IPS Mitropolit Ambrosie, către momâile din ,,sinodul” grecesc: Sunteţi trădătorii Credinţei noastre

Un Ierarh grec a acuzat Sfântul Sinod al Bisericii Greciei de faptul că sinodalii nu l-au condamnat public pe Elias Mossialos, care a ofensat-o ​​pe Maica Domnului. Fostul Mitropolit de Kalavryta Ambrosie (Biserica Ortodoxă a Greciei) a spus că episcopii Bisericii Greciei L-au trădat pe Hristos, relatează Romfea.

Mitropolitul Ambrosie a scris într-o adresare către Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei: ,,Voi, marii preoți ai Bisericii Greciei, ați abandonat fără scrupule înalta voastră misiune și v-ați transformat din reprezentanți ai lui Hristos în reprezentanți ai lui Mițotakis? Adică ați renunțat la privilegiul de a fi după chipul lui Hristos și ai ajuns să fiți asemenea chipului lui Mițotakis?”.

În opinia sa, „acceptarea necondiționată și aplicarea fidelă a măsurilor impuse de guvernul lui Mițotakis, în urma cărora bisericile au fost închise, iar enoriașii au dispărut, este lepădare de Hristos și trădarea Credinței noastre Ortodoxe”.

El întreabă dacă „distrugerea completă de recentul cutremur a bisericii de la Arkalohori din Creta, care fusese transformată în primul centru de vaccinare din Grecia”, nu este o dovadă a mâniei lui Hristos pentru atitudinea trădătoare a episcopilor Bisericii Ortodoxe a Greciei față de El?

Mitropolitul Ambrosie a acuzat Sfântul Sinod al Bisericii  Ortodoxe a Greciei și de faptul că Sinodul nu l-a condamnat public pe Elias Mossialos, care a jignit-o ​​pe Maica Domnului. ,,Dacă Sfântul Sinod, ca organ administrativ competent, și fiecare dintre voi, ca păstrător al Credinței, nu ați condamnat această îngrozitoare insultă adusă Maicii Domnului, pe care Mossialos o echivalează cu o desfrânată, atunci cine altcineva ar putea să facă acest lucru? Deci sunteți trădătorii Credinței noastre?”, a scris Vlădica Ambrosie.

UJO a scris mai devreme că un episcop grec crede că ierarhii Sinodului Bisericii Ortodoxe a Greciei care promovează necesitatea vaccinării au devenit mai degrabă reprezentanți ai lui Mițotakis decât ai lui Hristos.

(Preluare de pe UJO, cu mici adaptări)

 

4 gânduri despre „IPS Mitropolit Ambrosie, către momâile din ,,sinodul” grecesc: Sunteţi trădătorii Credinţei noastre”

 1. Sfântul Lavrentie al Cernigovului Vor fi mulţi surzi şi orbi…

  „Acum, când noi îi votăm pe conducătorii noştri suntem fie cu cei „de dreapta” fie cu cei „de stânga”. Dar nu ăsta e amarul, căci va veni o vreme când vor impune lumii să-şi aleagă un singur împărat. Iar când omenirea va vota pentru un singur împărat, să ştiţi că acela „el e” – antihristul – şi să te ferească sfântul de vei vota. Apoi adăuga:

  – Va fi un asemenea război mare încât atât de mulţi se vor pierde, că vor rămâne foarte puţini care vor supravieţui, dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri.”

  “Când satana va fi întronat, în timpul punerii coroanei se va citi Simbolul Credinţei – Crezul -, dar el nu va permite ca acesta să fie citit corect, iar acolo unde vor fi scrise cuvintele „şi întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu” el se va lepăda de acestea şi se va recunoaşte doar pe sine. La încoronare, antihristul va avea mănuşi pe mâini, iar când le va da jos ca să-şi facă Sfânta Cruce, Patriarhul va observa că el în loc de unghii are gheare şi aceasta îi va întări bănuiala sa că acesta este antihristul. Atunci Patriarhul va exclama: „Acesta este antihristul” pentru care Patriarhul va fi omorât.
  În timpurile acelea nu vor mai fi draci în iad, ci toţi vor fi pe pământ şi în oameni. Va fi o mare calamitate atuncea pe pământ, nici măcar apă nu va mai fi, apoi va fi războiul mondial (al treilea n. ed.). Vor fi nişe bombe atât de puternice, încât şi fierul şi pietrele se vor topi. Focul şi fumul se vor ridica până la cer şi pământul va arde, vor rămâne foarte puţini oameni, şi atunci ei vor striga: „Terminaţi cu războiul şi să ne alegem un singur împărat pe tot globul!” Şi vor alege de împărat pe unul ce va fi născut dintr-o desfrânată evreică din cel de-al doisprezecelea neam de desfrânaţi, din neamul împărătesc, şi va fi „el” frumos pentru cei necredincioşi, iar cei dreptcredincioşi îi vor vedea faţa lui adevărată: urâtă şi înspăimântătoare. Când se va plimba în mantie împărătească prin grădină cu mama sa, şi se va gândi cum va fi el în viitor să-şi conducă împărăţia, deodată se va deschide pământul, va izvorî apă, iar din apă va sări ceva, şi lui îi va părea că cineva e în spatele lui şi se va întoarce cu faţa înapoi să vadă. Atunci va vedea ceva groaznic, o grozăvie, şi, de frică, va deschide gura să ţipe; atunci diavolul se va sălăşlui în el şi din acel moment el va deveni antihrist.

  Nu o dată Părintele ne spunea: „antihristul va fi încoronat la Ierusalim. Acum însă diavolul este legat în iad, dar Dumnezeu îl va dezlega şi el se va sălăşlui în împăratul-antihrist“

  “Despre Sfânta Liturghie, Părintele ne spunea mereu: – <>”.

  <> Iar la întrebarea surorilor: <>, el le răspundea: <>”

  fragmente
  Sfântul Lavrentie al Cernigovului, “Viața, învățăturile, minunile și acatistul”, Editura Egumenita

  Apreciază

 2. „Fericiţi sunt cei care sunt scrişi în Cartea Vieţii” Iar la întrebarea surorilor: „Cine este scris în Cartea Vieţii?”, el le răspundea: „Cei care au râvnă şi merg cu bucurie la biserică, aceia sunt scrişi în Cartea Vieţii”

  Apreciază

 3. Români, învățați de la lupi!
  Ion Măldărescu 19 Ianuarie 2022

  „În această dimensiune a tragicului, când omenirea pare un tablou fals vândut la licitație, în acest pustiu de mătase al lumii, când parcă și brazii și-au schimbat tulpinile între ei, ne vom simți mai siguri arcuiți la pieptul lui Dumnezeu, care ni l-a dăruit pe singurul Lui Fiu, Mântuitorul Iisus! (Maria Diana Popescu)

  În România se practică genocidul oficial

  Am citit recent revolta unui jurnalist, plină de furie, adresată falselor somităţi care calcă orbeşte peste cadavrele românilor: „Vă jucați cu viețile noastre, cu viețile copiilor, părinților și bunicilor noștri. Bătălia voastră oarbă pentru putere, aroganța și indolența voastră trimit copii la moarte […] ați făcut din România o bombă sanitară, o sursă de infecție […] „Statul eșuat” este opera voastră funestă […] umbra morții nu vă sperie, nici suferința copiilor. […] Pe coșciugele mici, de un metru, ar trebui să scrijelim numele vostru, să nu uitați în veci că aveți mâinile pătate cu sânge”. Şi adaug: tot ceea ce vedem nu sunt nici măcar morţi decente, ci mai degrabă bătălia corbilor puterii pe stârvul în putrefacţie. Nici cel mai mare regizor din lume n-ar fi putut imagina un astfel de scenariu. Doar noi, în unitate, putem pune punct acestui scenariu de groază, doar noi îi putem lăsa fără audienţă.

  În secolul al XVIII-lea, Antoine Lavoisier spunea: „In natură nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă!”. Astăzi, cretinii, escrocii, fariseii și celelalte slugi ale globaliștilor criminali vor „Marea Resetare” a Noii (Dez)Ordini Mondiale.

  În urma punerii punerea în practică a uneia dintre „teoriile conspirației” mondiale – depopularea – prin declanșarea războiul bateriologic Covid-19 cu toate accesoriile sale, tirania dictaturii instalate în Colonia Corporatistă sub Ocupație Militară Străină (C.C.O.M.S.), numită încă România mărșăluiește cu pași mari și grei peste cadavrele victimelor de toate vârstele, arse de vii în spitale și aruncate în saci negri, în gropile cimitirelor. Numai orbii mintali nu pot vedea spre ce ne îndreptăm. „Statul eșuat” de și cu contribuția directă a celui care ar trebui – conform actului fundamental al statului român – să fie mediatorul și unificatorul tuturor forțelor Țării, a adus România, nu „pe marginea prăpastiei”, ci la porțile Iadului.

  După eșecul primei întâlniri Rusia-S.U.A., Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat: „Federația Rusă nu este pregătită să aştepte pentru totdeauna ca S.U.A. şi N.A.T.O. să răspundă cererilor sale de securitate şi doreşte un răspuns scris detaliat pentru fiecare propunere exprimată la negocieri. […] Rusia dorește să se rezolve prin respect reciproc și echilibru de interese conflictul privind securitatea în Europa. […] dacă Occidentul respinge propunerile de securitate ale Rusiei, Moscova are diverse opțiuni de răspuns”.

  Se aud lătrând „Câinii războiului”

  La orizont se întrevăd „ciupercile” unui război nimicitor care nu e al românilor, ci al colonizatorilor pripășiți prin trădare pe pământ românesc. Povestea „Crizei rachetelor” din 1962 readusă în prim-plan sugerează imaginea celor patru „Cavaleri ai Apocalipsei”, mai „porniți” decât în urmă cu șase decenii. Atunci, „nebunul” era Hrusciov, astăzi, rolul „nebunului lumii” i-a fost distribuit senilului Biden secondat de papagalii Turnului Babel de la Bruxelles și, pe meleguri mioritice, de autistul condamnabil Klaus Iohannis.

  În 22 mai 2018, fostul ministru al Învăţământului, care a reprezentat România la Națiunile Unite, fost ambasador în Statele Unite, academicianul Mircea Malița („care locuia într-o casă cu chirie şi nu avea mașină”) prognoza situația actuală: „Eu sunt format în viziunea unor oameni mari care au făurit politici pentru România, printre care Nicolae Titulescu. Politica lui era următoarea: un stat mic ca România trebuie să se afle în raporturi bune cu toate marile puteri. […] Titulescu a avertizat că dacă România va hotărî să atace U.R.S.S. (Federația Rusă – n.n.) […] se vor trage clopotele în ţara noastră. […] Facem declaraţii de pomană, la dispoziţia Europei care vrea ca Rusia să fie mereu înţepată. Planul este să se ajungă la frontierele ei. Se ştie foarte bine că în materie de politică externă, Rusia poate admite orice, mai puţin vecini înarmaţi sau ostili. Noi suntem ostili în mod gratuit cu Rusia. Care este litigiul cu ea, care este problema, în fond? […] O revistă americană a publicat articolul « De ce criza din Ucraina este vina Vestului? », în care se spune răspicat că vinovat de criza ucraineană este chiar Occidentul. Autorul analizei precizează că S.U.A. şi aliaţii europeni au în faţă situației din Ucraina și ostilităţile faţă de Rusia care vor devasta Ucraina (și România – n.n.). În acest scenariu, toată lumea va fi pierzătoare […] Există şi varianta schimbării macazului, ducând la crearea unei stat ucrainean prosper, dar neutru, care să nu ameninţe Rusia, permiţând Vestului să refacă relaţiile cu Moscova. Dacă acest lucru este enunţat chiar de un american, atunci de ce să pretind eu că am inventat roata? […] Rusia a fost dintotdeauna o mare putere, una nucleară chiar, membru permanent al Consiliului de Securitate al O.N.U. Acolo sunt prietenii pe care ar trebui să ni-i facem, în rândul acelor cinci naţiuni, ele fiind şi cele care dictează politica mondială”[1].

  Slugile bruxelles-izate de la Cotroceni și Victoria, costumate cu indispensabili „Stars and Stripes” și joben cu 12 stele, niște neica-nimeni (realitatea mă obligă să-i dau dreptate „timonierului” „Petrov pentru afirmația: „Școala românească produce tâmpiţi!”. D-aia au ajuns maimuțele vopsite la Cotroceni și la Victoria), în loc să fie preocupați de efectul îngurgitării excrementelor „Înaltelor Porți” asupra propriului sistemului imunitar, maimuțele strigă în gura mare (mai ceva ca galeria urlătorilor de la Procesul Marii Trădări naționale” de la Tribunalul Poporului din mai ’46) că vor cedarea suveranității a ceea ce a mai rămas din România Mare. Păi, fapta comisă nu este – de facto – Act de Trădare Națională?

  Sfântul Petru este stăpânul lupilor. Supraviețuirea după Legea lupilor

  În lumea satului românesc exista, credința că, în luna ianuarie, când lupii – numiți și „câinii lui Sânpetru” – se strâng și urlă, „Sfântul Petru coboară din cer în mijlocul lor pe un cal alb și începe « să rupă codri dintr-o pâine care nu se mai isprăvește și aruncă la fiecare lup »”[2].

  Românii au de învățat, astăzi, mai mult decât oricând și de aplicat înțeleaptă lege nescrisă pentru supraviețuire a haitei lupilor:Lup 1
  – primii trei sunt cei răniţi sau bătrâni (merg în faţă pentru a nu rămâne în urmă);
  – următorii cinci sunt cei mai puternici (au rolul de a proteja haita în cazul unui atac);
  – cei din mijloc sunt pui şi femele (sunt protejaţi din ambele părţi);
  – următorii cinci sunt cei mai inteligenţi (protejează haita în cazul atacurilor din spate);
  – ultimul lup este liderul.
  El are grijă ca nimeni să nu rămână în urmă. El ţine haita unită şi el dictează direcţia de mers. El este întotdeauna pregătit să alerge în orice direcţie pentru a proteja haita şi are rol de apărător al acesteia. Pentru că a fi cu adevărat conducător înseamnă să ai grijă de toţi, nu să mergi mereu cu infatuare în faţă, pe bicicletă sau pe pârtiile de schi, pe banii românilor! Vă regăsiți undeva, doamnelor și domnilor guvernanți și parlamentari din Colonia Corporatistă sub Ocupație Militară Străină, numită încă România? Vă regăsiți pe undeva domnule chiriaș de la Cotroceni? Greu de crezut. Schiurile vă poartă departe de Neamul Românesc, iar circuitele sinapselor, departe de realitatea urmașilor lui Decebal.

  Românii au nevoie de un cap de oștire, care să lupte pentru nepierire! Au nevoie de Mântuitor, nu de „gogoși climatice”

  Până atunci, români, vă reamintesc pentru „n”-a oară, îndemnul unui patriot, urmați-l: „Fii om, fii drept și recunoaște că deasupra ambițiilor, intrigilor și urilor este Patria, este veșnicia neamului și că acolo trebuie să ne întâlnim întotdeauna chiar dacă nu ne înțelegem de fiecare dată. […] Cine nu-şi roade viaţa în lupta de ridicare a Ţării, nu este Român. Fiţi creştini, fiţi oameni, fiţi adevăraţi cetăţeni şi Români întregi” (General Ion Antonescu, „Către români”, 1 ianuarie 1941)

  Cele două citate – cel de la început și cel de la finalul acestui editorial – ar trebui să fie „călăuza românilor” pe timp de pace și război. Altfel vom pieri ca Țară și ca Neam!

  Apreciază

 4. De acord cu comentariul de mai sus.Patria imbibata de ecumenism nu e patrie ci pan-erezie.Patriotismul cu pan-erezia nu e patriotism ci falsitate.Patriotismul neamului romanesc conteaza atata cat timp apara ortodoxia;cand pentru patriotismul romanesc apararea ortodoxiei e o simpla anexa totul e apa de ploaie si pe acest soi de zisi „patrioti”care pretind o lupta pentru drepturi si libertati dar cu erezia imbibata in maduva istoria ii va da curand uitarii.De ce?Pt ca in ei insisi zace uitarea ortodoxiei.Daca nu stiu le aducem aminte ca in acest popor de-a lungul timpului lupta pentru dezrobire si pt dreptate a fost bratul cu doua maini:mana dreapta a fost insasi apararea ortodoxiei fara de care neamul romanesc nu se va identifica drept popor suveran nicaieri sub soare si mana stanga ce reprezinta lupta pentru drepturile lui firesti pentru a fiinta.CEDAND O CAT DE MICA PARTICICA A SFINTEI ORTODOXII DEJA NU MAI ESTI SUVERAN CA POPOR.ORTODOXIA CREDINTEI TE-A TINUT PE ACESTE PAMANTURI.CINE CREDE CA LUPTA INAINTASILOR PENTRU LIBERTATE NU A FOST INCUNUNATA SI BINECUVANTATA DE LUPTA PENTRU PASTRAREA ORTODOXIEI SE AMAGESTE PE SINE SI TARASTE IN AMAGIRE SI PE ALTII.TREZIREA NATIUNII ROMANE NU SE POATE FACE DECAT PRIN TREZIREA LA ORTODOXIE.O TREZIRE NATIONALA IN PERSPECTIVA NATIONALA ERETICA NU E ADEVARATA TREZIRE CI INTUNECARE SPRE SUCCESUL ASUPRITORILOR CARE NU STIU CA POPORUL ROMAN LE POATE JUCA FESTA NUMAI APARAND ORTODOXIA.ACESTI OPRESORI DE POPOARE NU STIU CA APARAREA ORTODOXIEI INSUFLETESC POPOARELE,LE ANIMA FIIND CHEIA SUCCESULUI IN ACTIUNILE DE LUPTA PT IZBAVIREA DE SUBJUGARE PT ELIBERAREA DE SCLAVIE(SCLAVIA STA IN PICIOARE IN SANUL UNUI POPOR ATATA CAT TIMP NU SI RECUNOASTE ORTODOXIA CEEDINTEI SALE SI LUPTA SA PT ACEASTA).

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: