,,Săptămâna de rugăciune’’, un spectacol dezagreabil de făţărnicie

Tămbălăul numit ,,săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinor’’ din acest an s-a încheiat. Ecumeniştii care vorbesc în numele Bisericii Ortodoxe, fără a avea acest drept, s-au amestecat cu ceilalţi eretici şi rătăciţi într-un amalgam greu de definit, ca să-şi arate unii altora cât de iubăreţi sunt. Următorul citat este o mostră de limbă de lemn, pe care o vorbesc cei care  se aseamănă şi se adună:

În prima seară, îndemnul comun al reprezentanţilor cultelor din Oradea a fost de a rămâne uniţi în rugăciune, acesta fiind esenţa demersului. „Să nu obosim în a ne ruga şi să ne iubim sincer unii pe alţii!”, au transmis organizatorii printr-un comunicat de presă. Aţi înţeles că iubirea lor e sinceră, nici vorbă de prefăcătorie ori falsitate. Trebuie accentuat aceste fapt, nu cumva să existe dubii.

În realitate, nu-i vorba nici de iubire nici de sinceritate. Ecumeniştii nu iubesc pe nimeni, nu se iubesc nici între ei. Ei iubesc onorurile, slava deşartă, minciuna, rangurile nemeritate, petrecerile cu mese îmbelşugate. Pentru ei, Sfintele Slujbe au devenit spectacole în care-şi etalează scumpătatea veşmintelor, pe care le schimbă cu altele, de fiecare dată. Ca nu cumva să fie deranjaţi, îi ţin pe bieţii credincioşi la distanţă prin garduri metalice şi cordoane de jandarmi, cum s-a întâmplat atunci când au zis ei ca sfinţesc catedrala mamut, numită a ,,mântuirii neamului’’. Care neam? Care mântuire?

Aseară, la Mănăstirea Caşin, s-au adunat o mână de oameni ca să atragă atenţia impostorilor ecumenişti că batjocoresc şi calcă în picioare Sfintele Canoane, după care se conduce Biserica lui Hristos. ,,Rugătorii’’ au chemat şi de rândul acesta miliţienii şi jandarmii. Ei îşi închipuiesc că-şi pot permite orice în Biserică, pe care o socotesc o instituţie ca oricare alta, peste care şi-au întins stăpânirea, ocupând poziţiile cheie ale acesteia. A fost o adunătură a făţărniciei, falsităţii, prefăcătoriei, ipocriziei, toate covergând spre unirea cea mincinoasă, spre închegarea ,,religiei’’ blestematului antihrist. Ecumeniştii, care ne populează şi ne poluează Biserica, lucrează cu sârg şi bună ştiinţă în acest sens, de aceea partea lor va fi cu ,,omul nelgiuirii, fiul pierzării, potrivnicul, înălţându-se mai presus de orice se numeşte Dumnezeu sau e făcut pentru închinare, aşa încât să se aşeze el în Biserica lui Dumnezeu şi să se dea drept dumnezeu’’ (II Tesaloniceni 2, 3-4).

Am asistat şi-n anul acesta la o dureroasă împlinire a cuvintelor Proorocului lui Dumnezeu:,,Du-te şi spune poporului acestuia: Cu auzul veţi auzi şi nu veţi înţelege şi, uitându-vă, vă veţi uita, dar nu veţi vedea.
Că s-a învârtoşat inima poporului acestuia şi cu urechile sale greu a auzit şi ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi cu urechile să audă şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă la Mine şi să-l vindec” (Isaia 6, 9-10).

Presbiter Ioviţa Vasile

OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

Un gând despre „,,Săptămâna de rugăciune’’, un spectacol dezagreabil de făţărnicie”

  1. Proscomidia înfăţişează limpede Biserica întreagă cu Capul ei, Hristos, şi cu mădularele ei cereşti, pământeşti şi adormite. O, minunată unire a lui Dumnezeu cu oamenii! Romano-catolicii au lepădat proscomidia, şi prin aceasta au descăpăţânat Biserica, rupând legătura învederată a Bisericii văzute, luptătoare, cu Biserica nevăzută, triumfătoare, ca în locul lui Hristos să îi dea alt cap – un om care nu este slobod de rătăciri la care ea le face părtaşe şi pe mădularele sale, clerici şi mireni. O, cât de înţelept, de adevărat şi de mântuitor este aşezământul Bisericii, pe care o feresc de rătăciri Duhul Sfânt şi Hristos – Capul ei Cel atotputernic. Recunoscându-l drept Cap al Bisericii pe papa, au pierdut adevăratul Cap al Bisericii – pe Hristos – şi au rămas fără Cap. Toată istoria papismului dă mărturie că romano-catolicii nu au Cap, pentru că ei afirmă lucruri necuviincioase, luptă împotriva Bisericii Ortodoxe – şi nu numai duhovniceşte, ci şi trupeşte: prin ură, prin răutate, prin răzbunare, prin ocări de tot felul, prin omoruri mişeleşti, prin incendii, răzvrătiri, nesupunere, separatism, în ciuda faptului că polonezii trăiesc în Rusia nestingheriţi, neasupriţi, în toată îndestularea, ca şi celelalte popoare. Ura catolicilor faţă de ortodocşi este istorică şi cât se poate de turbată: mulţi dintre preoţii şi episcopii catolici, ca şi dintre intelectualii catolici, sunt gata să ne înghită de vii. Luminează-i, înţelepţeşte-i şi mântuieşte-i, Doamne! Unde este la ei Capul Bisericii – Hristos? El este dragoste, bunătate, blândeţe, milostivire, îndelungă răbdare – iar la catolici nu vezi nimic de acest fel. Iar în dogmele lor câte erezii, câte inovaţii, câte abateri de la adevăr! O, pierzător sistem papist! – Sfântul Ioan de Kronstadt

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: