Pseudo- patriarhul Daniel extinde cenzura din ,,feuda sa’’- Biserica Ortodoxă Română – şi asupra ierarhilor care au avut curajul să rostească adevărul. Demisia sa este singura cale de urmat

Patriarhul Daniel e acuzat de cezaro-papism şi hitlerism ecleziastic. În doctrina ortodoxă nu ai voie sa conditionezi libera exprimare.Un cap al Bisericii care interzice libera exprimare a părerilor contestă lucrarea harului divin prin iconomie. Clericii si mai ales ierarhii la hirotonie primesc harul preoţiei în care ar trebui să creadă capul BOR. Oprind libera exprimare in Biserică e cea mai lucidă expresie de ateism. Când ceri unui cleric subordonat ca tot ceea ce vrea sa spună şi de fiecare dată când vrea să se exprime publicului nu numai in probleme importante ci n toate maruntisurile sa primească ,,binecuvantarea” ta îţi conteşti şi ţie şi lor calitatea şi puterea de persoană hirotonită, Îl negi pe Dumnezeu, te cateriseşti singur.

Pseudo-patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, le-a trimis ierarhilor din BOR o scrisoare dură în care le cere acestora să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie. În scrisoarea consultată de G4Media.ro, Patriarhul Daniel critică faptul că unii ierarhi au încălcat disciplina internă a Bisericii Ortodoxe și dă exemplul episcopului de Giurgiu, Ambrozie, care a susținut că vaccinurile anti-Covid ar fi expirate.

,,Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR. Mai mult chiar, unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral, fără nici o consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul. Recent o astfel de atitudine a avut-o preasfințitul părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturgii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României”, arată Patriarhul Daniel în scrisoare. El arată că poziționările anti-vaccin ale unor ierari au adus prejudicii întregii Biserici: ,,luările de poziție individuale privind relațiile stat-Biserică la nivel național nu respectă prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la responsabilitatea și disciplina comunicării în Biserica Ortodoxă, generând deja atât reacții în presă, care au adus un deficit de imagine Bisericii, cât și petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod”.

În încheierea scrisorii, Patriarhul Daniel le cere direct capilor bisericii să se abțină de la comentarii politice și despre pandemie și anunță o ședință a Sfântului Sinod pe această temă: ,,Vă solicităm, Înaltpreasfinția Voastră, să evitați exprimările publice referitoare la subiecte politice și medicale pentru care clericii nu sunt calificați și să aveți o atitudine pastorală conformă cu prevederile canonice, statutare, regulamentare și cu hotărârile Sfântului Sinod, pentru a confirma că Biserica Ortodoxă Română este cu adevărat un factor al păcii sociale în această perioadă dificilă pentru toți românii”.

Ioan

4 gânduri despre „Pseudo- patriarhul Daniel extinde cenzura din ,,feuda sa’’- Biserica Ortodoxă Română – şi asupra ierarhilor care au avut curajul să rostească adevărul. Demisia sa este singura cale de urmat”

  1. Cine e cu vaccinarea e mason.Clar.
    Cum depistam masonii?Intri in magazin si daca nu te lasa acolo fara ciuma verde(covid-pass),e clar ca e mason acolo.”Prietenii”,la fel,care iti zice: de ce nu-ti faci vaccinul?Sau care te arata cu degetul ca nu te-ai vaccinat,e mason.Clar.Preotul care te intreaba daca esti vaccinat,e mason.Medicul care te intreaba daca esti vaccinat e mason pt ca vaccinarea e act CONFIDENTIAL SI SECRET PERSONAL IAR CE FAC MASONII CU INTREBAREA DACA TE-AI VACCINAT CONTRAVINE SECRETOMANIEI DIN MASONERIE.
    DACA TOT S-A DECLARAT ROMANIA STAT MASONIC ,ATUNCI TOTI ROMANII TREBUIE SA SE CONFORMEZE CU SECRETOMANIA ASTFEL CA DIVULGAREA SECRETULUI VACCINARII ESTE DIVULGAREA SECRETULUI,DIN PERSPECTIVA MASONICA.ASA CA CETATENILOR LE ESTE INTERZIS SI SA VORBEASCA INTRE EI DACA S-AU VACCINAT SAU NU SI CF SECRETULUI,NU TREBUIE SA DIVULGI NICI POLITIEI,JANDARMERIEI,NIMANUI ACEST SECRET DACA ESTI VACCINAT SAU NU.ROMANIA,ORI E STAT MASONIC SAU NU?

    Apreciază

  2. Vizavii de PS Ambrozie de Giurgiu, i sa deschis dosar Penal pt instigare, și pt îndemnare sa nu se vaccineze lumea, revenind la pseudopatriarhiul Ciobotea, bun hai că ție frică de sistem, dar dacă tu domnule Ciobotea ție frică , sau ești neputincios, macar lăsai pe alti să își facă treabă, dar nu baga bete in roate celor care au totuși un gram de curaj, însă acest domn Ciobotea coalizează cu dușmanii Bisericii și face jocurile acestora

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: