Lupul îmbrăcat în piei de oaie: Bartolomeu din Constantinopol

Pseudo-Patriarhul Bartolomeu a transmis un mesaj în favoarea vaccinării împotriva COVID-19: Este„complet absurd și greșit” ca unora să le fie frică să primească vaccinul. Este complet absurd și nedrept pentru unii oameni să se teamă să primească vaccinul. Nu există o scuză rațională ”, a spus Pseudo Patriarhul într-un interviu acordat MEGA.

„Solicit ca toată lumea să fie vaccinată fără rezerve pentru a evita pericolele grave care îi vor conduce la moarte. Noi, ca biserică, ca religie, ca Patriarhie Ecumenică în special, respectăm știința, reprezentanții științei, și descoperirile științei și ne adaptăm viața conform cu acestea”.

În ceea ce privește negatorii pandemiei și anti-vaxxerii, Pseudo Patriarhul Bartolomeu a declarat că „ei nu gândesc corect, nu gândesc logic și fac nedreptate față de ei înșiși și de semenii lor, deoarece pot transmite coronavirusul semenilor lor fără să-și dea seama. Există un mare pericol. ”

Sursa: https://greekcitytimes.com/2021/08/28/patriarch-bartholomew-vaccinated/amp/

Traducere: Dr. Gabriela Naghi

Replică

După moşneagul acesta ursuz, agent american pe scaunul patriarhal, noi nu trebuie să ne potrivim vieţile după învăţăturile şi poruncile evanghelice, ci ,,să respectăm știința, reprezentanții științei, și descoperirile științei și ne adaptăm viața conform cu acestea”. I-aş atrage atenţia, dacă ar fi posibil, dar nu e, că bomba de la Hiroshima e o descoperire şi o realizare a ştiinţei. Bomba biologică de-acum, numită ,,vaccin’’, e pusă la punct de oamenii de ştiinţă. Introducerea de celule de copii avortaţi în ,,vaccin’’ e tot isprava ştiinţei, a ştiinţei mincinoase, despre care scrie Sfântul Apostol Pavel: ,,O, Timotei, păzeşte ceea ce ţi s-a încredinţat, depărtându-te de vorbirile deşarte şi lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei mincinoase, pe care unii, mărturisindu-o, au rătăcit de la Credinţă’’ (Timotei 6, 20-21).

Acesta e Bartolomeu, un rătăcit de la Credinţă, deghizat în episcop, prin veşmintele (pieile de oaie) ce le poartă.

Presbiter Ioviţa Vasile

5 gânduri despre „Lupul îmbrăcat în piei de oaie: Bartolomeu din Constantinopol”

 1. Au reușit și discriminarea nevaccinaților între ei: nevaccinați de stat vs nevaccinați privați
  DE VLAD PÂRĂU

  Noua hotărâre emisă de CNSU aduce o noutate absolută pentru români: condiționarea accesului în incinta instituțiilor publice centrale și locale de prezentarea și verificarea certificatului digital al UE privind Covid-19 (pașaportul de vaccinare sau vindecare sau testare). Potrivit articolului 6 din HCNSU 91, măsura se aplică „tuturor persoanelor, cu excepția angajaților”. Dacă va fi menținută până la capăt, prevederea ar crea o discriminare între nevaccinați, angajații având voie în instituție, dar nu și cetățenii, din ale căror taxe și impozite sunt plătite salariile angajaților. Aceasta, bineînțeles, doar într-o primă etapă, deoarece nu trebuie să ne facem iluzii: dacă Parlamentul va aproba condiționarea serviciului medicilor și al asistentelor de certificatul Covid, atunci vor urma pe rând, pas cu pas, profesorii, funcționarii, polițiștii, jandarmii și toți angajații la stat.

  Până atunci, însă, obligarea cetățenilor nevaccinați să se testeze de Covid pe banii lor pentru a avea acces în instituții publice ar putea crea situații cel puțin aberante:
  -o persoană tâlhărită sau violată nu va putea intra în sediul Poliției pentru a depune plângere, fiind trimisă mai întâi să-și facă testul Covid?
  -un șomer care se duce să-și depună actele la AJOFM va fi trimis să se împrumute pe la prieteni ca să-și plătească testul Covid, el neavând bani din care să trăiască?
  -poșta nu le va mai permite cetățenilor să-și ridice coletele comandate și gata plătite, încălcându-le dreptul la proprietate, până nu-și fac un test pe banii lor?
  -o persoană nevaccinată va putea călători cu trenul doar purtând mască, dar nu va putea intra în clădirea gării dacă nu are și un test Covid?
  -instituțiile care au nevoie de colaborarea cetățenilor, precum instanțele de judecată, ANAF-ul, Poliția, primăriile ș.a. sunt pregătite să ofere interacțiune digitală pentru 70% dintre români sau să suporte boicotul acestora? (O dată ce s-a dat drumul la privilegii versus excluderi, statul ar trebui să înțeleagă că cel ce exclude este și cel ce SE exclude și, deci, ar putea fi tratat cu spatele de cetățenii cărora le-a întors spatele, n.r.)

  sursa:activenews

  Apreciază

 2. Patriarhul Daniel acuzat de cezaro-papism si hitlerism ecleziastic.In doctrina ortodoxa nu ai voie sa conditionezi libera exprimare.Un cap al Bisericii care interzice libera exprimare a parerilor contesta lucrarea harului divin prin iconomie.Clericii si mai ales ierarhii la hirotonie primesc harul preotiei in care ar trebui sa creada capul BOR.Oprind libera exprimare in Biserica e cea mai lucida expresie de ateism.Cand ceri unui cleric subordonat ca tot ceea ce vrea sa spuna si de fiecare data cand vrea sa se exprime publicului nu numai in probleme importante ci in toate maruntisurile sa primeasca”binecuvantarea”ta iti contesti si tie si lor calitatea si puterea de persoana hirotonita,Il negi pe Dumnezeu,te caterisesti singur.
  „EXCLUSIV Efectul ”Ambrozie și Teodosie”: Patriarhul Daniel, scrisoare dură prin care le cere capilor Bisericii Ortodoxe să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie
  ANCHETE • 22 OCTOMBRIE 2021 • FLORIN MARINESCU • 8.873 VIZUALIZĂRI • 27 COMENTARII
  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, le-a trimisi ierarhilor din BOR o scrisoare dură în care le cere acestora să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie. În scrisoarea consultată de G4Media.ro, Patriarhul Daniel critică faptul că unii ierarhi au încălcat disciplina internă a Bisericii Ortodoxe și dă exemplul episcopului de Giurgiu, Ambrozie, care a susținut că vaccinurile anti-Covid ar fi expirate.

  ”Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR. Mai mult chiar, unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral, fără nici o consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul. Recent o astfel de atitudine a avut-o preasfințitul părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturgii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României”, arată Patriarhul Daniel în scrisoare.

  El arată că poziționările anti-vaccin ale unor ierari au adus prejudicii întregii biserici: ”luările de poziție individuale privind relațiile Stat-Biserică la nivel național nu respectă prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la responsabilitatea și disciplina comunicării în Biserica Ortodoxă, generând deja atât reacții în presă, care au adus un deficit de imagine Bisericii, cât și petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod”.

  Citește aici Scrisoarea integrală a Patriarhului Daniel
  În încheierea scrisorii, Patriarhul Daniel le cere direct capilor bisericii să se abțină de la comentarii politice și despre pandemie și anunță o ședință a Sfântului Sinod pe această temă: ”Vă solicităm, Înaltpreasfinția Voastră, să evitați exprimările publice referitoare la subiecte politice și medicale pentru care clericii nu sunt calificați și să aveți o atitudine pastorală conformă cu prevederile canonice, statutare, regulamentare și cu otărârile Sfântului Sinod, pentru a confirma că Biserica Ortodoxă Română este cu adevărat un factor al păcii sociale în această perioadă dificilă pentru toți românii”.

  Context. Pe lângă episcopul Ambrozie, și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a lansat atacuri dure la adresa campaniei de vaccinare și le-a transmis credincioșilor să nu accepte presupusa obligativitate a vaccinării, deși nu există o astfel de prevedere în legislație. Într-o emisiune de săptămâna trecută la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei, Teodosie a lansat în acel moment un apel la mobilizare împotriva presupusei obligativități de vaccinare: „Așa este. Eu cred și trebuie să fac un apel la juriști să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri să se adreseze în masă justiției. Au fost atâtea sentințe care au arătat că este fără temei constituțional această interdicție a nevaccinaților. Am citit clar că uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin, a obligativității vaccinului?”

  Teodosie a continuat: „Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați. Nu este constituțional, nu este legal. De aceea nu vă speriați. Mergeți și dacă vi se interzice, faceți sesizare și vă vor apăra. Sunt mulți avocați care vor să vă apere. Este o nerânduială în această forțare care este nefirească și fără temei și cu rolul de a vă speria să vă vaccinați forțat. Nu acceptați. Avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene. Nici legile europene nu te obligă la vaccin”.

  Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, s-a remarcat încă de la începutul pandemiei de coronavirus prin sfidări repetate a regulilor stabilite de autorități.”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: