De vorbă cu Părintele Mărturisitor Claudiu Buză (III)

-Părinte Claudiu, am trecut prin doi ani de draconice îngrădiri. Mă refer la aşa numita plandemie, în fapt o mare escrocherie pusă la cale de aceste fiinţe jalnice care zic că sunt binefăcătorii omenirii. Cum i-aţi pregătit pe credincioşi pentru a nu cădea în această cursă?

Slavă lui Dumnezeu că am înțeles cu toții că este o plandemonie, nu o pandemie. De aceea, restricțiile nu au avut nicio constrângere în ceea ce ne privește și nimeni nu a dorit să participe la experimentul genetic mondial numit vaccipare! Nimeni nu a avut de suferit din această plandemie, decât poate la serviciu sau acasă, alături de casnicii lor. Nu-mi amintesc ca cineva să fi primit vreo amendă sau să-și piardă locul de muncă. 

Am căutat mereu să ne informăm corect din surse alternative, evitând sursele media globaliste vândute și,  mai ales, am căutat să ne punem nădejdea în Dumnezeu, cu duh smerit și dragoste pentru făptura lui Dumnezeu căzută pradă acestor criminali. 

-Cum au reacţionat credincioşii Sfinţiei Voastre la îndemnurile pe care le-aţi dat? Câţi dintre ei v-au ascultat? Câţi dintre ei au urmat îndemnurile sataniştilor şi au primit vaccinul fatidic? Cum aţi procedat atunci când bietul om s-a înţepat din neştiinţă? Aşteptăm aici un răspuns amplu.

Nu am cum să vă ofer un răspuns amplu fiindcă nu cunosc cazuri de vaccipați printre fiii mei duhovnicești. Nu a fost o ascultare necondiționată, ci o formă naturală și sinceră de raportare a lor la genocidul autorităților. Mereu ne-am sfătuit și am ales Adevărul. Am văzut plandemia ca efect al apostaziei, în urma trădării credinței. Virusul a fost un pretext al păpușarilor pentru a impune agenda Marii Resetări, iar Dumnezeu a îngăduit pentru puținătatea credinței. Întoarcerea la normalitate nu poate fi decât în Hristos, prin Biserică. La greci a fost mai rău cu restricțiile, fiindcă ei au girat, pe lângă erezia ecumenismului, atât schisma ucraineană, cât și parteneriale civile LGBT. 

-Socotiţi că odată declarată pandemia încheiată, sataniştii se vor opri, sau vor continua să-i injecteze pe bieţii oameni?

Agenda păpușarilor continuă! Părintele Elpidie vorbește de șapte vaccinuri ,,special specializate”, la capătul cărora va fi pecetluirea. În planul lor intră și reducerea populației, dar nu ăsta este scopul lor principal. Pe artizanii întunericului îi interesează consimțământul dat pentru vaccipare, pentru că diavolul vrea să ajungă la sufletul omului. Nu trebuie primit nimic din partea lor!

-Părinte, eu am un fişier în care ţin evidenţa unora din cei ,,vacccinaţi’’. Am cunoscuţi dragi care s-au vaccinat cu entuziasm, urmând propagandei antihristice. Chiar zilele trecute, unul din ei a fost pus în mormânt. Aţi avut aceste dezamăgiri, când credincioşii nu v-au ascultat?

Nu am avut astfel de situații. Doar a rudelor dintre credincioşi. Dumnezeu să aibă milă de sufletele lor!

-Am avut credincioşi care au venit la mine şi s-au plâns de ,,binefacerile’’ zisului vaccin. Vă amintiţi că v-am cerut sfatul privind calea de urmat. Ce recomndaţi celor care cu ştiinţă sau cu ,,neştiinţă’’ s-au aliniat cerinţelor antihriştilor actuali din lume?

Binefacerile dozării stau în strânsă legătură cu o presupusă siguranță în toate aspectele vieții, mai puțin sănătatea. O spun cei mai mari specialiști în domeniu și realitatea evenimentelor din viața noastră. Statisticile arată că vacciparea produce o mulțime de efecte secundare și chiar moartea. Cei care au intrat în malaxorul păpușarilor și s-au dozat pot scăpa de efectul serului în două moduri: 

1. Prin pocăință, renunțare și participare la viața Bisericii, prin împărtășirea sinceră și curată cu Sfintele Taine;

2. Medical, prin refacere celulară,  folosind glutamina și oxigenarea sângelui.Socotesc că ne aflăm sub dictatura, sub tirania unor demenţi care vor să-i târască pe credincioşii noştri spre porţile iadului. Ce-i îndemnaţi pe credincioşii noştri în aceste momente de cumpănă?

E timpul să revenim la normalitatea vieții în Hristos, prin pocăință înțelegătoare și participarea la viață Bisericii, trăind întru Adevăr, fără compromisuri și minciuni vătămătoare. Nu trebuie să ne temem de cei care ucid trupurile, ci de cei care au puterea de a duce în iad suflet și trup! Curaj, Domnul este cu noi până la sfârșitul veacurilor!

-Părinte, primejdia este imensă, pentru că ne confruntăm cu oameni care se declară credincioşi, dar ignoră toate semnalele de alarmă pe care le arată Biserica Ortodoxă. Ce să facem cu aceşti oameni?

-Să ne rugăm pentru ei cu durere și dragoste, și să ne curățim simțirile, ca și ei să fie ajutați. Spunea Sf Grigorie Teologul: ,,Curățește pe tine însuți, ca și ceilalți să poată fi curățiți”!

-Oamenii ne întreabă şi aşteaptă de la noi răspunsuri corecte. Ce să facă credincioşii de pe calendarul vechi, adică stiliştii? Ce să facă credincioşii noştri care slujesc după calendarul nou?

-Stiliștii să revină canonic în Biserică, să refacă ceea ce au pierdut, adică comuniunea cu Bisericile locale. Să nu uităm că Sfântul Ioan Maximovici (care slujea după calendarul vechi, n.n.) avea sub păstorire două parohii pe nou. Câtă vreme rămâne valabilă Pascalia pentru întreaga Ortodoxie, nu trebuie să ne îngrijorăm. Ar trebui să-i îngrijoreze pe stilişti faptul că Bisericile canonice de pe calendarul vechi sunt în comuniune cu Bisericile canonice de pe calendarul  nou, NU cu stiliştii!

Credincioșii care sunt pe calendarul nou să rămână în slujirea Bisericii canonice din care fac parte. În cazul nostru, aflați în BOR, să rămânem pe calendarul nou! Excepție face teritoriul canonic al Republicii Moldova, unde se slujește pe vechi, deși face parte din BOR! 

-Cum comentaţi faptul că aceia care au fost prezenţi în Creta, ar fi putut rezolva cu uşurinţă problemele Calendarului, dar nu s-a vrut, din motive lesne de înţeles?

Nu s-a dorit rezolvarea problemei calendarului pentru că și ei fac parte din structurile care lovesc în unitatea Bisericii. Ar fi putut, măcar pentru greșelile trecutului, să rezolve această problemă importantă! Însă, chiar dacă rezolvau problema calendarului, rămânea ecumenismul, pe care stiliştii l-au respins odată cu schimbarea calendarului. Probabil că sinodalii cretani au știut că le-ar fi sărit stiliştii în cap pentru condamnarea ecumenismului. 

-Părinte Claudiu, după nebunia pandemiei, avem parte  de acest război, nebunesc şi el, în care două Popoare Ortodoxe – rus şi ucrainean – sunt puse în situaţia de a se ucide reciproc. Vă rog să ne explicaţi această paradigmă (nu prea) greu de explicat.

Știm bine că sunt alții care au dorit acest război care, din nefericire, abia începe. Ar fi trebuit să căutăm neutralitatea, fără a ne pune mare nădejde nici în americani, nici în NATO, nici în ruși. Nu este războiul nostru, însă sunt convins că vom fi trași în acest conflict care se anunță a fi mondial. Marea resetare cuprinde în agendă și un războiul mondial distrugător. 

-Care va fi durata acestui război, ce urmăresc cei care l-au declanşat, cine sunt ei, ce trebuie să facem noi, nevrednicii ortodocşi, spre a trece cu bine prin aceste cumplite încercări?

Doar Dumnezeu cunoaște cât va dura acest război. Depinde foarte mult de noi, de ce muniție duhovnicească folosim pentru a contracara puterea răului. Dacă vom înțelege că pentru păcatele noastre suferim acest război și ne vom pocăi cu adevărat, trăind viața Bisericii, vom avea șanse de scăpare, indiferent de soluțiile autorităților. Este în primul rând un război duhovnicesc!

-Părinte, socotiţi că acest război, pornit de puterile întunericului, se încadrează în proorociile biblice şi cele ale Părinţilor Bisericii?

Da, cred că acest război are legătură cu profețiile cunoscute. Se împlinesc văzând cu ochii. Apostazia se lucrează și fiul fărădelegii caută să ajungă ca urâciune a pustiirii în locul cel sfânt (2 Tesaloniceni), iar pentru aceasta trebuie să se împlinească toate cele profețite.  

-A trecut Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. Am văzut că pseudo-ierarhii români au avut aceleaşi platitudini în exprimare, nimic ziditor, nimic care să meragă la la inima credincioşilor. Aceleaşi şi aceleaşi adresări ecumeniste. Nimeni n-a cutezat să mişte în front şi să spună lucrurilor pe nume. Vă rugăm să adresaţi un cuvânt tuturor celor îngrădiţi de erezie, dar şi celorlalţi, care sunt ţinuţi în ignoranţă de nişte preoţi care nu vor să-şi pericliteze tihna personală şi a familiei, cerând episcopilor lor să revină la Dreapta Credinţă.

Doresc ca toți credincioșii BOR să cunoască Adevărul și să aleagă calea de mărturisire potrivită. E posibil să trăim ultimele clipe ale vieții noastre. Trebuie să avem frica cea bună. Mă întreb: oare nu ar trebui ca Hristos să fie totul pentru noi, iar noi să ne dăm toată viața Lui? Nu ar trebui să cunoaștem Adevărul și prin El să fim liberi, chiar dacă dușmanii lui Hristos ne robesc trupește și năimiții ne ascund Adevărul?

Să nu uităm că istoria se sfârșește cu biruința Mielului, care poate fi și a noastră dacă rămânem întru Adevăr!

-Vă mulţumim, Preacucernice Părinte Claudiu, pentru timpul pe care ni l-aţi acordat, mie şi dragilor noştri credincioşi, spre a ne împărtăşi aceste sfaturi, îndemnuri şi învăţături ziditoare de suflete. Hristos a înviat!

-Cu toată dragostea! Bucurie și binecuvântare!

Adevărat a înviat! 

Publicitate

15 gânduri despre „De vorbă cu Părintele Mărturisitor Claudiu Buză (III)”

 1. Hristos a înviat!
  Să fie blagoslovit cuvântul ziditor al Sfinției Voastre !
  Atinge cu precizie toate problemele stringente cu care s-a confruntat Ortodoxia în ultimii ani, constituind un îndemn la meditație și decizie in favoarea Mărturisirii Adevărului și a poziției antiecumeniste, antiglobaliste a creștinului în vremurile de apostazie și prigoană a Bisericii, pe care le trăim. Să trăiți întru mulți, vrednici și binecuvântați ani, Sfinția Voastră, Părinte Claudiu!

  Apreciază

  1. Adevarat a inviat
   Parintele a adus niste lamuriri si nuante care mie mi-au scapat si nu le-am auzit sa fie formulate de nimeni, pana acum. Imi pare bine ca a raspuns extrem, de prompt solicitarilot mele. Spusele Parintelui au avut o audienta excelenta. Tuturor, o Duminica binecuvantata.

   Apreciază

 2. Hristos a înviat! Plecăciune, sărutăm dreapta, Cinstite Părinte Vasile ! Un interviu excelent, adânc ancorat în problemele tulburătoare, care afectează Biserica în aceste vremuri apocaliptice. Oare câți dintre colegii Preoți pomenitori ar putea răspunde la întrebările Sfinției Voastre cu demnitate, curaj și bărbăție, sub protecția anoimatului ?

  Apreciază

 3. Seful statului nu poate aproba dislocarea de trupe straine pe teritoriul Romaniei.Parlamentul aproba dislocarea de trupe straine in Romania.Nici seful statului nu cunoaste legea.El instiinteaza Parlamentul in urma a ceea ce ilegal a aprobat.

  Apreciază

  1. Hristos a inviat
   Seful statului poate sa aprobe dislocarea pe teritoriul nostru de trupe straine. Cate si cand vrea el. A dovedit-o. Poate aproba orice vrea muschii lui atrofiati. Poate incalca legile si constitutia cand, cum si de cate ori doreste. Suspendati-l si demiteti-l, daca nu va convine. Statul de drept va da aceste posibiliti … constitutioinale. Peste doi ani puterea este in mainile voastre. Ii puteti sanctiona pe toti ticaslosii, nealegandu-i. Pe Arafat nu-l puteti taxa. El a fost ales nu prin vot, ci prin vointa unor cretini. Asta e democratia, scump platita de bietii romani. Indemnul meu: peste patru ani iesiti la vot in proportie de 90%, sa va arati puterea voastra magnifica. Voi ati hotarat binele tarii pana-n vremea noastra. Nu renuntati, perseverati.

   Apreciază

 4. Am ceva pe inima sa va spun si vad ca acel mare demnitar s-a conturat eroic destul de clar in ultimii doi ani si este cel mai prigonit de sistem demnitarul la ora actuala.Sf.Paisie Aghioritul spunea ca asasinarea unui mare demnitar dintr o(nu a zis „din”) tara vecina va declansa evenimentele premergatoare celui de al treilea razboi mondial.Inima mea indurerata imi spune ca e vorba de dulcea noastra Diana Sosoaca.

  Apreciază

 5. Parinte Vasile vreau sa fac o lamurire:parerea mea este ca pr.Elpidie s-a referit la Sava Lavriotul cand a spus ca cei ingraditi sunt iesiti din Biserica.Oare pr.Elpidie sa nu stie de pozitia pr.Maximos Karavas,oare sa nu stie de minunea cu Sf.Nicolaos Manolis,oare sa nu stie de pozitia parintilor:Gavriil Dionisiatul,a staretului de la Sf Pavel,Iulian Prodromitul,Serghei Romanov,Rafail Berestov?Ce spun acestia despre pr.Elpidie?E foarte important.

  Apreciază

  1. Hristos a inviat
   Frate Ioan, asemenea unui robot cuminte, am consemnat impartial luarile de pozitie ale Parintelui Elpidie. I-am publicat mai multe interviuri care au fost bine primite de romani. Cand insa a sarit calul, mi-am ingaduit sa semnalez aceste derapaje. Timpul ne va arata, fara indoiala, adevarul. Nu peste multa vreme.

   Apreciază

 6. Si pr.Maximos a fost ucenicul Sf.Paisie Aghioritul ca si pr.Elpidie si e cu neputinta ca doi mari ucenici ai aceluiasi Sfant Parinte sa nu stie unul de altul amandoi fiind frati ai aceluiasi tata duhovnicesc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: