Apără-ne, Doamne, de prieteni

Audiată în Congres, sub-secretarul american Victoria Nuland a recunoscut sub jurământ ceea ce administrația SUA a negat până acum cu vehemență. Dacă în urmă cu patru zile ne-ar fi spus cineva că administrația Biden finanțează laboratoare biologice secrete peste tot în Ucraina, nu l-am fi crezut. Mai mult, dacă ne-ar fi spus cineva că administrația nu doar că a finanțat aceste laboratoare biologice secrete din Ucraina, dar nici nu a reușit să pună în siguranță conținutul lor mortal înainte de invazia Rusiei – o invazie despre care administrația știa că se va produce, o invazie pe care a incitat-o – dacă ne-ar fi zis cineva toate astea acum patru zile, l-am fi trimis la plimbare și l-am fi considerat nebun. Era pur și simplu prea absurd. O poveste ca asta nu avea cum să fie adevărată. Cum de știam asta? Pentru că noi citim USA Today, ziarul Americii. După câteva ore de la invazia Rusiei, USA Today a publicat un articol în care îi combătea pe toți nebunii care vorbeau despre laboratoare biologice secrete în Ucraina. Apoi a intervenit și Uniunea Europeană, punându-și toată credibilitatea în joc pentru a dezminți această afirmație. Sunt teorii ale conspirației, ne-a zis UE, sunt minciuni răspândite de Putin. Așa stăteau lucrurile până ieri, când am urmărit audierea din Comisia senatorială de Afaceri Externe.

Depunea mărturie Victoria Nuland, lucru care ne-a stârnit interesul. Nuland este unul din personajele care ne-au adus războiul din Irak și care nu a prezentat niciodată scuze pentru asta, dar a continuat să fie promovată, pentru că așa merge treaba la Washington. Toria Nuland este acum subsecretar de stat al lui Joe Biden, responsabil de Ucraina și care știe multe despre Ucraina. În 2014, Nuland a organizat o lovitură de stat în Ucraina. În numele democrației, desigur. Deci este o sursă bine informată în legătură cu Ucraina.

Așadar, pe când dialoga ea cu senatorul Marco Rubio în timpul audierii, la un moment dat Rubio a avut o abordare la care nimeni nu se aștepta.

Sen. Marco Rubio: Ucraina deține arme chimice sau biologice?

Victoria Nuland: Ucraina dispune de instalații de cercetări biologice, în legătură cu care de fapt suntem foarte îngrijorați acum, deoarece trupele ruse, forțele ruse ar putea încerca să preia controlul asupra lor. Colaborăm deci cu ucrainenii în privința modului în care ei pot împiedica ca vreunul din materialele de cercetare să nu cadă în mâinile forțelor ruse, dacă acestea s-ar apropia.

„Ucraina deține arme biologice?” – „Da, Ucraina are instalații de cercetări biologice.” Ucraina are așa ceva? Da, are. Și nu doar că Ucraina are laboratoare biologice secrete… care putea cădea în mâinile forțelor ruse.

Sub prestație de jurământ, într-o audiere publică a unei comisii, Toria Nuland a confirmat că dezinformarea rusă, despre care ne-au împuiat capul zile la rând că este o minciună și o teorie a conspirației, și că trebuie să fii nebun sau imoral s-o crezi, este, de fapt, întru totul adevărată.

(Preluare selectivă de pe ActiveNews)

Comentariu

Presa mincinoasă şi ticăloasă a primit comanda să ni-l prezinte pe ovreiaşul Zelenski drept un erou naţional, o victimă nevinovată de care merită să te ataşezi sentimental. Am ştiut din capul locului că e, de fapt, omul americanilor, care-au făcut dintr-un măscărici ditamai preşedintele Ucrainei, cu misiuni précis trasate, după cum vedem din aceste dezvăluiri.

De cealaltă parte, Putin ne e prezentat drept un monstru sângeros, un psihopat gata oricând să declanşeze un atac nuclear. Aici lucrurile sunt clare. Presa are dreptate, nimeni nu poate înfrumuseţa imaginea lui Putin.Totuşi, se cuvine să fac o remarcă, aceea că şi el are o fărâmă de dreptate, când spune că oculta mondială –el le zice nazişti – a pus stăpânire pe principalele ţări ale lumii şi dirijează lucrurile în folosul lor şi spre nenorocirea şi exterminarea majorităţii locuitorilor planetei. Aceasta însă nu-l îndreptăţeşte în niciun fel să ducă acest război absurd, aducător de mari şi multe suferinţe.

După Wuhan şi pandemie, prietenii şi partenerii noştri americani sunt acuzaţi acum, pe bună dreptate, că finanţează şi întreţin cercetări criminale în Ucraina. Sunt dumnealor justiţiarii şi apărătorii noştri, cum ne ameţeşte, de ani de zile, presa greţoasă de la noi? Să fim cu luare aminte, pentru că foarte curând ne vor târî şi-n acest război antihristic. Oricare-ar fi deznodământul lui, nu va fi unul bun. Apără-ne, Doamne, de prieteni.

Presbiter Ioviţa Vasile

8 gânduri despre „Apără-ne, Doamne, de prieteni”

 1. Și laboratoarele astea ne vor pune viața în pericol, asa i??? 😅😅😅
  Dar faceți voi un vaccin și ne salvați pe toți știu… 😅😅😅😅😅😅😅😅

  Apreciază

 2. Cei pe care îi socotim păcătoși pot fi mai vrednici de mântuire decât noi
  SFÂNTUL IERARH ATANASIE, ARHIEPISCOPUL ALEXANDRIEI

  Să ne aducem aminte, fraţilor, de Domnul Care zice: „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi!”. Şi iarăşi, de Apostolul care ne învaţă zicând: „Cel ce pare că stă să se păzească, să nu cadă”. Şi iarăşi: „Păzeşte-te pe tine ca nu cumva să fii ispitit şi tu”. Că mulţi la arătare au greşit, dar în taină s-au pocăit şi iertare au dobândit şi pe Sfântul Duh L-au primit. Deci, cei care ni se par nouă că sunt păcătoşi, la Dumnezeu sunt drepţi, pentru că păcatele lor le vedem, dar pocăinţa lor n-o vedem. Că şi Filimon acela, măscăriciul din Egipt, numai un lucru mare de pocăinţă a făcut şi a ajuns la măsura Sfântului Macarie, pustnicul.

  De aceea, de am vedea chiar cu ochii noştri pe cei care greşesc, să nu-i osândim. Că zece paşi depărtându-se cineva de la faţa noastră, nu ştim ce a făcut faţă de Dumnezeu sau de este Dumnezeu cu dânsul. Că Iuda vânzătorul, când se lumina spre joi, împreună cu Hristos era şi cu ucenicii Lui, iar tâlharul era între tâlhari şi între ucigaşii de oameni. Iar, după ce a venit ziua de vineri, Iuda s-a dus întru întunericul cel din afară, iar tâlharul, împreună cu Hristos, în Rai s-a sălăşluit. Pentru aceea nu se cade să osândim pe omul care greşeşte, de vreme ce Domnul îl va judeca. Iar toată judecata Tatăl a dat-o Fiului.

  Drept aceea, acela care judecă pe cei ce greşesc îşi răpeşte pentru sine dregătoria lui Hristos. Şi unul ca acela este un antihrist, adică potrivnic al lui Hristos. Dar cine ar fi ştiut milostivirea cea multă a lui Dumnezeu, de n-ar fi arătat-o El singur oamenilor, primind pe păcătoşii care se pocăiesc, precum pe desfrânata, pe vameşul sau pe Manase cel spurcat, care 52 de ani a slujit idolilor, iar după aceea într-un ceas pocăindu-se a dobândit iertare? Că fiind închis într-o cuşcă de aramă în Babilon şi înăuntru cântându-şi cântarea sa, îngerul Domnului a spart arama şi îndată l-a scos şi l-a dus în Ierusalim şi cealaltă vreme a petrecut-o întru pocăinţă.

  (Sfântul Ierarh Atanasie, Din cuvintele duhovnicești ale Sfinților Părinți, Editura Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Suceava, 2003, p. 171)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: