Simbolurile sataniste de care creştinul ortodox trebuie să se ferească

O erezie de dimensiuni planetare ce loveşte Ortodoxia se numeşte Noua Eră, New Age sau Noua Eră a Vărsătorului. Adepţii Noii Ere susţin că în perioada dezvoltării Imperiului Roman soarele a intrat în zodia Peştilor, şi astfel a început Era Peştilor. Aceasta a fost epoca în care a trăit Hristos, Era Creştinismului. Acum ei spun că această epocă a luat sfârşit şi începe o nouă eră, Era Vărsătorului. Astfel New Age este o uriaşă reţea de organizaţii ce au o oarecare legătură între ele. Faptul că este o mişcare antihristică se vede şi din doctrina sa pe care se bazează : religiile orientale, teosofia, masoneria, satanismul, vrăjitoria, credinţa în reîncarnare ,etc.

Noua Eră foloseşte anumite simboluri, care nu sunt simple embleme ale mişcării, ci simboluri cu conţinut ocult, purtătoare ale energiei duhurilor viclene. Aceste semne sataniste sunt:

1. Arcada cerească (culorile curcubeului). Este simbolul cel mai folosit. Pe acesta îl poate găsi cineva peste tot: pe cadouri pe jucării, pe haine. Aşa cum învaţă discipolii Noii Ere, simbolizează puntea dintre om şi Marea Minte Universală, adică Lucifer.

2. Numărul 666. Este numărul numelui lui antihrist, despre care se vorbeşte în Apocalipsa Sfântului Ioan Evanghelistul (13, 18). Alice Ann Bailey, mama spirituală a Noii Ere, scrie că numărul acesta are calităţi sacre şi că trebuie folosit cât mai mult posibil, cu scopul de a veni cât mai repede Noua Eră. Astfel se explică de ce aproape toate produsele din comerţ sunt marcate cu un cod de bare, în care, la început, la mijloc şi la sfârşit se află liniile care reprezintă cifra 6. Avem adică trei de 6 (666).

3. Ying şi yang (simbolul taotismului). Acest simbol arată că binele şi răul sunt două puteri egale care se completează una pe alta. Îl găsim expus pe sigla unor restaurante şi nu numai.

4. Pentagrama. Este folosită de magia neagră şi de către iudei. Chiar pe turla catedralei ortodoxe din Sankt Petesburg, în mijlocul crucii era pus şi semnul acesta al jidanilor. Nu după mult timp turla a fost mistuită de flăcări.

5. Svastica (cunoscuta cruce frântă). Crucea frântă (îndoită) înspre stânga se foloseşte mai ales în ocultism. Crucea frântă înspre dreapta a constituit emblema nazismului.

6. Fulgerul. Este simbolul lui Lucifer. Sataniştii se mândresc cu spusa lui Hristos din Noul Testament: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer (Luca 10,18).

7. Emblema păcii. Aşa numita emblemă a păcii, este în realitate o cruce răsturnată şi ruptă, circumscrisă într-un cerc magic. Din păcate mulţi tineri poartă tricouri, blugi şi alt soi de îmbrăcăminte ce poartă acest semn, crezând că este un semn al păcii. Este o tristeţe să mergi pe stradă, la noi în România, văzând că din trei tineri, unul poartă un tricou cu semnul acesta satanist. Mulţi chiar ştiu că este un semn al celui viclean, dar poartă în continuare acele haine ce-l au imprimate pe ele, că …na…este trendy şi cool!

8. Crucea egipteană sau profanată. Se foloseşte mai ales în magie. Trebuie însă, atenţionaţi acei creştini de-ai noştri care merg la Sfintele Locuri şi trec prin Egipt că pe papirusurile pe care le aduc de acolo există crucea egipteană.

Aşadar, după ce am văzut care sunt semnele sataniste ale Noii Ere, datoria noastră stă în a ne feri de ele şi a învaţă şi pe alţii ce reprezintă acestea când vedem că le poartă şi nu le cunosc simbolistica. Membrii acestei mişcări antihristice, vor încerca să prindă în cursă pe oamenii naivi, prezentându-se sub diferite măşti şi împrăştiind confuzia. De aceea trebuie să avem ochii deschişi atât turma, dar mai ales păstorii. Să descoperim, în spatele firmelor frumoase şi colorate ţipător, faţa cu adevărat primejdioasă a ereziilor. Această descoperire îi deranjează foarte mult pe eretici şi de aceea îi atacă cu furie pe cei care îi demască, dar sunt incapabili să vatăme pe cel credincios, deoarece îl acoperă harul Atotputernicului Dumnezeu.

(Pr. Arsenie Vliangoftis, din Ereziile contemporane, Editura Evanghelismos, Bucureşti, 2006, p. 64-85)

Selecţie şi editare: Dr. Gabriela Naghi

Publicitate

2 gânduri despre „Simbolurile sataniste de care creştinul ortodox trebuie să se ferească”

 1. Hristos a înviat !
  Se observă de mulți ani /după 1990 / un fenomen care scapă multor români. Multe firme de pompe funebre folosesc furnituri specifice produse în Polonia. Printre acestea se numără cruci care sunt fixate pe capacele sicrielor. Aceste cruci sunt făcute conform cu invățătura papistă. Picioarele suprapuse la imaginea hristosului lor adică așa cum învată ei că au fost 3 piroane iar nu 4 … Cei care cumpără aceste furnituri nu cunosc sau ignoră aceste lucruri . În acest fel proliferează prozelitismul papist eretic. Afacerile acestor negustori făcute în acest fel aduc ofense creștinilor dreptslăvitori care nefiind catehizați corespunzător și afectați de evenimentul decesului celor dragi nu dau importanță.
  Chiar nu se pot face artefacte corespunzătoare ?!
  Personal la decesul mamei mele în 2015 am cerut să fie înlocuită acea reprezentare hulitoare/ mincinoasă. Neavînd cruce orthodoxă la schimb am lăsat capacul simplu fără cruce.
  Vă rog să alcătuiți un articol lămuritor cu privire la aceste lucruri.
  Am observat că din păcate și călugării în unele locuri sunt inmormîntați în sicriu cu astfel de reprezentări neconforme pe capacul sicriului.
  Poate ilustrați în alt articol modul în care conform tradiției și rînduielii monahale se înmormîntează călugării cusuți în mantie și cu cărămidă scrisă la cap.
  Vă mulțumesc !

  Apreciază

  1. Adevarat a inviat
   Cunosc fenomenul. Vreme de 12 ani am vandut si eu sicrie si accesorii, facand venituri la Parohie, pentru a putea supravietui financiar. Furnizorul din Aiud imi aducea Cruci confectionate de el. pe care trebuiau scrise datele respective. Erau bine facute.
   Stiti ceva , Domnule Octavian, va rog sa scrieti Dumneavoastra articolul de care pomeniti. Aveti condei bun, timp va faceti, cunostintele nu va lipsesc. Va rog mult si eu il voi publica cu drag. Va binecuvantez cu frateasca dragoste.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: