Nu Biserica a vorbit in Creta, în 2016, ci au vorbit ecumeniștii din ea!

Înainte de Creta erau două tabere în Biserică: ortodocșii și ecumeniștii. Aveau comuniune, deși nefiresc, pentru faptul că nu propovăduiau erezia la nivel sinodal, în numele Bisericii (e vorba de ecumeniști). După Creta, tabăra ortodocșilor a fost anulată, prin faptul că ecumeniștii au oficializat erezia în numele Bisericii.

Biserica a vorbit în numele tuturor, sinodal, oficial. Acuma dacă taci, dacă nu te dezici, e valabil și pentru tine. Căci e hotărâre sinodală, învățătură oficială. La Creta ne-au făcut una cu ei, prin metoda aceasta că au impus sinodal, oficial, aceste erezii. Bineînțeles prin viclenie și samavolnicie. Dar e oficial, e valabil pentru toți. Acum dacă nu te dezici, dacă nu te desparți de ei, rămâi în aceeași tabără cu ei. Nu trebuie să-ți dai tu consimțământul, că ori și cum ei au hotărât pentru tine și peste tine. Ești de al lor. Ești membrul Bisericii, acolo s-a hotărât,… gata. Ești una cu ei.

Ca să nu fii cu ei și ca ei, trebuie să te dezici de ei, să te desparți de ei. Singura metodă care te delimitează de ei, la ora asta, este întreruperea comuniunii. Comuniune-unire-unitate a acelora care au aceeași credință. Prin întreruperea comuniunii cu ecumeniștii, nu te desparți de Biserică, căci nu ei sunt Biserica, ci ei o stăpânesc acuma în chip samavolnic. Dacă spui că nu crezi ca ei, dar rămâi în tabăra lor, adică cu ei, nu faci nimic, pentru că ei au hotărât în numele Bisericii, ca instituție și e valabil orișicum și pentru tine, căci ești unit cu ei, ești în tabăra lor.

Doar întreruperea comuniunii cu ei te poate delimita de ei, te pune în altă tabără, în tabăra ortodocșilor, cum era înainte de Creta. Și nu te scoate din Biserică, ci te desparte de ecumeniști care sunt și ei în Biserică dar nu sunt Biserica, ci vrășmașii ei. Deci, pentru că nu ei sunt Biserica (nu ecumeniștii), ci doar o stăpânesc la ora asta, prin întreruperea comuniunii nu te desparți de Biserică, ci de ecumeniștii din ea.

Ei sunt în schismă cu Biserica, prin erezia lor, deși o conduc/o stăpânesc. Noi, nu trebuie să ne despărțim de Biserică, prin comuniunea cu ecumeniștii. Ei au arborat la Creta pe turnul Bisericii steagul ecumenismului, dar Biserica nu-i a lor. Nu ei sunt Biserica. Dacă rupem comuniunea cu ei, nu ne despărțim de Biserică, ci rămânem în ea, rămânem cu Hristos Domnul și cu Sfinții și nu ne unim cu ecumeniștii (exact ceea ce au urmărit ei la Creta), să ne facă una cu ei. Să ne pună nouă în cârcă, prin intermediul Sinodului sau a Bisericii, Sinodul fiind o unealtă, un instrument prin care Biserica lucrează, învățăturile lor eretice, să ni le impună, prin instituția sau organul Bisericii, fără consimțământul nostru, pe care nu-l pot obține de la noi de bună voie. Ci cu sila adică. Obligatoriu. Dar să nu acceptăm. Iar dacă acceptăm comuniunea cu ecumeniștii, ne despărțim de Biserică, de Hristos Domnul și de Sfinți.

Cedăm Biserica în mâinile vrășmașilor. E o cursă pe care ne-au întins-o la Creta.S-au cocoțat în vârful Bisericii, au vorbit în numele ei și al nostru (că-i Biserica noastră) și acum ne amenință că dacă nu-i urmăm intrăm în schismă. Dar nu Biserica a vorbit la Creta, ci ecumeniștii din ea. Nu Dumnezeu a vorbit acolo, ci ecumeniștii.

Dacă rupem legătura cu cei din Creta, nu rupem comuniunea cu Biserica, ci cu ecumeniștii care au vorbit în Creta. Comuniunea, care se manifestă prin rugăciune în comun, prin împărtășirea împreună, este condiționată în mod absolut de mărturisirea comună a Dreptei Credințe. Asta e o condiție pe care o impune Biserica, o cere Biserica. Dacă ecumeniștii au altă credință, cum poți păstra comuniunea cu ei? Și atunci ce au făcut ecumeniștii în Creta? Sau ce fac după Creta? Nu-ți mai cer să mărturisești ca ei, ci doar să păstrezi comuniunea cu ei. Cum, dacă tu crezi altceva? Prin rugăciune, prin împărtășire împreună. De ce? Pentru că prin asta te țin în comuniune cu ei, te fac părtaș la erezia lor, care în esență este hulă împotriva Adevărului.

Deci, dacă nu te pot face să te lepezi pe față de Credința ta, au găsit o modalitate mai ascunsă de a te face părtaș la erezie, prin comuniune. Căci tu prin comuniune cu ei faci faptele pe care nu le poți face decât cu aceia de aceeași credință cu tine. Și deci prin faptele tale mărturisești un lucru contrar cu crezul tău. Adică una crezi și alta faci. Asta au făcut în Creta.

 Preot Claudiu Buză

6 gânduri despre „Nu Biserica a vorbit in Creta, în 2016, ci au vorbit ecumeniștii din ea!”

 1. Sfantul Ioan Gura de Aur:

  Nu-i totuna sa ramai in dreapta credinta cand nu-i nimeni care sa te impiedice si sa te insele, si sa ramai neclintit si neclatinat cand se sparg in tine mii si mii de valuri. Multi oameni in loc sa-si indrepte nesocotinta cauta se ingradeasca cu cuvinte zadarnice de aparare si spun: „Nu ne-am poticni daca n-ar fi erezii” Chichite si pretexte sunt acestea omule! Cu alte cuvinte, Pavel spune asa: „Nu va tulburati, nu va ingrijorati! Ereziile nu pot sa vateme!

  Sfantul Ioan Gura de Aur PG 51, 252-260, La cuvantul apostolic ce spune: „Trebuie sa fie erezii intre voi” pp. 236-238.

  Apreciază

  1. A gândi altfel înseamnă a nu înțelege distincțiile pe care sfintele canoane și cugetarea patristică le fac între preoții pomenitori ai unui ierarh necondamnat sinodal și cei ce sunt scoși în afara Bisericii de către un sinod care i-a caterisit pe ierarhii cu care se află în comuniune un astfel de preot, și a avea impresia profund eronată că EREZIA SE IA PRECUM COVIDUL…
   https://www.marturisireaortodoxa.ro/parintele-antim-gadioi-adera-fara-rezerva-la-doctrina-adunarii-de-la-roman-din-2018-intrerupand-comuniunea-cu-aproape-toata-ortodoxia/

   Apreciază

 2. Erezia se ia precum covidul.Nu degeaba Sf Parinti si Marii Scriitori Bisericesti au numit erezia molima mai inainte de molima si razboi mai inainte de razboi.

  Apreciază

  1. Fie tie dupa cum voiesti.
   Atunci avem de a face cu asimptomatici care s-a contaminat prin analogie cu plandemia.
   Daca ar fi simptomatici ar trebui sa-i vedem pe mireni freamatand de bucurie ca s-au numit ereziile ca fiind biserici in
   Creta! Ceea ce nu prea se intrevede, oamenii in general habar n-au, abia ganguresc Crezul fara sa aiba prea multa stiinta de ce marturisesc credinta prin Crez. Deci ii putem numi in cel rau caz asimptomatici caci nu ard de nerabdare sa se conslujesca cu ereticii romano-catolici in bisericile ortodoxe sau sa fie pomenit Papa la ectenii si la proscomidie! Nu exista vizibil simptomele molipsirii la mireni! Crezul se rosteste nemodificat deocamdata in toate bisericile care apartin patriarhiei romane.
   Ierarhii sunt molipsiti de erezie dar inca nu se incumeta sa valideze ce au semnat in Creta si anume: consujirea si unirea cu ereziile pe care le-au numit biserici pe semnatura lor.
   Erezia in sine a fost ratificata insa nu a fost introdusa in Crezul Bisericii.
   Consecintele ereziei constau in impartasirea din Potirul comun cu ereticii.
   Asadar ierarhii care au tradat prin semnatura sunt prea lasi inca sa mearga pana la capat, sa aplice si consecintele ereziei. Se multumesc momentan doar cu introducerea ereziei in invatatura bisericeasca prin ratificare sinodala.
   Preotii sunt parte din ei complici caci isi dau seama dar prefera sa taca ca sa nu-si piarda postul salarizat. Iar o mica parte dintre preoti chiar refuza in sinea lor sa accepte erezia dar nu au curajul sa marturiseasca publica ci comunica acest lucru doar celor de incredere.
   Deci molima ereziei nu are efecte identice asupra tuturor – otova! Depinde de fiecare caz in parte.
   In concluzie erezia nu se transmite precum covidul, caci insasi termenul asimptomatic constituie o absurditate in sine.
   Cine prefera sa prolifereze absurditati va comite atrocitati, va generaliza, ii va baga pe toti in aceiasi oala. Or, Parintele Claudiu Buza se loveste de un text care apare ca un lait motiv in rugaciunile de taina liturgice:
   „Pentru pacatale noastre si pentru cele din nestiinta ale poporului”!
   De aici denota faptul ca gravitatea responsabilitatii este diferentiata! „Cui i s-a dat mult, mult i se cere. Si sluga care a stiut voia Domnului si nu a implinit-o va fi mai mult batuta!”

   Apreciază

 3. Cu tot respectul va precizez:
  Ati spus:
  „Daca ar fi simptomatici ar trebui sa-i vedem pe mireni freamatand de bucurie ca s-au numit ereziile ca fiind biserici in
  Creta! Ceea ce nu prea se intrevede.”

  Oamenii sunt bucurosi,din contra,cand aud si vad ca s-au numit ereziile biserici,ba mai mult multi spun ca fiecare crede in ce vrea si cum vrea.
  Ati spus:
  „Oamenii in general habar n-au, abia ganguresc Crezul fara sa aiba prea multa stiinta de ce marturisesc credinta prin Crez. ”

  Oamenii stiu prea bine ce fac ,in ce cred.E naivitate vadita a crede ca la ora asta ei”abia ganguresc”.Stiu foarte bine ce cred nepomenitorii,stiu ca sunt in minciuna foarte multi dintre ei.Daca ati sti in ce hal sunt vorbiti de rau crestinii ortodocsi care au rupt-o cu ereticii…
  Ati spus:
  „Deci ii putem numi in cel rau caz asimptomatici caci nu ard de nerabdare sa se conslujesca cu ereticii romano-catolici in bisericile ortodoxe sau sa fie pomenit Papa la ectenii si la proscomidie!”
  Raspuns:
  In general exista o nerabdare mare la marea majoritate dintre acestia cand la tv e prezentata o slujire a ortodocsilor cu catolicii.E rating mare cand se da asa ceva pe post.

  Ati spus:
  ” Nu exista vizibil simptomele molipsirii la mireni!”
  Simptomele molipsirii la mireni sunt vizibile prea,marturie fiind ura lor oarba fata de nepomenire si nepomenitori,aproape ca i-ar omora de atata furie.
  Ati spus
  ” Crezul se rosteste nemodificat deocamdata in toate bisericile care apartin patriarhiei romane.”
  E adevarat.Crezul se rosteste nemodificat ca forma desi fondul dogmatic al Crezului,adica Crezul in toata linia sa dogmatica a fost modificat prin excrocherie si in stil hoinar la Creta in 2016.
  Ati spus:
  „Ierarhii sunt molipsiti de erezie dar inca nu se incumeta sa valideze ce au semnat in Creta si anume: consujirea si unirea cu ereziile pe care le-au numit biserici pe semnatura lor.”
  Ierarhii prea se incumeta sa valideze ce au semnat la Creta dovada fiind ce se intampla in teren:cine din personalul clerical si monahal nu respecta dogmatic si disciplinar deciziile Cretei sunt caterisiti,batuti si alungati din monahism in cazul monahilor si dovezi sunt abundente.
  Fals.Prin ratificare,erezia a fost introdusa in Biserica.Nu se poate nega ceea ce exista.Crezul e pastrat in forma actuala pentru o mai mare inducere in eroare si ca omul sa nu simta ca credinta lui i-a fost furata.

  Ati spus:
  „Consecintele ereziei constau in impartasirea din Potirul comun cu ereticii.”
  Efectele ereziei nu constau doar in potirul comun si gata.Efectele ereziei se vad in schimbarea vizibila a credintei marii majoritati a maselor si parasirea in masa a credintei ortodoxe dupa predania Bisericii din totdeauna asa cum se stia.
  Ati spus:
  „Asadar ierarhii care au tradat prin semnatura sunt prea lasi inca sa mearga pana la capat, sa aplice si consecintele ereziei. Se multumesc momentan doar cu introducerea ereziei in invatatura bisericeasca prin ratificare sinodala.”
  Daca erau lasi ierarhii nu cateriseau cu furie preoti care nu graiau ca ei si nu dadeau afara cu bataia monahi din manastiri care nu graiau ca ei.
  Ati spus si e trist dar adevarat insa ce folos asa atitudini pentru ca erezia si-a facut cale cu succes.
  „Preotii sunt parte din ei complici caci isi dau seama dar prefera sa taca ca sa nu-si piarda postul salarizat. Iar o mica parte dintre preoti chiar refuza in sinea lor sa accepte erezia dar nu au curajul sa marturiseasca publica ci comunica acest lucru doar celor de incredere.”
  Cu regret o spun:nu ii baga nimeni pe toti in aceeasi oala.E absurd ce spuneti.Fiecare e cazul lui dar nu poti face abstractie de o buba atat de extinsa cum e erezia.E plaga.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: