Cuviosul Părinte Jusin Pârvu, despre degradarea vieţii duhovniceşti în Mănăstirile noastre

-Cum catalogaţi gestul maicii stareţe de la mănăstirea Văratec (Iosefina Giosanu, sora ecumenistului Ioachim de la Roman, n.m.), care a penalizat maicile pentru faptul că au înaintat Casei Naţionale de asigurări refuzul cardului electronic de sănătate? Iar în urma multelor ameninţări, maicile au cedat şi au fost obligate să îşi ceară iertare pentru gestul lor, semnând chiar un document prin care se deziceau de atitudinea lor.

-Acest episod seamănă cu un episod de la puşcărie, din viaţa puşcăriaşilor din lagărele comuniste. Aşa sunt şi unele mănăstiri acum – lagăre comuniste. Este ceea ce am trăit şi eu în lagărul de la Baia Sprie. La o perioadă regulată de vreo 2- 3 ani, securitatea făcea nişte sondaje printre deţinuţii politici. Şi ne chema anchetatorul la birou, ademenindu-ne cu vorbe dulci: „Uite ai atâţia ani de puşcărie şi încă mai ai… nu e păcat să îţi iroseşti tinereţea aici in închisoare? Nu te impresionează faptul că ai rămas un om de nimic în societate şi viaţa ta este ratată?…” Dar noi nu ne lăsam impresionaţi de această bunătate falsă, care era un şiretlic. Şi îşi continua cântarea: „Iată, dacă vrei să ai o bucurie a libertăţii şi să îţi putem uşura situaţia asta grea, uite noi întindem o mână de ajutor şi dacă poţi ia oleacă de hârtie, treci în biroul celălalt şi semnează că îţi pare rău pentru ce ai făcut”.

Şi ajunge şi la mine anchetatorul şi își spune cântarea lui de partid. Şi la urmă mă întreabă: „Ce impresie ai?” „Domnule, nu am absolut nicio impresie”, îi răspund. „Doar că mai am încă 9 ani de puşcărie şi cred că oi termina”. Şi el insista: „Dar chiar aşa îţi arunci viaţa şi tinereţea pe nimic?” „Nicio problemă, i-am răspuns, eu am aruncat-o încă de copil de 18 ani când am intrat în mănăstire, să mor pentru Hristos”. Nu le convenea: „Măi, banditule, când m-oi ridica de pe scaun şi ţi-oi arăta eu pentru ce mai ai de trăit…” Şi te lua şi te zgâlțâia oleacă, important era să nu ne lovim la cap.

Ei bine, aceste anchete ademenitoare se întâmplau din doi în doi ani. Dar noi aveam deja o experienţă de temniţă şi nu dobândeau nicio informaţie de la noi. Securistul ieşea cu un dosar gol goluţ afară. Trebuia să defaimi pe cineva, să dai măcar un nume, nu scăpai doar cu o desolidarizare, lepădare de convingerile tale şi să accepţi reeducarea de către Partidul comunist. Sigur, la un deţinut mai cu renume, veneau câte trei securişti deodată, nu doar unul. Veneau cu planuri, proiecte să te convingă de realizările Partidului. „Uite, domnule, Lacul Bicaz, uite ce realizare!…” şi îmi arăta poze. „Da, domnule, Lacul Bicaz, dar ştii dumneata ce era sub acest lac? Trei biserici, patru şcoli, o casă de copii, un spital şi locuinţele oamenilor. Unde sunt toate acestea acum? Întreabă-mă pe mine că eu sunt de acolo”. Rămâneau şi ei uimiţi la ce le spuneam. „Pot să vă spun şi cine erau directorii la aceste şcoli, dar nu vreau să vă încarc memoria”…

Cam acelaşi lucru s-a petrecut şi cu maicile noastre de la Văratec. Ele, sărmanele, de frică să nu le ia rangul, scofia (de parcă ar fi mare slavă), au semnat, ademenite că vor fi reabilitate acolo, că le pare rău şi au promis că data viitoare vor fi ascultătoare. Şi-or fi primit ele scofiile înapoi dar s-au dezbrăcat de slava lui Hristos, pentru că nu au suferit puţină batjocură pentru lumea aceasta trecătoare. De aceea, un novice trebuie să fie cu mare atenţie în ce mănăstire intră. La vedere, sunt flori frumoase, icoane pictate care mai de care şi veşminte preoţeşti împodobite frumos, dar esenţa, viaţa duhovnicească, este putredă de tot. În astfel de mănăstiri găseşti de fapt un sistem securist, un stat poliţienesc. Bineînţeles că nu este aşa peste tot.

Acest spirit poliţienesc este în firea lor, a stareţilor, pentru că atunci când s-a închegat dinastia asta a stareţilor prin mănăstiri s-a stabilit tot pe acest criteriu de devotament către partid. Sinaxele stareților nu erau altceva decât nişte şedinţe de partid. Se aşezau cu burţile pe scaune şi cu bastoanele în față aşteptau să se termine şedinţa şi să meargă la o a doua ediţie de petreceri…, ce ştiau ei despre problemele Bisericii şi ale societăţii? Habar nu aveau ce substraturi aveau aceste şedinţe şi care era rădăcina acestor şedinţe, aşa de neputincioşi şi slabi erau. Dar nici nu puneau stareţi buni inteligenţi şi cuvioşi la conducere, nu cumva să se împotrivească vreunul. Aşa e şi acum. Care se supune mai uşor la ordin şi care dă tributul mai uşor… dacă era vorba să îl întrebi pe unul din aceşti stareţi dacă se desolidarizează de partid şi de crimele pe care le comitea, se făcea că nu ştie nimic. Cum să se dezică el de partid care îi dădea un salariu foarte mare pentru acea vreme, ca al directorilor?

Era şi mândria şi poziţia asta a lor de stareţ. Vai de mine, să dai afară un stareţ! Era cea mai mare crimă şi ruşine să renunţi la demnitatea asta de lux în societatea românească! Dar comportamentul multora din aceşti stareţi era mai nedisciplinat şi bădăran ca al unei ţărănci. O mână de săraci ţărani simpli a făcut mult mai mult decât o mână de aşa-zişi stăreţoi.

-Suntem printre primii europeni care introducem acest card, numit inteligent, în sistemul de sănătate? Ce mai putem face să îl stopăm?

-În ce constă inteligenţa şi genialitatea acestui sistem? Că vor şti mai multe informaţii despre noi? Este inteligent pentru ei, dar noi rămânem întârziaţi. Tot Marx, Engels, Lenin au rămas. Acum nu vine să te mai întrebe ca la anchete, acum îţi dai de bună voie acordul să fii anchetat permanent. Nu trebuie cedată lupta aceasta şi avem datoria de a continua, fiecare după puterile sale, unii prin conferinţe, alţii prin demersuri legislative, unii prin cuvânt, fiecare să îşi facă datoria în faţa lui Dumnezeu şi aşa, cu inimile smerite, vom primi şi ajutorul şi harul din Lumina Sa.”

Interviu cu Părintele Justin Pârvu, realizat de Monahia Fotini, 3 aprilie 2013, apărut în numărul 28 al revistei ATITUDINI

Selecţie şi editare: Dr. Gabriela Naghi

4 gânduri despre „Cuviosul Părinte Jusin Pârvu, despre degradarea vieţii duhovniceşti în Mănăstirile noastre”

  1. Când predecesorul (Pelagius al II-lea) al Sfântului Grigorie Dialogul a murit din cauza epidemiei de ciumă, ce a făcut Sfântul Grigorie care i-a succedat pentru a înfrunta „moartea neagră” care numai în Europa a secerat peste 20 de milioane de oameni? Cum și-a sfătuit turma? I-a obligat pe toți să vină la slujbele de închinare cu certificate de diagnostic medical? A incetat Sfintele Liturghii si Sfintele Slujbe? I-a forțat pe toți să-și acopere complet fata cu masti și să păstreze distanța? (boala era transmisă prin contact fizic). A persecutat clerul și laicii care au recurs la Tradiția Ortodoxă pentru nadejde și mântuire? Cu alte cuvinte, Sfântul Grigorie a procedat cumva, asa cum fac astăzi cei mai mulți Ierarhi, clerici și laici, care întorc spatele lui Dumnezeu, sfidând Tradiția Bisericii veche de două mii de ani, prefăcându-se că sunt rationali si că urmează indrumarile științei?

   Ce a făcut?
   „Pe măsură ce ciuma s-a răspândit, Sfântul Grigorie i-a îndemnat pe oameni să se pocăiască și să recunoască faptul că această pedeapsă a fost trimisă din cer pentru păcatele lor. A organizat apoi o mare litanie la care au luat parte toți călugării și călugărițele din eparhie care se rugau pentru poporul cuprins de molima, având ca varf al procesiunii o icoană a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Pe oriunde se trecea in procesiune cu icoana, aerul poluat se curăța si epidemia inceta”

   ###

   În Grecia anului 2020, chiar și pentru purtarea icoanei Fecioarei Maria s-a plătit amenda. Cu toții ne amintim de incidentul de la Aigio unde s-a primit amenda de 150 de euro si obligatia de a îndepărta icoana din mașină care era parte din acea procesiune. Aceasta este situația noastră actuală. Să ne pocăim și să plângem, nu numai pentru păcatele noastre, ci și pentru păcatele altora, să-si facă milă de noi, Dumnezeu!

   Ο Άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος, Πάπας Ρώμης (590μ.Χ.), και η αντιμετώπιση της πανώλης! | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
   https://tasthyras.wordpress.com/2022/02/22/%ce%bf-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%80%ce%b1%cf%82-%cf%81%cf%8e%ce%bc/#more-45123

   Apreciază

 1. Gheronda Vasilios suntem aproape de evenimentele pe care sfinții noștri ni le descriu în mod clar?
  -Suntem deja în derularea evenimentelor. Deci, aveți grijă să nu vă găsiți nepregătiți. Noul Testament, sau Psalmii lui David, nu ar trebui să lipsească din nici o casă.
  În casele tale sa există lămpi pentru iluminat, benzină în recipiente de plastic și a le păstra într-un loc foarte sigur și răcoros. De asemenea, ar trebui să existe combustibil (gaz lampant) în recipiente pentru iluminat
  Păstrați permisul de vanatoare pentru că veți avea nevoie de el. Sa aveti suficiente cartușe. Desigur, ei le vor colecta de la tine, ti le vor lua, dar e bine dacă le poți ascunde, pentru că vei avea nevoie și te vei găsi nepregătit.
  ###

  Americanul vrea să-l stoarcă pe rus, dar în cele din urmă îl va plăti scump. America va deveni nelocuibila.
  Și aici in Grecia vom avea multe lucruri rele, desigur, nu ca in cele ale Americii (SUA).
  America ( SUA) va fi stinsă, nu va avea deloc conditii de viață, nici pe ici pe colo, deloc. Ea va fi stinsă si de fenomene naturale, de boli și de încercările altor cataclisme. Căci nepocainta este cauza relelor care se intampla în umanitate. Cel mai rău se va întâmpla (in SUA) pentru că nu s-au pocăit…”

  In septembrie 2007, Sfantul Rafael i-a spus batranului:
  «… Vin vremuri dificile. Sărăcia va fi mare. Foamea va fi crunta și de pâine și de cuvântul lui Dumnezeu. Un nor mare, ca o ciupercă mare, de proporții enorme va acoperi pământul. Lăcuste multe, mii de lăcuste vor ataca nu numai copacii ci și plantele și oamenii.
  Nu bătrânii, adică cei in varsta, ci tinerii sunt in pericol pentru nepocainta. Rugati-va. Pocăiți-vă, pocăiți-vă…. Pocăiți-vă, pocăiți-vă, vremea se apropie. Un cutremur mare va avea loc în interiorul Greciei și la scara planetara. Va fi un uragan puternic, un vânt foarte puternic care va mătura tot in cale. Vor fi inundații, alunecari de teren. In Satele și orașe, mașinile, casele, oamenii și animalele vor fi măturate si luate de suvoi. Nu vă temeți, rugați-vă și privegheați”.

  Stâlpul Ortodoxiei, martie 2019

  Bătrânul Vasilios plângea ca un copil când Dumnezeu i-a descoperit dificultățile care vor veni…

  Cei care obișnuiesc să mănânce doar carne nu vor ezita în zilele dificile să mănânce chiar și din trupurile morților, să-și mănânce chiar și copiii… (și a suspinat)…
  Nu ingadui Dumnezeul meu, nu lasa sa se intample un astfel de lucru…

  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/05/blog-post_74.html

  Gheronda, spui în acest an că evenimentele vor începe?

  -Dar au început deja George, cu mult timp în urmă!
  Criza economică și războiul din Siria, vor fi ca parte a evenimentelor viitoare. An de an lucrurile vor deveni mai dificile.

  Grecii, dacă nu se pocăiesc, vor plăti un preț greu. Dar dacă își scot ochii din buzunare și îi ridică la cer, atunci va fi mai puțin rău. De aceea, copiii mei, trebuie să umblăm în rugăciune și să postim pe singurul drum infailibil al pocaintei, să pășim pe terenul solid al pocăinței.

  Nu uita, să nu te descurajezi si sa nu te umpli de tristețe, pentru că prin răbdare și rugăciune, după furtună mare vine si pacea frumoasă. Amintiți-vă, de asemenea, că este mai bine să trăiți cu o fiară sălbatică decât cu un blasfemiator, betiv, furios și, mai presus de toate, cu un ateu!

  Acum, oamenii se află într-o sită mare și se vor cerne. Se apropie momentul în care neghina va fi osebita de grâu.

  Stâlpul Ortodoxiei, 20 decembrie

  Atena va fi lovită puternic de un viitor mare cutremur, care va fi atât de puternic încât va provoca multe pagube materiale și probabil vor fi pierderi de vieti umane, a spus bătrânul cu tristețe și lacrimi îi curgeau din ochi. Din fericire, copiii mei, atunci eu voi fi abandonat viața pământească pentru cele cerești și nu voi vedea această calamitate.

  Apoi vor veni masurile epidemiologice, posibil pentru mai multe zile pentru a „seca” rezervoarele de apă din capitală. Atunci vor fi jafuri, razmerite civile, lupte de stradă, distrugeri, la care vor participa și „străinii”.

  (Imigranții ilegali, refugiații musulmani, vor participa activ la jefuirea magazinelor, caselor, mașinilor).

  Apoi, în Grecia vor veni multă sărăcie, foamete, mizerie, boală. (…)

  Vor dura mult timp aceste evenimente (de exemplu, foametea, războiul civil)? –

  Un pic va dura, nu pentru o lungă perioadă de timp. Calamitatea absolută, jaful, războiul civil, luptele de stradă, mizeria totală, marea mizerie, epidemiile, nu vor mai fi pentru mult timp.
  Va tine copilul meu, cat ai numara pe degetele unei maini, atat va dura perioada marii distrugeri…
  Desigur, per ansamblu incercarile vor dura un an de zile (…)

  Dificultățile care vor veni vor fi atât de mari încât ne vor lovi fără milă. Am văzut într-o descoperire că cei care mânca carne, doar carne, nu vor rezista foametei și nu vor ezita să mănânce trupuri ale morților și chiar pe copii!!!… a zis Gheronda Vasilios și a plans cu suspine….

  Ελεύθερη Ώρα, 21 Ιουνίου 2017

  Timp liber, 21 iunie 2017

  31-7-2012)
  – Înainte de voi pragul acestei case ospitaliere a trecut pe lângă un călugăr înalt și uscat și a cerut să mă vadă. Pielea lui devenise una cu oasele de la post. Nu-l mai întâlnisem până atunci, nu-l văzusem niciodată. Mi-a povestit cum exersa într-o chilie din Katounakia, la Sfantul Ioan, și că bătrânul Eusebiu i-a permis să iasă câteva zile în Salonic pentru a se închina la Sfantul Dimitrie. Am fost impresionat.
  Batranul l-a rugat sa-mi transmita urmatoarele:
  „Voi sunteti cei care sunteti ingrijorati ca se apropie sfarsitul! Da, războiul va fi purtat în statele vecine și în interiorul țării va exista un razboi civil. Mulți încă mai vor să perturbe Biserica…
  va exista un viitor război între două state vecine.
  Rugați-vă pentru evitarea răului. Acest război va avea victime.

  Va veni un moment în care Grecia va fi condusă de un guvernator care va declara solemn că nu este creștin ortodox. Nu va guverna decat pentru o vreme. Nu credeți în nimic din ce va spune, pentru că el și asociații săi vor să lovească la rădăcina Ortodoxiei și și-au răspândit deja tentaculele. Ei vor să lovească fără milă patria noastră, atât de mult de intr-o formă încât omul sa fie inrobit. În scurtul timp în care acest guvern va conduce, vor fi multe lucruri rele care se vor întâmpla.
  Dacă acceptați, si faceti ceea vor spune, vor face totul pentru a va pecetlui (cu 666).
  O, suspinul va fi mare, vor plânge și nu vor ști ce sa faca oamenii.

  CONDEIUL ORTODOXIEI NOIEMBRIE 2017

  „Americanii sunt șerpi, nu lasă lumea în pace, dar vor plăti pentru asta cu varf si indesat, vremea va dovedi! Vom avea multe probleme. Onorabilii americani vor cauta să ne facă sa fim devorati. Dumnezeu să ne ajute!”

  Aceste cuvinte ale bătrânului Vasilios Kafsokalyvitis au fost un răspuns pentru Styliani, copilul său spiritual, când îi purta o anumită convorbire la sfârșitul anului 2014, când sănătatea sa a fost zdruncinată.

  Adică să ne pregătim pentru situații și mai dificile? Ne spuneti că suferința va veni?

  .. Seceta spirituală prin care trece poporul nostru va aduce ca consecințe naturale un mare cutremur distructiv, epidemii, incercari. Veți vedea clădirile de apartamente din Atena ciocnindu-se ca berbecii și din trei doar una va mai rămâne în poziție verticală. Veți vedea fructele de pe câmpurile voastre fiind mâncate de lacuste și păsări sălbatice. Nu veți vedea că poporul nostru este condus de cei care au fost manevrati de americani, adică de străini, ca să fim dezbinați. Guvernul va deveni partas cu cei pe care i-au adus aici, cu străinii. Vom avea incercari. Va fi varsat sânge, vor patimi oamenii care nu vor fi nicio vină. Și atunci va veni mizeria, sărăcia, foamea, boala. Veți lucra pentru a obține o bucată de pâine toată ziua. Salariul nu va ajunge.
  În acel moment, bătrânul, ca și cum ar fi văzut ce va urma în acest loc binecuvântat Grecia, a început să plângă. În sufragerie era tacere. Unii au început să plângă si ei. Nimeni nu vorbea. Toată lumea era atenta la buzele lui. Bătrânul Vasilios Kafsokalyvitis și-a șters lacrimile cu șervețele.

  iertați-mă, copiii mei. Vă amintiți, copiii mei, ce v-am fost acum cinci ani când a început criza economică? Și atunci m-ați întrebat dacă ar trebui să avem provizii în cazul unei situații anormale

  . – Da, Gheronda, v-am întrebat

  Atunci bunul meu fiu v-am îndemnat să faceți depozite de hrana spirituala și nu de bunuri comestibile, adică lucruri perisabile care sunt distruse de germeni, apă, cutremur etc.
  Să aveți depozite de fapte spirituale pe care le-am subliniat pentru a vă putea mentine în picioare. Sa va obisnuiti cu postul pentru ca vor veni vremuri grele, invata sa supravietuiesti cu lucrurile semanate in pamant, sa cultivati pamantul chiar daca aveti si un metru.
  Curând îi văd pe acești onorabili americani și pe germani asuprindu-ne pe noi. Eu nu voi trăi, dar voi veți trăi.
  Veți vedea cum totul se va întâmpla brusc (black out, retragerea banilor cash de pe piata n.n.)
  Veti adormi, va veti culca liberi și va veti trezi înrobiti.
  Când vedeti ca încep evenimentele razmeritei, sa nu ieșiti din casă nici macar pentru pâine. Închideți ferestrele și obloanele. Nu lăsați nimic deschis. Și așteptați. Puțin va dura, cat numaram pe degetele unei mâinii va dura perioada (vorbeste despre razboiul civil)! Cele mai multe dintre stricaciuni vor fi la Atena, Creta și Patras. În Salonic și în celelalte orașe mari lucrurile vor fi mai blânde. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria va interveni.

  Și în acel moment, vazand agonia pe fețele noastre, Gheronda Vasile ne-a zis:

  – Este indicat sa va pregatiti provizii astfel incat sa nu va gaseasca suferintele nepregătite. Primul și cel mai important este apa, pentru că mai întâi vor lovi in rezervoarele de apă. Este bine să aveti apă. Și pentru că Dumnezeu știe exact când va fi, este recomandat să reînnoim stocurile. Alimentele pe care le depozităm ar trebui să se asiguram că sunt puse in ambientul potrivit și se pot depozita ca sa tina cât mai mult posibil. Următorul lucru după apă este grâul și făina. Grâul pentru a trebui să semene
  sezon adecvat.
  Apoi ulei, gros și fin. Sare gronjoasa pentru pastrarea cărnii, peștelui, murăturilor etc. Zahăr, miere, măsline, orez, leguminoase. Adică fasole, năut, linte, boabe, paste făinoase, lapte în principal pudră și concentrat, cafea, ceai și conserve. Brânzeturi în recipiente, fructe uscate și nuci. Este necesar ca unele medicamente să evite infecțiile, analgezicele, antibioticele, analgezicele, în principal în capsule. Pentru infecțiile copiilor care sunt vulnerabili, antitusive sau siropuri pentru infecția faringelui. Pastile pentru diaree etc.

  Ar fi chiar bine să depozitați elemente de prim ajutor, spirt, tifonul, bandajele, sulfamida, propolisul de albine, cea mai bună antibiotic natural. Este bine să păstrați câteva semințe pentru insamantat, cum ar fi roșii, ardei, fasole, linte, năut

  – Gheronda ne spui să avem făină, dar cum să o depozitam?

  Trebuie să fim atenți unde păstrăm și în ce loc să pastram alimentele depozitate. Batranii noștri ne-au învățat, dar am uitat. Să fie un loc umbrit, să nu aibă temperaturi ridicate. Făina poate fi pusă în recipiente mari asemanatoare cu cele in care punem brânza feta, adică in cutii de tablă cu capac rotund, pe care le umplem până sus. Le apăsăm bine, cu forță și este nevoie de o cantitate suficientă, până la 20 de kilograme. Apoi presarati peste faina
  sare gronjoasă, adăugați o bucată de busuioc și închideți ermetic. Putem sigila capacul cu ceară curată. Uleiul este păstrat într-un loc întunecos în recipiente de lut, la o temperatură rece daca e posibil. De asemenea, în ulei putem păstra brânza feta și toate brânzeturile pentru o perioadă suficientă de timp. Leguminoasele, orezul, cerealele bine uscate la soare, să se usuce bine sau să le pună într-un (?) timp de 15 minute în 50 grade.
  Zahărul (nu partea mică de conservare), mierea, glucoza, melasa, dulciurile lingură, oțetul, vinul, pâinea pergamentată la soare, galetele, închise în recipiente de aer, se păstrează la nesfârșit.
  În câteva cazuri, trebuie să ne amintim căile strămoșilor noștri, deoarece, în general, vor depasi multe mijloace moderne de viață. Murăturile în apă sărată, peștele sărat și carnea în recipiente bine închise, măslinele, roșiile etc. Laptele pudra rezistă suficient atâta timp cât nu prinde aer. Întotdeauna pentru a păstrați apa sfintita (anafora), sa nu vă lipseasca din casele voastre, rugăciunea și pocăința, pocăința, pocăința, pocăința și crucile de lemn de puse la uși și la ferestre.

  – Gheronda suntem aproape de evenimentele pe care sfinții noștri le descriu în mod clar?

  Traim deja desfasurarea lor. Deci, aveți grijă să nu vă găseasca nepregătiți. Noul Testament, Psalmii lui David (psaltirea), nu ar trebui să lipsească din nicio casă creștină.
  În case sa existe lămpi pentru iluminat, benzină în recipiente de plastic pentru a nu le patrunde aerul și a le păstra într-un loc foarte sigur și răcoros. De asemenea, ar trebui să existe ulei în recipiente pentru iluminat.

  Și adresându-se unui anumit copil duhovnicesc, care era vânător, a spus:
  – Să nu mai mergi niciodată la vânătoare.
  – Ar trebui să predau permisul și pușca Gheronda?
  – Nu, chiar dacă se poate lua altul pentru anii dificili.
  Păstreaza permisul pentru că vei avea nevoie de el. Sa ai suficiente cartușe. Desigur, le vor cere de la tine ca sa le confiste de la tine, dar dacă le poți ascunde, pentru că vei avea nevoie de ele și vei găsi fi gasit nepregătit.

  STIL ORTODOX MAI 2017

  .. Totul se va întoarce foarte curând cu susul în jos, chipurile pentru a ne pune în lege si ordine, dar alții ne vor guverna pentru a ne impune legea lor.
  Grecii nu vor conduce ei, ci alții vor face legea și totul va deveni mai scump. Salariile vor scădea, pensiile vor scădea, la fel și prețurile vor urca
  Taxele se vor impune peste tot.
  Lumea nu va avea timp sa se pregateasca. Totul, dar totul va fi impozitat (pe taxa carbon). Veți vedea averile schimbându-și sau pierzandu-si brusc valoarea și oamenii vor înnebunii.

  – Nu există speranța Gheronda de a se schimba lucrurile?

  – Speranța există la Dumnezeu, dar lumea nu mai crede. Din păcate, doar câțiva creștini credincioși se mai roagă zi și noapte. Doar în mod miraculos vom fi corectați. Singura soluție este rugăciunea, rugăciunea, rugăciunea și pocăința. Dumnezeu ne dă semne, dar noi le ignorăm. Ne trimite multe boli și chiar unele dintre ele incurabile. Medicii nu vor avea mai avea timp să găsească medicamente pentru a le trata. De îndată ce vor găsi medicamentul pentru o boală, va veni imediat alta, ceea ce va duce la acuzarea si revolta asupra medicilor.
  Desigur, mulți medici vor accepta că tot ceea ce se va întâmpla este pur și simplu voia lui Dumnezeu și vor crede.
  Veți vedea copiii mei că oamenii vor alerga să trăiască în munți și în peșteri, pentru că nu vor putea face față poverilor. Dar acolo nu vor putea suporta. Veți vedea mulți mergând în alte țări. Și acolo nu-și vor pierde doar trupurile, ci și sufletele. Mulți bogați cu bani vor construi tuneluri (buncare) și orașe subterane pentru a trăi acolo în timpul războiului. Naivii au impresia că vor fi salvați în aceste tuneluri subterane care vor fi distruse. Cei care intră in aceste buncare nu vor mai ieși. Tunelurile subterane vor sucomba ca fiind dinamitate de un conductor de paratrăsnet. În ele cei care au intrat vor muri. Cei vii vor intra acolo și vor ramane acolo morți, cei vii vor intra și nu vor mai ieși de acolo. Popoarele se misca greșit și pervers, chiar si cei mai mulți greci presupuși ortodocși, care sunt nerecunoscători față de Dumnezeu, în timp ce unii se comportă ca niște lupi în blana de oaie. Ei pretind ca au primit Sfântul Botez, dar, din păcate, ei calcă în picioare în mod conștient numele Cel Sfânt al lui Dumnezeu.
  Anotimpurile copiilor mei se vor schimba. Vom avea doar vara și iarna.
  Celelalte două anotimpuri (primavara si toamna) vor dispărea. Numai pe calea Adevărului vom fi mântuiți. Dar cum?
  Cu toții am plecat de la Lumină și am ales conștient să trăim în întuneric. Evităm Adevărul și în curând va trebui să plătim. Vom plăti pentru pacatele pe care le comitem. A venit deja timpul. În curând vor veni în lume incercari, întinzându-se întunericul, pentru ca toți să poată tine post, sa aiba rugăciune și evlavie, pentru a fi mântuiți. Cei care vor să fie mântuiți vor fi mântuiți. Ei vor face voia lui Dumnezeu și Dumnezeu va
  fi cu ei. Să ne pocăim și să ne rugăm ca Dumnezeu să aibă milă de noi. A avea curaj, a nădăjdui în Dumnezeu, a avea curaj ca ne mântuiește cu ajutorul Lui.

  STÂLPUL ORTODOXIEI APRILIE 2019

  Σφράγισαν τις εκκλησίες για να μας σφραγίσουν;;; Προρρήσεις Γέροντα Βασιλείου Καυσοκαλυβίτη: Η Αμερική θα γίνει μερική….Θα σφραγίσουν τις εκκλησίες….Μετά το κόκκινο φεγγάρι αρχίζουν όλα…τότε οι αλλόθρησκοι θα εισβάλλουν εις νήσον… – dimpenews.com
  https://dimpenews.com/2020/11/15/%CF%83%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%86%CF%81/

  Real Prophecies – Αληθινές Προφητείες: Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης
  https://real-prophecies.blogspot.com/2018/08/basileios-kausokalyvitis.html?m=1

  Real Prophecies – Αληθινές Προφητείες: Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης
  https://real-prophecies.blogspot.com/2018/08/basileios-kausokalyvitis.html?m=1

  Apreciază

 2. Tratatul OMS va guverna toate țările în ceea ce privește răspunsul sanitar în viitoarele „PANDEMII” și va avea prioritate față de legislația națională.

  Liniile directoare ale OMS” vor fi obligatorii pentru toți cetățenii din țările care vor semna acest tratat.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: