Poveste de toamnă târzie despre mârlani şi jigodii

Plânge sufletu-n mine și-mi fierbe sângele de revoltă. Acum, la Kaufland, în Bucureștii Noi, unde s-au făcut țarcuri. În față, o mamă cu fetița, cam de 5 ani. Copila plângea cu lacrimi șiroaie, dar fără a fi isterică. Din ochii-i luminoși și blânzi se revărsau puhoaie, iar ea își ținea mâinile sub bărbie, ca pentru a le strânge. Mama a îngenuncheat în fața ei. „Haide, mergeam în altă parte, aici nu avem voie”. „Dar de ce nu avem voie? Uite, oamenii intră. Noi nu suntem oameni?”, suspina copila. Eu stăteam la câțiva metri. A venit o cucoană. De lume bună. Pălărie, mănuși din dantelă. De fapt, bănuiesc, că o panaramă care a avut noroc în viață. „Dar de ce plânge, dragă, copilul?”. Femeia, care-i săruta fetiței obrajii și-i sorbea lacrimile nu a zis nimic. Copila a privit-o ca pe o salvatoare. „Noi nu putem intra”. Și a început matracuca să o facă troacă de porci pe mamă: „Dragă (ton de parcă ar fi vorbit cu servitoarea), îți place ce-i faci copilului? De ce nu te vacc, inconștiento? O să ajungeți pleava societății, nu vă mai primește nimeni nicăieri. Voi ca voi, nu aveți decât să crăpați, dar nu vă dați seama ce le faceți copiilor, cum îi chinuiți, cum le distrugeți viitorul?”. Fetița s-a oprit din plâns și o privea contrariată. Mama s-a ridicat și i-a spus: „Hai să mergem!”. Copila a prins-o cu putere de mână și au plecat, dar se tot întorcea să privească în urmă. Privirea ei, speriată, parcă voia să o îndepărteze pe scorpie de mama ei. Nemernica se întoarce spre mine și câțiva oameni care mai priviseră, absenți, scena: „Nu am dreptate?”. „Cucoană, ești o jigodie!”, i-am spus eu și am plecat să le ajung pe mamă și fetiță. M-am oprit în spatele lor. Amândouă cântau „Rățuștele mele”. Am zâmbit și m-am întors din drum.

Cora Munteanu (preluare de pe ActiveNews)

11 gânduri despre „Poveste de toamnă târzie despre mârlani şi jigodii”

 1. A început Asaltul Final: Legiunile Iadului împotriva lui Hänsel și Gretel
  DE ADRIAN PĂTRUȘCĂ

  Ne-a prins noaptea în codru. Rătăcim prin întuneric, amenințați din toate părțile. Cu groaza în vine și cu simțurile întinse, disperate să prindă orice semn care să arate Calea. O lume orbecăind. Miliarde de Hänsel și Gretel.

  Codrul nu este tăcut. S-a umplut de o hărmălaie drăcească. Un potop de șoapte, vorbe, răcnete, țipete, gemete… Beznă și Babel.

  Orbecăi o vreme, până când, înnebunit, îți vine să îți astupi urechile și să te așezi resemnat, așteptând sfârșitul.

  Greșit. Exact asta vor duhurile pădurii.

  Nu ceda! Rămâi în picioare și fii atent. În tot acest chiloman turbat se ascund indicii. Semne. Încearcă să deslușești între zgomote și cuvinte.

  *

  „Vin sărbătorile de iarnă și am un mesaj: gândiți-vă că vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare.”

  Cu nepermis de multă ușurință s-a trecut peste aceste vorbe.

  Pentru persoanele care tocmai au debarcat de pe Stația Spațială Internațională, ele au fost debitate de Emilian Imbri.

  Individul este un politruc deghizat în halat de doctor, după modelul intelectualilor făcuți pe puncte în anii 1950.

  Fostului felcer de la Ulmeni pare să i se fi rezervat un rol special în această pandemie. Cel de goarnă sanitară. Imbri iese din când în când din bârlog și transmite semnale.

  El este cel care, în august 2020, a spus:

  „A trecut vremea poveștilor… E vremea dictaturii medicale…”

  Tot el decreta cu fix o lună de zile în urmă, cu o sinceritate dezarmantă:

  „Trebuie să sperii, nu mai e timp să convingi”.

  (Până la Imbri, oricine asocia „pandemia” cu „dictatura” era etichetat drept conspiraționist. La fel, cei care vorbeau de utilizarea Fricii pentru confiscarea drepturilor. Iar acuzarea medicilor de complicitate la teroarea mondială te făcea automat vinovat de lezmajestate la adresa „eroilor din linia întâi”, a „îngerilor din spitale”.)

  De la începutul pandemiei, un lot de medici atent selecționați în acest scop (vorba lui Caragiu) a fost scos în linia întâi a comunicării. Responsabili de alimentarea cu Frică Premium a mașinăriei de propagandă.

  Mesajul lor cu variațiuni: „Cine nu se supune, moare”.

  O echipă de pompiști funebri care au jurat strâmb. Jurământul lui Ipocrit. Medici lopătari. „Te ia mama dricului”.

  Privite cu atenție, mesajele lui Imbri sunt diferite de ale restului Famigliei de Medici. Au o caracteristică bizară: deși transmise prin mass media, nu par destinate publicului larg.

  Seamănă cu misterioasa notiță apărută în Scânteia Tineretului din 18 decembrie 1989, în miezul iernii: „Câteva sfaturi pentru cei aflați în aceste zile la mare”. După trei zile, avea loc mitingul fatal al lui Ceaușescu.

  La fel, mesajele lansate de Imbri, în răspăr cu discursul oficial, par destinate unor Inițiați. Sunt Semnale de Front. Indicative de Acțiune.

  *

  „Dictatura medicală” anunțată de Imbri în vara lui 2020 a devenit de mult realitate. Toate deciziile politice – în special cele de restrângere a drepturilor și libertăților – sunt acoperite cu motivații medicale.

  „Știința” oficială – a izolării, măștii, vaccinării și certificatului – a devenit doctrină de partid și de stat. Religie și dogmă. La noi și aiurea.

  Ea servește drept indicator al gradului de bună purtare și obediență. Dar și ca instrument de Epurare. În toate categoriile sociale. Inclusiv a medicilor.

  Vaccinul este decorația „eroilor din linia întâi”. Nevaccinații sunt niște trădători. „Ei au întinat nobilele idealuri…”

  *

  Ce ascund însă celelalte două mesaje ale transmionistului Imbri:

  „Trebuie să sperii, nu mai e timp să convingi”

  și

  „Vin sărbătorile de iarnă și am un mesaj: gândiți-vă că vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare” ?

  *

  Excepționalul analist care este CJ Hopkins a avertizat că ofensiva statului împotriva cetățeanului, aflată acum în desfășurare în lumea întreagă, nu mai poate dura mult.

  Ea trebuie tranșată – într-un fel sau altul – în următoarele câteva luni. Probabil până în primăvară.

  Fie majoritatea zdrobitoare a cetățenilor se supune suficient de rapid și intră în hora vaccinării periodice și a „certificatului verde”, astfel încât societatea să nu fie pusă pe butuci și să funcționeze în continuare.

  Fie se atinge limita suportabilității și rezistența populară se transformă în contraofensivă.

  O tărăgănare a impunerii codului QR și prelungirea pandemiei cu noi valuri ar fi fatale conspiratorilor. Pre limba lui Imbri: boală lungă, moarte sigură.

  Înrobirea trebuie să fie rapidă. Blitz Jug.

  Klaus Schwab, teoreticianul Marii Resetări, avertiza încă din iulie 2020:

  „Pandemia reprezintă o fereastră rară, dar ÎNGUSTĂ, de oportunitate, pentru a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră.”

  Previziunea lui CJ Hopkins este confirmată de Adrian Marinescu, unul dintre doctorii recrutați de Agit-Prop:

  „SARS-CoV-2 se va pierde cu siguranță destul de curând. E cam ultimul val. Situația epidemiologică din toamna și iarna asta… Din primăvară să zicem că vor fi ape mai albastre.”

  Următoarele patru-cinci luni sunt bătaia Covidului. Aceasta este „fereastra îngustă” pentru Marea Resetare.

  Dacă nu vor să-și vadă năruite toate planurile definitiv, fără șansă de build back better, urzitorii Noii Ordini Mondiale trebuie să își arunce în luptă toate resursele într-o ultimă și hotărâtoare bătălie.

  *

  Ce ne așteaptă va fi cumplit. Pentru a-i obliga să se supună, oamenii vor fi loviți cu toate crizele deodată: sanitară, energetică, de aprovizionare. Pierderea locului de muncă și sărăcia vor veni la pachet cu frig, întuneric și foamete.

  Se va pune în mișcare toată mașinăria represivă: Melbourne a fost doar aperitivul. Oamenii cu carapace negre vor terciui tot ce le stă în cale. Noi, românii, știm: decembrie, ianuarie, februarie până spre iunie… ce vreme potrivită pentru vărsat sânge!

  Se vor activa toate mecanismele de îngrozire, dezinformare, învrăjbire și ură.

  Cine se opune vaccinării forțate și controlului populației va fi etichetat terorist. Iar teroriștii nu merită îndurare.

  (Deja, în America, părinții care se opun vaccinării copiilor și îndoctrinării LGBT în școli sunt urmăriți de FBI ca teroriști.

  Directorul Institutului Național de Sănătate din SUA a cerut aducerea „conspiraționiștilor” în fața justiției pentru „dezinformare”.

  Iar președintele director general al Pfizer i-a numit „criminali”.

  Însă Cîțu a fost cel dintâi. Ca un câine credincios, adulmecând de unde bate vântul și încotro bate stăpânul, el a decretat încă de acum șase luni că oricine se opune vaccinării e terorist.)

  Crăciunul va fi folosit ca armă. Copii plângând și dușmănindu-și părinții că nu se vaccinează. Drumul spre Moșul trece pe la Nenea Doctorul.

  Biserica va redeveni (a câta oară?) Țintă. În Ținta Țintelor nu intră decât vaccinații: fie ei cler sau popor.

  Razii și descinderi la slujbe pentru găbjirea infractorilor liturgici.

  „Brațele părintești sârguiește a le deschide ca să-ți pun cătușele.”

  Prelații care propovăduiesc sfânta libertate de a alege, lăsată Omului de Dumnezeu, și refuză să se facă propagandiști ai înțepării sunt călcați în picioare. Batjocoriți. Terfeliți. Numiți „uscături ale Bisericii”. Nu de atei sau păgâni, ci de frații lor cu morgă teologică și duh de iude.

  Urmează patru-cinci luni în care iadul se va revărsa pe pământ cu toate legiunile lui. Peste toate va pluti duhoarea pucioasei și a fricii. Mai ales a fricii.

  Oamenii trebuie paralizați de frică. Zdrobiți. Striviți. Tescuiți.

  Asta a transmis Imbri prin ultimele două mesaje.

  „Trebuie să sperii, nu mai e timp să convingi”

  și

  „Vin sărbătorile de iarnă și am un mesaj: gândiți-vă că vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare”.

  Ele sunt semnalul pentru Asaltul Final. Ultima șansă a Noii Ordini.

  *

  Ne-a prins noaptea în codru. Rătăcim prin întuneric. Cu groaza în vine și cu toate simțurile întinse, disperate să prindă orice semn care să arate Calea. O lume orbecăind.

  Hărmălaie drăcească. Beznă și Babel.

  Oricât ai fi de speriat, nu ceda și nu deznădăjdui. Exact asta vor duhurile pădurii.

  Rămâi în picioare și fii atent la semne. Ascultă. Nu ești singur. Peste tot în lume, miliarde de Hänsel și Gretel își caută drumul. Puzderie de suflete rătăcite se întorc acasă. O armată.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Un Ierarh al Greciei a suspendat de la slujire 14 preoți nevaccinați

  Credincioșii din Zakynthos, care nu sunt de acord cu decizia Mitropolitului, aruncă pliante pe străzile insulei.

  Mitropolitul Dionisie de Zakynthos al Bisericii Ortodoxe a Greciei a suspendat de la slujire 14 preoți din circumscripția sa mitropolitană care nu au fost vaccinați împotriva Covid-19, relatează publicația Orthodoxia.info.

  Mitropolitul Dionisie a decis înlăturarea preoților care au decis să nu se vaccineze împotriva Covid-19, deși până acum, după cum scriu jurnaliștii de la Orthodoxia.info, nu s-a pus problema vaccinării obligatorii a preoților.

  În același timp, un grup de credincioși din Zakynthos au împrăștiat pe străzile insulei pliante cu texte împotriva hotărârii Mitropolitului.

  Mai devreme, UJO a scris că Mitropolitul Hrisostom (Avayanos) de Eleftheroupoli al Bisericii Ortodoxe a Greciei a trimis preoților din eparhia sa o circulară în care a ordonat ca fiecare cleric să se vaccineze împotriva Covid în termen de o săptămână.

  https://spzh.news/en/news/84115-elladskij-ijerarkh-otstranil-ot-sluzhenija-14-neprivityh-svyashhennikov

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mitropolitul Ieronim(Karmas) de Kalavryta și Aigialeia: Nu vom mai tolera minciunile autorităților
  23 November 2021
  Mitropolitul Ieronim a reamintit autorităților că Grecia este o țară ortodoxă a sfinților și a adăugat că credincioșii nu vor mai tolera bătaia de joc la adresa Bisericii.

  Discutând despre pandemia de coronavirus, Mitropolitul Ieronim (Karmas) de Kalavryta și Aigialeia din Biserica Ortodoxă a Greciei a spus că nu mai intenționează să tolereze minciunile celor „care ne guvernează”, potrivit ziarului grec choratouaxoritou.gr.

  Pe 20 noiembrie 2021, în cadrul unei predici, exprimându-și dezacordul față de necesitatea de a testa credincioșii la ușile Bisericilor, Mitropolitul Ieronim a declarat că „cei care ne guvernează trebuie să înțeleagă că aceasta este Grecia sfinților”.

  „Grecii și-au dat sângele pentru a glorifica numele Dumnezeului Treimic. Destulă batjocură, nu putem permite ca membrii comisiilor bisericești să stea la ușă și să aștepte rezultatele testelor de coronavirus”, a spus Mitropolitul Ieronim.

  El a amintit că „până de curând au spus una, iar ieri au venit să ne spună alta”. „Nu mai putem trăi cu această suferință, cu acest ridicol, cu această minciună. Să înțeleagă cei care ne guvernează țara că Grecia înseamnă Ortodoxie, iar grecii sunt mereu uniți cu Iisus Hristos”, a subliniat episcopul.

  „Ce este o pandemie? Este o boală. Am trecut prin atâtea. Pocăința, mărturisirea sunt necesare. Îngenunchează și cere-i lui Dumnezeu iertare. Până să facem asta, să știți că aceste lucruri pământești ne vor chinui, pentru că diavolul are putere în această lume”, a spus ierarhul, adresându-se credincioșilor.

  El și-a exprimat și părerea că astăzi Maica Domnului se adresează creștinilor pentru a spune: „Ajunge! Există o limită!”

  „Să fim duși acum la închisoare, dar nu vom mai tolera ridicolul, nu vom mai tolera minciunile celor care ne guvernează”, a spus Mitropolitul Ieronim.

  Anterior, UJO a scris că ierarhul BOG s-a opus cu fermitate testelor covid efectuate la ușa Bisericii.

  https://spzh.news/en/news/84170-ijerarkh-epc-o-pandemii-bolyshe-ne-budem-terpety-lozhy-teh-kto-nami-upravlyajet

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mitropolitul Iacov de Mitilene – a ordonat celor 35 de clerici: Fie te vaccinezi, fie ești oprit de la slujire!
  21 noiembrie 2021
  Mitropolitul Iacov de Mitilene al Bisericii Ortodoxe a Greciei a avertizat 35 de preoți din eparhia sa, că vor fi suspendați de la slujire dacă nu sunt vaccinați, relatează Orthodoxia.info.

  Într-o circulară trimisă fiecăruia dintre cei 35 de preoți ai eparhiei care se opun vaccinării împotriva Covid-19, MitropolituI acov a scris că „dacă nu vă veți vaccina împotriva coronavirusului în decurs de o săptămână, vi se va acorda concediu fără plată până când vă veți vaccina”.

  Potrivit Orthodoxoxia.info, „furia” mitropolitului, care este considerat unul dintre cei mai moderați ierarhi din Biserica Greciei, a fost provocată de unul dintre preoții eparhiei Mitilene, care a participat nevaccinat la serbările din ziua cinstirii Sfântului Dimitrie, rezultatul fiind că virusul a fost transmis mai multor oameni”.
  https://spzh.news/en/news/84127-elladskij-ijerarkh–35-klirikam-ili-vakcinirujetesy-ili-prekrashhajete-sluzhity

  Apreciază

 5. Cele cinci răni ale lui Iisus
  Sfântul Nicolae Velimirovici

  Îmi scrii că ai auzit de la femeile bătrâne un „basm” despre cele cinci răni ale lui Iisus, şi întrebi cum a luat naştere acest basm.
  Vai, fiică, citeşte Noul Testament! Vai, sârbilor, nu vă faceţi de ruşine înaintea cerului şi pământului prin necunoaşterea credinţei voastre! Lăsaţi deoparte toate celelalte învăţături şi lecturi până ce veţi învăţa mai întâi ceea ce e mai important şi mai mântuitor. Mai întâi vine cunoaşterea credinţei, şi după aceea toate celelalte învăţături. În Anglia toată lumea citeşte Sfânta Scriptură a lui Dumnezeu. Şi oamenii de stat, şi politicienii, şi cărturarii, şi muncitorii obişnuiţi îşi dau osteneala ca întotdeauna să îşi săreze cuvintele, discursurile, articolele, cărţile prin cuvinte din Sfânta Scriptură, să dea tărie şi podoabă cuvintelor omeneşti prin cuvintele dumnezeieşti, cum s-ar împodobi nişte coliere de sticlă cu diamante.

  Iar cele cinci răni ale lui Iisus nu sunt vorbe, ci o realitate înfricoşătoare. Ca atare, ele trebuie cunoscute chiar mai bine decât cuvintele. Două răni în mâini, două răni în picioare, una în coastă. Toate cinci rănile de la cuie negre, ca şi de la mai negrul încă păcat omenesc. Străpunse mâinile, cu care binecuvânta. Străpunse picioarele, cu care umbla şi călăuzea pe singura cale dreaptă. Străpuns pieptul, ce revărsa din sine focul iubirii cereşti în piepturile omeneşti răcite.

  Fiul lui Dumnezeu a îngăduit să I se străpungă cu fier mâinile pentru păcatul multelor mâini – al unei păduri de mâini – care au ucis, au furat, au dat foc, au jefuit, au întins curse, au făcut silnicii; şi să I se străpungă picioarele pentru păcatul multor picioare – al unei păduri de picioare – care au umblat spre rău, au rătăcit nevinovăţia, au prigonit dreptatea, au pângărit sfinţenia, au călcat bunătatea; şi să I se străpungă pieptul pentru multele inimi împietrite – un munte de inimi – în care s-a născut toată răutatea şi toată lipsa de Dumnezeu, şi gândurile hulitoare, şi poftele dobitoceşti, şi în care de-a lungul tuturor veacurilor au fost făurite planurile de iad ale fratelui împotriva fratelui, ale vecinului împotriva vecinului, ale oamenilor împotriva lui Dumnezeu.

  Străpunse au fost mâinile lui Iisus – ca mâinile fiecăruia să se curăţească de faptele păcătoase. Străpunse au fost picioarele lui Iisus – ca picioarele fiecăruia să se abată de la căile păcătoase. Străpuns a fost pieptul lui Iisus – ca inima fiecăruia să se cureţe de poftele şi de gândurile păcătoase.

  Când cumplitul Cromwell, dictatorul Angliei, a început să ia mănăstirilor averea şi să le închidă, pe pământul Angliei a luat naştere o procesiune zgomotoasă, alcătuită din câteva sute de mii de fiinţe omeneşti, ca semn al nemulţumirii poporului, înainte erau purtate steaguri cu înscrisul: Cele cinci răni ale lui Iisus, şi se cântau cântece duhovniceşti şi se slujeau slujbe dumnezeieşti pe câmpuri. Cumplitul dictator s-a înspăimântat foarte şi s-a temut mai mult de acele steaguri decât de orice altceva şi a murit în silnicia sa. Cele cinci răni ale lui Iisus să te înveţe, fato, să-ţi pironeşti cele cinci simţuri de Dumnezeul Cel Viu.

  Cele cinci răni ale lui Iisus sunt cele cinci izvoare ale sângelui preacurat prin care a fost spălat neamul omenesc, prin care a fost sfinţit pământul. Prin aceste cinci izvoare a curs tot sângele Dreptului, până la ultima picătură. Domnul Cel făcător de minuni, Care a ştiut a înmulţi pâinea şi a hrăni cu cinci pâini 5000 de flămânzi, înmulţeşte neîncetat acest preacurat sânge al Său, şi prin el hrăneşte şi adapă din mii de altare multe milioane de credincioşi. Aceasta este Sfânta împărtăşanie, fiică a lui Iisus.

  În Vinerea Mare lipeşte-te cu sufletul de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu sub cruce, ca şi pe tine să te spele sângele de viaţă făcător din cele cinci răni ale lui Iisus. Ca sufletele curăţite şi înviate să poată Duminica, dimpreună cu Mironosiţele, striga cu veselie: Hristos a înviat!

  Răspunsuri la întrebările lumii de astăzi – scrisori misionare– Sfântul Nicolae Velimirovici, ed. Apologeticum, 2005.

  Apreciază

 6. Toate țin de Dumnezeu…

  Pe cât de ușor este ca cineva să lovească în clopotul de la poartă și să-i deschideți, pe atât de ușor este pentru Dumnezeu să bată din palme și să plece boala, ispita și orice altceva. Ajunge ca noi să nu ne neliniștim, așa cum se întâmplă de obicei, să nu avem voie proprie și, mai ales să nu gândim omenește. Adică să nu fim apăsați sau absorbiți de dorința de a ne vindeca sau de a ne izbăvi ispite sau de frica de ispite și de boală sau de frământarea legată de gravitatea bolii. Să le înfruntăm pe toate acestea ca pe ceva firesc.

  Dacă, atunci când suntem bolnavi, săpăm puțin sub picioare, în loc să aruncăm cu pietre în cer, se poate să dăm imediat peste izvorul vindecării noastre, ajunge ca Dumnezeu să vrea asta. Noi doar să ne încredințăm în mod deplin lui Dumnezeu, să nu simțim că ni se întâmplă ceva, să nu fim îndurerați, să nu fim strâmtorați, să nu ne îngrijorăm, să nu deznădăjduim, ci să ne încredințăm în mâinile lui Dumnezeu.

  Există oameni care aproape că nu cred că se pot face bine sau scăpa de ispita lor sufletească ori duhovnicească, iar martiriul lor este înmiit. Mai sunt alții care cred că Dumnezeu îi va face în mod sigur bine. În realitate, aceasta nu este credință, este voie omenească, pentru că sunt dezmințiți și duși la un rezultat opus.

  Să credem cu adevărat și deplin în prezența Maicii Domnului! Dar să credem că sunt gata să ne ajute și Sfântul Nectarie, care este un sfânt contemporan, Sfinții Arhangheli, sfântul pe care îl avem în inima noastră, Însuși Domnul Iisus Hristos, Apostolii, ale căror veșminte sau umbră făceau vindecări și minuni, izbăveau de gânduri, de demoni și de ispite.

  Să pășim cu totul liberi, cu totul izbăviți de dorințe și pofte, de temeri. Să fim ușori, cu conștiința că ne aflăm pe aripile Duhului, și să nu avem impresia că se întâmplă ceva în viața noastră. Dacă Dumnezeu vrea mă pot face bine în mod miraculos sau să mor peste două luni. S-ar putea să înviez din mormânt ca să mor mai târziu ca Lazăr, după optsprezece ani. Dar, dacă Dumnezeu vrea să trăiesc, voi trăi ani mulți și o să-L slujesc, pe El și lucrarea Lui. Toate țin de Dumnezeu…

  Arhim. Emilianos Simonopetritul – Așteptarea lui Dumnezeu: despre boală, suferinţă şi moarte. Tâlcuiri şi cateheze 7, 2019, p.37-39

  Apreciază

 7. Au lovit in mitropolitul Serafim de Kalavrita dar a scos in locul lui Hristos un altul mai cu tarie,IPS Ieronim de Kalavrita.
  Axios!Pururi sa fii pomenit si in cer si pe pamant binecuvantate parinte mitropolit.Mitropolit cu adevarat veghetor peste orasul-mama a toata ortodoxia-Kalavrita.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: