Sataniştii pregătesc o nouă lovitură împotriva Sfintei Biserici Ortodoxe Ucrainene. Vedem adevărata faţă a lui Zelenski

In 23 ianuarie, cu o luna inainte de invadarea Ucrainei, am scris un articol intitulat ,,Razboiul din Ucraina va fi indreptat impotriva lui Hristos si a Bisericii Sale”. Din pcate, nu m-am inselat. Grozaviile razboiului au secerat mii de credinciosi ortodocsi, iar cateva milioane au fost siliti sa plece-n pribegie, parasindu-si familiile, casele, rudele, apropiatii si bisericile in care-si lucrau mantuirea. Tinta principala a satanistilor a fost si ramane Biserica Ortodoxa in intregul ei, caci nu putem privi indiferenti cum fratii nostri sunt aruncati in gropi comune, iar ceilalti – alungati in strainatate. Astazi – in Ucraina, maine, poate in intreaga lume Ortodoxa.

Convingerile acestea îmi sunt întărite de o lege care se dezbate acum în parlamentul ucrainean, profitând de animozitatea generală faţă de Putin şi de Rusia. Iată despre ce e vorba:

Un proiect de interzicere a activităților Bisericii Ortodoxe Ruse a fost înaintat Radei Supreme (Parlamentul Ucrainei). Dacă proiectul va fi adoptat, toate proprietățile bisericii și ale conducerii acesteia vor fi naționalizate în 48 de ore. Comunitățile religioase, în decurs de 14 zile, își pot schimba subordonarea pentru a-și păstra proprietățile.

În timpul schimbării subordonării comunităților bisericești, Serviciul de Securitate al Ucrainei va examina dacă acestea au cooperat cu ocupanții. Cei responsabili vor fi trași la răspundere.

„Introduce modificări la Legea Ucrainei ‘Cu privire la libertatea de conștiință și a organizațiilor religioase’…: 1) Articolul 3 se completează cu al cincilea paragraf, după cum urmează: ‘Pentru protecția siguranței și ordinii publice, activitatea organizațiilor religioase (asociații) este interzisă, fie direct, fie în calitate de componente ale unei alte organizații (asociații) religioase al cărui centru (conducere) se află în afara Ucrainei într-un stat care este recunoscut de lege că a comis o agresiune militară împotriva Ucrainei și/sau a ocupat temporar o parte a teritoriului Ucrainei”, se menționează în proiectul de lege.

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a aprobat recent războiul declanșat de Rusia în Ucraina (Ştiripesurse.ro).

Mă rog Bunului Dumnezeu să împiedice această mârşăvie satanistă, cu consecinţe extrem de grave, unele imprevizibile, asupra Bisericii Ortodoxe Ucrainene. De ce spun asta?

1.Pentru că Biserica Ortodoxă Ucraineană, singura legitimă, va fi scoasă din aşezarea canonică firească, ea ţinând acum de Patriarhia Moscovei şi a întregii Rusii, şi va fi subordonată, ghiciţi cui? Patriarhiei din Constantinopol sau bandei de derbedei schismatici, cărora satanistul Bartolomeu le-a acordat, cu doi ani în urmă, o aşa zisă autocefalie.

2.Cu alte cuvinte, Bartolomeu şi clica sa de ecumenişti au prefaţat războiul din Ucraina prin acel tomos de recunoaştere şi acum Sfânta Biserică Ortodoxă Ucraineană primeşte lovitură după lovitură. Cum să naţionalizezi bisericile şi proprietăţile lor şi să le atribui unor derbedei satanizaţi? O asemenea cutezanţă vine  de la tatăl minciunii şi a toată răutatea, diavolul.

3. ,,Serviciul de Securitate al Ucrainei va examina dacă acestea au cooperat cu ocupanții. Cei responsabili vor fi trași la răspundere’’. O prevedere care dă posibilitatea antihriştilor să aresteze, după bunul plac, orice episcop, preot ori credincios.

4.E adevărat că pseudo-patriarhul Kiril al Rusiei a aprobat războiul împotriva Ucrainei şi e complice la crimele de război. Se putea altfel? Nu, deoarece acesta a fost făcu patriarh de factorul politic, căruia îi este tributar până la moarte. E timpul să înţelegem că Putin, Kiril, Zelenko, Bartolomeu cântă în acelaşi cor, aceaşi partitură a recviemului satanic, sub aceaşi baghetă americană, pe aceaşi scenă cu Biden, Harris, Macron, Boris Johnson, Trudeau, Scholz şi mulţi alţii. Aparentele divergenţe dintre ei sunt regizate în aşa fel încât să credem că toţi sunt de partea binelui, cu două excepţii, Putin şi Kiril.

5.Sataniştii din vârful piramidei sunt mulţumiţi. Planul lor se desfăşoară cu succes. Ucraina Ortodoxă e distrusă bucată cu bucată, ortodocşii sunt ucişi mişeleşte sau sunt siliţi să-şi ia lumea-n cap.

Întăreşte, Dumnezeule, Sfânta şi Dreapta Credinţă a Dreprmăritorilor creştini şi Sfântă Biserica Ta o păzeşte în veacul veacului. Amin.

Presbiter Ioviţa Vasile

5 gânduri despre „Sataniştii pregătesc o nouă lovitură împotriva Sfintei Biserici Ortodoxe Ucrainene. Vedem adevărata faţă a lui Zelenski”

 1. Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie: „Crucea este semnul biruinței asupra păcatului”

  Crucea este semnul biruinței care ne dă puterea de a birui păcatul, a spus Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine într-o predică în cadrul Liturghiei din Biserica Sfântul Agapit a Lavrei Peșterilor din 27 martie, 2022, Duminica a 3-a din Postul Mare, transmite Departamentul de Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene [canonice].

  „Crucea pe care Biserica o poartă astăzi înaintea noastră este toiagul duhovnicesc cu ajutorul căreia, prin Harul lui Dumnezeu, dorim să trecem prin partea a doua a Sfântului și Marelui Post pentru a ajunge la strălucita sărbătoare a Preasfințitei Învieri biruitoare a lui Hristos. Crucea este acest semn al biruinței pe care Domnul ni l-a dat și prin care ne dă puterea de a birui multe lucruri în viața noastră: multe lucruri care se numesc păcate. Purtăm Crucea pe piept, ne însemnăm trupul și sufletul cu ea; împodobim bisericile și capelele cu Cruce, iar în unele locuri anumite de pe pământ instalăm cruci, si pe altele le împodobim cu Sfânta Cruce”, a spus Preafericitul Mitropolit Onufrie.

  El a observat că există și cruci duhovnicesti pe care o persoană trebuie să le poarte fără să cârtească.

  „Sfinții Părinți spun că pomul din care este făcută crucea noastră, crește pe pământul inimii omenești. Fiecare persoană are propriul său teren al inimii, pe acest teren crește un copac de diferite calități, din care provine crucea pe care o persoană trebuie să se urce și pe care omul trebuie să se răstignească. A te răstigi pe cruce înseamnă a accepta cu recunoștință tot ceea ce Dumnezeu permite [să se întâmple]”, a spus Preafericitul Mitropolit Onufrie.

  Arhipăstorul a arătat că astăzi poporul ucrainean poartă crucea comună a neamului.

  „Domnul ne-a vizitat pe toți cu crucea , dar nu trebuie să murmurăm, trebuie să înduram totul cu răbdare. Biserica s-a rugat mereu și va continua să se roage pentru ca oamenii să-și amintească că toți suntem copii ai lui Dumnezeu și că Domnul nu vrea să ridicăm sabia unul împotriva celuilalt”, a spus Preafericitul Părinte Mitropolitul Onufrie.

  Mitropolitul a continuat spunând că Domnul vrea să ne rezolvăm problemele cu ajutorul cuvântului.

  „Cuvântul îl descoperă pe Dumnezeu omului, va deschide cu atât mai mult calea către o soluționare pașnică a acestor probleme care există între popoarele pământului. Dar noi înșine nu vrem să folosim acest dar al lui Dumnezeu. Dumnezeu a dat unei persoane o minte cu care omul poate cântări ceea ce suportă, unde se află, ce poartă și să ia decizia corectă”, a spus Preafericirea Sa.

  Arhipăstorul a remarcat că sufletul omenesc este mai drag decât întreaga lume și că Biserica Ortodoxă Ucraineană se roagă și va continua să se roage, „pentru ca Domnul să pună capăt la ceea ce trăim astăzi, in timp ce oamenii mor, sângele poporului este vărsat, copiii mor, mor oameni neputincioși, bătrâni și tineri, fără apărare.

  „Domnul să ne ajute, dragi frați și surori, ca să ne petrecem util și mântuitor Postul Mare, care este pregătitor pentru sărbătoarea Sfintelor Paști, și Domnul să ne ajute să purtăm demni crucea pe care Domnul a îngăduit-o, astăzi. Fie ca Domnul să ne izbăvească de această cruce, ca Domnul, prin rugăciunile Preasfintei noastre Stăpâne, Născătoarea de Dumnezeu și Pururea Fecioare Maria, prin rugăciunile tuturor sfinților pământului nostru și a tuturor sfinților, să mântuiască sufletele noastre, pentru ca, după ce am trecut prin toate încercările pământești, să putem trăi veșnic în Ceruri, în Iisus Hristos, Domnul nostru, Căruia I se cuvine slava, cinstea și închinaciunea. Amin! a încheiat Preafericitul Mitropolit Onufrie.
  Traducere din limba franceză, conform:
  https://orthodoxologie.blogspot.com/2022/03/metropolite-onuphre-la-croix-est-le.html

  Apreciază

 2. Rugăciunea pentru pace a Sfântului Ierarh Nicolae Velimirovici

  Doamne, Dumnezeul nostru, Stăpânitorul vieții și al morții, Creatorul cerului și al pământului, primește mulțumirea noastră pentru toate darurile bune pe care ni le-ai dat până în ziua de azi. Ne-ai dat și continui să ne dai ceea ce nimeni altul n-ar putea să ne dea: sănătatea, belșugul roadelor pământului și tot ceea ce este necesar pentru existența noastră pe pământ. Prin Duhul Tău cel Sfânt, inspiri și întărești credința cea adevărată, luminezi nădejdea, aprinzi iubirea, arăți milă prin milostivire, luminezi și sfințești sufletele poporului tău. Îți mulțumim pentru faptul că, prin bogăția Milostivirii Tale, ai depășit abundența dăunătoare a păcatelor omenești, astfel încât – uitându – te la fărădelegile noastre-nu ai închis încă cerurile deasupra noastră și nu ai uscat norii de ploaie și nu ai interzis pământului să crească roade și nu ai poruncit soarelui să nu răsară peste păcătoși și nelegiuiți.

  Dar, o, Atotputernice Împărate și Doamne, unul dintre darurile tale urgente ne lipsește în acest moment – pacea, acea pace sfântă pe care ai dat-o marilor tăi Apostoli, spunând: Pace vouă!… Pacea v-o las vouă, pacea Mea o dau vouă! Pentru această pace, pentru acest dar ceresc, care este în mâna Ta și poate veni doar de la Tine, îngenunchind Te rugăm să ni-l dai nouă. Știm, Ziditorule, știm că nu l-am meritat și suntem nevrednici de acest dar, dar ne punem nădejdea în mila Ta cea mare și ne rugăm cu pocăință: „Dăruiește pace popoarelor aflate în războaie, dăruiește pace tuturor credincioșilor Tăi din întreaga lume, ca să nu piară până la sfârșit.” Doamne, marea vieții omenești a fost acum tulburată ca niciodată. Tulburarea, împreunată cu groaza, s-a strecurat în inimile oamenilor. S-a înarmat și s-a răzvrătit frate împotriva fratelui, vecin împotriva vecinului, popor pe popor, împărăție pe împărăție.

  Și acum neamul neamul omenesc stă în pragul unui nou război, al unui nou păcat a lui Cain, al unei noi trădări iudaice – un război în care toate poruncile Tale vor fi călcate în picioare, numele Tău cel sfânt va fi blasfemiat, jertfa Ta va fi profanată și dragostea Ta cea sfântă pentru noi păcătoșii va deveni un obiect de dispreț.
  O Atotputernice Atotțiitorule, întinde-Ți mâna Ta cea dreaptă și nebiruită și împiedică acestă lucrare diavolească cu puterea și bunătatea ta. După cum ai liniștit marea Galileii și cu cuvântul Tău cel Atotputernic ai liniștit vânturile, semănând pace și bucurie în sufletele ucenicilor Tăi, așa și acum liniștește furtuna din sufletul poporelor noastre, astfel încât, în loc de frică de război, bucuria păcii să strălucească în ei.
  Mântuiește-I, Doamne, pe aleșii Tăi pentru a nu fi rușinați înaintea Neamurilor.Îndepartează de la poporul Tău cel botezat în numele Sfintei Treimi și de la toate popoarele pământului batjocura Satanei. Ai milă, de sfinții Îngeri și să nu îngădui să privească din nou cu durere la faptele fără de Dumnezeu ale popoarelor creștine. Ai milă de Sfinții Tăi, de toți cei drepți și nu-i lăsa să-și ascundă ochii înaintea tronului Tău ceresc, rușinați de rudele și urmașii lor aici pe pământul cel păcătos.

  De aceea, de dragul Îngerilor și ale Sfinților Tăi – mai mult decât de dragul nostru-miluiește-ne, Milostive Doamne!
  Miluiește-ne pentru dragostea Preasfintei Tale Maici, Născătoarea de Dumnezeu, față de Tine, Doamne Iisuse Hristoase, și față de Biserica Ta cea pământească!
  Păzește-ne mâinile de crime și salvează-ne de noi înșine!
  Mântuiește-ne conștiința, mântuiește-ne sufletele, pentru ca și noi, sloboziți prin mila Ta, să putem înmulți poporul Tău cel sfânt la timpul potrivit în Împărăția netrecătoare a păcii, a luminii și a vieții, unde Tu, Dumnezeul nostru slăvit în Treime locuiești și domnești din veșnicie în veșnicie!
  Ție fie slava și lauda, mulțumirea și închinarea de la toți sfinții cei din ceruri și de la toate neamurile pe pământ în vecii vecilor! Amin

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: