Simona Halep se zbate în neputinţă

De anul trecut am scris că această tenismenă, cândva excepţională, a intrat într-un  declin ireversibil. Timpul, din păcate, ne arată nu m-am înşelat. În ultima vreme a avut nu mai puţin de patru abandonuri în turnee nu de mare amploare, pe care însă nu a reuşit să le ducă la bun sfârşit. Dacă niciun un turneu de valoarea celui de la Cluj nu i-a fost la îndemână, ce să mai vorbim de celelalte. De fiecare dată a fost invocată ba o accidentare mai veche, ba o stare de epuizare din cauza căldurii, ba s-a zis că are grave probleme psihice. La începutul acestui an, chiar a vrut să se retragă. E tot ce i-a mai rămas de făcut, şi să dea Dumnezeu să n-o ajungă efectele încă şi mai grave ale vaccinului ucigaş.

Cert este că toată lumea se fereşte să pună degetul pe rană, şi-atunci hai spunem lucrurilor pe nume fără ocolişuri, nuanţări ori eufemisme: Simona e grav afectată de cele două sau trei doze de vaccin pe care le-a primit cu surle şi trâmbiţe, în faţa camerelor, asistată de una din mediocrităţile medicinei şi ale armatei româneşti, căprarul Valeriu Gheorghiţă. Ce va fi fost în capul Simonei în acele momente, n-am să înţeleg niciodată. Mai rău e că mulţi admiratori s-au luat după ea, s-au îndreptat spre centrele de vaccinare, iar acum culeg roadele amare ale nesăbuinţei lor.

Lumea tenisului feminin e grav bulversată. Nume célèbre, precum Naomi Osaka, Bianca Andreescu, Garbine Muguruza, Sofia Kenin nu se mai regăsesc. Emma Răducanu nu mai e în stare să lege două victorii. Ashley Barty s-a retras din activitate când se afla în vârful ierarhiei mondiale, tot din pricina vaccinului. Iga Swiatek a avut un parcurs fenomenal de 37 de victorii consecutive. Acum a început să clacheze.

Dincolo, în tenisul masculin, nevaccinatul Djokovic va fi împiedicat să evolueze la US Open, nu de alta, dar s-ar putea să câştige şi să dea o palmă puternică vacciniştilor, cum s-a întâmplat la Wimbledon. Îndrăgostitul de vaccin, Rafael Nadal, e accidentat. Eu cred că e vaccinul îşi face lucrarea şi la el.

Presbiter Ioviţa Vasile

3 gânduri despre „Simona Halep se zbate în neputinţă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Noul Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism

Creștinism ortodox, sfinți, națiune, eroism, istorie…

Ortodoxia Jertfitoare

"Ortodoxie minunată, mireasă însângerată a lui Hristos, niciodată nu ne vom lepăda de tine noi, nevrednicii, şi dacă o vor cere situaţia şi timpurile, învredniceşte-ne să vărsăm pentru tine şi ultima picătură de sânge". - Stareţul Efrem Filotheitul din Arizona

Ortodoxia mărturisitoare

,,Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac" (Ioan 8, 51).

Mărturisirea Ortodoxă

Portal de teologie și atitudine antiecumenistă

%d blogeri au apreciat: