Demisia unui nemernic

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că au avut loc „dezbateri și discuții”, iar Florin Cîțu, care azi dimineață a aflat de la presă că va fi demis, a decis să demisioneze de la șefia Senatului. Ciucă a explicat că este nevoie de coerență și responsabilitate în luarea deciziilor guvernamentale și în cadrul coaliției.

„Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL, de nevoia de coerență, de nevoia deciziilor care trebuie luate la nivelul Guvernului și la nivelul coaliției, au avut loc discuții, au avut loc dezbateri și în urma acestora, președintele Senatului, domnul senator Florin Cîțu și-a anunțat demisia urmând ca funcția de președinte al Senatului, cu atribuții de delegare va fi ocupată de către doamna Alina Gorghiu”, a spus Nicolae Ciucă, citat de ȘPS.

Klaus Iohannis a marcat momentul, miercuri, de la Madrid, unde se află la summitul NATO, printr-o declarație referitoare la modificarea Codului Fiscal: „Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor. Trăim vremuri grele”…

Să nu uităm, că această muscă politică (dobitoc politic!, n.m.) a chinuit cu măsurile demente pe care le-a adoptat sau contrasemnat aproape 20 de milioane de români în timpul așa-zisei pandemii și este direct responsabil de moartea multora dintre cei care s-au injectat în urma îndemnurilor sale. Totodată, reamintim că Cîțu este responsabil de comenzile halucinante de vaccinuri nefolosite, care ar fi urmat să vaccineze românii de 15 ori.

(Preluare de pe ActiveNews, fără aprobare)

3 gânduri despre „Demisia unui nemernic”

 1. Mitropolitul Hristodoulos Paraskevaidis:

  ,,Diavolul se ferește de punțile întinse între oameni. De aceea atacă mai ales pe cei ce se sprijină numai pe ei înșiși și nu simt nevoia unei lucrări duhovnicești. Întărirea reciprocă în lupta duhovnicească a doi sau mai mulți frați este o armă înfricoșătoare împotriva diavolului. Oamenii uniți cad foarte greu în cursele lui.

  Așadar, el caută să afle momentul în care legătura omului fie cu Biserica, fie cu frații este slăbită, căci această ocazie îi este prielnică și-i asigură reușită. La fel fac și lupii: însingurează oaia și o sfâșie. Cât timp oaia este în turmă nu este niciun pericol. Când însă se izolează și se depărtează de turma și de pastor ea se face prada ușoară lupului. Iar oamenii, oile cuvântătoare, sunt turma lui Hristos.

  Cu cât aparținem mai mult lui Hristos și Bisericii Sale și cu cât suntem mai strâns legați duhovnicește cu frații noștri și ne întărim unii pe alții, cu atât lupul acesta nu ne va putea face niciun rău. Însă cu cât slabim legătura dintre noi și ne izolam “atunci mai ales ataca diavolul, când deja ne-am izolat și ne-am închis pe noi înșine“, precum spune Sfințitul Ioan Gura de Aur (Omilia 13).

  Și continuând, aduce ca pilda pe Eva, pe care diavolul a găsit-o singura și a izbutit sa o târască după sine: “Astfel și la începutul vieții a năvălit către femeie, când a aflat-o fără bărbatul ei” (Ibid.). ,,Puterea în unire“, spun oamenii înțelepți. Acest lucru este valabil și în viața duhovniceasca. Când noi, creștinii în Hristos, suntem legați intre noi, când cercetam împreună Sfânta Scriptura, când ne rugăm împreună, atunci diavolul puțin ne poate vatama. Atunci harul lui Dumnezeu ne păzește de săgețile lui și rămânem în pace, credincioși datoriilor noastre”.

  Apreciază

 2. Sfântul Grigorie Palama:

  Tăcerea Clericului este ATEISM.
  Cei ce sunt ai Bisericii lui Hristos, sunt ai Adevărului. Iar cei ce nu sunt ai Adevărului, nici ai Bisericii lui Hristos nu sunt.

  Apreciază

 3. Repetam cuvantul
  Catre Doamna Senator Diana Iovanovici Sosoaca ,
  Dragi patrioti.

  Distinselor Doamne :senator Diana Iovanovici Sosoaca,Doamna Avocat Iulia Medeleanu,Doamna Avocat Gabriela Nut cardasia cu clerul ecumenist,participarea la slujbele lor si la slujbele celor care nu s-au delimitat de ei si de erezia lor este supunere civica.Studiati.Puneti-va mintea la contributie.Ganditi ca nu doare.Daca in maximum doua saptamani nu veti face delimitarea publica de clerul ecumenist din Romania va veti pierde orice credibilitate si va vom intoarce spatele si va vom considera marionete ale sistemului.Ortodoxia e piatra de hotar.Alegeti:ori cu ortodoxia,ori afara si cu voi dintre noi si va vom numara printre mincinosi si tradatori.Aveti doua saptamani sa va hotarati.Dupa doua saptamani daca nu veti lua hotararea de a va delimita de sistem in varianta lui religioasa-ecumenismul va vom exclude dintre noi romanii si ne vom alege ca sa ne reprezinte lideri ortodocsi.Avetidestul timp sa va hotarati ca cu minciuna nu mai merge.Va credem numai daca va deziceti de comuniunea cu ereticii,restul e vorba goala.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: