizarea credincioșilor împotriva utilizării certificatului verde.

”Trebuie distins în mod clar între problema certificatului verde, care e una nuanțată, și îndemnul unui cleric împotriva vaccinării. Ultimul e total și ferm dezavuat de Biserică. Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii în martirii unei cauze false”, arată Vasile Bănescu într-un comunicat remis redacției G4Media.ro.
”Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoană decide, desigur, liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale”, mai arată Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei arată că ”În plină pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, datoria rațională a fiecăruia dintre noi este să asculte cu luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm prețuire și recunoștință”.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a lansat joi atacuri dure la adresa campaniei de vaccinare și le-a transmis credincioșilor să nu accepte presupusa obligativitate a vaccinării, deși nu există o astfel de prevedere în legislație, într-o emisiune la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei.

Dr Gabriela Naghi

Comentarii

1.Impostorul Bănescu nu are căderea să vorbească în numele Bisericii Ortodoxe Române. El e un intrus propulsat peste capul lui Daniel în poziţia de purtător de cuvinte mincinoase al Patriarhiei. Observaţi că ori de câte ori se iveşte o problemă stringentă, iese Bănescu şi îşi dă cu părerea, întotdeauna în favoarea sistemului, iar grohăitorii de ambe sexe din presă îi preiau cuvintele ca fiind poziţia Bisericii. Câtă nesimţire! Aşa se întâmplă când avem un sinod de paie obedient, fără coloană vertebrală.

2.Cum îşi permite acest mirean obraznic să critice poziţia unui ierarh, IPS Teodosie? Acestuia avem multe să-i imputăm, dar nu putem fi refractari atunci când exprimă o poziţie corectă.

3. ,,Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare’’. Cum nu poate Biserica, mă nesimţitule, să formuleze o poziţie corectă faţă de campania de exterminare a populaţiei prin zisul vaccin? Cum să rămână indiferentă faţă de o primejdie atât de mare, care omoară oameni? Dacă ierarhia mincinoasă şi vândută se pronunţă pentru vaccin, au fost voci în Biserică, şi nu puţine, care au atras atenţia credincioşilor asupra primejdiei vaccinării. Am ajuns ca un mirean sordid să traseze limitele în care Biserica se poate pronunţa?

4. De ce vorbeşte acest intrus de imunizare, când se ştie bine că mulţi dintre aceia care s-au vaccinat, s-au infectat şi mai mult i-au infectat şi pe alţii, vaccinaţi ori nevaccinaţi.

5.Nu putea lipsi din bâiguielile acestui mirean impertinent omagiul adus medicilor, acelora din prima linie, ,,cărora le datorăm preţuire’’. Exact cum cere sistemul antihristic. Datorăm recunoştinţă şi preţuim pe iluştri medici Vasile Astărăstoae, Gabriela Naghi, Răzvan Constantinescu, Adrian Cacoveanu, şi pe mulţi alţii. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre medicii criminali plătiţi, cu mâinile pătate de sânge. Simt eu că buboiul acesta infect şi puturos se va sparge şi vor ieşi la arătare fărădelegile celor vinovaţi.

6. Doresc din adâncul sufletului ca impostorul Bănescu să plece şi să nu mai auzim de el.

Presbiter Ioviţa Vasile

9 gânduri despre „Până când impostorul Bănescu va batjocori Sfânta Biserică Ortodoxă Română?”

 1. Vasile Banescu,vrajmas,Raed Arafat,vrajmas,Klaus Schwabb vrajmas,Bill Gates,vrajmas,Klaus Johannis,vrajmas:
  Psalmul 108
  1. Dumnezeule, lauda mea n-o ţine sub tăcere. Că gura păcătosului şi gura vicleanului asupra mea s-au deschis.
  2. Grăit-au împotriva mea cu limbă vicleană şi cu cuvinte de ură m-au înconjurat şi s-au luptat cu mine în zadar.
  3. În loc să mă iubească, mă cleveteau, iar eu mă rugam.
  4. Pus-au împotriva mea rele în loc de bune şi ură în locul iubirii mele.
  5. Pune peste dânsul pe cel păcătos şi diavolul să stea de-a dreapta lui.
  6. Când se va judeca să iasă osândit, iar rugăciunea lui să se prefacă în păcat.
  7. Să fie zilele lui puţine şi dregătoria lui să o ia altul;
  8. Să ajungă copiii lui orfani şi femeia lui văduvă;
  9. Să fie strămutaţi copiii lui şi să cerşească; să fie scoşi din curţile caselor lor;
  10. Să smulgă cămătarul toată averea lui; să răpească străinii ostenelile lui;
  11. Să nu aibă sprijinitor şi nici orfanii lui miluitor;
  12. Să piară copiii lui şi într-un neam să se stingă numele lui;
  13. Să se pomenească fărădelegea părinţilor lui înaintea Domnului şi păcatul maicii lui să nu se şteargă;
  14. Să fie înaintea Domnului pururea şi să piară de pe pământ pomenirea lui, pentru că nu şi-a adus aminte să facă milă.
  15. Şi a prigonit pe cel sărman, pe cel sărac şi pe cel smerit cu inima, ca să-l omoare.
  16. Şi a iubit blestemul şi va veni asupra lui; şi n-a voit binecuvântarea şi se va îndepărta de la el.
  17. Şi s-a îmbrăcat cu blestemul ca şi cu o haină şi a intrat ca apa înlăuntrul lui şi ca untdelemnul în oasele lui.
  18. Să-i fie lui ca o haină cu care se îmbracă şi ca un brâu cu care pururea se încinge.
  19. Aceasta să fie răsplata celor ce mă clevetesc pe mine înaintea Domnului şi grăiesc rele împotriva sufletului meu.
  20. Dar Tu, Doamne, fă cu mine milă, pentru numele Tău, că bună este mila Ta.
  21. Izbăveşte-mă, că sărac şi sărman sunt eu şi inima mea s-a tulburat înlăuntrul meu.
  22. Ca umbra ce se înclină m-am trecut; ca bătaia de aripi a lăcustelor tremur.
  23. Genunchii mei au slăbit de post şi trupul meu s-a istovit de lipsa untdelemnului
  24. Şi eu am ajuns lor ocară. M-au văzut şi au clătinat cu capetele lor.
  25. Ajută-mă, Doamne Dumnezeul meu, mântuieşte-mă, după mila Ta,
  26. Şi să cunoască ei că mâna Ta este aceasta şi Tu, Doamne, ai făcut-o pe ea.
  27. Ei vor blestema şi Tu vei binecuvânta. Cei ce se scoală împotriva mea să se ruşineze, iar robul Tău să se veselească.
  28. Să se îmbrace cei ce mă clevetesc pe mine cu ocară şi cu ruşinea lor ca şi cu un veşmânt să se învelească.
  29. Lăuda-voi pe Domnul foarte cu gura mea şi în mijlocul multora Îl voi preaslăvi pe El,
  30. Că a stat de-a dreapta săracului, ca să izbăvească sufletul lui de cei ce-l prigonesc.

  Apreciază

 2. Dacă vaccinului a devenit o problemă politică înseamnă că nu e vaccin, ci este altceva. Dacă domnul Vasile Bănescu intervine cu atâta duritate împotriva unui ierarh care se opune certificatului verde înseamnă că nu e purtător de cuvânt al Bisericii lui Hristos, ci are altă misiune. Daca unii clerici evită să spună că așa-numitul vaccin are implicații grave asupra mântuirii noastre datorită nanotehnologiei pe care o conține înseamnă că aceștia nu sunt slujitori ai lui Hristos, ci au un alt rol sau se tem de presiunile politice.
  Capitolele 13-14 din Apocalipsă trebuie învățate pe de rost pentru a înțelege vremurile pe care le trăim.

  Nu domnul Bănescu stabilește dacă vaccinurile ne influențează sau nu mântuirea. Asta a stabilit-o Dumnezeu! Să nu se creadă Vasile Bănescu mai presus decât Dumnezeu! Pe măsură ce aflăm noi indicii referitoare la conținutul vaccinurilor, ne dăm seama că acestea întrunesc atributele peceții lui Antihrist.

  Primul motiv îngrijorător pentru mântuire este prezența în vaccin a celulelor de copii avortați, care este o blasfemie.
  Al doilea motiv îl reprezintă prezența în vaccineca nanotehnologiei, care este sinucidere duhovnicească. Nanotehnologia are la bază SEMNUL, adică acel cod pe baza căruia se face legătura dintre creierele noastre și aparatele de supraveghere. Dacă Apocalipsa ne spune să nu primim acest SEMN, nici domnul Vasile Bănescu, nici nimeni altcineva nu ne poate spune altceva! Un număr atribuit în locul numelui de Botez este un semn. Accesul la informațiile conținute de nanocipurile din ,,vaccinuri” se face pe baza sistemului electronic bazat pe 666! Certificatul verde aduce cu sine un alt SEMN, codul QR care conține de asemenea 666. Hydrogelul și luciferaza din vaccinuri ne pot aduce și alte surprize cum ar fi apariția unui cod de bare pe trupurile noastre după ce se vor pune în funcțiune stațiile 5G pentru supravegherea populației. Din păcate, acest sistem permite și intervenții malefice asupra ființei umane și subordonarea omului unei inteligențe artificiale, adică un CONTROL TOTAL! Numai Dumnezeu are dreptul la un control total asupra noastră.
  Al treilea motiv pentru care trebuie sa ne opunem vaccinării din motive duhovnicești este modificarea genetică. Dumnezeu ne-a creat bine și nu trebuie să permitem nimănui să ne modifice genetic. Politicienii lumii caută să ne subordoneze lui satana prin vaccinare și prin ecumenism și vor să atragă Biserica de partea lor.
  De aceea, să semnăm petiția:
  https://www.petitieonline.com/nu_implicai_biserica_in_campaniile_de_vaccinaredai_jos_crucile_lui_baphomet_de_pe_bisericile_ortodoxe

  Apreciază

 3. De Sf Dimitrie accesul pelerinilor la Tesalonic va fi strict interzis in schimb autoritățile locale o țin numai dezmățuri, pseudoepiscopul locului Antimos se supune întru cu totul autorităților

  Apreciază

 4. Război total contra românilor
  Claudiu Târziu

  Ieri, dr. Raed Arafat, zis și „comandantul acțiunii”, a cerut CENZURAREA celor care nu susțin vaccinul!

  Cei care nu îngroașă rîndurile propagandiștilor, își pun întrebări sau au îndoieli bazate pe date științifice, trebuie să TACĂ! impune comandantul Arafat

  Astăzi, dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, a spus că medicii care au alte opinii decît cele „oficiale” trebuie SCOȘI din profesie!

  În ultimul an, guvernul Cîțu a CUMPĂRAT presa, în cea mai mare parte a ei, pentru a susține propaganda de stat în privința crizei medicale.

  Iar acestea nu sînt singurele semne ale unui regim dictatorial.

  Puterea politică poartă un război total contra românilor. La capătul lui, vom fi sclavi sau oameni liberi.
  După cum vom reacționa.

  Apreciază

 5. Despre moarte – Părintele Justin Pârvu
  “Nu moartea e groaznică, groaznic e faptul când din ea nu înţelege nimic cel care rămâne în viaţă, când ea nu serveşte unei cauze. Moartea pentru o cauză, aşa cum s-au jertfit atâţia oameni în inchisorile comuniste, n-a fost zadarnică. Dacă noi îi cinstim azi, dacă le aprindem o lumânare şi le preţuim gesturile şi sacrificiul, înseamnă ca n-au murit degeaba. Poporul înţelege ceva din martirajul lor şi ia aminte.“

  “Moartea are şi un sens duhovnicesc, adica să murim păcatului, pentru că Hristos prin moartea Sa ne-a dăruit nouă Viaţa şi Învierea.“

  “Pe omul pregătit nu-l sperie nici moartea, nu-l surprinde nici judecata cu traista goală.“

  “Moartea nu anulează şi nici măcar nu simplifică lucrurile şi faptele, vorbele sau gândurile noastre de aici de pe pământ, ci le complică, implicându-le în veşnicie.“

  Extrase din cartea Graţiei Lungu Constantineanu, “Părintele Justin Pârvu. Viata şi învăţăturile unui Mărturisitor“, Ed. Haritina, Iaşi, 2008

  Apreciază

 6. ARHIM.IUSTIN PÂRVU: TĂCERE ŞI MĂRTURISIRE

  -Părinte, Biserica este astăzi clătinată de multe devieri. Ce atitudine să avem faţă de ele?
  – Cei ce mărturisesc apărându-şi credinţa sunt ca nişte apologeţi ai vremurilor acestora. Este dovadă de curaj şi de sacrificiu să mărturiseşti pentru că astăzi, când adevărul este sistematic ascuns cu meşteşugire diplomatică, riscul este foarte mare: să-ţi pierzi serviciul, să ajungi pe drumuri, să intri la puşcărie, să fii caterisit…

  – Nu poate fi vorba despre un eroism exagerat?
  – Nu este un eroism deloc, ci frica de a nu-ţi vinde sufletul, este o datorie. A nu mărturisi este exagerat, a tăcea este mai grav.

  – Şi când trebuie să taci?
  – Când o fi timpul. Trebuie să ştii când să taci şi când să mărturiseşti. Dar de cele mai multe ori tăcerea este ascundere a acestor realităţi, o trădare a adevărului. Ştim că un ucenic al Sf. Paisie cel Mare, pe când trecea prin lume, a tăcut în faţa unui evreu care i-a ocărât credinţa lui cum că nu e dreaptă. Şi urmarea a fost că Sf. Paisie, când a ajuns el la mănăstire, nu l-a mai recunoscut ca ucenic, văzând că darul de la Botez s-a depărtat de la el. A fost de acord [cu evreul] şi a căzut din darul lui Dumnezeu (…).

  Nu e justificat să stai de-o parte. Aceasta se întâmplă când eşti într-o poziţie defavorizată, când nu ai pe ce să te sprijini. Dacă ai un sprijin puternic, ai mai multă îndrăzneală să mărturiseşti, te avânţi fără frică precum copilul care are lângă el pe tatăl. Păi, noi nu-l avem pe Hristos şi pe sfinţii săi şi tot adevărul la care ne-am angajat? Credinţa noastră nu-i puţin lucru, este mărturisită de sfinţii Părinţi prin viaţă, cu cuvântul şi chiar cu moartea lor. Stăm pe un reazem neclintit, pe care ceilalţi nu-l au. Biserica noastră creştină Ortodoxă nu e o scornire omenească, e din veşnicie, nu-i o instituţie pământească, e de la Dumnezeu. Trebuie să păstrăm linia Sfinţilor; ei nu treceau uşor cu vederea, povăţuiau, mustrau şi săreau când era vorba de erezie.
  [..]
  Ne temem de cuvintele Sfinţilor Părinţi care interzic să stăm sub acelaşi acoperiş cu ereticii. Ba canoanele spun că nici cu creştinii necununaţi să nu stai la masă, darmite cu ereticii. În cazul acesta ea nu mai e Biserică. De altfel e şi prorocit că toate organizaţiile ecleziastice vor cădea groaznic şi deodată, chiar şi instituţia Bisericii. Sf. Ignatie Briancianinov spune asta. Biserica decade prin primirea umanismelor. Umanismul este închinare la idoli, iar dogma infailibilităţii papale este o latură a umanismului, după cum spune şi Sf. Iustin Popovici, reînviind idolatria. Toţi se închinau şi venerau Partidul ca pe un idol. Iar cei care au tăcut şi s-au supus ideologiei comuniste chiar siliţi, socotesc că sunt asemenea închinătorilor la idoli.
  – Oamenii nu mai sesizează aceste pericole, fiind manipulaţi uşor prin mass-media. Cum mai pot fi treziţi?

  – Din ignoranţă turma nu are habar pe cine preamăreşte. E foarte greu să convingi o masă de oameni când toţi preamăresc acelaşi lucru.
  [..]
  Dacă nu ai trăire ortodoxă nici să nu îndrăzneşti să spui ceva. Dar chiar aşa, când ai cât de puţin şi te temi să nu pierzi dreapta credinţă, îţi dă Dumnezeu şi putere, şi înţelepciune să mărturiseşti, şi curaj, şi spirit de jertfă. Cel mai important e să fii acolo, pe calea cea strâmtă. Ce credeţi, că trăitorul este musai cel ca face paraclise şi acatiste şi crede că face mare ascultare, ignorând adevărurile de bază ale Bisericii?
  Ascultarea se face până la măntuire.
  Adică, când ţi-a periclitat starea de mântuire, nu mai asculţi.
  [..]
  – Cum să te supui stăpânirii de azi?
  – Ne supunem în cele ce nu împiedică porunca lui Dumnezeu. Mă supun păstorului care intră şi iese pe uşă. Dar cel care intră ca furul pe aiurea, chiar şi prin altar, şi prin şcoală, prin cârciumi, prin droguri, prin homosexualitate şi toate fărădelegile, pe acela n-am voie să-l ascult. Noi, care avem răspundere, ce facem?

  – Şi dacă te caterisesc?
  – Caterisirea este omenească. Dar Sfinţii câte prigoniri şi nedreptăţiri n-au răbdat, de care mai degrabă nu suntem noi vrednici? Nu aşa s-a întâmplat şi cu Sf. Ioan Gură de Aur? Dar nu s-a dat înapoi. Asta nu l-a împiedicat cu nimic să mărturisească în continuare adevărul.

  – Este o vrednicie a fi prigonit?
  – Păi, este o vrednicie, căci asta înseamnă că trăieşti oleacă. Dacă n-ar fi fost sângele martirilor, care au mărturisit dreapta credinţă în faţa prigonitorilor Bisericii, n-am mai fi avut moştenirea aceasta de care ne bucurăm acum.

  – Care este cea mai mare problemă a Bisericii astăzi?
  – Primejdia cea mai mare este că noi, de 2000 de ani, săpăm la temelia Sfântului Altar slujind cu nevrednicie. Răul este în noi”.

  fragmente
  Interviul cu Părintele Justin Pârvu din “Glasul monahilor”, nr. 4 (18)/ aprilie 2005

  Apreciază

 7. Ortodoxia, calea împărătească a Evangheliei

  O altă învățătura a Ortodoxiei a fost dintotdeauna eroismul, pe care l-am văzut la martiri, și nu s-a oprit doar la jertfa sângelui. Fiii credinței au arătat permanent curaj și putere morală înainte oricărei fel de prigoane, fie că provenea de la Iulian Apostatul, fie de la arieni și monifiziți, fie de la iconomahi și călugării latini.

  Panoplia aceasta a eroilor ortodoxiei nu-i cuprinde doar pe Sfântul Antonie cel Mare, Sfântul Ioan Gură de Aur, ci și pe Sfântul Teodor Studitul, starețul mănăstirii Studion, cu toți călugării, pe Sfântul Maxim Mărturisitorul, pe marele erou Sfântul Marcu Eugenicul și o mulțime nenumărată de mărturisitori și apărători ai credinței noastre.
  [..]

  Ortodoxia a mers întotdeauna pe calea cea împărătească a Evangheliei, a păstrat duhul autentic al creștinismului înaintea misticismului întunecat al ereziilor apusene, al cezaro-papismului, al aversiunii latinilor și al raționalismului protestant subiectivist. Permanent, ea a ținut măsura și armonia, n-a greșit, pentru că Sfinții Părinți erau mișcați și îndrumați duhovnicește de Duhul Sfânt.

  Ortodoxia nu l-a disprețuit pe om, nici înțelepciunea, nici firea, nici arta. Pe toate le-a sfințit și a făcut din ele cultură creștină. Conform troparului Sfinților Ierarhi, în ea „firea făpturilor s-a mărit, obiceiurile oamenilor s-au împodobit”.

  Ortodoxia este mersul omului deplin către Făcătorul lui, către îndumnezeire. Aceasta îl călăuzește pe om la desăvârșirea lui deplină în Hristos și pentru Hristos. Ortodoxia nu mai este numai teologie prin excelență, ci în același timp și psihologie adevărată, umanism autentic și social, un diamant cu multe fețe care le prezintă pe toate drept noi reflecții ale adevărului. Deci s-o cunoaștem nu doar teoretic, ci s-o simțim și s-o trăim în toată adâncimea ei.
  Și numai așa vom putea s-o răspândim și s-o valorificăm, pentru că ortodoxia nu este doar muzeu și trecut, ci viață, creație și strălucire, ideea cea mare a neamului nostru, nădejdea de aur a mântuirii noastre, lauda noastră în Hristos. S-o propovăduim cu eroism și vitejie, ca niște fii adevărați ai marilor ei eroi.

  Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, și dacă o vor cere situația și timpurile, învrednicește-ne să vărsăm pentru tine și ultima picăturăde sânge. Amin.

  Ne vorbește Starețul Efrem Filotheitul. Meșteșugul mântuirii, Editura Egumenița, pp. 323-327

  Apreciază

 8. Vasile Banescu va batjocori Sfanta Biserica Ortodoxa Romana atata vreme cat va fi lasat! De la sine nu va renunta, nu se va pocai, nu se va smeri! El nu a fost impus Patriarhului Daniel, ci literalmente este o „creatie” a respectivului, fiindu-i principala si cea mai stridenta vuvuzela! Vasile Banescu este Patriarhul Daniel, iar Patriarhul Daniel este Vasile Banescu! Gemeni identici, doar cu „functii” diferite! Amandoi se afla in acelasi duh, in aceeasi directie, pe acelasi drum! Oamenii acestia, precum si cei impreuna cu dansii, ca de exemplu pseudo-ierarhii Casian Craciun, Calinic Argatu, Nifon Mihaita, Irineu Popa, Andrei Andreicut, ori zisul arhimandrit Ciprian Gradinaru, promotori fatisi ai infestarii cu serurile mortii, au ajuns deja, fara nici un fel de eufemism, in-luciferizati! Ei sunt purtatori de cuvant, ideologi, activisti, reeducatori si tortionari ai legiunilor NOM! Au depasit chiar si ecumenismul, caci, prin impunerea mastilor, a „distantarii sociale”, a „linguritei de unica folosinta” la Sfanta Euharistie, a spovedaniei „de la 2 metri distanta”, a hulirii Sfintelor Icoane si a Sfintelor Moaste, au intemeiat o noua „dogmatica”, satanica si satanista, care Il „axiomatizeaza” pe Mantuitorul Hristos ca „aducator de boala si de moarte”! S-au atins astfel dementa si delirul maxim posibile! Uriciunea uriciunilor pustiirii! Pana si sa afirmi ca Dumnezeu nu exista este mult mai putin grav! Dar cu siguranta ca toti isi vor lua plata lor! Iar Biserica va ramane in veac Mireasa Neprihanita a Celui Ce S-a rastignit pentru Ea, cu moartea pre moarte calcand!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s