Ec. Dr. Ilie Şerbănescu: Dacă România va rămâne în U.E., va pieri

În cele ce urmează redăm opinia cunoscutului economist Ilie Șerbănescu despre criza actuală, cauzele ei, inechitatea și efectul distructiv al așa numitelor „măsuri europene” dictate de Bruxelles și perspectiva României în actuala conjunctură-etapă a Noii ordini Mondiale. „Fostul ministrul al Reformei a subliniat faptul că tot cei mai săraci dintre români, clasa medie și antreprenorii vor suporta noile taxe și impozite în contextul crizei, nicidecum companiile-gigant, care încasează în țara noastră cele mai mari profituri, pe care le fiscalizează în țările de origine (n.r. – în general, după ce le trec prin paradisuri fiscale)”

În condițiile războiului U.E. se va desființa. Au luat-o razna. Decarbonizarea a provocat criza energetic. Nu numai că veniturile nu cresc, dar tot arsenalul acesta fiscal este îndreptat împotriva românilor. El dacă ar fi corect, ar trebui să fie îndreptat, dacă tot facem această reașezare fiscală, împotriva tuturor plătitorilor și anume în funcție de cât plătesc fiecare și cât ar merita. Nu pot să înțeleg de ce tot prichindeii trebuie să plătească pentru tot ceea ce se întâmplă, iar marile corporații să fie exceptate, doar pentru că aceste corporații sunt străine. Asta e problema.

Această criză energetică, ce pornește de la Bruxelles, nu are legătură cu războiul, Solidaritate? Cine cu cine? Eu îl înțeleg pe domnul președinte. Să fie o taxă de solidaritate a cui, cu cine? Cum să fie multinaționalele în solidaritate cu mine? Ele au venit aici să ne exploateze. România va avea probleme severe, în contextul măsurilor dure în domeniul energetic, dictate de Comisia Europeană.

Dacă România va rămâne în U.E., va pieri! În primul rând, această criză energetică, ce pornește de la Bruxelles, nu are legătură cu războiul. A fost generată de înfumurarea celor de la Bruxelles cu decarbonizarea. Ea este necesară, dar pe 30 de ani, nu în 3 sau 5 ani. Au luat-o razna. Popoarele nu au nevoie de U.E. Cred că în condițiile răzoiului, UE se va autodesființa, se va autodistruge. În ceea ce privește România, problema este că dacă va rămâne în UE, va pieri!”.

Iohannis știe foarte bine ce face! Klaus Iohannis a sărit în apărarea marilor companii străine. Întrebat despre posibilitatea introducerii taxei de solidaritate (- 0,5% – 1%) pe cifra de afaceri, Klaus Iohannis a respins inițiativa și a preferat să discute mai degrabă despre „digitalizare”: „Sunt pentru păstrarea cotei unice și împotriva taxei de solidaritate. Această opinie nu am exprimat-o doar acum. Taxa de solidaritate nu mi se pare corectă, ca principiu. Nu e cel mai bun și modern mod de a impozita. Până când nu există o digitalizare funcțională, nu cred că în România se poate introduce o altfel de cotă, este o discuție care s-a purtat de-a lungul timpului. Pentru a păstra o transparență și o formă de a o pune în practică, ne-am exprimat mereu pentru cota unică. Nu e un principiu ce nu poate fi schimbat… Acum nu văd altă soluție pentru România. După ce terminăm digitalizarea, această discuție se poate relua. Aceste schimbări nu pot apărea pe termen scurt” (K.W. Iohannis).

Notă – Declarațiile actualului șef de stat (când nu se află în deplasare-navetă la Carmen-Hermannstadt, în vacanțe, concedii sau participare la intruniri internaționale unde rigidizează statornic în poziția mutului sau a celui nebăgat în seamă) poate fi înlocuită cu străvechea zicală românească: „Țara arde-n foc și baba se piaptănă!”. Pentru adaptarea la realitate, cine dorește poate înlocui „baba” cu „Oracolul de la Cotroceni” și zicala va reprezenta oglinda clipei! (Ion Măldărescu, ART-EMIS)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: