Locul Tricolorului Romanesc

Astăzi e ziua Drapelului Naţional.

Am stat şi m-am gândit care este cel mai potrivit loc pentru Steagul Românesc şi mi-am adus aminte de cel intrat în Cartea recordurilor, de 80 000 de metri pătraţi, cel mai mare din lume, de pe aeroportul Clinceni. A fost frumos, dar evenimentul a fost artificial creat şi a durat doar până când s-au făcut măsurătorile oficiale. Am văzut Drapelul desfăşurat pe faţada unui bloc cu multe etaje. Mi-a rămas în memorie Drapelul de la revoluţie, cu stema decupată. Drapelul românesc e arborat la onu, alături de cele ale ţărilor membre. Nu e un loc de cinste. La întâlnirile oficiale ale mai marilor zilei e aşezat alături de cel al u.e. Faţă de ce e ue, mi se pare un sacrilegiu. Temerarii care-şi pun vieţile-n primejdie, escaladând vârfurile Himalaiei, înfig steguleţul tricolor pe acele înălţimi. E bine ca simbolul nostru naţional să fluture şi pe acoperişul lumii. Mi se pare absolut nepotrivit ca Tricolorul să atârne pe umărul vreunui primar ungur din secuime, pentru că aceşti oameni nu-l iubesc, nu ne iubesc nici pe noi ca Neam, şi evită cât pot să-l poarte, încălcând legea. Foarte bine, mai bine să încalce legea, decât să ne pângărească Tricolorul. Măcar ştim cu cine avem de-a face.

Au fost însă două momente istorice, în urmă cu puţine zile, chiar la Budapesta, când un puşti modest, smerit aş spune, de 17 ani, David Popovici, a spulberat tot ce i-a stat în cale şi a câştigat două medalii de aur la Campionatul Mondial, uimind o lume întreagă. Atunci, Tricolorul Românesc a fost înălţat pe catargul cel mai înalt. Iată, am zis, Dumnezeu ne mai dă, din vreme-n vreme, câte-o mângâiere. Prezenţa Tricolorului la Jocurile Olimpice este din ce în ce mai rară, deoarece alogenii căţăraţi pe piramida puterii au tot interesul să ne distrugă şi sportul, sau ce-a mai rămas din el.

Şi totuşi, care e cel mai potrivit loc pentru Tricolor? Intrând într-o mică biserică, am văzut la picioarele Mântuitorului o panglică tricoloră. În acel moment am înţeles că acesta este locul de cinste al Tricolorului, pentru că acesta este şi locul privilegiat al Poporului Ortodox Român!

Presbiter Ioviţa Vasile 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: