Un prezumtiv sinod

1.Cine convoacă Sinodul? În niciun caz Bartolomeu nu are această autoritate şi îndreptăţire, fiind eretic şi tatăl schismelor din Ortodoxie.

2.Cine stabileşte data şi locul desfăşurării şi conturează o agendă a acestuia? Cine se ocupă de organizarea în amănunt a acestuia?

3.Cine participă la Sinod? Conform tradiţiei sinodale a Bisericii, participarea e deschisă pentru toţi ierarhii, fără nici cea mai mică îngrădire.

4.Ce se întâmplă cu ierarhii eretici (ecumenişti) care au semnat documentele din Creta şi cu ceilalţi care nu au cugetare ortodoxă? Participă cu drepturi egale cu ceilalţi, sau sunt invitaţi pentru a se încerca aducerea lor la Dreapta Credinţă sau, în caz de nesupunere, vor fi condamnaţi, caterisiţi, anatemizaţi şi excomunicaţi?

5.Îi vedeţi pe ierarhii ecumenişti mergând spăsiţi la Sinod, cerându-şi iertare şi revenind la Dreapta Credinţă?

6.Dacă nu se condamnă şi nu se înlătură sinodal ecumenismul şi hotărârile din Creta, dacă nu se condamnă schismele şi schismaticii, sinodul nu poate fi ortodox şi nu mai are nicio raţiune. Un pas măcar nu se poate face în direcţia bună fără rezolvarea acestor două probleme.

7.Dacă ierarhii eretici şi schismatici primesc drepturi depline de a participa la lucrări, vor copleşi puţinii ierarhi ortodocşi, şi-atunci nu putem avea un Sinod, ci un pseudo-sinod.

8.Puteţi enumera numele a 50 de ierarhi ortodocşi? Aceştia ar reprezenta cam 6,25 din totalul ierarhilor ocupanţi ai scaunelor episcopale.

9.Admitem ipoteza super-optimistă şi deloc realistă, că Sinodul ar avea loc, s-ar desfăşura în bune condiţii, ar condamna nominal toate ereziile şi rătăcirile lumii, ar condamna pe toţi ereticii şi schismaticii, i-ar caterisi, anatematiza şi excomunica. Cum ar fi aceştia înlăturaţi din Biserică precum mădularele putrede? Credeţi că antihriştii care i-au aşezat necanonic în scaunele episcopale ar accepta înlăturarea lor?

10.Dacă puţinii episcopi ramaşi ortodocşi ar convoca un Sinod – că numai de la ei avem aşteptări – credeţi că episcopii ecumenişti ar asista pasivi şi nu i-ar sabota, până la a-i împiedica să se reunească? Credeţi că serviciile secrete ar întoarce capul, prefăcându-se ca nu văd?

Ecumeniştii sunt mai realişti decât noi. Ei vorbesc despre un sinod în viitor, şi au puterea şi mijloacele ca să-l ducă la bun sfârşit. Ei pot convoca chiar şi două sinoade pe an, dacă li se ordonă, pe când noi… Veţi vedea, în 2025, cât de frumos se vor reuni şi se vor uni cu papistaşii, vor confirma sinodul tâlhăresc din Creta şi ne vor râde în faţă: sinod aţi dorit, sinod v-am dat.

Presbiter Ioviţa Vasile

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: